Wkenl

Hoe te leven met een oudere persoon

Leven met de oudere persoon heeft unieke beloningen en kunnen uitdagingen voor al de betrokkenen over hen hebben. Wees geduldig en begrip. Ze kan heel goed de voorkeur aan zijn zelfvoorzienend, en zal zeker een hekel worden betutteld. Maar er zijn enkele situaties waarin zij niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen of helpen om dit te doen moet. Door jezelf zijn en aan hen, eerlijk te zijn over je eigen beperkingen (tijd, vaardigheden en middelen), kun je gelukkig leven met een oudere persoon en ze kunnen gelukkig leven met je mee.

Stappen

Hoe te leven met een oudere persoon. Grenzen te definiëren met iedereen die deelt een leefruimte met u, zowel fysiek als mentaal.
Hoe te leven met een oudere persoon. Grenzen te definiëren met iedereen die deelt een leefruimte met u, zowel fysiek als mentaal.
 1. 1
  Grenzen te definiëren met iedereen die deelt een leefruimte met u, zowel fysiek als mentaal. Niet door deze inbreuk maken zonder toestemming.
 2. 2
  Leren om beslissingen van de persoon te accepteren. Zij mogen niet in staat zijn dingen op te pakken als ze vallen hen, opruimen goed voor zichzelf, zoals in de keuken en badkamer, en zijn mogelijk niet vergeetachtig van het uitschakelen van apparatuur en verlichting, en vergrendeling deuren. Ga er niet vanuit dat de persoon is onzorgvuldig of opzettelijk onbedachtzaam. Bieden om dingen voor hen te doen als je kunt, en wacht om te zien of wat je zag als een omissie opzettelijk was van hun kant. Zo kunnen ze de voorkeur aan een gang licht aan te laten 's nachts.
 3. 3
  Onderscheid te maken tussen wat verbeterd kan worden en wat niet kan worden verbeterd in termen van gezondheid, functionele beperkingen en mobiliteit. Geen afbreuk doen aan dat als gevolg van de leeftijd is dit normaal, vandaag de dag veel onderzoeken laten zien dat niet alleen kan een goede gezondheid te behouden en de functie tot en met het laatste jaar van het leven, maar dat men kan omkeren bepaalde voorwaarden met fysieke en mentale pone voedingssuppletie en regelmatige metabole controle. Leeftijdsdiscriminatie bestaat ook in mededogen en men moet niet in de val van het denken "niets kan worden gedaan" vallen.
 4. 4
  Beoordelen eventuele medicijnen met hen (met hun toestemming). Lijst van de geneesmiddelen en de geneesmiddelinteracties waarschuwingen, alsmede de instructies voor het nemen van medicijnen die hetzij vasten vereist, of het nemen van voedsel, enzovoort.
 5. 5
  Kijk voor veranderingen in stemming of gedrag. Vaak zal een oudere persoon niet toegeven dat iets hen stoort of dat ze pijn, niet slapen, of problemen met het eten, en deze kunnen worden indicaties voor het zoeken naar professionele medische hulp.
 6. 6
  Houd het huis georganiseerd en, met name in een situatie waarin de persoon heeft een beperkte mobiliteit, maakt gebruik van een rollator, rolstoel of andere mobiliteitshulpmiddelen hulp, of hun gezichtsvermogen is slecht. Bespreek mobiliteitshulpmiddelen installeren als u in staat bent en de persoon kan ze gebruiken. Dit kan onder meer handgrepen bij het ​​toilet en bad, een douchestoel of een rolstoelhelling. Een ruimtebesparend alternatief voor een oprit is een elektrische rolstoellift.
 7. 7
  Wees je bewust van de temperatuur van de woning. Ouderen kunnen zeer gevoelig voor kou, of soms warmte.
 8. 8
  Begrijp speciale behoeften in het dieet, zoutinname, en dergelijke. Oudere mensen zijn vaak op diëten, en zijn geneigd, net als de rest van ons. Suiker en zout zijn twee veel voorkomende voedingsmiddelen die vaak beperkt zijn.
 9. 9
  Geef de persoon respect en privacy zo veel als je in staat bent. Zij kunnen helpen bij de persoonlijke verzorging nodig hebben, en dat is niet een comfortabel ding voor een van jullie, maar als mogelijk is, moeten zij zo veel privacy en persoonlijke ruimte als praktisch mogelijk te maken.
 10. 10
  Kijk uit voor oplichters en fraudeurs die profiteren van en prooi op ouderen. Dit kan onder meer oplichters, verkopers en mensen die onder het mom van religieuze organisaties. Niet beledigd zijn als uw eigen aanbod van hulp worden onderzocht.
 11. 11
  Houd zorgvuldige administratie voor hen als ze niet kunnen. Dit moet onder meer weten waar hun familie is en hoe om hen te contacteren, dringende medische gegevens, bankgegevens, verzekeringspapieren en andere zakelijke gegevens als ze willen dat je.
 12. 12
  Helpen de persoon als u in staat bent met het houden van hun fundamentele verzorging toonbaar. Vaak oudere mensen kunnen niet vinger-en teennagels knippen, kammen of borstelen hun haar, of op-en.
 13. 13
  Wees respectvol, hoffelijk, en indachtig de persoon gevoelens en ideeën. Vermijd het behandelen van de persoon als een kind. Oudere mensen hebben het leven ervaren veel dieper dan we vaak beseffen. Vraag hen vragen, leren van hun ervaringen, en hen aanmoedigen om gelukkig te zijn.
 14. 14
  Ondersteuning van de autonomie van de oudere persoon om zijn of haar eigen keuzes te maken in het leven, en niet vervangen door uw eigen oordeel. Iedere volwassene heeft de capaciteit om ten minste een aantal, zo niet alle, van zijn of haar eigen beslissingen, dus bijdragen tot een verbetering vermogen van de persoon om te doen en kies zoveel mogelijk voor zichzelf te maken. Niet alleen maar veronderstellen vanwege hoge leeftijd dat mensen hun eigen zaken niet kunnen beheren, zelfs als je het niet met ze eens.
 15. 15
  Begrijp de ouderenkorting sociaal-economische achtergrond, en de belangrijke historische gebeurtenissen van de persoon ervaren. Leven door gebeurtenissen zoals oorlogen, economische depressies, rampen en politieke omwentelingen hebben een grote impact op een persoon, vooral tijdens jonger, vormende jaren.

Tips

 • Waar mogelijk luisteren naar de verhalen van een oudere persoon. Hun ervaringen kunnen je iets leren of je te voorzien van nieuwe inzichten.
 • Respect voor hun aanvragen voor kleinere porties. Het helpt niet om hen te vertellen om te "eten wat ze kunnen". Laat ze gewoon eten wat comfortabel is voor hen is.
 • Oudere mensen vaak niet goed te reizen, te wijten aan een slecht gezichtsvermogen, lage uithoudingsvermogen, en incontinentie - het kan allemaal worden vastgesteld en verbeterd.
 • Er is een breed scala van producten op de markt te helpen ouderen omgaan met het dagelijks leven wat nuttig kan zijn als grote gedrukte publicaties, audio-tapes en cd's, luidspreker telefoons en voetenwarmers. Maar altijd vragen wat geschikt en aanvaardbaar is.
 • Hoe actiever de persoon is, vaak de betere hun gezondheid is over het algemeen, dus wees gewaarschuwd dat je kunt doen te veel voor hen, net zo gemakkelijk als te weinig. Elke oudere die nog kunnen lopen redelijk goed moet nooit te lang zitten, zoals bloedstolsels en verminderde circulatie in de extremiteiten kan schadelijk voor hen zijn.

Waarschuwingen

 • Neem contact op met de apotheker als de persoon is het nemen van meerdere medicijnen voor interacties tussen geneesmiddelen en bijwerkingen.