Wkenl

Hoe te stoppen met cafeïne

Is cafeïne een doorn in het oog? Bent u begint te voelen alsof je gewoon niet kunt leven zonder? Nou, je kunt! Cafeïne is een drug, en zoals elke drug, om jezelf te bevrijden van verslaving, je moet worden verplicht om uw plan van aanpak, en klaar zijn voor de pijn en van de terugtrekking. De sleutel tot het stoppen is de wetenschap dat het nog erger zal worden voordat ze beter. Maar, als ze eenmaal beter, ze zullen * blijven * beter.

Stappen

Hoe te stoppen met cafeïne. Noteer uw redenen om te stoppen, zoals.
Hoe te stoppen met cafeïne. Noteer uw redenen om te stoppen, zoals.
 1. 1
  Noteer uw redenen om te stoppen, zoals:
  • Toenemende hypertensie risico's
  • houdt de lever bezig bij het filtreren andere giftige stoffen
  • tandbederf
  • verzwakte botten
  • verslaving / afhankelijkheid
  • veroorzaakt angst
  • een cyclus van hyperactiviteit en / of het niet kunnen concentreren, gevolgd door een volgende "crash"
  • verstoorde slaap gewoonten
  • kan interfereren met gewichtsverlies en is gekoppeld aan hypoglykemie
  • kopen koffieproducten kunnen onmenselijke arbeid overzee financieren
  • financiële kosten voor cafeïne aankopen ondersteunen
  • is gekoppeld aan die leergedrag (onbekend of positief of negatief nog)
  • cafeïne droogt je lichaam en kan je gewicht
  • een verlangen naar een gezondere zwangerschap
  • verminderd libido of seksuele prestaties
 2. 2
  Zet deze lijst ergens dat je het regelmatig kunt zien, als op je spiegel of een bureau (of beide). Het zal helpen houden u gemotiveerd.
 3. 3
  Geloven dat het mogelijk is om je verslaving te overwinnen. Vergeet niet de meeste studies over cafeïne worden betaald door de producenten van cafeïne producten.
 4. 4
  Accepteer dat het proces zal net zoveel tijd nemen als nodig is.
 5. 5
  Beseffen dat stoppen een aanzienlijke inspanning van uw kant vereist. Wis enig idee in je achterhoofd dat stoppen met cafeïne gemakkelijk zal zijn, of anders zult u in voor een grote verrassing. Verwachten dat het een van de moeilijkste dingen in de wereld te zijn, en je bent klaar om het uw grootste inspanning te geven.
 6. 6
  Bereid je voor op de ontwenningsverschijnselen, die kan beginnen binnen een paar uur van uw laatste cafeïne moeilijke situatie, en kan duren tot twee weken:
  • hoofdpijn
  • vermoeidheid
  • moeite met concentreren
  • slechte motoriek
  • griepachtige symptomen
 7. 7
  Introduceren groene thee in je routine. Groene thee bevat lichte sporen van cafeïne - niet genoeg om elke vorm van verslaving als gewone thee of koffie te maken - en dit zal de klap van alle resterende mistig gevoel in het hoofd te verzachten
 8. 8
  Introduceer water in je routine. Regelmatige inname van water zal helpen de nieren is het schoonmaken van uw systeem en hydrateren je lichaam.
 9. 9
  Gaan zitten en berekenen hoeveel tijd en geld je eigenlijk te besteden aan cafeïne. Denk aan andere dingen die je zou kunnen doen met die tijd en geld. Kopen en lezen de krant? Streven naar een hobby? Bespaar veel geld op een iPod? Start een trustfonds voor een kind je liefde? Zoek iets dat is spannend en bevredigend, en denk aan het als je beloning.
 10. 10
  Ga niet op het alleen. Iemand vinden om te stoppen met u. Als je dat soort steun, belofte aan iemand die je liefde niet kunt vinden en respecteren dat u cafeïne zullen stoppen. Zo zal consumeren cafeïne in welke vorm dan maak je je belofte breken, en dit zal u met een extra stimulans om te blijven op de wagen.
 11. 11
  Verhoog uw consumptie van water. Dit is vooral belangrijk tijdens de eerste paar dagen als je lichaam zich aanpast. Toevoegen van een beetje citroen aan uw water maakt het lekkerder en citroen is ook goed voor je lichaam.
 12. 12
  Verminder je inname geleidelijk.
  • U kunt een schema voor jezelf, zoals vastgesteld "; 2 kopjes per dag in de tweede week, 1 kopje per dag in de derde week, 3 kopjes per dag in de eerste week. En niemand in de vierde week" Start het vervangen van uw cafeïnehoudende dranken met de decaf versies. Overweeg langzaam overschakelen op water als een substituut.
  • Wijs uw cafeïne geld in het begin van de week, zodat als je over-consumeren in het begin van de week, zal je niets om op terug te vallen op het einde van de week hebben. Als je minder en minder cafeïne geld toe te wijzen als je verder gaat, zul je geleidelijk verminderen uw inname.
  • Braaklegging een dag - eventueel een zondag - wanneer u niet op de gaan voor een detox dag. Zorg ervoor dat op de dag dat u hebt gekozen om detox u geen drukken verplichtingen of taken.
 13. 13
  Houd uw "veiligheid deken" dicht. U zult alle hulp die u kunt krijgen. Denk van tevoren na bij uw zwakste momenten zijn waarschijnlijk (dwz in de ochtend, wanneer je het rijden door uw favoriete cafe, enz.) en draai aan uw "veiligheid deken" om je door deze tijden. Een security deken is iets dat je troost en helpt u uw gedachten af ​​van cafeïne, kan het een knuffel, een pocket video game te zijn, te bellen met uw beste vriend, het doen van een kruiswoordraadsel. U kunt zoveel beveiliging dekens hebben als je nodig hebt, maar zorg ervoor dat u altijd een bij de hand.
 14. 14
  Laat veel tijd voor rust en herstel. Houd uw agenda leeg voor ten minste de eerste drie weken na het opgeven van cafeïne en geef uw lichaam alle rust en gezonde verse vruchten en groenten die je kunt.
 15. 15
  Doe het licht aan. Je lichaam reageert van nature op veranderingen in licht, dus als het is onnatuurlijk donker waar je werkt of slaapt het kan maken een verblijf waarschuwen een stuk moeilijker. Probeer het houden van uw rolluiken open een beetje dus je zult vanzelf wakker in de ochtend of het toevoegen van een paar extra lampen om uw werkruimte om u te houden van het gevoel slaperig gedurende de dag.
 16. 16
  Luister naar uw favoriete up-tempo nummers. Als u naar muziek kunt luisteren op het werk, waarom niet op een aantal nummers die je hart pompen en je wilt dansen? Het is een trefzekere manier om het halverwege de middag malaise verslaan.
 17. 17
  Stop slungelig. Onderuitzakken op uw bureau is niet te doen je geen gunsten in de categorie alertheid. Zitten aan uw bureau, op een ergonomisch vriendelijke manier, kan je het gevoel meer alert en klaar om te werken.

Tips

 • Als je toegeeft, geef niet op! Stap af een sport op de ladder in plaats van alleen af ​​springen. Misschien is dat alles wat je nodig - was je jezelf te hard duwen.
 • Als alternatief voor het ophouden geleidelijk, kon je gewoon gaan cold turkey. Dit is moeilijker, maar vaak effectiever. Als je dit doet, het verhogen van uw inname van water drastisch, zal het vaak helpen om de hoofdpijn. Het grote probleem met "kappen" is dat het maakt je echt uitkijken naar uw dagelijkse rantsoen. Een geweldige mentaliteit te zijn in als je iets bent stoppen is te beschouwen het als een prettige ervaring, niet een pijnlijke een die je wilt uit te stellen zo lang mogelijk.
 • Er is geen twijfel dat de terugtrekking is taai, het is erg moeilijk, maar cold turkey is de beste manier om te gaan. Start op een donderdag, omdat de derde en vierde dag zijn de ergste. Je wilt niet te worden op het werk, terwijl u zich in de ergste fase. De helderheid die u zult voelen wanneer je leeggehaald is ongelooflijk. Je voelt je alsof je was vergeten hoe lucide de menselijke geest is. Het is absoluut de moeite waard het ophouden!
 • Drink veel water, VEEL EN VEEL WATER. (!: Decaf bevat nog enkele cafeïne noot) - gewoon iets te krijgen wanneer de drang voor een kopje sluipt binnen krijg je een vervangende drankje, kon het water, koolzuurhoudend water, vruchtensap, decaf worden
 • Verschillende mensen gebruiken verschillende manieren om te stoppen. Wat werkt voor een persoon kan niet werken voor een ander. Probeer deze stappen in een willekeurige volgorde te zien wat het beste werkt voor jou.
 • Cafeïne verbetert je focus, waardoor je sneller en efficiënter. Maak een punt om jezelf te leren betere focus methodes - prioriteren je gedachten, processen van begin tot plaats eindigen als een continue, tijdloze stroom van taken te visualiseren, en in omgevingen waar je voelt dat je echt nodig hebt dat cafeïne boost, op zoek naar manieren om te bezuinigen op afleiding zodat de energie die je wel kunt gaan in de richting van wat er gedaan moet worden gekregen.
 • Schoppen het in een duidelijke grens kan goed werken voor sommigen, zelfs met de symptomen. Het voelen van de hoofdpijn en vermoeidheid kan eigenlijk aantonen wat de cafeïne doet om uw systeem. Het doet ook geven wat een belangrijk gevoel van vervulling - omdat sommige mensen het verschil niet kunnen merken bij het geven van het geleidelijk.
 • Als u wenst te cafeïne herintroduceren in uw dieet op een niet-verslaafde basis jezelf beperken tot een kopje thee of koffie om de dag, bij voorkeur in de ochtend en niet later dan begin van de middag. Cafeïne verslaving wordt vaak geboren uit gewoonte, dus daarom niet uitglijden terug in de gewoonte van het bereiken van een kopje thee, koffie of cola light wanneer u maar wilt.
 • Gebruik je kracht om je zwakte te bestrijden. Een voorbeeld is dat als je competitief bent, vind iemand die net zo concurrerend met u te concurreren met om te zien wie af kunnen blijven van koffie het langst.
 • Ginseng wortel is een geweldige kruiden alternatief voor cafeïne, en pillen van het kan worden gevonden bij reformwinkels. Het is een natuurlijk alternatief voor uw energie behoeften! Zoals met het proberen elke nieuwe chemische, als u zwanger bent of op zoek bent zwanger te worden, is het een goed idee om eerst uw arts te raadplegen.
 • Postum is zeer vergelijkbaar met koffie, maar zonder cafeïne. Probeer het eens. Je zou het leuk vinden. Hot Carob is een goede keuze (een beetje zoals cacao).
 • Een ander ding om te proberen: De eerste week, drink je koffie zoals u normaal zou doen. De tweede week, wanneer u uw koffie te maken, gebruik 3/4 normale en 1/4 cafeïnevrij. De derde week, gebruik 1/2 en 1/2. De vierde week, gebruik 1/4 reguliere en 3/4 cafeïnevrij. De vijfde week, je drinkt decaf!

Waarschuwingen

 • Cafeïnevrije koffie bevat wel een minimaal niveau van cafeïne. Hoewel het kan dienen als een opstapje, doen beseffen dat voortzetting van cafeïnevrije koffie verbruiken niet stoppen met cafeïne vormen. Als u genieten van warme dranken, kijk in plaats daarvan voor geen cafeïne producten zoals kruidenthee of zelfs soepen.
 • Met hoofdpijn zijn de meest voorkomende (en ernstige) symptomen, kijk uit voor cafeïne geregen hoofdpijn remedies, zoals Excedrin. Interessant is cafeïne een ingrediënt in veel van de meest gebruikte voorgeschreven hoofdpijnmedicatie.
 • Cafeïne is nu toegevoegd aan frisdrank dat in het verleden had geen cafeïne. Sunkist Orange heeft 41 mg. Ga er niet vanuit wortel bier is cafeïne-vrij; Barq's Root Beer heeft 22 mg cafeïne erin.
 • Er cafeïne in veel drankjes, niet alleen de duisteren zoals koffie en cola. Blijf uit de buurt van energiedranken en wees voorzichtig met thee. Je moet er een gewoonte van het controleren van de ingrediënten van wat je eet en drinkt, zodat u niet uw inspanningen saboteren maken.
 • Chocolade en andere cacao afgeleide producten bevatten cafeïne. Als je serieus bent over het afstappen van stimulerende bent, kunt u overwegen te stoppen chocolade ook. Cafeïne concentratie is direct gerelateerd aan de duisternis van de chocolade. Zo zal een melk-chocoladereep veel minder cafeïne dan een donkere chocolade bar.