Wkenl

Hoe te snel te ontdoen van een verstopte neus

Ben je moe van deze verstopte neus last van hebt? Is het in de weg van de dagelijkse activiteiten, waardoor je het gevoel iets minder dan de mens? Sinus congestie kan gebeuren voor een aantal redenen. In dit artikel zullen we uitleggen de vier fundamentele manieren waarop de neusholte verstopt raakt, en dan bieden een aantal snelle, eenvoudige tips over hoe u uw chronische of tijdelijke congestie te verhelpen. Artsen hebben beschreven vier belangrijkste boosdoeners in neusverstopping: infectie, structurele afwijkingen, allergieën, en vasomotorische rhinitis.

Stappen

Hoe te snel te ontdoen van een verstopte neus. Maak je eigen neusspray.
Hoe te snel te ontdoen van een verstopte neus. Maak je eigen neusspray.

Deel een: behandelingen

 1. 1
  Maak je eigen neusspray. Voeg een theelepel zout op een kopje warm water, grondig te mengen. Stort het zoute water in een neusgat met een dropper, terwijl je hoofd een beetje schuin terug. Laat zout water rust 10 seconden, en dan zachtjes lozen water en slijm uit neusgat. Herhaal aan de andere neusgat.
 2. 2
  Probeer nasaal irrigatie. Voor sommigen kan nasaal irrigatie snelle verlichting van verstopte neus te brengen zonder het gebruik van medicijnen. Probeer het gebruik van een neti pot, het lijkt meer ontmoedigend te gebruiken dan het in werkelijkheid is. De neti pot werkt door het uitdunnen van slijm en spoelen het uit van de neusholte.
  • Alle neti potten komen met hun eigen set van instructies die moeten worden gevolgd. Echter typisch een eerste stelt een spoeloplossing uit 16 ounces lauw (en steriel) water, samen met 1 theelepel zout. Vul uw neti pot met de zoutoplossing.
  • Kantel je hoofd in een hoek van 45 graden en breng de punt van de neti pot om je top neusgat. De zoutoplossing zal gaan in een neusgat, reizen door je neusholte, en ga uit van het andere neusgat. Als de oplossing druipt in je mond, spuug het uit. Snuit je neus en herhaal het proces aan de andere kant.
  • Hoe vaak moet je spoelen met een neti pot? Mensen die lijden aan ernstige sinus problemen of allergieën gevonden opluchting dagelijks irrigeren. Zodra de symptomen beter, het aanbevolen gebruik is drie keer per week.
 3. 3
  Houd uw adem in tijdens het knijpen je neus. Loop dan door de kamer (20-30 stappen) of knik je hoofd zachtjes op en neer, nog steeds met je adem en knijpen je neus. Doe dit voor zo lang als je kan duren. Adem uit je neus wanneer je zuurstof nodig hebt. Herhaal dit proces 2-3 keer.
 4. 4
  Gebruik luchtbevochtigers (of maak je eigen). Luchtbevochtigers helpen om vocht in de lucht. Er zijn vele types van luchtbevochtigers - vaporizers, waaiers, ultrasoon - maar ze allemaal werken om meer vocht in de lucht te krijgen. Wanneer de lucht in uw omgeving te droog is, wordt het slijm in je neus niet goed gespoeld, waardoor drainage moeilijker. Dit is waar luchtbevochtigers komen inch
  • Warme-of koude-luchtbevochtigers? Als uw kind last heeft van verstopte neus, of je bent kostenbewust, koel-luchtbevochtigers zijn waarschijnlijk uw beste weddenschap. Cool-luchtbevochtigers zijn veiliger en meer kosteneffectief dan warme-lucht alternatieven.
  • Als je niet hebt, of niet willen kopen, een luchtbevochtiger, kan je altijd je eigen te maken met gemeenschappelijke huishoudelijke artikelen. Breng een beetje water aan de kook, zet de pot op een warmte-safe treeft, en laat het rusten in een ruimte zult u inch De warme stoom zal het vochtgehalte te verhogen in de kamer.
  • Gebruik niet te veel van de luchtbevochtiger. Luchtbevochtigers kan effectief zijn - tot een punt. Als de kamer je in zweeft in een buurt-jungle of sauna staat, kan je doen meer kwaad dan goed. Teveel vocht kan mogelijk leiden tot ademhalingsproblemen als het verlicht congestieproblemen.
 5. 5
  Gebruik maken van andere vormen van stoom voor het opruimen van congestie. Hop in de douche voor ongeveer 10 tot 15 minuten, met behulp van de warmste water je kunt staan. Adem diep in en uit, het vullen van uw longen en neus met stoom.
  • Gebruik een stoombehandeling door te rusten je hoofd boven een dampende pot water. Zorg ervoor dat het water niet zal verbranden. Voeg een beetje van kamille thee aan het water, en leg een handdoek over je hoofd om meer van de stoom vast te leggen.
 6. 6
  Te blazen, of niet op te blazen? Dat is de vraag. Mensen met een verkoudheid hebben betoogd over de effectiviteit van snuiten voor enige tijd, schijnbaar balanceert heen en weer. Heeft het te ontdoen van slijm of gewoon de congestie erger? Wat zegt de wetenschap te zeggen hebben over de vordering?
  • Een universiteit van Virginia studie onderzocht het probleem door het druppelen van een kleurstof in overbelaste onderwerpen 'neusholten en hen te vragen om hun neus te snuiten, dit alles terwijl waardoor ze een CT-scan. Wetenschappers hebben ontdekt dat snuiten veroorzaakt significante sinus druk, schieten slijm terug in de sinus elke keer weer. Het is misschien een goed gevoel, maar snuiten de traditionele manier duidelijk maakt alles nog erger.
   • Wetenschappers aanbevolen blaast een neusgat tegelijk, in combinatie met voorgeschreven doses decongestiva. Dat brengt ons tot de volgende tip.
 7. 7
  Gebruik neusdruppels voor verkoudheden en allergieën. Decongestiva kunnen worden gekocht OTC. De werkzame bestanddelen gewoonlijk uit pseudo-efedrine of fenylefrine.
  • Decongestivum sprays, zoals nafazoline (Privine), oxymetazoline (Afrin, Dristan, Duramist), of fenylefrine (Neo-Synephrine, Sinex, Rhinall), worden beheerd door de neus. Heeft een decongestant spray voor meer dan drie dagen niet te nemen, echter, aangezien het symptomen en spiraal kan verergeren in meer congestie - een aandoening genaamd rhinitis medicamentosa.
  • Decongestiva kunnen ook worden genomen in pilvorm, zoals fenylefrine (Lusonal, Sudafed PE, Sudogest PE) en pseudo-efedrine (Sudafed, Sudogest).
 8. 8
  Gebruik antihistaminica voor allergieën. Als u denkt dat uw verstopte neus is het gevolg van een allergische reactie (waar je lichaam produceert histamine in een poging om het vreemde lichaam te bestrijden), neem antihistaminica. Kijk voor een antihistaminicum dat ook decongestiva erin.
 9. 9
  Gebruik acupressuur door het masseren van je sinussen. Hoewel dit is een beetje ouderwets, het werkt als een charme voor sommige mensen. Als je moe van over-medicatie, of wil je gewoon iets anders proberen, neem een ​​paar minuten om druk te zetten op je gezicht waar het waarschijnlijk om resultaten te produceren.
  • Neem zowel wijsvingers en plaats ze aan weerszijden van de oogholte, net boven de neus maar net onder het voorhoofd. Bij passieve kringen, start het masseren van de sinussen rond je neus met je vingers. Doe dit voor 20 tot 30 seconden.
  • Neem beide wijsvingers en leg ze op de buitenkant van je ogen, rechts onder hen. Nogmaals, met behulp van uiterlijke cirkels, masseer de sinussen rond je ogen met je vingers. Doe dit voor 20 tot 30 seconden.
  • Tenslotte neem je duimen en plaats ze aan beide jukbeen. Masseer uw jukbeen in uiterlijke cirkels met uw duimen. Doe dit voor 20 tot 30 seconden. Herhaalt nogmaals de massage, of totdat je sinussen adequaat zijn opgelucht.
 10. 10
  Blijf rechtop en prop je hoofd omhoog als je slaapt. Congestie veroorzaakt door vasomotorische rhinitis kunnen verschuiven naar een deel van de neusholte wanneer je gaat liggen op je zij, verergering van de benauwdheid. Prop je hoofd een paar kussens als je liggen en proberen te slapen op je rug, indien mogelijk.
 11. 11
  Als u wilt blijven aan de veilige kant, vermijd zuivel. Het kan slechts een mythe te zijn, maar de artsen zijn het sonderen van de mogelijkheid dat bepaalde mensen ervaren meer congestie als ze melk drinken. Artsen veronderstellen dat de beta-CM-7 proteïne in melk kan produceren slijm, vooral bij mensen met een geschiedenis van longaandoeningen. Voor nu, de gegevens speculatief. Als je wilt spelen veilig, vermijd melk en andere zuivelproducten.
 12. 12
  Het eten van kruidig ​​voedsel kan helpen. Kruidige voedingsmiddelen, zoals paprika, mierikswortel (wasabi), en gember kan tijdelijk verstopte neus te verlichten. Er is een mogelijkheid dat wanneer de bijsmaak van het voedsel verdwijnt, de opstopping nog slechter dan voorheen kan zijn. Als u wilt dat de real deal, probeer dan een decongestivum. Als decongestiva zijn niet beschikbaar, probeer het pittig eten (voorzichtig).

Deel twee: oorzaken

 1. 1
  Begrijp neusverstopping veroorzaakt door een infectie. Mensen krijgen normaal overbelaste bij blootstelling aan de verkoudheid, die volwassenen ervaren 2 tot 4 keer per jaar, en die kinderen ervaren iets meer als gevolg van minder ontwikkelde immuniteiten. Wanneer het lichaam wordt de strijd tegen de kou, laat het histamine, die de bloedstroom te verhogen om de neus en veroorzaken nasale weefsels te zwellen. Dit is voornamelijk de reden waarom mensen die lijden aan de koude ervaring verstopte neus.
  • Na een koude, mensen zijn bijzonder gevoelig voor bacteriën die broeden in de neusholte. Als het slijm in de neus is veranderd van helder tot geel of groen, een bacteriële infectie is het meest waarschijnlijk in, en medische hulp moet worden ingeroepen.
  • Acute infecties van de sinussen gebeuren minder vaak, maar zijn nog steeds hinderlijk en belasten. Ontladen uit de neus, evenals benauwdheid en pijn in het voorhoofd, nek en ogen, zijn vaak voorkomende symptomen.
   • Sinusitis die langer dan 12 weken duurt wordt beschouwd als "chronisch". Mensen ervaren veel van de bovenstaande symptomen, samen met chronische hoest, bronchitis of astma. Overwegende acute sinusitis meestal reageert op antibiotica, kan chronische sinusitis operatie noodzakelijk.
 2. 2
  Begrijp neusverstopping veroorzaakt door structurele afwijkingen. Misvormingen of obstructies van de neus of septum relatief vaak de hele wereld voorkomende tijdens de bevalling, maar ook als gevolg van een verwonding. Deze misvormingen van de neus en de septum kan ook leiden tot verstopte neus.
  • De amandelen, kan het lymfeweefsel tussen de achterkant van je keel en neus, vergroot bij kinderen en veroorzaken files en ademhalingsproblemen. Hoewel adenoïden krijgen meestal kleiner naarmate het kind ouder wordt, chirurgie - vergelijkbaar met een tonsillectomie - kan nodig zijn om chronische congestie te voorkomen.
 3. 3
  Begrijp neusverstopping veroorzaakt door allergieën. Allergieën zijn een natuurlijke inflammatoire reactie op een vreemd voorwerp - meestal stof, pollen, haren, schimmels, enz. - wordt gevangen in de ogen, mond, oren of neus. Het lichaam releases histamine, die neus verstoppen en leiden tot zwelling.
  • Talrijke over the counter (OTC) antihistaminica zijn beschikbaar voor allergische reacties die verstopte neus veroorzaken. Combinatie antihistaminica en decongestiva zijn ook beschikbaar.
  • Voor mensen met ernstige allergieën, kunnen artsen ook aanraden om allergie shots. Deze allergie shots bevat antistoffen die het lichaam van de allergische reactie blokkeren. Schoten zijn typisch voor een termijn van 3 tot 5 jaar.
 4. 4
  Begrijp neusverstopping veroorzaakt door vasomotorische rhinitis. Vasomotorische rhinitis is een mooie naam voor een ontsteking van de bloedvaten van de neus. Hoewel de exacte oorzaak is vaak onbekend aantal triggers, zoals stress, schildklier storingen, parfums en tabaksrook, evenals overmatig gebruik van neusdruppels, kan de bloedvaten in de neus te breiden, produceren vasomotorische rhinitis.
  • Hoewel korte termijn vasomotorische rhinitis meestal corrigeerbaar, kan op lange termijn vasomotorische rhinitis het vermogen van de bloedvaten in de neus contract af, wat leidt tot chronische verstopte neus en congestie.

Tips

 • Slapen met je hoofd licht verhoogd kan helpen om slijm los.
 • Nooit zet 'Vicks' in je neusgaten.
 • Doe deze stappen af ​​en toe als ze je niet helpen de eerste keer
 • Blijven doen deze stappen totdat noodzakelijk.
 • Als huismiddeltjes niet werken, probeer dan over de toonbank medicatie.
 • Gebruik Vicks en toe te passen onder je neusgaten.
 • Probeer het nemen van een warm bad tenminste om de andere dag om duidelijke sinussen.
 • Het masseren van de nostils kan ook helpen.