Wkenl

Hoe te leven met uitpuilende schijven

Uitpuilende schijven gebeuren als de kleine ronde kussens tussen de wervels in de ruggengraat leeftijd en verslechteren. Wordt de disc wordt zwak en vlakker, waardoor het uitsteken van de wervelkolom. Bijna iedereen zal ervaren bolling van de schijven tijdens hun leven omdat het deel uitmaakt van het verouderingsproces. Vele malen de uitpuilende schijven niet pijn, andere keren zijn ze duwen op de zenuwwortels in de rug veroorzaken en leiden tot acute pijn in de rug, heupen, benen of armen. Voor de meerderheid van de mensen, kan een acute schijf uitstulping zichzelf te genezen na verloop van tijd. Omgaan met de pijn terwijl je behandeling te zoeken uiterst moeilijk kan zijn. Dit artikel zal u helpen te leren hoe te leven met uitpuilende schijven.

Stappen

Hoe te leven met uitpuilende schijven. Ontwikkelen van een relatie met een arts.
Hoe te leven met uitpuilende schijven. Ontwikkelen van een relatie met een arts.
 1. 1
  Ontwikkelen van een relatie met een arts. Als je weet dat je hebt uitpuilende schijven, dan heb je waarschijnlijk al een aantal tests uitgevoerd, zoals een MRI, dat uw conditie te tonen. Een goede relatie met een vertrouwde huisarts (huisarts) of een ruggengraat kliniek arts die kent uw conditie kunt u helpen om snel te behandelen symptomen als ze zich voordoen.
  • Er zijn vele uitpuilende schijven behandelingen, waaronder anti-inflammatoire geneesmiddelen, fysiotherapie, steroïde injecties en, in extreme gevallen, chirurgie. Elke rug is anders, dus iedere arts zal andere weg te bewandelen volgens uw pijn, mobiliteit, leeftijd en andere symptomen.
 2. 2
  Het verbeteren van uw lichaam mechanica, zoals houding. Trachten een verwijzing naar een fysiotherapeut die u kunnen helpen bij het verbeteren van de manier waarop je beweegt, zodat u verminderen van de hoeveelheid stress op je lichaam. Dit kan onder meer het verminderen of elimineren buigen, tillen, draaien en mogelijk zitten.
  • Een van de belangrijkste elementen van het lichaam mechanica is slaaphouding. Slapen op je rug liggen met je knieën gestut, of op je zij met een kussen tussen je benen verlicht de druk op de lumbale wervelkolom en de schijven. Als je een bobbel aan 1 kant van je ruggengraat, slapen op de andere kant van uw rug om de druk op de bult verminderen.
 3. 3
  Bezighouden met regelmatige low-impact uit te oefenen, zoals geadviseerd door een arts of fysiotherapeut. Spinale schijven worden gevoed door middel van beweging, in plaats van de bloedvaten. Wandelen, zwemmen, fietsen op een ligfiets of het doen van gewijzigde yoga kan je helpen om de circulatie en genezing te verbeteren.
 4. 4
  Maak een isometrische oefening routine die uw core spieren versterkt. Je buik-, rug, Gluteal en beenspieren al steun je rug. Een spinale stabilisatie, Pilates of yoga routine verhoogt steun van de spieren, die meestal verlicht uitpuilende schijf pijn.
  • Zorg ervoor dat u regelmatig yoga of Pilates routines te wijzigen om te elimineren draaien, bukken of buigen. Deze activiteiten kunnen de bobbel verergeren. Als je yoga of pilates lessen te nemen, vraag je leraar om letsel-vriendelijke alternatieven.
 5. 5
  Beheer uw gewicht. Mensen met overgewicht zijn gevoelig voor meer rugpijn, omdat er extra stress op elke schijf. Het kan moeilijk zijn om gewicht te controleren, terwijl u zich in pijn, zodat uw arts of voedingsdeskundige te raadplegen over het vinden van een pad naar gewichtsverlies.
 6. 6
  Wijzig uw werkplek. Zitten en bukken plaats een grote hoeveelheid stress op je rug. Uw fysiotherapeut kan u adviseren met behulp van een lendensteun stoel of een aangepast bureau waar je kunt zitten en staan.
 7. 7
  Investeer in een ondersteunend bed en kussens. Veel mensen slapen op oneffen, zachte bedden die terug kan verhogen de druk op de wervels en de onderste. Een stevig bed kan pijn te verminderen en helpen om een ​​goede nachtrust, een essentiële component om het genezingsproces.
 8. 8
  Op zoek gaan naar een steunregeling van vrienden en familie, vooral als je chronische pijn uit je uitpuilende schijf. Chronische pijn kan leiden tot depressie en stress, die het vermogen van uw lichaam om te genezen belemmeren. Plan regelmatige gesprekken en interacties met mensen die je gelukkig maken.
  • Uw lokale ziekenhuis of kliniek kan bieden pijn steungroepen. Praten met andere mensen die begrijpen wat je doormaakt kunnen verlichten frustratie en eenzaamheid veroorzaakt door chronische pijn.
 9. 9
  Ontwikkelen van een stress-relief routine. Probeer activiteiten, zoals massage, acupunctuur, baden, wandelen, meditatie of yoga, om u te helpen omgaan met zowel de fysieke en mentale verschijnselen van stress na een blessure.

Tips

 • Genezing van een acute uitpuilende schijf neemt vaak tussen de 6 maanden tot een paar jaar. Uitpuilende schijven als gevolg van veroudering mogelijk niet in staat zijn om op natuurlijke wijze genezen.
 • Kijk voor een fysiotherapeut die ook is opgeleid in de ergotherapie. Ergotherapeuten helpen om te veranderen hoe je werkt en over bewegen tijdens je dagelijkse routine, op een manier die goed is voor je rug.
 • Een uitpuilende schijf is iets anders dan een hernia. Een hernia verwijst naar een spleet in de buitenste laag van de schijf, waardoor het binnenste, zachter materiaal te lekken. Dit wordt ook wel een uitgegleden of gescheurde schijf.
 • Als u last depressie als gevolg van chronische pijn, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts. Hij kan een psychologische behandeling van pijn, zoals cognitieve gedragstherapie, biofeedback of ontspanning training aanraden.

Waarschuwingen

 • Zoek niet verlengde bedrust na een uitpuilende schijf. Hoewel het noodzakelijk is direct na een blessure kunnen zijn, hebben de artsen ontdekt dat de atrofie veroorzaakt door bedrust vermogen van uw lichaam om te genezen kan belemmeren. Te bewegen en te hervatten oefening zo snel als je kunt.