Wkenl

Hoe te insectensteken genezen

Ooit werd gestoken door een bij of wesp of muggen? Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat het erg vervelend.

Stappen

Hoe te insectensteken genezen. Bepaal of u werden gestoken door een bij of een wesp.
Hoe te insectensteken genezen. Bepaal of u werden gestoken door een bij of een wesp.

Bijen en wespen

 1. 1
  Bepaal of u werden gestoken door een bij of een wesp. Dit zal heel moeilijk zijn als je niet ziet het insect als het je gestoken. Als je gestoken door een bij, is het echter waarschijnlijk dat het zijn angel zal hebben verlaten in u. Zorg ervoor dat u het te verwijderen met een credit card of vingernagel in plaats van simpelweg te trekken het uit. Dat gezegd zijnde, is het belangrijker om de angel eruit te komen sneller dan het is om deze methode te gebruiken, dus als het buiten te trekken is het beste wat je kunt doen, dat is oke
  • Als een bij je gestoken, gelden ammoniak op de steek om de giftige stoffen te neutraliseren.
  • Als een wesp je gestoken, gelden azijn aan de angel van de toxines te neutraliseren.
 2. 2
  Onderzoek de ernst van de reactie. Als het slachtoffer is meerdere keren gestoken, genieten de affrected gebied in een bad van koud water. Voeg een eetlepel zuiveringszout voor elke kwart van het water. Als het slachtoffer allergisch en heeft een reactie, bellen voor hulp in nood. Moedig het slachtoffer aan een EpiPen gebruiken als ze er een hebben. Zorg ervoor dat u het getroffen gebied immobiel en lager dan het hart te houden als mogelijk is om de verspreiding van het gif te verminderen
 3. 3
  Ijs de angel. Icing het getroffen gebied zal helpen verlichten de jeuk en het terugdringen van de zwelling. Zorg ervoor dat u een doek te plaatsen tussen uw huid en het ijs om te voorkomen dat het bevriezen van uw huid.
 4. 4
  Probeer een cent. Een zeer effectieve manier om de effecten van een Bee-of wespensteek te neutraliseren is om tape een koperen cent direct boven op de steek. Om een ​​of andere onbekende reden, de chemische reactie van uw huid aan koper ontneemt het gif. De volgende dag je zal moeilijk worden ingedrukt om een ​​spoor van de angel site te zien.
 5. 5
  Probeer Calamine lotion. Als alternatief kunt u een pasta van zuiveringszout en water te maken.
 6. 6
  Neem je medicijnen. Overwegen om een ​​antihistaminicum zoals Benadryl of Clatitin om jeuk of ibuprofen, zoals Motrin om pijn te verlichten verlichten.
 7. 7
  Hier krijg je een tetanus booster schot als u niet in de laatste 10 jaar. Te slaan, moet je een hulpschot binnen een paar dagen om gestoken te krijgen als je niet hebt een in de afgelopen 10 jaar gehad.
 8. 8
  Houd goed in de gaten op de steek. Zelfs als u niet beschikt over een onmiddellijke allergische reactie, is het mogelijk om milde symptomen van allergie (dwz body huiduitslag en jeuk) te ontwikkelen. Als dit het geval is, ga dan naar de dokter, je zult waarschijnlijk worden behandeld met een antihistaminicum

Teken

 1. 1
  Verwijder de teek zo snel mogelijk. Doe dit met behulp van een pincet om de teek te begrijpen zo dicht mogelijk bij het hoofd als je kunt. Trek hem recht omhoog met een constante, slow motion.
  • Gebruik nooit je blote handen om de teek te verwijderen. Zorg ervoor dat uw handen en pincet te wassen wanneer u klaar bent om de verspreiding van ziekten te voorkomen.
  • Vermijd breken het lichaam van de teek of loopt u het risico morsen de maaginhoud in de beet..
 2. 2
  Onderzoekt de beet voor de resterende delen van het teken. Als je denkt dat het hoofd nog steeds in de wond, een afspraak maken met uw arts om hem eruit te halen.
 3. 3
  Goed wassen het gebied. Gebruik water en zeep te wassen de beet zo goed als u kunt.
 4. 4
  Noteer de datum. Als je begint te griepachtige verschijnselen ontwikkelen elk gewenst moment tussen drie dagen en twee maanden na de beet, bel uw arts. Ziekte herinneren-Lyme kan tot twee maanden om de symptomen te tonen.
 5. 5
  Solliciteer ijs. Het toepassen van ijs gedurende 15-20 minuten een keer per uur zal helpen verlichten de jeuk. U kunt ook een koele, natte washandje bij de hand houden om jeuk te kalmeren.
 6. 6
  Neem ibuprofen en antihistaminica als nodig is om jeuk en pijn te verzachten.

Spinnen

 1. 1
  Probeer en identificeren van de aard van de spin die je gebeten. Dit zal moeilijk zijn als je niet ziet de werkelijke spin, maar er zijn twee zeer giftige spinnen die zal produceren unieke reacties bij de mens: Zwarte weduwen en Brown kluizenaars.
  • Zwarte weduwe bijt. Deze beten in eerste instantie niet het gevoel dat iets meer dan een speldenprik. Het eerste wat je opvalt zal waarschijnlijk zwelling en zwakke rode markeringen. Echter, zal meer serieuze symptomen beginnen binnen een paar uur. Deze omvatten intense pijn, stijfheid, koude rillingen, koorts, misselijkheid en braken, en ernstige buikpijn..
  • Bruine kluizenaar beten. Deze beten zal beginnen met een milde stekende en roodheid in het gebied van de beet. Binnen ongeveer acht uur, zal je intense pijn voelt het getroffen gebied. Een vocht gevulde blaar zal ontwikkelen en zal uiteindelijk veranderen in een diepe, groeiende maagzweer. U kunt ook last van een lichte koorts, huiduitslag, nasuea en lusteloosheid..
 2. 2
  Reinig de beet. Was de beet en de omliggende huid met water en zeep.
 3. 3
  Bepaal of je beet is ernstig. Als u nog niet gebeten door een van de hierboven genoemde spinnen, moet je beet genezen in een paar weken maximaal. Gebruik koele kompressen, ibuprofen, en antihistaminica om ongemak te verlichten. Als de beet is op een extremiteit, verheffen het wanneer mogelijk. Als u bent gebeten door een van de bovengenoemde spinnen, verder te lezen.
 4. 4
  De trage verspreiding van gif. Das een bandage en verbeter je ledematen te vertragen van de verspreiding van het gif. Bind het verband zo strak dat het snijdt de bloedsomloop.
 5. 5
  Gebruik een koud kompres. Ontlast uw ongemak door het toepassen van een koude, natte doek of een papieren handdoek gewikkeld rond het ijs naar het getroffen gebied.
 6. 6
  Raadpleeg onmiddellijk een arts. U moet de arts zorg te krijgen voor zowel de hierboven genoemde hapjes, en het is nadelig dat u dit doet zo snel mogelijk.

Tips

 • Als een mug heeft gebeten, gelden ijs / koud water en je voelt je opgelucht.
 • Probeer eens vloeibaar wasmiddel op je muggenbeten het verlicht het en maakt het kleiner.
 • Een goede manier om te onthouden dat waar is dat a en b (voor ammoniak en bij) zijn naast elkaar in het alfabet, maar ook v en w (voor azijn en wespen).
 • Als ik een wodka die is drinkbaar, werkt het niet. Ik leerde dit van een lokale boer.
 • Als een aantal van deze insecten u in een keer hebben aangevallen, en de delen gestoken zijn veel gezwollen, verliest wat bloed, en neem een ​​dosis van zouten.
 • Koop de goedkoopste wodka u kunt vinden. Week de beet in goedkope wodka voor ongeveer 1 uur. Tape een wodka-doordrenkte-katoenen bal naar de plaats op de huid. Dit werkt echt.

Waarschuwingen

 • Het wordt niet aanbevolen om de ammoniak gelden voor wespensteken en vice versa.
 • Als je begint aan de volgende te voelen: beklemming op de borst, zwelling overal op het gezicht, ademhalingsproblemen, striemen (netelroos) overal op uw lichaam en misselijkheid u ondervindt een allergische reactie! U moet onmiddellijk naar een ER. Allergische reacties kunnen licht tot zwaar. Dus elke abnormale reacties (naast incidentele jeuk, kleine zwelling op steken plaatse of pijn) moet worden gemeld aan een arts meteen.
 • Als de persoon heeft een allergie voor wespen-of bijensteken, hoeft deze behandeling niet op hen van toepassing. Bellen voor een ambulance om hen naar het ziekenhuis.

Dingen die je nodig hebt

 • Goedkope Vodka
 • Azijn of ammoniak
 • Een goed geheugen
 • Ijs of koud water