Wkenl

Hoe te overleven als een ouder dreigt zelfmoord

Het is al moeilijk genoeg om door je eigen leven. Maar als een ouder dreigt zelfmoord, kan het uw wereld rock op manieren die je kunt bijna niet voorstellen. Wat doe je dan? Kunt u mij helpen? En waar ga je heen om te ondersteunen zelf? Dit artikel zal niet alle antwoorden hebben, maar het kan helpen direct je als je navigeert deze zeer moeilijke, donkere wateren.

Stappen

Hoe te overleven als een ouder dreigt zelfmoord. Begrijp dat je niet een professionele geestelijke gezondheidszorg.
Hoe te overleven als een ouder dreigt zelfmoord. Begrijp dat je niet een professionele geestelijke gezondheidszorg.
 1. 1
  Begrijp dat je niet een professionele geestelijke gezondheidszorg. Er zijn een aantal situaties die niet door familie en / of vrienden, het maakt niet uit hoeveel u van uw ouders, ongeacht hoe goedbedoelde u kan worden behandeld. Als je ouders lijkt echt serieus, herhaalt de dreiging meer dan eens, of doet een poging op zijn / haar leven, beseffen dat je bent uit je diepte en zal moeten doen op professionele hulp (911 zullen voor starters doen in de VS / Canada).
 2. 2
  Beoordelen dodelijke intentie. Het eerste wat je moet doen als een ouder dreigt zelfmoord is om uit te vinden hoe ernstig de dreiging echt is. Soms wordt dit type reactie of opmerking gewoon bedoeld om u te vertellen hoeveel pijn je ouders voelt, zodat je begrijpt hoe ernstig zijn of haar pijn echt is. In andere gevallen is dit een dodelijke waarschuwing. U kunt proberen het volgen van deze "sub-stappen" om erachter te komen wat je mee bezig bent:
  • Vraag of hij / zij echt denken over hem / haarzelf kwetsen. Het lijkt strijdig met goed gevoel naar rechts komen en vragen, maar doe het. Het belangrijkste wat u voor uw ouder kan doen is om hem te laten / haar weten dat je de pijn hoor. Wetende dat hij / zij daadwerkelijk wordt gehoord en serieus genomen kunnen Stap een naar herstel zijn, geloof het of niet. Dus, vriendelijk en voorzichtig iets zeggen als, "Papa, het echt pijn doet me je te zien in zo'n pijn. Toen je zei 'Ik voel me als mezelf te doden,' heb je dat echt? ' Als de Papa zegt: "Ik was net zo gefrustreerd..." dat betekent dat u waarschijnlijk uitademen. Het betekent niet dat hij niet het gevoel slechter later, maar het betekent wel dat hij niet ernstig was. Als de Papa zegt: "Ik ben gewoon moe van alles," dat is veel ernstiger.
  • Vraag of hij / zij heeft een plan en / of de middelen om het dreigement uit te voeren. Nogmaals, lijkt iets wat je moet vermijden vraagt, maar toch, dit is geen tijd om verlegen of nerveus te krijgen - een leven op het spel. Als de Papa is 'moe van alles,' vraag: "Als je gaat echt doen, zou je weten hoe je zou willen?" Nogmaals, probeer je te beoordelen hoe dodelijk de bedoeling hier is. Als de Papa zegt: "Ik zou waarschijnlijk gebruik mijn pistool," je moet uitzoeken waar het pistool is. Als het opgesloten in een pistool doos of kast, het is niet zo ernstig als het in het nachtkastje. Als het in het nachtkastje, kun je gaan en neem het elders. Maar dat is een ernstige bedreiging, maakt niet uit hoe je het knippen omdat Dad (A) heeft een plan (een pistool) en (B) heeft de middelen (het geweer) om het dreigement uit te voeren. Aan de andere kant, als pa reageert met iets als, "Oh, ik weet niet iets pijnloos weet. Misschien pillen? ' Dit is een minder geloofwaardige dreiging. Hij is vaag over de details. U kunt een beetje druk en vragen wat voor soort pillen. Een antwoord als: "Tylenol -. Veel van We hebben een enorme fles van hen." slecht is (hij weet wat pillen hij aan denkt, en heeft genoeg aan de hand). Iets als: 'Misschien heb ik genoeg slaappillen en een paar glazen wodka...? " is niet zo slecht (hij is niet zeker of hij heeft genoeg om het werk en welke pillen hij zelfs denkt te doen).
  • Vraag of je kunt bidden voor hem / haar als je een persoon van geloof. Neem zijn of haar hand, en bidden dat hij / zij zal worden getroost en vind een vrede afwikkeling op hem / haar, en dat je hulp of andere manier kan worden. Houd het kort - het gaat niet om een ​​lange tirade. Het gaat over (A) je geloof aan het werk op een cruciaal moment voor een persoon in nood en (B) het verhuren van uw ouders weten hoe veel je liefde en zorg voor hem door het aanbieden van een zeer intieme geschenk. Het heeft het effect van rustgevende uw hart, en het maken van je, plus het kan echt helpen je ouders om te weten dat uw geloof u helpen om sterk te zijn als hij / zij niet kan zijn.
 3. 3
  Discreet. Ga niet rond je familie blabbing dit tegen wil en dank. Je zult je ouders in verlegenheid te brengen en het zal druk op hem / haar om een ​​sterke gevel te presenteren, zowel voor de rest van de familie en vrienden en voor u. Neem alleen die je kunt vertrouwen om ontboezemingen te houden in de jouwe.
 4. 4
  Aarzel niet om te vertellen als je voelt dat je ouders is echt serieus. Dit lijkt in strijd met de stap boven gaan, maar het is een weloverwogen beslissing van uw kant die weg te gaan. Heeft dit geheim niet houden als u denkt dat uw ouder is ernstig - hulp krijgen van de rest van de familie, vrienden, uw voorganger, een arts. Zeker vertel uw andere ouder, ongeacht uw leven regeling (als ze worden gescheiden, gescheiden, enz.).
 5. 5
  Hulp krijgen. Als u denkt dat uw ouder is bloedserieus over zijn of haar dreigement, ga dan naar een ander familielid met de dreiging en je angsten, of ga naar een vriend van de familie of een leraar. Iemand zal in staat zijn om professionele hulp te krijgen voor je ouders. Wacht niet. Als je een slecht gevoel over dit niet kan schudden, contact maken met iemand snel, zodat een interventie heeft een kans om te werken.
 6. 6
  Laat je ouders weten dat je nog steeds zien hem / haar zo groot en sterk. Het gevoel dat hij / zij zich in uw ogen heeft verloren zal zijn / haar herstel te ondermijnen om een ​​meer zelfverzekerde en ontspannen staat. Zorg ervoor dat uw ouder weet is het belangrijk voor u dat hij / zij is trots op je, keurt van uw beslissingen, enz. - maar de kleine, dagelijks dingen die je doet als een kind aan een ouder.
 7. 7
  Accepteer dat je niet de uiteindelijke beslissing hier zal maken. Als een ouder is echt suïcidaal, doet niets iedereen kan deze tragedie te voorkomen. Ook al zie je het aankomen een lange weg te gaan, er is alleen zoveel u - of iemand - kan doen. Deze beslissing ligt uiteindelijk in handen van een persoon, en een alleen. Als je ouders maakt deze tragische beslissing, niet de schuld zelf, of iemand anders.

Tips

 • Elke stad heeft een lokale crisis lijn. Weet het nummer voor jou. Kijk het online of in de Gouden Gids op. Veel steden hebben een "211"-nummer u kunt bellen voor de lokale gezondheids-en sociale-verwijzingen, vergelijkbaar met 411 voor directory-informatie. Ze kunnen zelfs in staat zijn om u direct aan te sluiten op uw lokale crisis lijn.

Waarschuwingen

 • In het geval dat u niet in het huis of als u woont te ver weg om hem / haar te helpen, voordat je de beslissing om 911 te bellen, bel andere familieleden eerste, bij voorkeur een die in het huis met de suïcidale ouder. Zorg ervoor dat u weet alles wat er onlangs is gebeurd, en twee keer nadenken over bellen 911 op een ouder die is zeer dronken (tenzij je geen andere keus). Vergeet niet, kan de politie zijn intentie iemand te arresteren, en als je suïcidale ouder wordt opgepakt, vooral onder invloed, je zal waarschijnlijk worden verweten, en risico vervreemding. Als u stuurt politie naar redding van je ouders, vergeet niet om te bellen anoniem, of smeken de politie niet om je ouders te vertellen dat je ze gebeld. In sommige gevallen zullen ze hem toch vertellen / haar, dus heel voorzichtig voordat je rechtshandhaving betrokken.
 • Je kunt hem niet redden of haar. U kunt alleen laten zien zorg en probeer hard om hem of haar te laten weten dat je hem of haar horen. U kunt professionele hulp krijgen. U kunt er voor hem / haar. Maar je kunt jezelf niet tussen je ouders en de intentie om zijn / haar eigen leven te nemen als hij / zij is gebogen over zelfvernietiging. Doe jezelf niet de schuld of zich bezighouden met "wat-mitsen" Als er niets helpt.