Wkenl

Hoe te selectief mutisme overwinnen

Bent u of iemand die je liefde wordt beïnvloed door selectief mutisme? Selectief mutisme is een relatief zeldzame aandoening bij kinderen veroorzaken van onvermogen in bepaalde situaties (bv. klas), waar gesproken wordt verwacht om te spreken, ondanks het vermogen om normaal in andere situaties spreken. Selectief mutisme is voor naar schatting 0,1-0,7% van de bevolking, maar de aandoening is waarschijnlijk onderrapportage als gevolg van slechte begrip van deze aandoening door het grote publiek. De symptomen beginnen meestal tussen de 2,7 en 4,2 jaar oud. Dit artikel biedt een aantal tips over hoe je selectief mutisme te overwinnen en het minimaliseren van de nadelige gevolgen voor het getroffen individu sociaal functioneren.

Stappen

Hoe te selectief mutisme overwinnen. Controleren om te zien als je, een vriend, of een geliefde, ontmoet (s) de criteria voor het hebben van selectieve mutisme.
Hoe te selectief mutisme overwinnen. Controleren om te zien als je, een vriend, of een geliefde, ontmoet (s) de criteria voor het hebben van selectieve mutisme.
 1. 1
  Controleren om te zien als je, een vriend, of een geliefde, ontmoet (s) de criteria voor het hebben van selectieve mutisme:
  • Consistente onvermogen op specifieke sociale situaties (bijvoorbeeld op school) te spreken, waar gesproken wordt verwacht.
  • Vermogen om te spreken en communiceren normaal gesproken bij andere situaties.
  • Het onvermogen onder bepaalde situatie te spreken heeft een negatieve invloed op de sociale en academische functies.
  • De symptomen langer duurt dan 1 maand, met uitzondering van de eerste maand van de school (kost tijd om te wennen aan nieuwe omgeving).
  • De symptomen kunnen niet worden verklaard door onbekendheid met de gesproken taal onder de gegeven maatschappelijke situatie (dwz een meisje vloeiend in een andere taal die weet heel weinig Engels en blijft rustig in situaties waar Engels wordt gesproken hoeft niet selectief mutisme!)
  • De symptomen kunnen niet aan een andere aandoening, zoals autisme, het syndroom van Asperger, schizofrenie of andere psychotische stoornissen.
  • Het onvermogen om te spreken is niet door keuze, maar door extreme angst voorkomen dat het individu te spreken.
 2. 2
  Herken de mate waarin selectief mutisme van invloed is op uw dagelijks functioneren. Om selectief mutisme te overwinnen, moet je eerst erkennen hoe het u beïnvloedt. Ontdek de bijzondere omstandigheden waaronder u niet in staat om te spreken zijn. Zo kan een kind normaal spreken met collega's, maar niet met volwassenen te praten. Een ander kind kan spreken en gedragen zich heel normaal thuis, maar blijft volledig stil op school. Door het identificeren van de specifieke situatie waarin selectief mutisme manifesteert, kan u helpen direct uw inspanningen om selectief mutisme overwinnen onder deze omstandigheden.
 3. 3
  proberen om selectief mutisme geleidelijk overwonnen met de "Stimulus Fading techniek": onder een gecontroleerde omgeving (waar hulp is direct beschikbaar), communiceren met iemand die je kan communiceren met comfortabel. Dan geleidelijk introduceren een andere persoon om te communiceren met deelnemen aan het gesprek. Begin met de meest comfortabele persoon met wie je kunt praten met en vooruitgang geleidelijk aan de meest ongemakkelijke persoon voor u om mee te praten. Het idee van deze techniek is dat de angst veroorzaakt door de personen die u zich ongemakkelijk voelt interactie met zal "verdwijnen" weg wanneer deze stimulus wordt geassocieerd met een andere persoon u zich zeer comfortabel interactie met.
 4. 4
  t ry om selectief mutisme te overwinnen met behulp van de "Systematische desensibilisatie techniek" t>
  Stel je eerst in de situatie waarin je niet kunt spreken, dan stel je spreken, dan proberen te communiceren met personen die in dat scenario indirect, bijvoorbeeld via brief, e-mail, instant messaging, online chat, enz.
  Vooruitgang dan meer interacties, zoals de telefoon, dan communiceren op afstand, en uiteindelijk meer directe interacties. Deze werkwijze is ook zeer effectief voor vele andere angststoornissen, zoals specifieke fobieën. Het idee van deze methode is het onvermogen angst veroorzaakt door geleidelijke blootstelling aan toenemende niveaus van de angstoproepende stimulus spreken overwinnen werd uiteindelijk ongevoelig genoeg om de feitelijke situatie te overwinnen.
 5. 5
  Oefen zo nodig met allerlei communicatie; geworden comfortabele krijgen van aandacht, het verhogen van uw hand, knikken / schudden van je hoofd, wijzend, het schrijven, het maken van enkele oogcontact, enz.
  Introduceer een beetje spreken op een moment, en geleidelijk een beetje meer spreken. Geleidelijk verhogen van het comfort niveau. Vanwege de extreme angst, is het cruciaal om zo veel hulp en aanmoediging krijgen van anderen mogelijk te maken.
  Probeer audio-opnames van de eigen stem, dan herhalen de toespraak om het comfort te ontwikkelen met het spreken - deze techniek staat bekend als Shaping Praktijk fluisteren op een openbare plaats zoals in een kantoor of in de klas met een vriend / ouder of leerkracht, en de praktijk geleidelijk toe. het volume op een niveau te praten.
 6. 6
  Contingency management Contingency>.
 7. 7
  Focus op het positieve denken te helpen overwinnen van de angst. In plaats van te denken "Ik kan niet praten..." denk "ik kan proberen om te praten en maken het mogelijk als ik werk bij het!"
 8. 8
  Realiseer je dat vlinders (nervositeit of zelfs schudden) komen vaak voor in bepaalde situaties, vandaar, moet je beginnen met kleinere groepen. Men kan profiteren van spreken in het openbaar lessen te leren om presentaties te doen, en zelfs voor kleine zalen, zoals sollicitatiegesprekken. Entertainers en andere openbare sprekers wennen aan het feit dat stress bij het spreken of zingen voor een groot publiek. Soms, echter, zelfs goed ervaren entertainers aan de drugs om te proberen deze stressvolle gevoelens onder controle, om te ontspannen op het podium. Later in zijn carrière terwijl ze van nature relaxed, kan men de wens om de oude opwinding, wanneer het zelden wordt gevoeld helemaal voelen. Vaak, aan het hoofd tafel of op het podium kan men kijken elkaar aan om steun te bieden en een glimlach of een knipoog van waardering te krijgen.
  Er is veel stress in verband met nieuwe sociale situaties als in de grotere zalen met drukte.
 9. 9
  Voor ernstige selectief mutisme, kan de bovenstaande technieken niet voldoende werken om de handicap te overwinnen. In dat geval moet je professionele hulp zoeken en kan het gebruik van medicijnen nodig om te gaan met selectief mutisme. Voorkomende medicijnen voorgeschreven om te helpen verminderen angst voor spreken en interactie mogelijk zijn fluoxetine (Prozac) en andere selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI's). Gebruik van medicijnen moet worden gecombineerd met herhaalde praktijk van de bovengenoemde technieken en angst-reductietechnieken voor de grootste waarschijnlijkheid van het overwinnen selectief mutisme.

Tips

 • Selectief mutisme kan een zeer invaliderende en moeilijke toestand te overwinnen. De hierboven beschreven technieken kan niet werken voor iedereen, vooral de meer zwaar getroffen. Wees niet ontmoedigd, maar blijven proberen te overwinnen en gebruiken zoveel mogelijk steun.

Persoonlijkheid overwegingen

 • Je moet beginnen met deze methoden selectief mutisme overwinnen zo spoedig mogelijk. Wachten alleen onaangepast gedrag versterken en maakt het moeilijker om later overwinnen.
 • Zoek professionele hulp vroeg als symptomen ernstig zijn.
 • Voor een ouder kind of volwassene, is het belangrijker om te focussen op positieve denken en het verbeteren van interpersoonlijke vaardigheden om angst te verminderen onder sociale situaties. Een goed boek te lezen is: "Hoe kan ik vrienden en beïnvloed mensen Win", door Dale Carnegie.
 • Introverte persoonlijkheden hebben de neiging te willen zeker zijn van wat te zeggen, en dan kan het condenseren van een paragraaf, zin of slechts een zin om te voorkomen dat het praten zonder 'denken het door. " Zij kunnen dichten indien uitgedaagd.
  • Introverte mensen kunnen zich te distantiëren van controverse of zelf-onthullend commentaar of negatieve aandacht.
  • Extraverte types, aan de andere kant, kan genieten hardop en zelfs denken "pontificating," houdt de aandacht voor zo lang mogelijk en met behulp van technieken om te krijgen en vragen aandacht voor zichzelf, zelfs wanneer anderen zou het overwegen negatieve aandacht.
 • Non-agressie lijkt waarschijnlijker voor de introverte, maar zou kunnen worden tentoongesteld door passief-agressieve geheimzinnig practical jokes, "trick or treat"-activiteit, aangezien dat zou niet leiden tot een directe confrontatie als niemand mag weten wie de heimelijke gedrag deed... Soms is een recessieve reactie (terugtrekking) lijkt het gevolg te zijn passief-boos of paranoïde gevoelens.
  • Sommige introverte kan een meer ernstige vorm van plankenkoorts te ervaren en kunnen door volkomen stille reageren.
   • Een extravert kan reageren door zich uitdagend, boos of overdreven ageren onder de omstandigheden dat de introverte zou overweldigen.
  • open en meer extravert kan zijn bij het ​​spelen van een spel dat fouten en dwaasheid maakt, maar zoekt minder publiek en niet worden opgemerkt wanneer fouten worden gecorrigeerd of onder cut-downs te zijn.
 • Voor een jong kind, contingency management en vormgeving hebben de neiging om beter te werken, en het is aangetoond dat spraak te handhaven op 13 weken follow-up.
 • Overweeg ambiversion (gebalanceerd interactiviteit), (Verborgenheid, recessiveness) en (Overtness, assertiviteit) als basistypen persoonlijkheid, maar het runnen van een brede scope of volledige spectrum van variaties. Die zogenaamde ambiverts verschijnen opvallend goed afgerond, evenwichtig en niet extreem in beide betreft (recessief of assertief). Extraversie en introversie kunnen typisch worden beschouwd als een enkel continuüm. Dus, hoog op een is per definitie laag te zijn aan de andere kant: Extreme recessieve kenmerken (waaronder mond vol tanden reacties in bepaalde openbare instellingen) kan heel gebruikelijk om het leven een zeer introvert persoon, maar kan selectief lijkt - als die persoon is nogal assertief en expressief als niet onzeker voelen op bepaalde plaatsen of wanneer tussen vertrouwde collega's, vrienden en familie.

Waarschuwingen

 • Het gebruik van medicijnen moet worden overwogen laatste redmiddel, vooral voor selectief mutisme. Alle medicijnen hebben bijwerkingen. Fluoxetine, in het bijzonder, kan slaperigheid, slaapproblemen, overmatig zweten, hoofdpijn, geeuwen misselijkheid, diarree, nervousnous, gevoel van zwakte veroorzaken. Onregelmatig, maar ernstige, bijwerkingen kunnen zijn jeuk, netelroos, gewrichts-en spierpijn, koorts, koude rillingen, huiduitslag, en moeite met ademhalen. Zelden voorkomende bijwerkingen zijn: maligne neuroleptica syndroom, serotonine syndroom, schadelijke interactie geneesmiddelen (bv. bij gelijktijdig genomen met een monoamine oxidase remmer, zoals fenelzine, tranylcypromine, of isocarboxazid, kan leiden tot het serotonine syndroom), hepatitis, erythema multiforme, epileptische aanvallen, gezwollen lymfeklieren knooppunten, abnormale leverfunctietesten, allergische reacties, waardoor een lage bloedsuikerspiegel, hyponatriëmie (lage hoeveelheid natrium in het bloed), verhoogd risico op bloeding, overmatige vrolijkheid en activiteit, milde mate van manie, of het hebben van zelfmoordgedachten.