Wkenl

Hoe te judo doen

Judo is een relatief moderne krijgskunst, ontworpen door professor Jigoro Kano in 1882. Haar wortels liggen in Ju Jitsu, die de originele kunst wordt gebruikt door de Samurai was. Kano wilde een vorm van ju-jitsu, dat hij zou kunnen uitoefenen zonder angst voor ernstige verwondingen te creëren, en dus Judo was geboren. Het is een systeem van ongewapend gevecht waarbij het doel is om te worstelen met je tegenstander en win door gooien ze op de grond op hun rug, pinning ze naar de vloer gedurende 25 seconden, of het uitvoeren van een wurgen of jointlock totdat ze dienen.

Stappen

Hoe te judo doen. Vind uw lokale judo klasse.
Hoe te judo doen. Vind uw lokale judo klasse.
 1. 1
  Vind uw lokale judo klasse. Kijk voor zorgen dat er mensen zijn van je eigen grootte en gewicht. U kunt het meest leren door te trainen met mensen die een vergelijkbare grootte aan jezelf. Maar zorg ervoor dat de coach is een zwarte (of rood) Belt (de hoogste rang, afhankelijk van uw land), vooral boven 1 graad. Het hebben van een ervaren instructeur is niet alleen belangrijk voor de kwaliteit van het leren, maar ook voor uw veiligheid!
 2. 2
  Verkrijg de kit. Verkrijg de Judo "gi" (spreek uit ghee, vaak en ten onrechte een "kimono" genoemd), het judo pakken. Het gi top is als een stoere jas voor grip-training, en de broek ruim en goed voor beweging. Dit kan online worden verworven, in sportwinkels, of via je club (vraag om hulp bij het vinden van uw maat!).
 3. 3
  Leer de breakfalls. Ukemi (breakfalls) zijn wat stopt het van pijn als je omvalt, en zonder hen, krijg je zwart en blauw heel snel zijn. Goed uitgevoerd, krijgen gegooid mag helemaal geen pijn.
 4. 4
  Leer een paar zetten, en te werken aan het perfectioneren van hen, evenals het leren van nieuwe. Het leren van coole nieuwe technieken houden u gemotiveerd, maar vergeet nooit om zich te houden aan uw basics. Kijken naar de Judo meesters: ze hebben vaak een toernooi arsenaal niet groter dan 4-6 worpen. Het is beter om een ​​paar bewegingen goed doen, dan veel beweegt slecht.
 5. 5
  Boren! De conditionering lijkt misschien niet leuk, maar je zal tien keer beter te voelen op de mat als je regelmatig oefenen een paar vluchtige vegen en balans oefeningen in je vrije tijd.
 6. 6
  Leren grondwerk technieken - Dit betekent hold-downs, en voor volwassenen, wurgt en armlocks ook. Droes en armlocks kunt u direct een gevecht te winnen indien correct gedaan. Vergeet niet, de meeste (echte) gevechten op de grond. Training Braziliaans jiu-jitsu is een geweldige manier om te vullen uw judo met gemalen technieken!
 7. 7
  Leren een aantal Japanse namen. Dan wanneer je teamgenoten schreeuwen "Doe ippon-seoi-nage!" je weet wat ze betekenen.
 8. 8
  Leer de regels. Bij sorteringen, zal dit werken in uw voordeel, bijvoorbeeld als u uw tegenstander been met je benen grijpen terwijl u wordt ingedrukt, wordt het ruim verbroken.
 9. 9
  Train regelmatig. Er is geen substituut voor de praktijk, en geen enkele hoeveelheid van het lezen over judo kan de praktijk vervangen, dus stoppen met lui zijn en blijven steken in!
 10. 10
  Eten en goed drinken. Frisdranken en chips hebben een goede speler niet te maken.
 11. 11
  Wees niet bang om vragen te stellen. De stoere zwarte gordels zijn gewoon normale mensen, en zullen maar al te graag helpen met hun favoriete sport te leren.
 12. 12
  Leren tegenaanvallen om gemeenschappelijke worpen, dan wanneer je tegenstander dat doet een bepaalde worp, zult u in staat om het te gebruiken in uw voordeel.
 13. 13
  Oefen zowel links-en rechtshandig technieken. De meeste spelers zijn alleen gebruikt voor de bestrijding van rechts-handed, en ze zijn vaak niet in staat om te verdedigen tegen linkshandige worpen. (Als u al linkshandig, heb je een voorsprong!)
 14. 14
  Leer combinaties - Dit betekent dat zelfs als de eerste zet je probeert wordt verwacht, kunt u snel overschakelen naar een ander. Een snelle verandering van richting kan helpen onbalans nog meer ervaren tegenstanders.
 15. 15
  Praktijk overgangen van staande technieken (tachi-waza) naar de grond technieken (ne-waza), i. E. Landing in een hold-down, een wurgen of armlock, rechtstreeks vanaf een worp of takedown. Dit verbetert drastisch uw concurrentievoordeel.
 16. 16
  Leren en begrijpen van de etiquette en geschiedenis, hoewel het sportieve aspect van judo wordt benadrukt in de moderne praktijk, het leren van de geschiedenis van de krijgskunst, en begrijpen hoe judo loop van de jaren heeft ontwikkeld zal uw horizon te verbreden.

Tips

 • Judo is 'de zachte weg', dus, door een ervaring Judoka (judo beoefenaar) wordt gegooid is een stuk veiliger dan door een beginnende gegooid. Een veel voorkomende gewoonte voor een beginner zou zijn om hun kracht meer een slechte uitvoering van een worp risico letsel kunnen benutten, dus. Richten op techniek en ukemi (breakfalls) om het risico op letsel te verkleinen op jezelf en je partners.
 • Leren en te perfectioneren een scala van technieken
 • Begrijpen zowel de sport en martial art aspecten van het judo
 • Verschillende landen en organisaties kunnen verschillende rangen. Bij het leren van judo zeker een dojo te selecteren met een goed-gerangschikte judo sensei (leraar). In de Europa, een zwarte band is meestal de hoogste rang in judo.
 • Training met verschillende mensen zullen altijd het verhogen van uw vaardigheden
 • Kopen de kit en leren aan de riem te binden
 • Train regelmatig met een scala van mensen
 • Voer wedstrijden en sorteringen waar mogelijk
 • Leer de breakfalls (ukemi), kan het saai zijn, maar het is zeer belangrijk voor jezelf en anderen
 • Leren verschillende groeten en hoe om te zeggen "het spijt me", die kan worden gezegd als hun is een toevallige misstap tijdens het oefenen.

Waarschuwingen

 • Weersta de drang om te oefenen op niet-judo vrienden of familie. Ze zullen niet weten hoe zich te verdedigen en kunnen gewond raken
 • Niet opscheppen over je capaciteiten; bescheidenheid is onderdeel van het judo code.... (Plus, kan er iemand beter dan jij, gewoon wachten tot die glimlach veeg je gezicht!)
 • Je hebt misschien pijn / pijn / blauwe plekken na de eerste paar sessies. We hebben er allemaal zijn, maar je zal snel beter te krijgen, dus het zal niet altijd zo zijn.