Wkenl

Hoe te hindernis

Hordenloop wordt meestal gedaan in 5 verschillende evenementen: 55 meter horden, 80 meter horden, 100 meter horden, 110 meter horden, 300 meter horden en 400 meter horden. Hurdlers concurreren op bijna elk spoor-en-veld voldoen, van middelbare school gebeurtenissen, de hele weg naar de Olympische Spelen. Hordenloop is een geweldige sport die een goede conditie, flexibiliteit, bovenlichaam kracht, en, bovenal, doorzettingsvermogen vereist.

Stappen

Hoe te hindernis. Voer een paar praktijk hindernissen.
Hoe te hindernis. Voer een paar praktijk hindernissen.

Voor het evenement

 1. 1
  Strekken. Als u niet strekken, dan kunt u zich behoorlijk pijn. (Trekken hamstrings zijn vaak)
 2. 2
  Voer een paar praktijk hindernissen. Zorg ervoor dat u uw lood en trail benen bedacht voordat de race begint. De lead been is het been dat gaat over de hindernis verlengd voordat je lichaam. Uw loodbeen is meestal je dominante been.
 3. 3
  Tel je stappen. Idealiter moet je acht stappen om de eerste hindernis en drie stappen tussen de rest van hen te nemen. Beginners 08-09 mei stappen te nemen voordat de eerste hindernis, terwijl ze werken aan hun paslengte en omzet. Tussen de horden, misschien nemen ze 5 stappen, als hij / zij niet wordt afwisselend lead benen. Als men wisselt lood benen (gaat over de hindernissen eerst rechts, dan links, dan weer rechts en ga zo maar door) dan zal die persoon 4 stappen te nemen tussen de hindernissen in plaats van vijf.

Tijdens het evenement

 1. 1
  Start de race in een. U wilt gaan vrij snel voordat je de eerste hindernis te bereiken, en je wilt in staat zijn om het te maken naar de eerste hindernis op de juiste snelheid om uw beste voet vooruit hebben.
 2. 2
  Niet vertragen bij de eerste hindernis: je momentum is wat gaat u over te dragen. Wanneer u over 1 tot 2 meter afstand van de hindernis, breng de voet dat is niet op de grond (lead been) tot aan je kont en vervolgens snel uit te breiden tot over de
 3. 3
  Breng de voet, dat is nog steeds op de grond (het parcours been) op en maak je dij parallel aan de dwarsbalk van de hindernis. Breng je knie omhoog door je oksel, uit te breiden, en verder in een sprint, zodra je de grond raakt.
 4. 4
  Blijven de race, proberen om naar het einde. Wissen van de laatste hindernis kan moeilijk zijn, maar als je jezelf te duwen, dan zal het geen probleem zijn.

Tips

 • Hoogst waarschijnlijk zal je valt. Zelfs de groten neem een ​​wasdroger zo nu en dan. Raak niet ontmoedigd als je valt. Het kan iets te maken hebben met uw hordenloop vorm, hoeveel stappen je tussendoor of voor hurdling hebben, niet genoeg explosie uit de blokken, of niet hebben van de juiste techniek voor het parcours been. Zorg ervoor dat u uw coach juiste problemen voordat ze slechte gewoonten tijdens het hordelopen.
 • Als je beter je kunt beginnen om sneller te lopen en zelfs de hoogte te verhogen!
 • Oefenen, oefenen, oefenen! Oefening baart kunst.
 • Doe het op het gras de eerste paar keer in het geval je uiteindelijk vallen.
 • Vergeet niet om "check uw horloge". Juiste arm vorm brengt de arm tegenover de leiding been in de voorkant van je zoals je bent het controleren van uw horloge. De andere arm zal neutraal zijn, gewoon normaal lopen formulier.
 • Heb een spotter om je te helpen tijdens je eerste keer.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u bekend bent met de basisprincipes van hurdling, met inbegrip van wat been is je dominante / lead been, welke voet moet je vooruit in de blokken, hoeveel stappen je in staat om vóór de eerste hindernis en tussen de hindernissen zijn, en de techniek zijn.
 • Bij hordelopen in een te ontmoeten, zorg ervoor dat u uw armen correct bewegen bij het opruimen van de hindernis. (Arm tegenovergestelde van lood been gebogen over uw borst, net als uw inklapbare je armen met een arm, en de andere gebogen arm achter je rug op dezelfde manier) Als u dat niet doet, en je laat je armen zwaaien uit lukraak, kan je raken, en eventueel verwonden de hordeloper in de rijstrook naast je.
 • Bij de landing van het verhelpen van een hindernis, zorg ervoor dat je voeten zijn binnen uw aangewezen rijstrook. Zelfs als niemand is naast je, zul je worden gediskwalificeerd.
 • Hordenloop kan letsel veroorzaken, waaronder getrokken spieren, of vallen.