Wkenl

Hoe te neusverstopping te verminderen

Neusverstopping treedt op wanneer een verkoudheid of allergieën veroorzaken de neusholte te zwellen en slijm op te bouwen, waardoor het moeilijker om te ademen. Neusverstopping kan meer dan alleen vervelend, het kan worden ronduit slopende. Gelukkig zijn er vele manieren om files te wissen en verhogen het comfort bij een verkoudheid of allergie onvermijdelijk raakt. Dit artikel schetst snelle oplossingen voor clearing congestie, natuurlijke ontlasting remedies en medische oplossingen.

Stappen

Hoe te neusverstopping te verminderen. Schar op sommige mentholated zalf.
Hoe te neusverstopping te verminderen. Schar op sommige mentholated zalf.

Deel een: snelle oplossingen

 1. 1
  Snuit je neus. De eenvoudigste manier om congestie duidelijk is om het slijm te dwingen uit door de neus. Draag een pakket van weefsels of meerdere zakdoekjes met je als je gaat over je dag.
 2. 2
  Eet iets pittig. Ooit had te veel wasabi, en voel het rechtstreeks naar de neus? Dat komt omdat kruidig ​​voedsel dun uit slijm en het opruimen van de congestie, die echter meestal tijdelijk. Voor ernstige congestie, probeer het eten:
  • Hete pepers, zoals jalapeno, habanero of serrano peper
  • Mierikswortel of wasabi
  • Kruidige gember
  • Fenegriek
  • Ui en knoflook
 3. 3
  Schar op sommige mentholated zalf. Een damp wrijven met menthol zal tijdelijk files wissen en toelaten om gemakkelijker te ademen voor een uur of twee. Wrijf een beetje zalf op je bovenlip onder je neus en laat de dampen om hun magie te werken.
 4. 4
  Blijf verticaal. Stutten zelf 's nachts met kussens, of de verleiding weerstaan ​​om zijn horizontale, kan helpen verlichten van congestie en het gemakkelijker maken om te ademen. Het zal niet duidelijk congestie, maar het zal helpen bij de ademhaling en maak je meer comfortabel.
 5. 5
  Masseer je sinussen. Ontlasten de ouderwetse manier - zonder medicijnen of stimulerende middelen, alleen u en uw vingers. Self-massage is makkelijk te doen en effectief. Hier zijn drie massages die je kunt doen thuis, op het werk, of in het openbaar.
  • Neem zowel wijsvingers en plaats ze aan weerszijden van de oogholte, net boven de neus maar net onder het voorhoofd. Bij passieve kringen, start het masseren van de sinussen rond je neus met je vingers. Doe dit voor 20 tot 30 seconden.
  • Neem beide wijsvingers en leg ze recht onder je ogen. Nogmaals, met behulp van uiterlijke cirkels, masseer de sinussen rond je ogen met je vingers. Doe dit voor 20 tot 30 seconden.
  • Tenslotte neem je duimen en plaats ze aan beide jukbeen. Masseer uw jukbeen in uiterlijke cirkels met uw duimen. Doe dit voor 20 tot 30 seconden. Herhaalt nogmaals de massage, of totdat je sinussen adequaat zijn opgelucht.
 6. 6
  Gebruik een warm kompres op je gezicht. Dompel een schone handdoek in warm water en wring hem uit totdat de handdoek is vochtig, maar niet nat. Ga zitten en leg de handdoek over je gezicht voor een paar minuten. De warm kompres kan helpen verlichten ongemak en open neus.
 7. 7
  Neem een warme douche. De warme stoom zal door je longen en in je neus, het losmaken van slijm en congestie.

Deel twee: natuurlijke remedies

 1. 1
  Gebruik een stoombehandeling om het slijm los te maken. Wanneer je tijd hebt voor meer dan een warme douche, maak een stoombehandeling te ontlasten. Stoom behandelingen zijn een hoofdbestanddeel van de zieke, overbelaste mensen de hele wereld al meer dan eeuwen.
  • Breng 3 liter water aan de kook. Als het is gekomen aan de kook, verwijder het water uit de kookplaat.
  • Laat wat kamillethee steil in het water terwijl het koelen (optioneel).
  • Wanneer de stoom is koel genoeg je hand over te passeren zonder te verbranden het, giet het water of thee in een kom.
  • Als ik gedenk aan de warme stoom, leg je gezicht boven de kom, bedek je hoofd met een handdoek en adem diep in. Als je niet kunt ademen door je neus op het eerste, in te ademen door je mond.
 2. 2
  Gebruik een luchtbevochtiger. Bevochtigers (en in het algemeen stoom) worden aanbevolen als behandeling voor vastlopen doordat droge lucht irritatse de membranen in de sinus, waardoor de symptomen meer uitgesproken. Daarom wordt vochtige lucht aanbevolen door vele artsen.
  • Als je niet hebt, of niet willen kopen, een echte luchtbevochtiger, kunt u een rudimentaire men zelf met behulp van alledaagse voorwerpen rond uw huis te bouwen. Kook genoeg water om te passen in een grote pan, haal van het vuur, en plaats het warm water in een veilige deel van uw kamer. De stoom uit het water zal de ruimte te bevochtigen. Herhalen als nodig is.
  • Bij gebruik van een luchtbevochtiger, een beetje gaat een lange weg. U niet wilt dat de voorwaarden zo vochtig dat uw kamer wordt een tropische jungle te krijgen. Een beetje vocht in de lucht, net genoeg om er een beetje vochtig is, is alles wat je nodig hebt.
 3. 3
  Maak je eigen neus zoutoplossing. Zout water kan dienen als niet medische zoutoplossing. Voeg een theelepel zout op een kopje water, roeren op te lossen. Met een pipet, stort een paar druppels van de zoutoplossing in een neusgat terwijl je hoofd is terug gekanteld. Blaas de oplossing uit je neusgat en herhaal in de tegenovergestelde neusgat.
 4. 4
  Irrigeren uw neus met behulp van een. Voor sommigen kan nasaal irrigatie snelle verlichting van sinus symptomen te brengen zonder het gebruik van medicijnen. De neti pot werkt door het uitdunnen van slijm en spoelen het uit van de neusholte.
  • Alle neti potten komen met hun eigen set van instructies die moeten worden gevolgd. Echter typisch een eerste stelt een spoeloplossing uit 16 ounces lauw (en steriel) water, samen met 1 theelepel zout. Vul uw neti pot met de zoutoplossing.
  • Kantel je hoofd in een hoek van 45 graden en breng de punt van de neti pot om je top neusgat. De zoutoplossing zal gaan in een neusgat, reizen door je neusholte, en ga uit van het andere neusgat. Als de oplossing druipt in je mond, spuug het uit. Snuit je neus en herhaal het proces aan de andere kant.
  • Hoe vaak moet je spoelen met een neti pot? Mensen die lijden aan ernstige sinus problemen of allergieën gevonden opluchting dagelijks irrigeren. Zodra de symptomen beter, het aanbevolen gebruik is drie keer per week.
 5. 5
  Baden in essentiële oliën. Bepaalde essentiële oliën helpen los slijm en de sinussen schoonmaken. Vul het bad met warm water en voeg tien druppels eucalyptusolie, rozemarijn olie, of tea tree olie. Rusten in de badkuip totdat je neus zijn duidelijk en de ademhaling wordt het gemakkelijker.

Deel drie: medische oplossingen

 1. 1
  Gebruik een over-the-counter decongestivum. Decongestiva kunnen worden gekocht bij uw plaatselijke drogist. Ze komen in verschillende varianten:
  • Decongestivum sprays, zoals nafazoline (Privine), oxymetazoline (Afrin, Dristan, Duramist), of fenylefrine (Neo-Synephrine, Sinex, Rhinall).
  • Pilvorm, zoals fenylefrine (Lusonal, Sudafed PE, Sudogest PE) en pseudo-efedrine (Sudafed, Sudogest).
  • Neem niet een decongestant spray voor meer dan drie dagen, omdat het de symptomen kan verergeren. Bovendien hoeft orale decongestiva voor meer dan zeven dagen niet zonder overleg met uw arts. Volg alle instructies op over-the-counter decongestiva.
 2. 2
  Gebruik een antihistaminicum. Antihistaminica, samen met andere allergie geneesmiddelen zijn nuttig in het verlichten sommige congestie. Kies voor antihistaminica die bevatten ook een decongestivum, zodat u kunt behandelen snotteren en niezen, samen met slijm en sinus druk. Probeer deze natuurlijke antihistaminica voor de biologische verscheidenheid:
  • Brandnetel. Sommige artsen raden die een gevriesdroogd preparaat brandnetel, dat bekend staat om zijn vermogen om de hoeveelheid histamine het lichaam te verminderen.
  • Coldsfoot kan effectief zijn als een natuurlijke antihistamine. Europeanen hebben een lange geschiedenis van het gebruik van de plant om huidaandoeningen genezen. De bladeren kunnen ook worden vermalen tot een pasta of coldsfoot extract kan worden ingenomen in pilvorm.
  • Basilicum kan ook werken als een natuurlijke antihistamine. Verhit een paar takjes basilicum blaadjes in het kader van wat stoom en adem stoom inch Basil kan helpen geruststellen het lichaam dat de histamine het is uit te sturen kan worden verminderd.

Tips

 • Eet geen zuivelproducten of chocolade, die beide leiden tot slijm opbouw.
 • Blijf weg van chloorwater. Het chloor in zwembaden, bijvoorbeeld, kan irriteren slijmvliezen, waardoor je files nog erger.
 • Als je een sinus hoofdpijn, neem wat pijnstiller (zoals Tylenol, Advil, enz.)

Waarschuwingen

 • Gebruik geen damp zalf onder je neus als het rauw en pijnlijk uit wordt geblazen. De zalf kan prikken.