Wkenl

Hoe te denken aan iets of iemand te stoppen

Je kunt niet een beschamende moment of een leuke barista af van je geest. Dit soort gedachten komen vaak voor, maar als ze blijken te afleidend te zijn, zijn er stappen die u kunt nemen om jezelf te bevrijden van ongewenste gedachten. Begin met het zetten van uw volledige aandacht op dit artikel.

Stappen

Hoe te denken aan iets of iemand te stoppen. Gebruik gericht afleiding.
Hoe te denken aan iets of iemand te stoppen. Gebruik gericht afleiding.

Gebruik je hersenen

 1. 1
  Oefenen acceptatie. Als u hebt geprobeerd het gewoon niet na te denken over iets of iemand, weet je dat het niet echt mogelijk is - als het zo makkelijk, zou je niet lezen van dit artikel. In feite heeft onderzoek vond dat het beter is om je ongewenste gedachten te aanvaarden in plaats van ze weg te duwen. In een studie, deelnemers die aanvaarding geoefend waren minder obsessief, hadden lagere niveaus van depressie en waren minder angstig dan degenen die dachten onderdrukking geprobeerd.
  • Accepteren van je gedachten, ook wel bekend als bedachtzaam, betekent niet dat je hoeft te willen of zelfs eens met je gedachten. Je moet gewoon te accepteren als onderdeel van uw huidige realiteit. Laat ze bestaan ​​en doen geen moeite om te proberen te beheersen of te veranderen hen. Door dit te doen, weg je neemt hun macht, en ze beginnen te minder vaak voorkomen.
 2. 2
  Gebruik gericht afleiding. Misschien heb je al geprobeerd afleidende jezelf om de gedachten die je wilt vermijden uit je hoofd te krijgen, maar heb je geprobeerd gefocust afleiding? Studies suggereren dat het beter is om jezelf af te leiden met slechts een ding in plaats van te springen van het ene naar het ander proberen om je aandacht af te leiden van ongewenste gedachten. Doelloze mind-dwalen wordt geassocieerd met ongeluk, dus kies een specifieke taak, boek of muziekstuk te concentreren op en geef het je volle aandacht.
 3. 3
  Ze weg te gooien. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science, vonden de onderzoekers dat wanneer mensen schreven hun gedachten op een stuk papier en vervolgens gooide het papier weg, ze mentaal weggegooid de gedachten ook.
 4. 4
  Controleer voor een les. Als je met obsessieve gedachten vanwege een fout die je hebt, en je blijft mentaal opnieuw leven de fout, probeer dan het behandelen van de situatie als een les. Vraag jezelf af wat de les is en wat u kunt leren van je fout. Probeer samen te vatten in slechts een zin of minder en schrijf het op.

Bezig te houden

 1. 1
  Word actief. Het aangaan van een sport die vereist dat u te concentreren op uw lichaam en / of oog-hand coördinatie is een goede manier om je hoofd leeg te maken. Plus, oefening brengt het extra voordeel van het produceren feel-good neurotransmitters in de hersenen, endorfine, die je stemming zal verbeteren.
 2. 2
  Doe iets geestelijk inspannend. Daag jezelf mentaal door het invullen van een Sudoko of kruiswoordpuzzel, het oplossen van ingewikkelde wiskundige problemen of het volgen van een complexe set van instructies om een ​​project te voltooien. De mentale focus het zal nemen om dit soort activiteiten te doen zal u met geen tijd of mentale energie om je ongewenste gedachten te denken.
 3. 3
  Lachen. Lachen kan je gedachten af ​​zorgen. Als we lachen, wordt ons brein bezig - het is het instrueren van ons lichaam om een ​​reeks van gebaren en geluid maken. Lachen helpt stress te verminderen, dus als je terugkerende gedachten er de oorzaak van je angst, lachen is echt goed medicijn. Hangen met vrienden die gewoon kraken je op, het huren van een grappige film of probeer een lach yogales. Je kunt er zelfs therapeuten die zich specialiseren in "lach therapie," die mensen hoe om openlijk te lachen om dingen die niet zijn meestal grappig en humor te gebruiken om te gaan met moeilijke situaties leert.
 4. 4
  Praat het uit. Vaak is de beste manier om een ​​gedachte uit je hoofd te krijgen is om het te delen met iemand anders. Draai naar een vriend of familielid die is een goede luisteraar en vertellen wat er op je geest. Als je het gevoel alsof je moeite in de omgang met uw ongewenste gedachten is meer dan een vriend kan helpen met, wenden tot een professionele therapeut of counselor die kunnen werken met je.

Het aangaan van gedacht te stoppen

 1. 1
  Schrijf je gedachten (s) naar beneden. Je gedachten zijn je afleiden uit je dagelijkse activiteiten en het veroorzaken van je verdriet, angst of zorgen te maken, dus het eerste wat je moet doen is zet ze op papier. Noteer al uw verontrustende gedachten in volgorde van de meest stressvolle om de minst stressvolle.
  • Bijvoorbeeld, als je blijft denken dat je misschien je baan verliest, je lijst zou er ongeveer als volgt uit: 1. Hoe zal ik in staat zijn om mijn rekeningen te betalen en de zorg voor mijn kind? 2. Wat als ik een nieuwe baan niet kunnen vinden? 3. Ik zal dus te schamen als ik begeleid door de beveiliging uit het kantoor met mijn spullen in een doos.
  • Je gaat om uw praktijk te beginnen met de minst stressvolle gedachte.
 2. 2
  Stel je de gedachte. Zitten of liggen in een prive-plek. Sluit je ogen. Stel je een situatie waarin je zou deze stressvolle gedachten hebben.
 3. 3
  Stop de gedachte. Stel een timer, horloge of andere alarm gedurende drie minuten. Dan richten op uw ongewenste gedachte. Wanneer de timer of wekker afgaat, schreeuwen "Stop!" Dat is je cue om je geest leeg van alle gedachten en probeer het leeg te houden voor ongeveer 30 seconden. Indien de verontrustende gedachte komt terug in die tijd, schreeuwen "Stop!" weer.
  • U kunt opstaan ​​wanneer je zegt "Stop" als u wilt of snap je vingers of je handen klappen. Versterking van deze maatregelen het commando "Stop" en verder onderbreken uw gedachte.
  • In plaats van een timer, kun je tape-neem jezelf schreeuwen "Stop!" in een-, twee-en interval van drie minuten en gebruik de opname om de gedachte-stoppen oefening te doen. Als je hoort uw opgenomen stem zeggen: 'Stop,' leeg uw mening voor 30 seconden.
 4. 4
  Praktijk. Herhaal deze oefening totdat de gedachte verdwijnt op commando. Probeer vervolgens de oefening opnieuw en onderbreken de gedachte door te zeggen "Stop" in een normale stem in plaats van een schreeuw. Zodra uw normale stem in staat is om de gedachte te stoppen, probeer dan fluisteren "Stop." Na verloop van tijd, dan kunt u zich voorstellen horen van "Stop" in je hoofd. Op dit punt, moet u in staat om de gedachte te stoppen waar en wanneer het zich voordoet. Als je eenmaal hebt bereikt dat niveau van controle, kiest de volgende gedachte op uw lijst en blijven nadenken stoppen.

Tips

 • Als je erover nadenkt, probeer dan het opstarten van een gesprek met iemand. Op die manier kunt u zich concentreren op wat de persoon zegt en niet de slechte situatie.
 • Ook als je ze zien dagelijks vermijden oogcontact, alsof ze er niet eens.
 • Heb snelle resultaten verwachten. Het is waarschijnlijk dat, zelfs na het proberen van dit alles erop dat ongewenste gedachten van de persoon of de situatie nog zal verschijnen in je geest van tijd tot tijd. Accepteer dit als een natuurlijk onderdeel van je doel om te beginnen met bewegen op, wees geduldig met jezelf, en door te gaan met de kennis die uiteindelijk deze persoon of situatie zal verdwijnen uit je geest met de tijd.
 • Denk niet dat "Ik heb stoppen met denken over ______" of "Ik kan niet nadenken over _____" omdat het net zal je aan het denken over die persoon of ding meer.
 • Als je ze elke dag zien, stel ze in je geest als een ander mens.