Wkenl

Hoe te identificeren als een narcistische extensie

Narcisme is een complexe en vaak onbegrepen karakter stoornis. Minder aandacht is besteed aan de persoon die levert wat de narcist nodig heeft. Deze persoon staat bekend als een narcistische extensie, en kan een enorme last trauma en misbruik, terwijl het gevoel afkeurenswaardig. Het is een lastig dilemma op te lossen, en wordt vaak vereeuwigd in volwassen relaties bij kinderen narcistische ouders hebben gehad, en in mindere mate, ouders die fungeren als narcistisch extensies. Dit artikel bespreekt de rol van de narcistische uitbreiding, en de ontwikkeling ervan, en hoe mensen die narcistisch extensies, zoals narcisten, "zien" wat er niet is, maar, in tegenstelling tot narcisten, geven zichzelf de schuld voor deze, en de daaruit voortvloeiende relaties en familiale problemen.

Stappen

Hoe te identificeren als een narcistische extensie. Weet wat narcisme werkelijk is.
Hoe te identificeren als een narcistische extensie. Weet wat narcisme werkelijk is.
 1. 1
  Weet wat narcisme werkelijk is. Narcisme is een personage aandoening die de narcist veroorzaakt "uiterlijke look" voor een uitzicht dat zal weerspiegelen hem / haar zo geweldig. In plaats van het hebben van goede gevoel van eigenwaarde, de narcist ontbreekt het, en voelt zich leeg, en moet daarom zijn pseudo-"eigenwaarde" van externe bronnen te krijgen: familie, vrienden, geliefden, collega's en kinderen. Succes wordt gemeten door het over-inflatie van iemands prestaties, en door meer concrete voorbeelden die lijken te "bewijzen" prestatie: geld, lof, de status, promotie, aardig gevonden willen worden, zijn krachtig; overdreven aardig, etc. objectivering van mensen weerspiegelt hun behoefte om zich te laten zien als het hebben van "voorwerpen" die conventioneel definiëren succes. Zij verlangen de beste en zijn perfectionisten. Hun perfectionisme afgeleid van hun interne, gesublimeerde gevoel van waardeloosheid, jaloezie en schaamte. Voor de narcist alles en iedereen is in wezen gereduceerd tot een object, en sommige werken samen heel nuttig: dwz een rijke partner, een goede lichaamsbouw in jezelf of in een ander (partner). Deze objecten staan ​​bekend als "leveringen", die de narcist voedt uit en uiteindelijk afvoeren van hun eigenwaarde. De definitieve gids voor het tekenen van subklinische narcisme is de Narcistische Personality Inventory, dat is een zelfrapportage test, maar als je het en denk na over je antwoorden kunt u deze categorieën gelden voor anderen zal zijn. Het NPI is online beschikbaar op vele plaatsen (bv http://personality-testing.info/tests/NPI.php ).
 2. 2
  Analyseer je gedrag rondom de narcist. Heeft u de neiging om meer aandacht te besteden aan hun behoeften dan uw eigen? Veel mensen nemen de rol van een narcistische uitbreiding, wat betekent dat ze worden gebruikt, of zich laten gebruiken, als een aanbod om de andere persoon "op de rails" te houden, of de baas, of het gevoel goed. Vaak is de persoon die de narcist zich niet herkennen wat er gebeurt als de narcist (onbewust of bewust) maakt gebruik van strategieën die truc de narcistische extensie laten geloven dat ze bepaalde eigenschappen van onschatbare waarde. Narcisten kunnen worden overdreven liefdevolle, vanwege hun behoefte aan een voorziening van liefde, maar hun behoeften opwegen tegen de echte liefde, en de extensie is gewoon dat, een deel van de narcist, geen volledig mens.
 3. 3
  Denk buiten de doos. Vergelijk jezelf niet aan het stereotype narcistische extensie; narcistische extensies zijn niet alleen trofeevrouwen voor goed betaalde managers. Ze zijn vaker het doelwit van de narcist van eigenschappen die de narcist (eventueel reflexmatig) beseft dat hij kan manipuleren. Hij dus altijd speelt een spel met zijn toestel, draaien ze geleidelijk van de geliefde, verhoogde 'persoon van hun dromen' in een object die wordt onteerd, te licht bevonden en "niet goed genoeg." Dat komt omdat de extensie kan nooit vullen steeds leeg gat in de narcist, en als een verslaving, nood van de narcist altijd geheel voelen vereist meer en meer. Omdat het een narcistische uitbreiding betekent niet noodzakelijk dat het stimuleren van de narcist eigenwaarde, hoewel het kan dat. Het kan ook gaan om kritisch te zijn, maar die zich bezighouden met de persoon. Als er intrekking door de uitbreiding, zal de narcist paniek en rennen.
 4. 4
  Begrijp dat de narcist vaak maakt gebruik van een aantal psychologische spelletjes om te krijgen wat ze willen. Op hetzelfde moment, ze nooit slagen in hun nooit eindigende zoektocht naar nieuwe manieren om zichzelf te bewijzen dat ze iets waard zijn. Dus, vroeg of laat, nieuw materiaal aankopen of nieuwe mensen (of beide) noodzakelijk geworden vooral in een tijd van onzekerheid, of werk en / of gezin problemen, en vooral als de uitbreiding stopt met het spelen van zijn of haar ingeprente rol. De narcist vindt het zeer gemakkelijk te devalueren een eerder 'aanbeden' narcistische extensie, en hem of haar te vervangen door iemand die hij hogere rangen. Deze ranking is niet rationeel, want het is de sensatie van het nieuwe en spannende, die hem ervan weerhoudt leeg gevoel en het aanpakken van zijn eigen zwakheden. Hij zou liever verder te gaan, en, op een manier, dat is goed nieuws voor de narcistische extensie. Zodra dat vaak vriendelijke en goedaardige persoon is gevallen, vaak harteloos, wreed, stille behandeling, desertie, etc (tegenspraak de hele positieve draai die hij gebruikte om zijn "slachtoffer" vangen), de volgende zal onvermijdelijk in de val.
 5. 5
  Wees voorzichtig en gebruik je intuïtie. Het is niet gemakkelijk om een ​​narcist te spotten, zoals gezegd, als ze even "Mr Nice Guy" als "Mr ik kan zijn. ' De tekenen zijn subtiel, maar een leidend beginsel is vertrouwen op je onmiddellijke intuïtie, en niet geloven dat zijn of haar woorden; volledig richten op hun acties.
 6. 6
  Weten dat de narcist je kan verlaten op het moment dat u stopt waardoor ze zich belangrijk voelt. Geen verrassing als je weet, maar als je dat niet doet is het een enorm en traumatische shock, hij / zij vertrekt, meestal zonder waarschuwing of uitleg, of met leugens, en heeft een andere persoon te wachten in de coulissen. Wanneer gevraagd over hun vroegere beroepen van liefde / vriendschap, zullen ze zich neerleggen: "Ik meende het op het moment." Net zoals ze bedoelen het deze keer, in meer of mindere mate ze echt geloven dat 'dit is het! De volmaakte liefde, die zal me afmaken ', maar ze worden misleid. Behoeften van de narcist zijn onverzadigbaar en in de tijd, zal deze nieuwe extensie worden gedumpt en vervangen, net als alle anderen.
 7. 7
  Wees sterk en geduldig met jezelf. Het duurt vaak de persoon die de rol van narcistische verlenging wat tijd om te herstellen van de schok van gedumpt heeft gespeeld. De narcist kan ook gaan via een normale "dip", maar kan niet voorzien zijn van de gevoelens die ontstaan, zo vindt hij, gemakkelijk genoeg, de ander naar de plaats in te nemen voordat hij of zij een kans heeft om leeg te voelen. De narcistische extensie is in shock, en gaat door de stadia van rouw. De aangrijpende en problematische kwestie is dat de narcistische extensie is treuren om wat nooit was, en dit betekent dat het langer duurt om over de relatie. Ze moeten twee keer missen, in zekere zin, terwijl de narcist niet treuren, en net beweegt op, totdat, misschien, op een dag, put hij alle mogelijkheden en heeft zichzelf onder ogen, maar inmiddels is hij metaforisch "ongeziene "en onkenbaar om zijn of haar niet-zelf.
 8. 8
  Genees je wonden en weer opstaan, bevrijd van die persoon negatieve invloed op je. De narcistische extensie doet zijn of haar verdriet werk en het verdriet werk van de narcist, en dan moet aanvaarden dat de narcist nooit verzorgd over of hen liefgehad, zoals de narcist simpelweg vervangt ze met "andere benodigdheden" voor de liefde, en de uitbreiding moet reine te komen met het feit dat hun leven met die persoon was een leugen. Het is moeilijk en pijnlijk werk, maar het is werk dat uiteindelijk maakt groei en de reïntegratie van de uitbreiding als een 'ik', de antithese van narcistische en een persoon van echte empathie en compassie. Dus, als je jezelf identificeren speelt deze rol, herken het, doe iets, ga door de barre verdriet en erkenning van de waarheid, en weet dat je een gelukkiger en gezonder persoon die weet dat ze kunnen en doen liefde zal zijn.

Tips

 • Laat ze gaan. Het is uiteindelijk de genezing. Koesteren en hou jezelf zoals je zou moeten doen voor / aan hen.
 • Wees erg voorzichtig met excessieve uitingen van liefde, in woorden. Kijk naar daden.
 • Vertrouw op je eerste instinct en intuïtie
 • Pas op voor snelle beroepen van de liefde
 • Hoewel je misschien slecht voelen, zul je beter dan voorheen, nadat het voorbij voelen.
 • Werk aan je eigen wensen en behoeften voordat anderen.
 • Therapie voor de narcist is een resort, maar is tijdrovend en niet heeft, nog, grote resultaten, hoewel sommige psychoanalytische technieken die de narcistische tactieken te omzeilen worden gebruikt, maar moet door een vakman worden behandeld.
 • Doen hun woord voor wat niet te nemen. Ze hebben een ongeëvenaarde mogelijkheid om te liegen tegen je gezicht, zelfs als het bewijs is daar. Zij zullen rationaliseren en make-up excuses: zij vergaren hun vaardigheden te spreken-de-praten als onder druk.
 • Niet ooit terug te nemen een tweede keer. Ze zullen het opnieuw doen.
 • Grieve, de waarheid geloven, dat het niet een echte relatie, en verder gaan.
 • Denk niet dat narcisten zijn een soort.

Waarschuwingen

 • De belangrijkste waarschuwing is niet om rebound van een dergelijke relatie. Je kwetsbaarheid wordt nog hoger dan normaal, en is als een baken voor een narcist. Het ergste wat je kunt doen is kijken, net als de narcist doet, maar niet pathologisch als ze dat doen, voor iemand om de lege ruimte op te vullen, dat, als je echt naar kijken, is altijd vervelend, je in de zogenaamde relatie. Vervul jezelf, en wacht.
 • U zult liefde te vinden, je lief bent.
 • Er zijn tal van artikelen beschikbaar zijn op het web, met inbegrip Vaknin, maligne narcisme, die een goede uittreksels heeft en het boek kan worden gekocht; tal van populaire psychologie boeken beschikbaar, maar een van de beste artikelen over de aandoening is in Nancy McWilliams, PhD, Psychotherapeutische technieken. Het is duidelijk, beknopt, verkent de complexiteit, en praat over zowel de argumenten binnen de psychoanalyse en psychoanalytische specifieke technieken voor de gevorderde behandelaar.