Wkenl

Hoe te gevoelloosheid in je voeten en tenen genezen

Gevoelloosheid in de voeten en tenen kan worden veroorzaakt door veel verschillende omstandigheden en gaat vaak gepaard met een tintelend gevoel. Gevoelloosheid kan zo ongecompliceerd als je voet gaat slapen of zo ernstig als diabetes of multiple sclerose. Het is noodzakelijk om gevoelloosheid in je voeten en niet alleen tenen aanpakken omdat het kan invloed hebben op uw vermogen om te lopen, maar het kan ook een symptoom van een veel ernstiger aandoening. Gebruik maken van deze tips om gevoelloosheid in je voeten en tenen genezen.

Stappen

Hoe te gevoelloosheid in je voeten en tenen genezen. # Eerste bepalen wanneer en waar je eerst de gevoelloosheid ontdekt.
Hoe te gevoelloosheid in je voeten en tenen genezen. # Eerste bepalen wanneer en waar je eerst de gevoelloosheid ontdekt.

# Eerste bepalen wanneer en waar je eerst de gevoelloosheid ontdekt.

 1. 1
  Heeft de gevoelloosheid ontstaan ​​snel na na een wijziging in een medicijn?
  • Sommige recepten zullen gevoelloosheid waaronder depressie medicijnen veroorzaken
  • Opmerking alle recente waarschuwingen over gevoelloosheid in tv-drugs advertenties)
 2. 2
  Was het na een val of het hoofd, wervelkolom of rugletsel?
  • Heeft de gevoelloosheid voort te zetten na een van de bovenstaande?
 3. 3
  Heb je al gecontroleerd op diabetes?
 4. 4
  Precies waar is de gevoelloosheid?
  • Is de gevoelloosheid aan een teen op een voet?
  • Is de gevoelloosheid aan een of meer van de DEZELFDE tenen op BEIDE VOETEN?
 5. 5
  Hoe lang heeft het geduurd gevoelloosheid?
 6. 6
  Is de gevoelloosheid te voltooien?
  • Of wil je vingers of tenen voelen als ze zijn ingekapseld in was?
 1. 1
  Onthouden van het dragen van schoenen die niet goed passen. Hoge hakken of schoenen die de tenen knijpen kan gevoelloosheid veroorzaken. Steek inlegzolen in de schoenen die je niet kan verdragen om zich te ontdoen van als ze ongemakkelijk.
 2. 2
  Vermijd hoge impact oefeningen als ze een doof gevoel in je voeten en tenen veroorzaken.
  • Strekken goed voorafgaand aan trainingen, geschikte kleding te dragen oefening schoenen en oefening op een vlakke ondergrond.
  • Overweeg alternatieve oefeningen die niet doof gevoel in je voeten en tenen, zoals zwemmen of fietsen zal veroorzaken.
 3. 3
  Afvallen tot gevoelloosheid in je voeten en tenen te verminderen. Extra kilo's en obesitas kan bijdragen tot gevoelloosheid in je voeten en tenen.
 4. 4
  Veranderen posities als u uw voeten of tenen gaan gevoelloos merken. Kleermakerszit of met je benen gekruist voor langere tijd kunnen voeten en tenen veroorzaken gevoelloos. Posities te wijzigen kunt circulatie te keren naar afgeknepen slagaders en bloedvaten.
 5. 5
  Draag compressie slang of sokken aan gevoel in de tenen en voeten te verhogen. Compressie slang en sokken helpen bij het stimuleren van de circulatie, wat gevoelloosheid kan afnemen.
 6. 6
  Masseer je voeten en tenen bij gevoelloosheid optreedt. Wrijven kan verhoogde circulatie, wat gevoelloosheid kan verminderen creëren.
 7. 7
  Verhoog je voeten en tenen tot gevoelloosheid te voorkomen. Elevatie van je ledematen zorgt voor meer bloedcirculatie en helpt om zwelling, die kunnen helpen om gevoelloosheid weerhouden zich te beperken.
 8. 8
  Neem je medicijnen die kunnen werken om de zwelling te verminderen. Zwelling kan gevoelloosheid veroorzaken. Medicijnen om te proberen zijn paracetamol of ibuprofen.
 9. 9
  Verminder je alcoholgebruik. Alcohol kan verdovende sensaties aan ledematen, inclusief voeten en tenen. Het verminderen van uw regelmatige inname van alcohol kan helpen om gevoelloosheid af te schrikken.
 10. 10
  Warm je voeten met een verwarmde deken of verwarming pad. Blootstelling aan de kou kan gevoelloosheid en tintelingen veroorzaken. Warm je voeten te ontdoen van gevoelloosheid.
 11. 11
  Raadpleeg een arts om herhaald en langdurig gevoelloosheid in voeten en tenen te diagnosticeren. Een aantal aandoeningen kunnen gevoelloosheid veroorzaken.
  • Test voor artritis. Artritis kan gevoelloosheid veroorzaken, samen met pijn, de gewrichten in je voeten en tenen.
  • Controleer diabetes. Vraag uw arts om u te testen voor diabetes. Diabetes veroorzaakt vaak gevoelloosheid en andere complicaties in de voeten.
  • Bepalen of uw gevoelloosheid is gerelateerd aan de zwangerschap. Zwangerschap veroorzaakt vaak zwelling van de voeten en tenen, die gevoelloosheid kan veroorzaken.
  • Zoeken naar tekenen van een slechte bloedsomloop. Slechte doorbloeding veroorzaakt vaak gevoelloosheid in verschillende ledematen, met inbegrip van de voeten en tenen.
  • Overweeg de mogelijkheid van multiple sclerose. Een van de eerste symptomen van multiple sclerose is gevoelloosheid van de handen of voeten.
  • Identificeer een blessure. Verwondingen aan de voeten, kan tenen of enkels gevoelloosheid veroorzaken te voorkomen. Een arts kan een blessure diagnosticeren en behandelen tot gevoelloosheid verlichten.
 12. 12
  Bezoek met een chiropractor. Diverse verwondingen of trauma aan de rug en nek kan gevoelloosheid in de voeten en tenen veroorzaken. Een chiropractor kan aanpassingen doen om je lichaam te ontdoen van de schade en de gevoelloosheid.