Wkenl

Hoe te prik in het boksen

Als u een wens om de sport van te leren boksen, ook wel bekend als de "zoete wetenschap," de prik is een snelle, lange range punch die je lot zal beslissen in de ring. Het kan ook de punch je gooit het meest vaak omdat hoewel het een van de zwakkere, kan het u helpen te winnen door het punt beslissingen in plaats van door knock-out. Meer dan 90% van de stoten die boksen grote Muhammad Ali gooide waren prikken. Het doel van een jab is om je tegenstander van je af te houden, geef hem een ​​kleine steek, draag hem geleidelijk aan, en stel hem voor sterker stoten.

Stappen

Hoe te prik in het boksen. Leun naar voren met je ellebogen in en je rechterhand een beetje hoger dan de linker.
Hoe te prik in het boksen. Leun naar voren met je ellebogen in en je rechterhand een beetje hoger dan de linker.
 1. 1
  Leun naar voren met je ellebogen in en je rechterhand een beetje hoger dan de linker. Als je langer bent dan je tegenstander en het is onwaarschijnlijk dat hij zal trekken uit een rechte recht op je gezicht, je kunt het laag te houden voor meer kracht en zichtbaarheid. Anders, houd het bij je kin klaar om pareren of te blokkeren.
 2. 2
  Verplaats je je gewicht naar voren met de jab. Tegelijkertijd duw je rug (rechter) voet (maar laat het niet van de grond komen) en twitch je hele linkerkant naar voren, terwijl iets op te tillen je linkervoet. Als je hand naar voren komt, moet het gewicht van uw lichaam naar voren komen op hetzelfde moment. Roteer je hand als het gaat vooruit.
  • Houd je kin verscholen achter je schouder.
  • Gooi de prik rechtstreeks uit alsof je ponsen in een pijp.
 3. 3
  Zodra je vuist volledige uitbreiding bereikt, snel trek het terug naar zijn oorspronkelijke positie. U kunt ofwel breng je achterste voet naar voren, inbreuk te maken op je tegenstander ruimte, of stap terug, waardoor het gewicht weer op je achterste voet. Maar niet een stap terug als je de prik te gooien, of het zal geen macht hebben.
 4. 4
  Verwacht een soort tegenaanval. Als je lang bent, je doel is om in dicht genoeg bij een rechtse directe te leveren krijgen. Als je kleiner en compacter zijn, kan je een paar jabs om in dicht genoeg te krijgen voor een of uppercut. De prik zal helpen bereiken beide.

Tips

 • Voer deze punch als je tegenstander is precies de lengte van uw arm weg. Als hij verder, zal je kort en afval energie vallen. Als hij is dichter en hij ontwijkt of pareert, zul je jezelf tot een rechte of een linkse hoek (ouch!).
 • Wisselen de woorden "links" en "rechts" voor een linkshandige (linkshandige bokser).
 • Praktijk voor snelheid. De prik moet de tegenstander steken en hem een ​​beetje versuft. Het is niet een knock-out punch.
 • Oefenen op de zware zak om macht te krijgen. Je moet een luide knal die resoneert in de kamer horen. Als het niet luid genoeg, snap je hand uit min of meer gebruik van een twitch. Uw lichaamsgewicht is wat geeft je stoten kracht.
 • Gooi niet een luie jab. Lui jabs worden gekenmerkt door een gebrek aan snelheid, snap, en intentie. Een goede bokser zal slaan over de bovenkant van een luie jab en klop je uit.
 • Ongeacht waar je je linkerhand te houden, nooit neerhalen uw recht, zelfs wanneer u ponsen. Een goede bokser zal je knock-out met een linkse hoek.
 • Gebruik deze punch om het gevoel uit je tegenstander stijl. Als hij is een contra-puncher, heeft hij bepaalde manieren van omgaan met een jab die je nodig hebt om te studeren voordat je kunt gaan voor de knock-out. Fouten zijn erg duur in het boksen.
 • Kijk voor de perfecte gelegenheid om uw jab plaatsen. Verspil geen energie ponsen in de lucht.
 • Als je land een goede schone jab, volg het met een rechte of een linkse hoek voor de knock-out. In het algemeen, hoger, langer boksers kiezen voor de voormalige en korter, compacter boksers kiezen voor het laatste.

Waarschuwingen

 • Als sparring altijd handschoenen en beschermende kleding.
 • Als u nog een amateur bokser, nooit iemand slaan zonder handschoenen op tenzij uw persoonlijke veiligheid in gevaar is. U kunt hersenbeschadiging of zelfs de dood veroorzaken. Dit kan leiden tot strafrechtelijke vervolging en / of rechtszaken.