Wkenl

Hoe te communiceren met blinden

Interactie met een blinde persoon kan een beetje ontmoedigend zijn in het begin. Maar met een open geest en dit artikel, zul je beseffen dat blinde mensen zijn net als jij en ik!

Stappen

Hoe te communiceren met blinden. Ga altijd blinde mensen als gewoon een andere persoon als ze gewoon dingen anders te doen.
Hoe te communiceren met blinden. Ga altijd blinde mensen als gewoon een andere persoon als ze gewoon dingen anders te doen.
 1. 1
  Ga altijd blinde mensen als gewoon een andere persoon als ze gewoon dingen anders te doen.
 2. 2
  Blind betekent niet dat niet kan en ook niet stom bedoelt. Het is slechts een fysieke uitdaging.
 3. 3
  Houd in gedachten dat blinde mensen hun blindengeleidehonden en witte stokken als verlengstuk van hun lichaam te behandelen. Afleiden nooit blindengeleidehonden uit hun baan of aanraken, verplaatsen of pak een stok zonder toestemming van de eigenaar.
  • Stel je voor als iemand verhuisd uw sleutels zodra u een locatie waar u ze gemakkelijk en snel kunt ophalen hebt vastgesteld. Dat zou je vertragen. Plus, het is persoonlijk eigendom. De toetsen kan de ziende persoon om een ​​auto die is een hulpmiddel mobiliteit en de witte stok te rijden laat de blinde persoon om effectief te reizen, zelfstandig en veilig, die tevens fungeert als een mobiliteit tool.
 4. 4
  Identificeer jezelf en anderen die met u zijn bij het ​​voldoen aan iemand die blind is. Idealiter, in plaats van te zeggen "Dit is John" (of wie dan ook), hebben degenen die met u zelf, een voor een, om de blinde persoon te introduceren. Bij het converseren in een groep, vergeet niet om de persoon te identificeren aan wie u spreekt, dat wil zeggen het gebruik van hun naam - anders wordt de blinde persoon zal worden verward over de vraag of u wel of niet tot hen spreekt. Vergeet niet: ze kunnen niet zien wanneer je bent en als je ze niet aanpakken, zodat het gebruik van namen in gesprek is essentieel voor hen om hun lagers krijgen en bouwen aan een 'visuele' beeld in hun hoofd van ieders standpunten en omliggende objecten.
  • Praat nooit aan een derde partij die met hen zou kunnen zijn, zoals hun chauffeur, lezer, leraar, mentor, etc. Vergeet niet, je bent ze aanpakken.
 5. 5
  Als u hulp te bieden, wachten tot het aanbod wordt geaccepteerd. Luister dan of vraag om instructies. Veel blinde mensen zullen accepteren helpen, maar zorg ervoor dat ze zich bewust zijn dat je gaat om hen te helpen en bieden je arm, niet je hele lichaam. Zie stap 4 voor wat te doen.
  • Nooit aanraken of pak een blinde persoon in de inspanningen om te helpen. Dit is sociaal onhandig.
  • Plaats nooit een item in hun zak of pak een item van hen bij de inspanningen om te helpen. Dit is sociaal onhandig.
  • Vergeet niet: ze zijn blind, niet verlamd.
 6. 6
  Niet klappen, punt, herhalen of zingen bij een poging om een blinde te begeleiden. Dit zou enigszins grof zijn, voorstellen hoe je je zou voelen als iemand u begeleiden met handgeklap, het richten, of zingen. Wees consistent en specifiek als je dingen beschrijven en het geven van aanwijzingen. Hoe meer nauwkeurigheid, de meer consistentie, de meer directe en meer beschrijving die u gebruikt, hoe effectiever uw interactie zal zijn. Blinde mensen reageren op intelligentie.
 7. 7
  Niet voor hen doen wat ze zelf kunnen doen, zoals het dienen van zichzelf, het vinden van dingen, het krijgen van dingen, het dragen van dingen etc. Het laatste wat iemand nodig heeft is enablement voor invaliditeit.
 8. 8
  Niet schreeuwen, gewoon spreken in een normale stem zoals gebruikelijk. Vergeet niet: ze zijn blind, niet doof.
 9. 9
  Ontspan. Schaam u niet als u gemeenschappelijke uitdrukkingen gebruiken zoals "See you later" of "Heb je het gehoord van deze?" dat lijkt betrekking te hebben op een persoon die blind is. Net zoals een persoon die gebruik maakt van een rolstoel toch gaat voor een wandeling, zal een blinde nog blij zijn - of niet - om je te zien. Met andere woorden, blinde mensen gebruiken dezelfde uitdrukkingen als degenen die zijn waargenomen.
 10. 10
  Vermijd stigmatiserende woorden als 'gehandicapt'. Blinde mensen doen dat woord in verwijzing niet gebruiken om zichzelf en enkele ziende mensen gebruiken het. Veel blinde mensen gaan zelfs zo ver om niet te gebruiken. Gebruik niet het woord 'handicap' als het niet nauwkeurig te beschrijven.
  • Gebruik niet de term 'visueel gehandicapten'. Het geeft dezelfde indruk als de termen 'gehandicapt' en 'handicap'. In plaats daarvan, ga je gang en gebruik het woord 'blind' bij het beschrijven van hen en met hen praten.

Tips

 • Verspreid het woord.
 • Zich inspannen om blindheid en blinde mensen te begrijpen door middel van interactie en onderzoek.
 • Laat de negatieve / misleidende houding / overtuigingen.
 • Denk niet dat ze je kunnen zien.

Waarschuwingen

 • Als u niet voldoet aan de bovenstaande richtlijnen, kon je gezicht juridische of sociale gevolgen, eventueel met betrekking maar niet beperkt tot:
  • Aanval
  • Discriminatie
  • Privacy
  • Eigendom