Wkenl

Hoe te relaxed

Of je nu een worrywart, een, een overachiever, of een workaholic, hebt u waarschijnlijk benijd mensen die lijken te zweven door het leven sierlijk, nooit betrokken (zoals je bent) over wat er zou gebeuren als ze niet dit of don doen 't doen. Misschien zijn ze niet de meest gemotiveerde en talentvolle mensen die je hebt ontmoet, maar ze altijd lijken. Als je aan de andere kant van het spectrum - altijd doet, nooit tevreden - hier is hoe om achterover te leunen, te ontspannen en genieten van de rit, dat is je leven.

Stappen

Hoe te relaxed. Stoppen met een perfectionist.
Hoe te relaxed. Stoppen met een perfectionist.
 1. 1
  Doe een ding tegelijk. grootste prestaties ter wereld werden gemaakt door mensen die de taak voor hen hun onverdeelde aandacht gaf. Aanpakken van meerdere activiteiten tegelijk kunnen voelen efficiënt, maar is het echt productief? Geeft elke taak 30% van je aandacht voor drie uur zo effectief is als het geven van elke taak 100% van je aandacht voor ieder een uur? Als iets je onverdeelde aandacht niet verdient, misschien is het niet de moeite waard helemaal.
 2. 2
  Langzaam aan. Waarom zo'n haast? Als wat je doet belangrijk genoeg om je tijd te rechtvaardigen is, kan je net zo goed van genieten. schoonmaken van het huis voor een uur met uw favoriete muziek en je billen schudden is beter dan het schoonmaken van het huis in de helft van die tijd, maar in een hectische gemoedstoestand. Plus, als je plezier hebt met je klusjes, misschien andere mensen geneigd zullen zijn om mee te doen. Niet alleen "get it over met" - een manier vinden om elke activiteit iets dat je kijkt uit naar doen te maken.
 3. 3
  Stoppen met een perfectionist. Hoge normen hebben hun plaats - bij het uitvoeren van een operatie, bijvoorbeeld, of het ontwerpen van een gebouw - maar wanneer toegepast op andere gebieden van uw leven (uw uiterlijk, uw huis het uiterlijk, je hobby's, uw handschrift, wat dan ook) je bent praktisch uitnodigend angst in je leven. Dat betekent niet dat je moet niet alle normen bij allen hebben, het is wanneer je begint nadruk komen over de details die je nodig hebt om jezelf te vragen:? "Zal dit nu maakt me echt gelukkig doet Zal het me een beter mens? Zal het te maken de wereld een betere plek? " Meestal is het antwoord nee. Sta niet toe dat perfectionisme om de vijand van uw potentiële geworden.
 4. 4
  Stap opzij. Als je je ogen dicht en stel je jouw rol in de wereld, zie je jezelf als Atlas, de mythologische Titan, die het gewicht van de wereld op je schouders? Heb je het gevoel alsof je wilt ontspannen, maar bang dat als je dat doet, zal alles uit elkaar vallen? Als dat zo is, moet u delegeren enige verantwoordelijkheid. Je zou denken dat andere mensen zullen niet zo goed een baan, maar dat is het ding: ze zullen het nooit doen, net als jij. Dus geef ze verantwoordelijkheid, geef ze advies, en laat de teugels. Wees niet verbaasd als ze fouten maken, er gewoon zijn om hen te ondersteunen, en laat ze op te lossen (en leren van) hun fouten. Niet alleen zal dit wel wat gewicht af van je schouders, maar het kan veel voldoening om te zien iemand te groeien en volwassen als resultaat van uw begeleiding.
 5. 5
  Vergeet niet dat het niet het einde van de wereld. Veel mensen brengen hun hele leven proberen om slechte dingen te voorkomen. Maar wat denk je? Ze gebeuren toch. En het leven gaat verder. Dat wil niet zeggen dat je moet niet alle soorten van maatregelen in het leven te nemen, maar als de meerderheid van uw gedachten worden verbruikt in contingency planning, bent u niet genieten van het leven. Je bent het voorkomen van het. Wanneer u zich bedreigd voelen door dingen die nog niet gebeurd zijn, vergeet niet deze woorden door Ralph Waldo Emerson:
  • Sommige van uw pijn u heeft genezen,
   En de scherpste je nog hebben overleefd,
   Maar wat kwellingen van verdriet je doorstaan
   Van het kwaad, die nooit aangekomen.
 6. 6
  Focus op wat je hebt, niet wat je moet doen. Soms misleiden we onszelf door te denken "ik moet rechtzetten deze up... Ik moet hem corrigeren... Ik moet haar tegenhouden..." maar eerlijk, we hebben niet om iets te doen. U kunt lopen vanaf elke taak, op elk moment. Vervang elke "moeten" met een "willen" en zien of de opgave nog steeds bekleedt. Betekenis, is het iets dat je terug zal kijken op als je in je sterfbed en blij zijn dat je deed? Waarschijnlijk niet. Dus waarderen wat je hebt, terwijl je het hebt.

Tips

 • Wanneer slechte dingen gebeuren (en zij zullen, ongeacht wat) schouderophalend. Herinner jezelf eraan dat:
  • Het leven gaat door.
  • Je wint wat, je verliest wat.
  • Ook dit zal voorbijgaan.
  • Je kunt niet iedereen tevreden.
  • We leven en leren.
  • Niet zweet de kleine dingen.
  • Vergeet niet dat de soms slechte dingen leiden tot de beste dingen.
  • Voordat je nee zegt, denkt 'waarom niet?'
 • Verschuif je mentaliteit, zodat u zich concentreren op wat maakt je gelukkig te voelen, niet op wat maakt je je veilig voelt.
 • Leren mediteren. Sommige systemen kunnen heel betrokken, maar de meeste zijn relatief eenvoudig, en alle van hen zal u helpen al het bovenstaande.

Waarschuwingen

 • Niet te verwarren met zijn laid-back met lui zijn. Mensen die terug worden gelegd dingen gedaan te krijgen, maar zij doen dat met een ontspannen houding in plaats van een hectische houding. Luie mensen gewoon niet dingen gedaan te krijgen.
 • Persoonlijkheidstesten zoals Myers-Briggs kan iemand helpen bepalen hun specifieke persoonlijkheid. Wees niet verbaasd als een van de meest succesvolle mensen door de geschiedenis heen hebben dezelfde eigenschap als u.
 • Toont een laid-back houding op de werkplek kan hebben risico's. Veel werkgevers kunnen verwarren "laid-back" met een "lui" en denkt men niet de taak serieus nemen. Het is belangrijk om te laten zien dat deze houding eigenlijk kan zeer productief zijn, vaak zelfs meer dan anderen die meer stress te eisen.