Wkenl

Hoe te lui

Lui krijgt zo'n slechte rap. Maar heb je er ooit bij stilgestaan ​​hoe uit te werken waarom? Is het misschien omdat al die overspannen workaholics denken dat de wereld zal uit elkaar vallen als zij een minuut adempauze te doen... shock, horror, niets? Of is het omdat je geloof je vertelt dat luiheid is een zonde? Of is het omdat het gewoon een veel herhaalde 'zonde' van de zeven hoofdzonden ("luiaard"), dat is je ingepeperd vanaf de geboorte als een "no-can-do"?

Neem een ​​stap terug en doe een dubbele nemen. Luiheid is niet allemaal zo slecht als het wordt gemaakt te zijn. In feite, lui nu en dan is een pad naar geluk. Geschokt door die gedachte? Hopelijk tegen het einde van dit artikel zult u een luiheid kampioen worden, klaar om anderen te helpen het licht zien.

Stappen

Hoe te lui. Nadenken over wat "lui" voor u betekent.
Hoe te lui. Nadenken over wat "lui" voor u betekent.
 1. 1
  Nadenken over wat "lui" voor u betekent. Afhankelijk van je achtergrond en overtuigingen van de import van "lui" zullen waarschijnlijk verschillen, maar uiteindelijk, het is een term die vaak een negatieve implicatie voeren over iemands gewicht niet te trekken of niet dingen als andere mensen doen veel te doen, maar ook de neiging om impliceren dat een persoon iets doet om zichzelf of hun levensstandaard te verbeteren. Maar hoe zit het met het zien van lui in een ander licht? Hoe zit het met het zien van lui die zin dat je lichaam en geest wilt om te rusten? Veel mensen veel minder en een stuk gelukkiger en afgestemd op hun eigen echte lichaam tempo zou zijn als ze gaf aan acht te slaan op het lichaam en huilen geest voor een "beetje lui" zo nu en dan. Enkele andere mogelijke re-visievorming voor "lui" zijn onder meer:
  • Luie betekent dat je waarschijnlijk wel een beetje moe van iets dat alledaagse en. En die zei dat we de alledaagse en routine van het leven te houden? Tuurlijk, we kunnen dankbaar zijn voor alles wat we hebben en voor degenen om ons heen zijn, maar dit hoeft niet te verlengen aan het zijn dankbaar voor saaie routine!
  • Lui kan betekenen dat je een interne strijd gaande over wat je denkt dat je moet doen en wat je eerder zou doen kreeg. En misschien die 'moeten' worden bezocht op jou door externe druk...
  • Lui kan betekenen dat iemand anders is niet doen wat je wilt dat ze of vice versa. Het is niet per se lui dan, het zou kunnen worden vastgebonden in control vraagstukken ( het manipuleren van hen in het doen van dingen) of in een onvermogen om duidelijk te communiceren, en roepen het gedrag lui is een makkelijk excuus.
  • Luie betekent dat je iets echt ontspannen in het achterhoofd kreeg. Alsof er niets, helemaal niets, met inbegrip van het verlaten van die ongewassen stapel gerechten... ongewassen. Is dat zo slecht als het een onregelmatige, spontane optreden? Hoe zit het met voordelen zoals hernieuwde kracht en een gevoel van welzijn? Ze zijn enorme voordelen!
 2. 2
  Nadenken over hoe je luie zelf kan brengen u uit te werken hoe om minder te doen. Sinds wanneer heeft de klus te klaren met minder inspanning als een ondeugd? Heeft u liever dingen op de harde manier doen de hele tijd? Zo ja, wat voor? Indien hetzelfde resultaat met minder inspanning kan worden bereikt, waarom dan niet die weg te nemen en te luisteren naar je luiheid? Denk na over deze realiteit voordat springen op een puriteinse reactie: zowat alle van de vooruitgang in de technologie van vandaag zijn het resultaat van luiheid. We rijden auto's in plaats van lopen want we zijn te lui om te lopen. We maken gebruik van wasmachines om onze kleren te wassen want we zijn te lui om te zetten in dat schrobben inspanning. We maken gebruik van computers omdat we te lui om het te schrijven allemaal met de hand (en trouwens, die, het typen is sneller, dus het is eerder gedaan, dus we kunnen sneller ontspannen). De goede kant aan luiheid is dat er niets mis is met het uitwerken van betere manieren om dingen te doen met minder stress, minder energie en minder tijd betrokken. Toch is het belangrijk om de traditionele uitdagingen die u waarschijnlijk te voelen over het omarmen van de positieve punten van lui nu en dan te erkennen. Hier zijn enkele van de autoclaven die mogelijk zijn in je hoofd op dit moment:
  • Maar het is niet goed te vertrouwen op machines om ons werk te doen! Waarom ooit niet? Als je bang bent dat ze "over te nemen", zet ze dan terug op hun plaats. Als u zich zorgen over het verliezen van je eigen vaardigheden, doe dan niet; houden van uw vaardigheden en het gebruik van machines.
  • Maar onze luiheid wordt verpest de planeet Eigenlijk is het niet onze luiheid die dat doet;. Zorgen, hebben we bedacht tijdbesparende apparaten die middelen gebruiken, maar hoe dan ook wij zijn erin geslaagd om nog meer manieren om ervoor te zorgen dat we niet krijgen het vinden profiteren van de tijd dat de machines zijn bedoeld om vrij te maken voor ons. En het is niet luiheid creëren van al die eindeloze rage widgets, samen met stapels papier, facturen, en strategische plannen! De ultieme ironie zou kunnen zijn dat onze luiheid (niet te willen terugkeren naar de hand wassen van kleding en het verliezen van ons gemak levensstijl) de generator van energie-efficiënte oplossingen die ons in staat te blijven wonen gemakkelijk alle terwijl het herstel van het milieu kunnen zijn, dat een overwinning zou zijn -win.
  • Maar, maar, maar, luiheid is gewoon slecht. Nou ja, kunt u blijven denken dat als het maakt je gelukkiger. Doet het?
 3. 3
  Bedenk wie of wat de voordelen van de drukke, immer werkende u. Elke keer als je klaagt dat je baan verbruikt je ziel en loopt je leven door de tijd vel, ben je eigenlijk klagen dat je niet de tijd om echt uit te schakelen hebben. Als een generalisatie, het idee van de luie mensen is niet goed voor het bedrijfsleven en veroordelend termen zoals "bums", "goed-voor-nietsnutten", "Beukers", en "time-misbaksels ', worden gegeven aan degenen die niet dachten dat hun gewicht trekken genoeg. We maken ons zorgen onophoudelijk dat iemand zou kunnen bestempelen ons op deze manier, zelfs als we durven te bestempelen anderen lui wanneer we voelen overwerkt. En terwijl een gerust werknemer is eigenlijk een meer productieve en gelukkig, ironisch genoeg veel mensen meer uren werken dan ze moeten, omdat de focus ligt op gezien te druk dan op productief zijn in een kortere tijdspanne. Maar uiteindelijk, een samenleving die work-life balance en een gevoel van weten wanneer het genoeg is geweest stimuleert waarschijnlijk meer, niet minder, productief te zijn.
  • De "deugd" afgestemd op de "vice" van luiaard is "ijver". Voor sommigen is de kunst van het toepassen van zichzelf aan de taak bij de hand met een ijverig en onvoorwaardelijk geloof in de waarde van hard werken over meer uren werken om meer geld te verdienen en om anderen te imponeren geworden. Toch is dit niet hoe iedereen de wereld ziet, ja, de Denen werken een 37 uur per week, vindt het grootste deel van hun loon verbruikt door belastingen (in ruil voor een uitstekende sociale uitkeringen), en hebben een gemiddelde van zes weken vakantie, maar ze consequent scoren als een van de gelukkigste volkeren op aarde. Die extra tijd weg van het werk wordt besteed doen andere dingen die ze genieten en is een erkenning dat al het werk en geen spel maakt voor een saai bevolking. Misschien diligence kon een beetje uit luiaard leren, in dat het toestaan ​​van het lichaam en geest rust zorgt voor hernieuwde kracht en inspiratie.
  • Luiheid is genuanceerd, net zoals ijver is - ook niet geheel goed noch slecht en hebben elk hun plaats in matiging. Dringen dat ene is goed en men is kwaad is te simplistisch en ontkent uw kans toe te geven aan momenten van pure rust.
 4. 4
  Herdefiniëren productiviteit. Het hoe van lui zijn is vrij eenvoudig (zoals het hoort). In eerste instantie kan het paradoxaal lijken dat je minder te doen (aka lui) kan betekenen dat je productiever. Echter, wat er echt gebeurt hier is een verschuiving in je definitie van "productiviteit". Als u bekijken productief zijn als "meer doen", "krijgt u meer gedaan", of misschien het uiterste van "nooit gepakt niets doen", dan is het idee van lui zal waarschijnlijk gek je uit. Aan de andere kant, als je "productiviteit" te definiëren als een middel van het maken van de meeste van wat je doet, als een manier van het maken van de meeste van de tijd die je gereserveerd voor het werken (of om iets te doen), en over het feit dat zo effectief als je eventueel kan zijn binnen de parameters van de tijd en energie die je hebt toegewezen, dan minder te doen of lui is eigenlijk de beste manier om productief te zijn.
  • Bedenk: je kunt de hele dag werken in een vlaag van hectische activiteit, maar om heel weinig te bereiken, vooral wanneer het wordt beoordeeld in termen van een duurzame prestatie. Of u kunt gewoon een paar dingen in elk uur, maar maken ze belangrijke maatregelen die resulteren in een echte prestatie. In het tweede voorbeeld, je minder deed, maar de tijd die u besteed telde voor meer. Op dit punt, neem een ​​lange harde blik op uw werkwijze en eerlijk zijn over de vraag of of niet de helft van wat je doet gaat over "zoek bezet" in plaats van "productief".
 5. 5
  Wees slimmer. Als je lui bent, dan is de keuze is eenvoudig. Minder doen. Maar doe het slim: de luie persoon maakt elke seconde tellen als ze iets doen. Als de actie is niet van plan om te tellen, is niet van plan om tijd afscheren en bevrijden je sneller, dan is ofwel niet doen, of werken hoe het kan worden gedaan op een manier die doet het verminderen van de tijd en de pijn van de ingang, zodat u minder te doen.
  • Stuur minder e-mails, maar maken de degene die je verstuurt meer belangrijker. Als een extra voordeel om dit te doen, zullen de mensen kennis te nemen wanneer je stuur ze en behandel ze met meer import dan als je altijd het verzenden van e-mails naar een) betrekking hebben op uw rug en b) bewijzen dat je werkt.
  • Stamp dit bericht naar uw voorhoofd (oke, maar schrijf het op een Post-it briefje en zet het ergens voor de hand): Luiheid betekent niet dat minder meer is, luiheid betekent dat minder is beter.
 6. 6
  Verbeter je leven met veel minder te doen. Elk deel van je leven kunnen profiteren van minder te doen.
  • Sta jezelf weekend lie-ins. Er is veel slaap onderzoek over die suggereert regelmatige slaappatronen zijn belangrijk om te behouden, zodat plotselinge veranderingen in uw slaapgewoonten worden niet aanbevolen. Echter, een leugen-in is niet om te slapen, het is over het verblijf in bed en zich overgeeft jezelf. Een goed boek lezen, eten ontbijt op bed, trekken in bed, of iets te doen je zin terwijl gewoon chillen in bed. Nodig de huisdieren en de kinderen om loll over met u, eerst, huisdieren zijn natuurtalenten in lui op de juiste tijd, en ten tweede, kun je nooit leren kinderen te jong dat koelen is een belangrijk onderdeel van het geheel en gezond.
  • . Minder winkelen geeft je meer tijd leuke dingen te doen, zoals tijd doorbrengen met je vrienden, echtgenoot, of kinderen, of opknoping rond het strand. Hebben een lijst, een plan, en alleen uw boodschappen doen als dat nodig is. En minder uitgeven betekent dat je minder te verwerven, dus dan kunt u zich minder, wat betekent dat je minder te onderhouden en schoon, en je bent in een betere financiële vorm, zonder de rommel. Hoe is dat voor luiheid?
  • Ijskast uw drukke-bee. Drukte is een gewoonte (vaak onbetwist), niet een weg naar succes. Nodig om de hele tijd te kijken en bezig zijn zal uw productiviteit drastisch verminderen omdat je focus ligt op de drukke, niet de prestatie. In plaats van rond te rennen doen van veel dingen, vertragen. Minder doen en leven een rustiger, meer vreedzaam leven. Wees tevreden te zitten, om niets te doen. Relax een beetje. en gelukkig zijn.
  • Vereenvoudig uw leven. Eigen, minder auto's, minder spullen, minder iets dat onderhoud, tijd, aandacht en elleboog vet nodig heeft.
 7. 7
  Laat iemand anders het doen. Dit gaat niet over manipulatie, het is over het laten van de juiste persoon voor de taak het doen. Als ze bereid zijn, gelukkig, en het meest bekwaam is in de taak, laat ze wel en niet doen. Velen van ons dragen schuldgevoel over het laten van iemand krijgen met iets, zelfs wanneer die persoon het duidelijk dat ze best doen het op hun eigen heeft gemaakt, omdat we gedwongen voelen om te helpen; soms onze hulp is niets meer dan een belemmering, en bij andere tijden, kan het worden gezien als aanmatigend en ongewenst. Voor degenen die in managementfuncties, vertrouwen dat uw medewerkers, kind, of vrijwilliger in staat is en niet over-beheer of over-ouder hen. Minder te doen managing geeft medewerkers, kinderen, of vrijwilligers de vrijheid, de kans om hun creativiteit te verkennen, de ruimte om te leren op hun eigen, en de ruimte om te slagen en mislukken. Hoe minder je doet, hoe meer anderen erachter te komen hoe om dingen te doen. U kunt begeleiden en onderwijzen, maar niet bemoeien.
  • Het beste is om de reiniging,, delen organiseren, en afval verwijderen plichten. De meeste mensen meestal vinden ze inherent vermoeiend, dus ze delen voor een gevoel van saamhorigheid minimaal en snelle vooruitgang om iets leuker. Het is heel goed mogelijk dat huishoudelijke taken zijn de oorspronkelijke bron van de toorn tegen luiheid!
  • Delegeer en vertrouw op je delegatie. Vele handen maken licht werk, voor iedereen. Geef iedereen de kans om naar huis te gaan eerder door het delen van de lasten als een team of groep, of het nu werk, de plaatselijke kerk gala, of een grote wiki meet-up.
 8. 8
  Hop off de communicatie bandwagon. Constant online interacties zonder dat de grenzen van uw input kan uiteindelijk op een tijd-zuigende werk in plaats van plezier en productief. Communiceer minder en geef jezelf lui ruimte. Minder praten, minder overtuigend, minder schreeuwen, minder ruzie, minder e-mails, IM minder, minder telefoon bellen, minder controle inch We leven in een wereld waar velen niet weten of niet willen weten waar grenzen plaatsen op het communiceren meer, zozeer zelfs dat als voelt als een karwei, een verplichting, en als we niet keep it up, voelen we ons bizarre schuld of zelfs alsof we slighting mensen door intrekking. Toch zo veel van dit gesprek is niets anders dan brabbelen naar elkaar, met zeer weinig. Het is ruis.
  • Laat de stilte in je leven. Laat stilte doordringen je geest. Laat u lui over je online, social media en sms "verplichtingen".
  • Maak elke email tellen. Alleen chatbericht wanneer het nodig is.
  • Besteed minder tijd aan de telefoon, op, op de Blackberry, Android en iPhone, en meer tijd met... mensen, met jezelf, je favoriete boek, en meer tijd door te brengen in het heden.
 9. 9
  Dingen doen wanneer ze het nodig doen. Dit klinkt als werk! De realiteit is echter dat veel dingen best onmiddellijk worden gedaan om een ​​grotere inspanning later opslaan. Een echte liefhebber van het minder te doen en lui zijn publiek zal lang geleden hebben besefte dit, dat veel van echte werk vloeit voort uit iets niet goed aan de start te doen. Bijvoorbeeld:
  • Leer om echt goede eerste ontwerpen snel te schrijven. Het kan worden gedaan met de praktijk.
  • nadat u ze uit de droger of nemen ze af van de lijn. Ze zijn klaar om direct weg te worden gezet en ze zullen kreuken veel minder dan als links te zitten in de droger of wasmand dagenlang.
  • Verf het huis direct de eerste keer. Als je dat niet doet, zult u besteden vele uren vaststelling van de botch job. De meeste renovatie en bouw banen hebben precies hetzelfde principe ervan, doe het recht om mee te beginnen en je zult veel minder onderhoud en bevestiging werk later hebben.
  • Lees je e-mails, dan handelen ze als ze aankomen. Als je laat ze zitten rond "om later te gaan met", steevast het verandert in een enorme taak die u niet wilt te staan, je dan kwalijk, en je dan voelt wegzakken inch Als ze je aandacht niet waard bent helemaal niet, onmiddellijk te verwijderen, want die kunnen worden beantwoord onmiddellijk, doen. Proberen om de e-mails je zit op tot een minimum van 5 procent van uw in-box te houden, en hebben een zeer goede reden voor is (zoals het vinden van een juist antwoord, of slapen op een boze reactie).
  • Koop uw seizoensgebonden of feestelijke geschenken ruim van tevoren van de dag ervoor. U zult minder gehaast en je zult niet het gevoel lastiggevallen; de luie persoon heeft tijd om rushes te voorkomen.
 10. 10
  Stoppen met kreunen. Luie mensen niet klagen, eerst, het kost te veel energie en ten tweede, klagen is afkomstig van een gevoel van onrechtvaardigheid, missen, en gevoel versleten in-de-grond. Minder klagen en kritiek maakt tijd en mentale ruimte voor meer creatief denken en meer vindingrijk reacties op situaties, waaronder het vinden van productievere manieren van het oplossen van uw problemen door minder nadruk op schuld en meer focus op oplossingen.
  • Iedereen kreunt en bekritiseert nu en dan. Gewoon niet laat het een gewoonte en wennen aan het vangen van jezelf bij het en herinneren jezelf van alle energie die het is verspilling en hoe u productiever kunnen zijn met die tijd om te ontspannen en te bewegen op uit welke heeft u last van. Of, als het echt groot, je kan meer tijd besteden aan iets constructiefs in plaats van kreunen doen, zoals het schrijven van een brief naar uw plaatselijke vertegenwoordiger of verfspuiten uw enorme protest teken voor een sit-in op een comfortabel kussen.
  • Cultiveren compassie, acceptatie, liefde en begrip. Zij zijn het tegengif te klagen.
  • Stop catastroferen. Het mag nooit gebeuren en zelfs als dat zo is, zal je zorgen te maken maakt het niet beter? Misschien is het gewoon dat je het leuk wordt gelijk bewezen, zodat u kunt uw vinger schudden en zeggen: "Ik zei het toch" maar er zijn betere manieren van omgaan met de toekomst dan piekeren en gedoe over. Leer om te gaan met de stroom, op zoek naar, vinden de natuurlijke weg van de dingen, en doen wat nodig is in het moment. U kunt geen resultaten te controleren, maar als je leert om vloeiend te werken en hebben constructief klaargemaakt zelf voor evenementen (zoals het zetten van uw noodpakket in plaats), dan kunt u de impact van de impact van de uitkomst op je passen.
 11. 11
  Wees spontaan lui. Eens in de zoveel tijd, dingen anders doen. Slapen op de bank in al je kleren door de keuze (en niet alleen omdat je te dronken om te bewegen). Maak een tent van dekens met je kinderen en kruipen en gewoon in slaap vallen op een hoop bij elkaar. Liggen op het gras en tel de wolken of sterren totdat je niet gehinderd worden, en net afdrijven. Laat je niet gekleed zondag als je geen zin in hebt, de moeite wat de buren denken.
  • Ga met de stroom. Laat de dingen gebeuren. Een stap terug en laat de dingen gebeuren zonder jou.
  • Niet dwingen dingen. Zijn als het water dat de weg van de minste weerstand vondsten en effent de weg als het stroomt.
  • Zoek drukpunten van het leven en duw die in plaats van het duwen van bakstenen muren. Vinden waar dingen geven met de minste hoeveelheid druk. Dit duurt smarts, geen ontduiking van verantwoordelijkheid.
 12. 12
  Doe het gewoon. Minder, dat is.

Tips

 • Lui de hele tijd wordt geleverd met een prijs als je niet slim over minder te doen.
 • Veel jagers en verzamelaars stammen hadden patronen waarbij het doen van de minst mogelijke andere dan die vereist om in hun basisbehoeften te ondersteunen. Het verminderen van dingen te basisbehoeften kan een lange weg te gaan naar het vrijmaken van uw tijd voor activiteiten en denken dat je eerder zou doen.
 • Overweeg de vernietiging van een keer per week te lui. Misschien is uw zondag, misschien een middag of avond. Maak gewoon het een tijd voor u, voor het koelen, en om niet in te wat dan ook, maakt niet uit hoeveel schuld het produceert in eerste instantie. Je zult in deze ruimte te groeien met de tijd en komen om het te fel bewaken voor het gevoel van evenwicht herstelt in je leven.
 • Dingen te doen die je graag doet niet breekt de luiheid. Als je gewoon online socialiseren en te genieten van kletsen over vogels of model schepen, dat is niet zijnde een workaholic. Verschillende mensen hebben verschillende types van ontspanning. Dans kan zo veel zijn ontspanning als stil zitten. Het is de gemoedstoestand je in - de meeste van alles is in het doen omdat je het leuk vindt in plaats van zorgen te maken over eventuele resultaten.

Waarschuwingen

 • Niet klop jezelf voor, het is toegestaan! Hernoem het "ziel restauratie" als je moet, maar niet het gevoel je te verontschuldigen voor minder doen en om meer uit het leven.
 • Vermijd het manipuleren of chanteren anderen om dingen te doen voor u. Dat is geen luiheid, dat is manipulatie en chantage, die ongeveer is het proberen om mensen te controleren. En zoals met alle dingen die over de controle, het is een actie die veel energie kost om te plannen en te ondersteunen. Dus het is niet zo de luie persoon en het is ook verrot karma.
 • Heb luiheid niet gelijkstellen met permanente slordigheid of de kakkerlakken zal worden uw nieuwe bewoners. Occasionele ongewassen gerechten en stinkende handdoeken zijn prima, het is als je binden openen de keukendeur te laten de stank van ongewassen gerechten waft dat je een grote hygiëne en zelfzorg probleem in plaats van een zoektocht naar het doen heb minder met uw tijd...
 • Sommige mensen worden geboren "spanning-konijntjes" die behoefte hebben om bezig te houden en te reageren op het gebrek aan drukte van andere mensen. Voor zulke mensen, die bezig is een gewoonte en een moreel oordeel. Je zou willen om ze met een grote boog de meeste dagen te geven.
 • Als je Goof af met een hobby zoals tekenen voor jaren, kan je een punt van vaardigheid te bereiken waar de mensen verwachten dat je om professional te worden. Serieus afvragen of je wilt om te zetten in een baan en veranderen haar plaats in je leven. Als je dat doet baan veranderen om een ​​hobby die veranderde in een droom te volgen, is het essentieel om het nemen van een nieuwe hobby die je in zijn plaats kan houden voor miskleunen zonder zich te bekommeren over de vraag of het goed is! Echter, de marketing genoeg van uw ambachten en hobby's te betalen voor hun materialen is gewoon elegant als het gaat om budgettering, onderdeel van het houden van uw leven simpel.