Wkenl

Hoe te ontsnappen aan killer bees

Er is geen reden tot paniek. Er zijn een heleboel van bijenvolken die er zijn, maar een persoon is ongeveer 1000 keer meer kans te worden gedood door een dronken bestuurder dan door bijen.


 Africanized honingbijen (Apis mellifera scutellata) afkomstig uit Afrikaanse bijen naar Brazilië bracht in de jaren 1950, gehybridiseerd in een poging om een bee beter geschikt voor tropische klimaten te produceren. Ze hebben geleidelijk hun weg omhoog uit Brazilië, officieel het bereiken van de Europa op 19 oktober 1990, toen een zwerm werd gedocumenteerd. 

Hollywood hype kwam met de "killer bee" termijn, als gevolg van de wreedheid van de bijen bij overstuur. Terwijl Africanized honingbijen zijn zeer defensief en verbitterd, zij over het algemeen niet een bedreiging voor de mens op voorwaarde dat ze niet overstuur. Echter, als je wordt aangevallen door Africanized honingbijen, kunt u de volgende stappen uit om weg te komen van hen en uzelf en anderen te beschermen.

Stappen

Hoe te ontsnappen aan killer bees. Wees je bewust van de triggers die aanmoedigen Africanized honingbijen aan te vallen, zodat u kunt voorkomen dat het uitlokken van een aanslag.
Hoe te ontsnappen aan killer bees. Wees je bewust van de triggers die aanmoedigen Africanized honingbijen aan te vallen, zodat u kunt voorkomen dat het uitlokken van een aanslag.
 1. 1
  Wees je bewust van de triggers die aanmoedigen Africanized honingbijen aan te vallen, zodat u kunt voorkomen dat het uitlokken van een aanslag. Sommige van de dingen die kunnen aanmoedigen aanvallen door Africanized honingbijen omvatten bijenkorf storing, waardoor de bijen om te denken dat de korf wordt bedreigd, en een scala van zintuiglijke bedreigingen zoals lawaai, sterke geur of kunstmatige geur, glanzende voorwerpen (waaronder sieraden ) en donkere kleding. Als je dat doet plek een in uw tuin, camping, of wanneer uit voor een wandeling, zorg en overweeg de volgende voorzorgsmaatregelen:
  • Vermijd het maken van lawaai wanneer je ontdekt een bijenkorf. Niet schreeuwen, geen gebruik maken van machines in de buurt van de korf (zoals kettingzagen en grasmaaiers), en houd blaffende honden weg.
  • Steek niet een bijenkorf. Nooit storen een bijenkorf, ongeacht hoe nieuwsgierig of roekeloos je voelt. Het is het huis van de bijen 'en ze zullen doen wat ze nodig hebben om het te verdedigen. Laat het goed alleen en vragen om professionele bijenkorf verwijdering hulp.
  • Draag geen sterke parfum, glimmende sieraden of donkere kleding wanneer in een gebied dat bekend staat voor het hebben van Africanized bijen.
 2. 2
  Als bijen beginnen te vallen, niet invriezen. Ren snel weg. Stop niet om andere mensen te helpen, tenzij ze kleine kinderen of ze zijn uitgeschakeld. Roep om iedereen in de omgeving aan te moedigen om te draaien om te schuilen. Lopen in een rechte lijn - de meeste gezonde mensen zijn in staat outrunning Africanized bijen als ze zijn traag vliegers.
  • Als je ziet dat iemand wordt aangevallen door bijen, hen aanmoedigen beschutting weg te lopen of te zoeken. Probeer niet om ze zelf te redden. Bel 911 een ernstige stekende aanval te rapporteren. De noodhulppersoneel in uw omgeving waarschijnlijk zijn opgeleid om bijen aanvallen te behandelen.
 3. 3
  Bescherm je gezicht als je loopt. Gebruik je shirt getrokken over je gezicht of je armen, maar laat dit niet vertragen uw running. en gevoelige hoofd gebieden. Als u houdt een baby dan houden hun gezicht verscholen direct in je lichaam, zodat de bijen niet kunnen krijgen op hun gezicht.
  • Niet mep op de bijen of dorsvlegel je armen. Bijen worden aangetrokken tot beweging en gemalen bijen uitstoten een geur van bananen die meer bijen zal aantrekken.
 4. 4
  Lopen in de wind. Dit maakt het moeilijker voor de bijen om gelijke tred te houden met je mee.
 5. 5
  Voorkomen dat je in het water. Killer bijen zal wachten tot u komen voor lucht.
 6. 6
  Lopen naar een gebouw onderdak. Stop niet met rennen tot je schuilplaats te bereiken. Terwijl sommige bijen je binnenshuis zal volgen, moet u in staat om de meeste bijen sluiten buiten. Degenen die je hebt gevolgd zal worden gedesoriënteerd door de lichten in een goed verlichte kamer en zal vliegen naar de ramen.
 7. 7
  Gebruik een deksel bij de hand als je onderdak niet kunt vinden. Gebruik dekens, slaapzakken, kleding, krijgen in een tent of een bivak, iets dat kan bedekken je op en bieden onderdak. Rennen door struiken of hoge onkruid kan ook helpen bieden enige dekking. Als uw auto is dicht, kan het dienen als geschikte schuilplaats.
 8. 8
  Neem voorraad eenmaal binnen onderdak of wanneer u outrun de bijen. Rest een moment om op adem te komen, kijk wie heeft anders het gemaakt terug met u, en wonen om blessures en allergische reacties:
  • Verwijder alle stingers. Wanneer een honingbij steken, laat de angel in uw huid. Hoewel dit doodt de honingbij door scheurde haar buik, het gif blijft in de wond aan te gaan voor een korte tijd.
  • Trek niet met een pincet of met uw vingers. Dit zal alleen maar knijp meer gif in de wond. In plaats daarvan, schraap de angel uit zijwaarts met behulp van uw vingernagel, de rand van een credit card, een bot mes of een andere rechte randen object.
  • Als je hebt meer dan 15 keer gestoken, of je bent ziek voelt, of als u reden hebt om te geloven dat u allergisch voor bijensteken te zijn, onmiddellijk een arts raadplegen. De gemiddelde persoon kan veilig 7-10 steken per kilo lichaamsgewicht tolereren, dit betekent dat, hoewel 500 steken kan een kind te doden, de gemiddelde volwassene kon meer dan 1100 steken te weerstaan. Een persoon die allergisch zijn voor bijensteken, is echter een groot risico op anafylactische shock, zelfs van een enkele steek, dus onmiddellijk medisch advies.
  • Bel de politie. Vertel ze wat er gebeurd is, zodat ze kunnen zorgen voor professionele imkers te komen en bevatten de zwerm.

Tips

 • Draag lichtgekleurde kleding, vermijd bloemen of darks.
 • Bijen "zwerm" meestal in de lente en de herfst. Dit komt omdat de kolonie wordt te druk in zijn huidige bijenkorf en de helft van hen zal verlaten om een ​​nieuwe korf stellen. Zij kunnen zich in grote massa's zogenaamde zwermen-tot ze een geschikte plek. Zodra de kolonie wordt gebouwd en de bijen beginnen met de opvoeding van hun jonge, zullen ze hun nest beschermen door prikken.
 • Houd uw huis regio bee-free. Vermijd kolonies door het invullen van gaten of scheuren in buitenmuren, het invullen van de boom holten, en zetten schermen op de toppen van rainspouts en over water meterkasten in de grond. Bedek de schoorsteen wanneer niet in gebruik. Zie Hoe zich te ontdoen van killer bijen voor meer advies.
 • Populaire namen: Africanized honingbij, Afrikaanse honingbij, killer bee.
 • Als je een bijenkorf in uw tuin, schutting tijdelijk uit, zodat uw huisdieren en andere dieren er niet bij de bijenkorf kunnen krijgen en per ongeluk verstoren het.

Waarschuwingen

 • Meestal, dood door steken ontstaat wanneer mensen niet in staat om weg te komen van de bijen snel. Dier verliezen zijn geleden om dezelfde redenen-huisdieren en vee werden vastgebonden of opgesloten als ze in aanraking met de bijen en kon niet ontsnappen.
 • Doe geen moeite bijenvolken: als je ziet dat de bijen bouwen-of al ingebouwd een kolonie rond uw huis, niet te verstoren of proberen om ze te verwijderen jezelf. Bel een ongediertebestrijding centrum om uit te vinden wie de bijen snel te kunnen verwijderen. Tijdens het wachten voor hen, blijf ver weg van de bijenkorf of zwerm, als je je huis niet kunnen verlaten, de politie bellen voor hulp.
 • Terwijl elke kolonie bijen zal haar bijenkorf verdedigen, Africanized bijen doen dat met verve. Deze bijen kunnen doden, en ze een gevaar zelfs voor degenen die zijn niet allergisch voor bijensteken. In een aantal geïsoleerde gevallen, hebben mensen en dieren werden doodgestoken. Regelmatig honingbijen zal je achtervolgen ongeveer vijftig yards (45,7 meter). Africanized honingbijen kan je verder werken aan drie keer die afstand.