Wkenl

Hoe te ontsnappen aan de computer

Besteden te veel op de computer? Dit kan slecht zijn voor je.

Stappen

Hoe te ontsnappen aan de computer. Diagnosticeren jezelf.
Hoe te ontsnappen aan de computer. Diagnosticeren jezelf.
 1. 1
  Zoek de bron. Denk je bij jezelf, "Waarom ben ik op deze computer?" Als je op een social networking site zoals Gaia Online, deviantART, Facebook of MySpace, aan een ding denken: Waarom is dit zo verslavend? In de grote regeling van dingen, doet het er nauwelijks. Ze zijn echt alleen maar manieren om weg te eten op tijd, en tijd is het belangrijkste wat iemand heeft.
 2. 2
  Diagnosticeren jezelf. Vraag jezelf af of je dit programma gebruiken te veel, of als je eigenlijk een "probleem". Afleiden of je iets meer nuttige met je tijd kunt doen. U kunt een probleem als je er niet van weet niet oplossen, maar we hopen dat het gewoon niet bestaat.
 3. 3
  Stop alles in een keer (cold turkey): Dit is een van de meer wilskracht-intensieve manieren om te stoppen. Je zou willen om dit te proberen, maar het is meestal niet de makkelijkste of de beste manier.
 4. 4
  Neem pauzes. Als je moet blijven op de computer voor werk neem pauzes tussendoor. De onderbrekingen moet ongeveer tien tot twintig minuten.
 5. 5
  Vermijd afleidingen. Alleen doen wat je moet doen. Als je op de computer om huiswerk te maken, kies dan niet voor een spel te spelen. Als je een spel wilt spelen zorg dan dat je niet gepakt lezen celebrity gossip.
 6. 6
  Zoek iets anders te doen: Probeer het lezen of sporten. Al die energie en tijd je verspilt kan worden benut. Het ontdekken van een hobby kunt genieten kan vaak de sleutel tot het stoppen.
 7. 7
  Maak een schema: Plan een periode. Dit kan eenmaal per dag of om de dag. Zet een alarm op uw computer om pop-up wanneer de tijd verstreken is (zet pop-up blockers uit voor dit). Als u niet beschikt over de discipline om door te zetten, overwegen de aanschaf of het downloaden van een software-gebaseerde Internet-timer die consequent zal dwingen termijnen. Meestal als je dit doet voor een maand of zo, kunt u stoppen.
 8. 8
  Blokkeer de "probleem" site: Als al het andere faalt, blokkeren de site. Gebruik een filter om de probleemsite blokkeren. Of, met enkele filters, een tijd dat de website mogelijk maakt. Dit helpt meestal met het maken van een schema.

Tips

 • Stoppen "cold turkey" is niet de beste manier om te stoppen. Het vergt veel meer wilskracht verspreid over een lengte van tijd dan de meeste kunnen meestal opbrengen. Dit is een groot probleem waarom mensen die proberen te stoppen dat niet kunnen.
 • Til de filters / blokkers van het probleem plaats als je begint steeds 'verder weg van de computer, "indien (en alleen als) je denkt dat je het aankan. Houd de blokken als je denkt dat je misschien terug naar je primitieve manieren.