Wkenl

Hoe te pijlpunten maken


Heb je ooit wilde om in contact te komen met uw primitieve kant te krijgen? Goed nu kunt u door het maken van je eigen pijlpunten door deze instructies!

Stappen

Hoe te pijlpunten maken. Selecteer een rots die is bros en gelijkmatig van structuur en textuur.
Hoe te pijlpunten maken. Selecteer een rots die is bros en gelijkmatig van structuur en textuur.

Met behulp van percussie schilferen:

 1. 1
  Selecteer een rots die is bros en gelijkmatig van structuur en textuur. Kijk voor een rots die niet insluitsels, vorst breuken of andere gebreken heeft. Zoeken naar een fijnkorrelige steen of een steen die geen granen heeft. Vuursteen, jaspis, chalcedoon, kwartsiet en obsidiaan zijn het beste voor vuursteen dutten. Verwachten dat de rotsen te breken op karakteristieke wijze bij aanrijding met bot, gewei of een andere rots.
 2. 2
  Gebruik percussie schilferen om schilfers te verwijderen door het slaan van de rand van de grondstof met een krachtige, scherpe klap.
 3. 3
  Kies een zachte hamer of een harde hamer. Gebruik een gecontroleerde staking met een harde hamer. Weg chip grote gebieden van harde rock met een harde hamer. Flake zeer broze gesteente, zoals obsidiaan met een zachte hamer omdat meer controle nodig is.
 4. 4
  Kies wat zachte kalksteen, wat zandsteen of een andere soft rock tot doffe rand van de steen. Maal de rand wordt saai werkte voordat u de vlok. Dit proces helpt bij het voorkomen van de ineenstorting van de rand.

Met andere methoden:

 1. 1
  Klem een apparaat op de kern die wordt gewerkt in indirecte percussie schilferen. Gebruik beide handen om chip weg vlokken met precisie en kracht. Houd een botsectie of gewei tegen de kern met een hand. Staking het geselecteerde gebied met de andere hand te kloppen uit vlokken.
 2. 2
  Druk uitoefenen op een rand om een vlok met druk schilfering te verwijderen. Gebruik bot, gewei tand of aangescherpt hardhout te druk accurately.A 10 cent koper gelden nagel geplaatst in een stuk van hardhout om een ​​handvat werkt goed ook. Staking naar buiten en naar beneden te chip off vlokken. Ken de methode kan aanscherpen en strek de randen van een afgewerkt speer en chip een instrument om zijn uiteindelijke vorm.
 3. 3
  Toepassen hoge warmte geleidelijk aan de kwaliteit van bepaalde materialen te verbeteren. Verwachten dat de glans en kleur van de steen zichtbaar te veranderen. De textuur zal blijken minder korrelig die de rots van schilferen kwaliteit verbetert. Gebruik warmte op kleine en middelgrote pijlpunten, vlokken of kleine gebieden op de pijlpunt.
 4. 4
  Maak een flinke brand en laat het naar beneden te branden aan hete zand en de gloeiende kolen. Graaf een kuil en voeg de resten van de brand. Leg de opgewarmde stukjes vuursteen in de kuil en dek af met rotsen. Bouw een nieuw vuur en laat hem uit te branden over een periode van 24 uur. Verwijder de warmtebehandelde rotsen.