Wkenl

Hoe te herinneren om medicatie in te nemen

Heb je net begonnen met een nieuw geneesmiddel regime dat vereist dat je pillen nemen elke dag? Misschien zou je willen krijgen in de gewoonte van het nemen van multivitaminen dagelijks. Herinneren om je medicatie te nemen elke dag kan een karwei zijn, maar het is ook erg belangrijk voor uw gezondheid. Als u vergeetachtig bent of gewoon te veel medicijnen op te sporen, dan misschien deze gids kan u helpen herinneren om de klus te klaren.

Stappen

Hoe te herinneren om medicatie in te nemen. Stel visuele herinneringen.
Hoe te herinneren om medicatie in te nemen. Stel visuele herinneringen.
 1. 1
  Start met behulp van een kalender. U kunt een papieren kalender kopen en hang het in uw kamer en zelf leren om te kijken naar het elke dag, het maken van en het verlaten van notities dienovereenkomstig. U kunt ook zoeken door middel van gratis elektronische agenda's op het internet of gebruik kalender software die afkomstig kan zijn met uw computer. Sommige van deze kunt u notities toevoegen en automatisch herinneringen per e-mail of per SMS (dwz sms) sturen.
 2. 2
  Stel visuele herinneringen.
  • Zet de medicatie dicht bij iets wat je nodig hebt om te gaan met op een dagelijkse basis toch. Bijvoorbeeld, als u uw medicatie te nemen in de ochtend, zorg ervoor dat voordat je naar bed 's nachts, je plaatst het naast de koffiepot, als je koffie in de ochtend. Of, kunt u uw medicatie fles of pillendoos aan uw tandenborstel met klittenband.
  • Maak het onderdeel van uw routine. Als je het elke ochtend te nemen, maak er een gewoonte van om het te nemen zodra je uit de douche, of zodra je uit bed.
  • U kunt notities te laten in uw keuken, uw auto, of waar die u vaak bezoekt schaffen. Voor medicatie die wordt opgeslagen in de koelkast, moet je plakt een post-it note op de koelkastdeur (of op uw koffie pot) die zegt Take pillen.
  • Onthoud medicatie die moet worden genomen met een maaltijd, door hem rechts op de tafel, tegenover de plek die je eet.
  • Als u op uw computer vaak, zou u een tekstbestand op uw bureaublad, dat een lijst van dingen die je moet doen bevat. U kunt op internet zoeken naar "elektronische" sticky notes die u direct kunt plaatsen op je bureaublad, in plaats van de aankoop van papieren exemplaren. Deze programma's zullen vaak toelaten om timers en herinneringen direct naar de toelichting op geluiden dienovereenkomstig knipperen of stoten.
  • Als je een complexe regime, schrijf een lijst met de medicatie, tijd en datum en tape de lijst om de spiegel in uw badkamer. U kunt deze ook afdrukken op een rooster en afvinken elke medicatie nadat je nemen.
 3. 3
  Stel een auditieve herinnering. Dit is een veel voorkomende en redelijk effectieve manier om jezelf eraan te herinneren om uw geneesmiddel in te nemen. De meeste mobiele telefoons hebben een alarmfunctie die u toelaat om een ​​"dagelijkse" wektijd waar deze ringen te stellen. Kies een toon die u eraan herinneren dat u nodig hebt om uw geneesmiddel in te nemen. Als u niet in het bezit van een mobiele telefoon, zou je je wekker instellen op elke dag af te gaan op een bepaald moment voor hetzelfde effect. Een ander alternatief is om een ​​digitaal horloge kopen en zet het alarm af te gaan zo vaak per dag als je nodig hebt om medicatie in te nemen. Een kleine digitale kookwekker met een numeriek toetsenbord kan handig zijn. Zorg ervoor dat u een die urenlang kunnen worden ingesteld te krijgen, niet alleen minuten en seconden. Zodra het alarm afgaat, onmiddellijk uw medicatie om de gewoonte te versterken. Zeggen: "O, ik doe het in een paar minuten" kan leiden tot herhaalde vergeetachtigheid en versla het doel van het hebben van een alarm.
 4. 4
  Sorteer uw medicatie. Leg al uw geneesmiddelen, met inbegrip van uw dagelijkse dosis vitaminen op uw aanrecht. Als je een pil te nemen, sluit de fles en plaats deze aan de linkerkant van de balie, het maken van twee stapels. Doe hetzelfde voor elke pil je neemt. Vergeet niet dat de degene die je moet nemen zijn voor u. Degene die je al hebt genomen zijn om links van u. Nadat u klaar bent met al uw pillen voor de dag, plaatst al die aan de linkerkant terug in de keukenkast. Nu zult u weten dat al je pillen genomen. Voorsortering de pillen in een plastic container ontworpen voor dit doel (een pil doos of medicijnen vak) is een andere manier om te voorkomen dat dezelfde medicatie tweemaal per ongeluk. Als dat vak leeg is, je weet dat je nam de medicijnen. Pil sorteerders zijn er in verschillende maten en verschillende kleuren. Richt genoeg om twee weken van medicijnen op een moment gekozen te hebben.
 5. 5
  Adopteer een "verdeel en heers" strategie. Met andere woorden, neem de helft van uw geneesmiddel en bewaar deze op een andere plaats dan uw huishouden, zoals uw kantoor op het werk plaats. Als je toevallig vergeten om uw geneesmiddel in te nemen in de ochtend, kunt u gemakkelijk toegang tot uw medicijnen op het werk.
  • Wees bewust van opslagcondities uw geneesmiddel's, vooral als u van plan bent om je pillen te houden in uw auto handschoenenkastje op een hete zomerdag.
  • Als je het nemen van een medicijn geklasseerd als een gereguleerde stof, zou het best zijn om deze stap overslaan en laat al je pillen in huis.
 6. 6
  Krijg een andere persoon om u te herinneren. Heb een vriend of geliefde u eraan herinneren om uw geneesmiddel in te nemen, of om u te vragen of u aan gedacht om uw geneesmiddel in te nemen.
 7. 7
  Hier krijg je een programma / dienst om u te herinneren. Er zijn een paar verschillende medicijnen herinnering programma's die u kunt gebruiken op uw PDA te helpen. Daarnaast is er een dienst die u SMS-berichten sturen naar uw mobiele telefoon wanneer het tijd is om je pillen in te nemen.

Tips

 • Indien op vakantie, pak je originele, apotheek-label medicatie flessen. Als het gebeurt dat u spoedeisende medische zorg nodig heeft, zal dit helpen de hulpverleners om snel te bepalen welke medicijnen je neemt en hoe en waarom je ze neemt, moet je niet in staat zijn om hen te herinneren of niet spreken voor zich. Het is moeilijk, tijdrovend en soms onmogelijk voor de zorgverleners om ongelabelde pillen te identificeren. Om dezelfde reden, niet dumpen verschillende medicijnen in dezelfde fles.
 • Voordat je gaat op een lange vakantie, vraag dan uw arts u een recept voor uw pillen te geven, zodat als je opraken, ze verliezen, of morsen hen, kunt u het recept gevuld bij elke drogist te hebben.
 • Als u ervoor kiest om een ​​alarm op uw mobiele telefoon in te stellen, er zeker van zijn dat het een toon die je gemakkelijk kunt associëren met het innemen van uw medicijnen, zodat u niet worden te wennen aan het horen van een zachte toon. Of, als al het andere faalt, stel deze in op dezelfde toon als uw normale beltoon.
 • Wees voorzichtig bij de keuze van herinneringen. Als je te comfortabel met hen (zoals een briefje op je koelkast of door uw pillendoos) u wellicht meer kans om het te kijken of negeren.
 • Als u medicijnen voor een ernstige aandoening, zoals hart-en vaatziekten, draag een Medical Alert tag vermelding van de naam (namen) van uw ziekte en de medicijnen die u gebruikt om het / elk te behandelen. Ook een lijst van alle potentieel gevaarlijke interacties en allergieën.
 • Draag een container voor uw medicijnen, recepten, rapporten en andere medische gerelateerde records als u op reis bent. Het is nuttig om voorschriften met u te cross-checken wat mee te nemen, het bedrag van de dosering en de tijdsintervallen hebben. Records zal nuttig zijn in geval van nood.
 • Vergeet niet om uw medicijnen mee te nemen wanneer u op vakantie gaat. Wanneer u uw tandenborstel inpakken, pak de medicijnen die u ook nemen.
 • Niet alle medicijnen beschikbaar is of legaal in alle landen, zodat je vooruit moet controleren. Elke medicatie die een gereguleerde stof kan hebben mag niet worden toegestaan ​​in sommige landen, dus zorg ervoor dat u uw recept fles te brengen en indien mogelijk een kopie van het voorschrift van uw arts.
 • Gebruik je telefoon kalender om terugkerende herinneringen dagelijks vastgesteld. Het is een meer subtiele manier aan herinnerd worden. Als u uw onderneming telefoon / Outlook gebruikt, zorg ervoor dat u markeert de benoeming als "prive" en houdt de herinnering omschrijving generieke om uw privacy te beschermen
 • Indien een of meer van uw medicijnen veroorzaakt lichtgevoeligheid, moet u zetten zonnebrandcrème voor het verlaten van uw huis, het maakt niet uit hoe het eruit ziet buiten, je zou verbaasd zijn hoe weinig licht nodig is om een ​​full-blown verbranden in de zon!

Waarschuwingen

 • Wees bewust van het maken van een mentale notitie om uzelf wanneer u uw geneesmiddel moet innemen. Vergeten te nemen uw medicatie is een ding, een verdubbeling van uw dosering omdat je vergeten bent dat je al uw medicatie zou genomen voor vandaag is een andere. Je kon een doos naast je "Remember Pills"-notitie te maken, vink het uit als je het hebt genomen.
 • Als u vergeet een dosis in te nemen, lees de instructies die bij uw medicatie zorgvuldig. Denk niet dat u uw dosis moet nemen toch-maar dit is het geval voor de meeste, kan het anders zijn voor anderen. Als je problemen hebt met lezen, vraagt ​​de apotheker om de dosering aanwijzingen leggen.
 • Sommige medicijnen, zoals die geclassificeerd als gereguleerde stoffen, is misschien niet geschikt om te vertrekken rond het huis. Plaats ze in een afgesloten kast, doos of lade, en hen niet van het ene gebouw naar het volgende. Probeer niet anderen te laten weten dat je op zulke medicijnen en voorkomen dat ze in het openbaar. Het is niet ongewoon voor mensen om bepaalde medicijnen te stelen, hetzij om zichzelf te misbruiken of te verkopen aan anderen met soortgelijke opzet.
 • Voor het verlaten van de apotheek, controleren om ervoor te zorgen dat de pillen in de zak zijn de pillen die u gebruikt. Apothekers maken fouten ook.
 • Het is een federale overtreding om een ​​gereguleerde stof over te dragen aan iemand anders dan de persoon aan wie het was voorgeschreven (je). Als je dat doet wind up slachtoffer van een diefstal, meld dit direct aan mogelijke vervolging te voorkomen.
 • Wees ervan bewust dat bepaalde voorgeschreven medicijnen hebben een hoog potentieel voor verslaving of misbruik. Als je merkt dat je het nemen van meer van een medicijn dan is voorgeschreven, bel uw arts onmiddellijk te praten over de verandering.
 • Sommige medicijnen hebben 'black box warnings'. Dit betekent dat wanneer genomen onjuist, of door mensen met bepaalde voorwaarden, kunnen dodelijke slachtoffers voordoen. Plaats deze en andere dergelijke medicijnen op een veilige plaats en bel uw arts meteen als u denkt dat u per ongeluk meer dan voorgeschreven hebben genomen.
 • Controleer de juistheid van het recept en de dosering, soms de apotheker geeft uit recepten van een vreemdeling door een ongeval.
 • Bij het verlaten van uw geneesmiddel flessen om u eraan herinneren om ze mee te nemen, wees voorzichtig als je kinderen hebt, zodat je niet de pillen achter in een gemakkelijke plek voor een kind om te grijpen.