Wkenl

Hoe te droge socket na een tandextractie voorkomen

Droge sockets optreden na een tand wordt gewonnen, toen de lege tand socket verliest zijn beschermende schurft en de zenuwen bloot komen te liggen. De aandoening kan zeer pijnlijk zijn en leiden tot extra bezoeken aan de kaakchirurg. Leer wat preventieve maatregelen u kunt nemen voor en na een tandextractie om te voorkomen dat dit je overkomt.

Stappen

Hoe te droge socket na een tandextractie voorkomen. Zoek een chirurg die u vertrouwt.
Hoe te droge socket na een tandextractie voorkomen. Zoek een chirurg die u vertrouwt.

Preventieve maatregelen te nemen voordat de extractie

 1. 1
  Zoek een chirurg die u vertrouwt. De manier waarop de tand extractie wordt uitgevoerd heeft, heeft een grote invloed op het al dan niet droog sockets optreden. Leer zelf over de procedure en praat met uw arts over wat te verwachten. Zorg ervoor dat u voorzien van de informatie die u nodig hebt om te zorgen dat alles soepel verloopt. U kunt het volgende verwachten preventieve behandelingen van uw chirurg:
  • Uw kaakchirurg zal u voorzien van mondspoelingen en gels ontworpen om te helpen de aansluiting goed te genezen.
  • De chirurg zal ook je wond jurk met antiseptische oplossingen en gaas om het te beschermen bij de operatie voorbij is.
 2. 2
  Zoek uit of geneesmiddelen die u neemt zal interfereren met de winning. Bepaalde recept en over-the-counter medicatie kan remmen de bloedstolling, die kan voorkomen dat de beschermende korst zich te vormen over je lege sockets.
  • Orale anticonceptiva zetten vrouwen een groter risico lopen op het ontwikkelen van droge sockets.
  • Als u een vrouw bent die orale anticonceptiva gebruiken, kan het helpen om de winning plannen te laten plaatsvinden tijdens dag 23-28 van je cyclus, wanneer je oestrogeen laag zijn.
 3. 3
  Stoppen met het roken van een paar dagen voor de extractie. Roken, alsmede pruimtabak of via andere tabaksproducten, kunnen interfereren met het genezingsproces van de socket. Overweeg het gebruik van een nicotine pleister of een ander substituut voor een paar dagen, omdat het inademen van rook sterk kan verhogen uw kansen op het krijgen van droge sockets.

Preventieve maatregelen te nemen na de extractie

 1. 1
  Reinig uw mond. Omdat uw mond steken of een open wond kan hebben, het vereist speciale reiniging voor de eerste paar dagen. Niet je tanden poetsen, flossen, of gebruik mondwater, of spoelt u uw mond op geen enkele manier voor 24 uur. Daarna, volg deze routine:
  • Uw mond met zout water om de twee uur en na elke maaltijd spoelen.
  • Poets je tanden zachtjes, en let niet op de wond te raken.
  • Flos je tanden voorzichtig zonder het gaan in de buurt van de wond.
 2. 2
  Zorg voor voldoende rust. Laat je lichaam de energie gericht op genezing, in plaats van andere activiteiten. In de eerste paar dagen na het krijgen van de operatie uw mond kan zijn gezwollen en pijnlijk, dus het moet niet moeilijk zijn om een ​​paar dagen vrij te nemen van werk en school om jezelf te rusten.
  • Heeft een veel praten niet doen. Laat je mond nog steeds als de stopcontacten beginnen met een korstje te vormen en de zwelling naar beneden gaat.
  • Neem geen onnodige oefening niet doen. Liggen of zitten op de bank voor de eerste 24 uur, doe dan het licht wandelen voor de komende dagen.
 3. 3
  Vermijd dan water dranken. Drink veel koud water na de operatie, maar blijf weg van dranken die kunnen interfereren met het genezingsproces. Dat betekent dat het vermijden van de volgende dranken:
  • Koffie, frisdrank en andere dranken die cafeïne bevatten.
  • Wijn, bier, sterke drank en andere dranken die alcohol bevatten.
  • Frisdrank, light frisdrank en andere dranken die koolzuur.
  • Hete thee, warm water en andere dranken die warm of heet, omdat deze kan de korst die is het vormen over de aansluiting los.
  • Heb een rietje niet gebruiken bij het drinken van vloeistoffen. De zuigende beweging zet spanning op de wond, en kan de schurft veroorzaken niet te vormen.
 4. 4
  Eet zacht voedsel. Kauwen taai voedsel is een zekere manier te breken van de korst dat is het beschermen van uw kwetsbare zenuwen van blootstelling. Eet aardappelpuree, soep, appelmoes, yoghurt en andere zacht voedsel voor de eerste paar dagen. Overstappen naar de halfzachte voedsel als je in staat om ze te eten zonder pijn te voelen bent. Vermijd de volgende voedingsmiddelen totdat je mond helemaal genezen is:
  • Taai voedsel, zoals biefstuk en kip.
  • Plakkerig voedsel, zoals toffee en karamel.
  • Knapperig voedsel, zoals appels en chips.
  • Kruidige voedingsmiddelen, die de wond kan irriteren en voorkomen dat het genezingsproces.
 5. 5
  Vermijd roken voor zo lang mogelijk. Rook niet voor de eerste 24 uur na de operatie. Als je kunt wachten nog een paar dagen daarna, zal je mond sneller genezen. Heb tabak niet kauwen voor minstens een week na de operatie.

Wat te doen als denkt dat je een droge socket

 1. 1
  Weten wanneer uw aansluiting droog is. Pijn alleen is niet noodzakelijkerwijs een indicatie dat je een droge socket. Echter, als je het gevoel meer pijn twee dagen na de operatie in aanvulling op andere droge socket symptomen, uw aansluiting is waarschijnlijk droog. Kijk voor deze problemen:
  • Blootgestelde bot. Kijk in je mond bij de operatiewond. Als je niet ziet een korstje, en je ziet blootgesteld bot, heb je een droge socket.
  • Slechte adem. Een slechte geur uit uw mond kan een indicatie zijn dat de wond niet goed genezen zijn.
 2. 2
  Ga terug naar de tandarts meteen. Een droge socket moet behandeld worden door uw tandarts of chirurg om ervoor te zorgen dat het goed geneest. De tandarts zal de wond aankleden met een zalf en gaas naar cel generatie te bevorderen in het gebied. U kan worden gegeven een extra pijnstiller voorschrijven om te gaan met de toegenomen pijn, die kan uitstralen van uw mond tot aan je oren.
  • Volg nauwgezet de instructies van de tandarts voor de zorg voor een droge socket. Niet roken, eten taai voedsel, of anderszins verergeren de situatie.
  • U kunt gevraagd worden om elke dag terug te keren naar uw dressing veranderd.
  • Uiteindelijk nieuwe huid zal dan vormen de bus, die het bot en het beschermen van de zenuwen. Het kan een maand of langer duren om volledig te genezen.

Waarschuwingen

 • Strikt vermijd het gebruik van tabak / tabaksproducten voor 24 uur na het trekken van tanden.