Wkenl

Hoe te bloedplaatjes te verhogen

Bloedplaatjes spelen een belangrijke rol bij de bloedstolling proces. Gevaarlijke bloedingen kunnen zowel intern als extern optreden als er niet genoeg plaatjes om hun functie te doen. Een laag aantal bloedplaatjes wordt aangeduid als trombocytopenie. Af en toe een persoon wordt gediagnosticeerd met een laag aantal bloedplaatjes en behoeften om te leren hoe bloedplaatjes in het lichaam te verhogen. Remedies voor een laag aantal bloedplaatjes kan omvatten veranderingen in het dieet, medicijnen, chirurgie, of transfusies. Echter, voordat u aan een van deze behandelingen, moet u contact opnemen met uw arts om te bepalen of u een laag aantal bloedplaatjes.

Stappen

Hoe te bloedplaatjes te verhogen. Een bezoek aan een arts, en krijg bloedonderzoek en een lichamelijk onderzoek om uw bloedplaatjes te bepalen.
Hoe te bloedplaatjes te verhogen. Een bezoek aan een arts, en krijg bloedonderzoek en een lichamelijk onderzoek om uw bloedplaatjes te bepalen.
 1. 1
  Een bezoek aan een arts, en krijg bloedonderzoek en een lichamelijk onderzoek om uw bloedplaatjes te bepalen.
  • Een normale bloedplaatjes bereik is 150.000 tot 450.000 bloedplaatjes per microliter bloed.
  • Tijdens een lichamelijk onderzoek, kan een arts kijkt op tekenen van bloeden, zoals blauwe plekken of kleine, rode vlekken op de huid genaamd petechiën.
 2. 2
  Kennen de oorzaken van een laag aantal bloedplaatjes. Deze oorzaken kunnen zijn zwangerschap en bevalling, bloedingen, verminderde productie en verhoogde afbraak van bloedplaatjes, auto-immuunziekten en bacteriën in het bloed. Andere voorbeelden zoals kanker, waterpokken, en straling de productie van bloedplaatjes.
  • Andere voorbeelden zoals kanker, waterpokken, en straling de productie van bloedplaatjes. Bloedplaatjes reeds in het bloed kan worden vernietigd door medicijnen, lupus en reumatoïde artritis.
 3. 3
  Behandel de onderliggende oorzaak van de trombocytopenie te bloedplaatjes verhogen. Soms is dit zo eenvoudig als het stopzetten of veranderen van een medicijn. Indien in verband met zwangerschap, zal het aantal bloedplaatjes meestal stijgen binnen een paar weken na de bevalling. Andere voorvallen, zoals een auto-immuunziekte, kan het nodig zijn om andere maatregelen te helpen verhogen het lage aantal bloedplaatjes te nemen.
 4. 4
  Aanvulling op uw dieet met vitamine b12 en foliumzuur, of eet voedsel met een hoog deze vitaminen. Vitamine B12 en foliumzuur zijn belangrijk in de productie van bloedproducten elementen waaronder bloedplaatjes.
  • Voedingsmiddelen zoals een spinazie, citrusvruchten en gedroogde bonen zijn rijk aan foliumzuur, terwijl de eieren, melk, kaas, lever, en schapenvlees zijn rijk aan vitamine B12.
 5. 5
  Krijg een bloedplaatjes transfusie. Als je onder een bepaald aantal bloedplaatjes op verschillende bloedtesten vallen, kan een arts een bloedtransfusie bevelen om de kans op complicaties te verminderen.
 6. 6
  Verwijder de milt. Als platen worden gevangen in de milt en dit is de oorzaak van het lage aantal bloedplaatjes, kan uw arts een splenectomie (verwijdering van de milt) aanraden.
  • Een splenectomie heeft een 66 procent kans op succes voor het verhogen van bloedplaatjes in het bloed. Echter, kan de operatie mislukken in de tijd en trombocytopenie kan terugkeren.
  • Mensen onder de leeftijd van 40, die een splenectomie ondergaan hebben een betere kans van het verhogen van hun aantal bloedplaatjes.
 7. 7
  Verminderen of te elimineren alcoholgebruik. Bloedplaatjes afname van productie als alcohol in het bloed aanwezig is.
 8. 8
  Verminder activiteiten bloedingen veroorzaken. Dit kan onder meer contact sport of andere hobby's waar de kans op letsel is relatief hoog.
 9. 9
  Vraag uw arts over over-the-counter pijnstillers met aspirine of ibuprofen. Deze medicijnen kunnen remmen bloedplaatjes.