Wkenl

Hoe te stoppen met roken

Nicotine is een van de meest verslavende, schadelijke en overal verkrijgbaar legale drugs in de wereld. is een slechte gewoonte en het is vervelend en schadelijk voor mensen die niet roken. Het schaadt kinderen die passief worden blootgesteld. Sigaretten zijn verantwoordelijk voor ongeveer 4,9 miljoen doden per jaar. Stoppen met roken is niet onmogelijk.

Stappen

Hoe te stoppen met roken. Realiseer je dat tabak leidt tot een gewoonte op een variabele versterking schema.
Hoe te stoppen met roken. Realiseer je dat tabak leidt tot een gewoonte op een variabele versterking schema.
 1. 1
  Realiseer je dat tabak leidt tot een gewoonte op een variabele versterking schema. Soms krijgt u hoog. Mensen roken lang nadat ze enige verwachting van het krijgen van hoge. Op een gegeven moment, je kunt het combineren met koffie en alcohol, en het werkt nog steeds niet, maar je hebt het honderdduizend of meer keer gedaan door dan, en dus zijn ze allemaal gewoonte rookt. Soms is het eigenlijk doet pijn om te roken, en toch mensen blijven doen.
 2. 2
  Vind een sterke innerlijke vastberadenheid om te stoppen met roken. Overwegen om een ​​van de redenen waarom u denkt over stoppen om de wal uw vastberadenheid. Specifieke, huidige, emotie-gebaseerde redenen zijn beter dan feitelijke, toekomst-gebaseerde redenen. Bijvoorbeeld: "Het is beschamend om te rijden met de lift op het werk ruiken als een reusachtige sigaret" is meer motiverend dan "Ik wil niet te krijgen kanker toen ik 40, 50 of 60. "
  • Krijgt een aantal feiten. Kijk omhoog roken op het internet en ontdek de geschiedenis achter de rug, en wat gebeurt er met rokers op latere leeftijd. Je leert over de winst motieven achter de industrie, alsmede een aantal medisch gruwelijke redenen om te stoppen. Ook krijgen de feiten over eventuele stoppen met roken product of techniek die u overweegt, aangezien onderzoek aantoont dat sommige effectiever zijn dan anderen. Uw lokale consument of community health organisatie kan vergelijking grafieken hebben voor u uit te checken.
 3. 3
  Wees positief en vol vertrouwen dat je succesvol kunt stoppen. Je hebt tijd en energie plannen hoe je zal omgaan met de taak die voor ons door het volgen van onze tips voor het stoppen met roken doorgebracht. Geloven dat je kunt en je zal het doen als je volhardt. Met het bereiken van doelstellingen technieken en regelmatige mijlpaal beloningen om geconcentreerd te blijven en betrokken.
  • Begin altijd met je nieuwe leven met een gevoel van opwinding en genot.
  • Geef jezelf beloningen voor mijlpalen (1 week, 2 weken, 1 maand, 3 maanden, 6 maanden, enz.). Bijvoorbeeld, als je rookte drie pakjes per week aan 5€ per verpakking, na 6 maanden je zou hebben bespaard 215€ waarschijnlijk zelfs meer. Beloon uzelf met dat geld.
 4. 4
  Kies een specifieke stopdatum. In plaats van te proberen om elk jaar te stoppen op je verjaardag of voor uw resolutie van New Year's, probeer dan te stoppen op een maandag! En niet alleen volgende week maandag - maar elke maandag. Dat geeft je 52 kansen in een jaar in plaats van slechts een kans -. Waardoor het meer waarschijnlijk dat je zult slagen Het gezonde maandag campagne, een non-profit nationale volksgezondheidscampagne geassocieerd met het Columbia University's Mailman School of Public Health, moedigt mensen te stoppen met roken en neemt andere gezonde acties op maandag.
  • Tussen uw beslissing om te stoppen met roken en je 'stopdatum', niet roken hetzelfde merk. Het verschil in smaken en chemicaliën maakt roken minder plezierig, maar niet ondraaglijk. Schakelen merken helpt ook om 'de-automatiseren' smoking, die u kan helpen zich meer bewust van je gewoonte en het verhogen van uw kansen op succes.
  • Verwijder alle tabaksproducten, zoals aanstekers en lucifers uit uw huis en kantoor. Ook, zelfs niet houden van een pakje sigaretten bij u thuis, want het zal het gemakkelijker maken om weer met roken te beginnen.
  • Die laatste stap zal geen mensen die een paar duizend rookt hebben bummed in hun leven te helpen. In dat geval, weigeren een verpakking te openen. Houd het op je voor minstens een maand, en misschien een jaar, tot het uitstellen van jezelf, jezelf af te leiden, en ontkennen dat drang om je rugzak te openen is sterk.
 5. 5
  Zoek een medicijn of een om u te helpen stoppen met roken. Nicotine vervangende therapie is een optie. Nicotinepleisters release een gestage stroom van nicotine in je bloedbaan door je, en nicotine kauwgom levert nicotine via het slijmvlies in je mond. Andere vormen van nicotine vervangende therapie omvatten nicotine sprays en inhalers die ook werken door het leveren van nicotine aan je lichaam. Als alternatief, vraag dan uw over voorgeschreven medicijnen om u te helpen stoppen.
 6. 6
  Overleeft de eerste week. Gebruik een sigaret vervanger als pepermuntjes,, tandenstokers, en koffie roerstaafjes om u te helpen wennen aan niet roken. Wanneer u rookten, je geest en lichaam raakte gewend aan de fysieke handeling van het roken, die de sigaret in de hand, en zetten het om je, met behulp van onschadelijke substituten vergemakkelijkt de psychologische overgang naar niet roken.
  • Krijg uit en over. Dingen doen om je af te leiden van het roken is een goed idee. Spelen een sport, naar de film gaan, wandelen langs het strand, inhalen met rookvrije vrienden voor een spelsessie, enz.
  • Je zou in staat zijn om de verlangens te stoppen met het doen van twintig push-ups of je tanden poetsen wanneer u een verlangen te ervaren.
  • Leg een dikke rubberen band om je pols. Iedere keer krijg je een verlangen, trek de rubberen band terug en 'snap' je pols, de trigger gevoel gaat weg w / de steek van de breuk.
  • Vervang het roken door zwaar drinkwater; oppassen niet te veel te drinken of het zal je maag eruit ziet als een ballon voor een paar weken te maken. Het kan nodig zijn om dicht bij een badkamer.
  • Hebben een lage-calorie munt in plaats van een vieze, stinkende sigaret.
 7. 7
  Probeer te onthouden van roken voor een maand. Blijf jezelf te vertellen, ga je terug naar het roken na die maand. Dan, wanneer de maand eindigt, beslissen of je echt wilt om terug te gaan. Het antwoord moet 'nee!'
 8. 8
  Probeer een nieuwe benadering als je niet zeker bent van de cold turkey aanpak. Dwing jezelf niet te stoppen! In plaats daarvan, observeren jezelf en de gewoonte van het roken voor een week normaal zoals u gewoonlijk doet. Speel met de sigaret die je in je handen en merk op hoe het eruit ziet, voelt en ruikt. Dit zal je bewust van jezelf, ondanks de gewoonte te maken, en zal helpen wanneer je eindelijk de controle over jezelf, want je kunt niet stoppen met iets wat je niet eens bewust van het doen. In de meeste gevallen, de persoon zich bewust is van het kopen van een pakje sigaretten, het aansteken en puffend uit de rook en stoten de kont in het einde, maar onbewust is van zijn of haar gevoelens terwijl ze gebeuren tijdens het proces. Meestal rokers gebruiken roken om te ontspannen of te genieten van de tijd om na te denken en na te denken over iets, terwijl nog steeds het gevoel de emotie van controle of iets bezig met hun handen doen.
  • Voorkomen dat zij al-bewust. Gewoon een normale ongedwongen benadering en schrijf het op of maak mentale notities. Nog beter, stel je het hele scenario van "hoe je de volgende zal branden". Op deze manier uw geest zal nu alle noodzakelijke sequenties die nodig zijn om de gewoonte te accepteren en verwerken van uw reactie in de toekomst.
  • Vanwege deze focus, kunt u beginnen om de zure smaak in uw smaakpapillen, of afnemende gevoel van geur, of iets anders dat kan opduiken die kunnen verleiden je te laten voelen.
 9. 9
  Weer op de rails als je slip omhoog. Raak niet ontmoedigd als je "slip" en rook terwijl het proberen om te stoppen. en probeer het opnieuw. De sleutel is om niet op te geven, ongeacht hoe hard het voelt.
  • Lokaliseren tijden, locaties, en die leiden tot een drang om te roken. Denk aan activiteiten kunt u zich bezig houden met als alternatief.
  • Vertel uw vrienden en familie dat je probeert te stoppen. Vindt steun in die u het meest van hou.
  • Als je het gevoel een verlangen opkomen, neem meerdere langzaam en diep adem totdat het gevoel afneemt.
 10. 10
  Voor degenen die geloven dat er geen tijd is als het heden, waarom niet stoppen aan het einde van je rugzak? Voor elke rook je neemt, breekt een en gooi het in uw toilet. Maak het uw laatste pack met een kleine ceremonie, altijd proberen om er een te houden, misschien als souvenir.
 11. 11
  Gooi alle sigaretten uit en stop kopen en hen en denk aan een lang leven dan denken van het sterven. Niet hangen met de vrienden die roken of niet gaan in de buurt van de mensen die dat doen.
 12. 12
  Vertel je vrienden en je familie dat je niet wilt roken en je wilt niet tabak overal te zien in uw buurt. Uw familie en uw vrienden zullen proberen om u te helpen met dat.

Tips

 • Vergeet niet het is de sigaretten je gerookt dat oorzaak hunkeren, niet degenen die je hebt onthouden van.
 • Probeer een eenvoudige auto-suggestie: "Ik rook niet ik kan niet roken zal ik niet rook."., En terwijl u zegt het, denk aan iets anders te doen.
 • Wees niet ontmoedigd als je een paar kilo te krijgen - oefening kan de drang om te roken te beteugelen. En wat is een paar kilo in de regeling van de dingen? Je bent het opslaan van uw huid, tanden, en opnieuw je toekomst door te stoppen.
 • Overweeg of u hebt ook een psychologische verslaving aan roken. De meeste mensen die hebben gerookt voor zeer lang doen. Als u ooit gestopt voor drie dagen of meer, en daarna terug gegaan naar het roken, bent u waarschijnlijk geestelijk afhankelijk. Ontdek psychologische / gedragsmatige stoppen met roken programma's ontworpen om te elimineren triggers en dringt er bij te roken.
 • De meeste rokers zijn zeer verslaafd aan de "hand in de tand" beweging die de hersenen associeert met plezier of comfort of stress relief. Helaas is dat "hand in de tand" actie niet gerepliceerd door de meeste nicotine vervangende producten. Een sigaret vervanger, zoals een rietje of een kunststof sigaret kan worden gebruikt zo lang als nodig is, zonder de hoge kosten of slechte bijwerkingen van nicotinevervangende programma. Een plastic vervanger kan absoluut overal en altijd worden gebruikt.
 • Als u stoppen met roken, en een of andere manier, zal voedsel beter smaken, zal de slaap gemakkelijker, lichaamsbeweging kan geen kwaad zijn, en als je zijn met roken voor minder dan twintig jaar, dan moet je in staat zijn om te maken zal je vingers tintelen door hyperventileren, zul je meer tijd om zich te concentreren hebben, en je concentratie zal meer de moeite waard, omdat er meer zuurstof krijgt om je hersenen.
 • Verminder je inname van cafeïne. Als u stoppen met roken je lichaam verwerkt cafeïne twee keer zo efficiënt, wat resulteert in slapeloze nachten, tenzij je inname wordt verminderd.
 • Niet stoppen stoppen. Als je grot-in om je verslaving, niet bij de pakken zitten. Fall-back, re-groep, en het probleem opnieuw aan te vallen! Weinig mensen zijn succesvol de eerste keer door! Zelfs de tweede of derde of meer kan mislukken. Maar je zal winnen op het eind!
 • Ga online en kijk omhoog ex-rokers die niet hebben aangeraakt een sigaret in jaren. Er zijn mensen die niet hebben gerookt in 50 jaar of meer! Misschien vindt u inspiratie of een online penvriend om u te helpen langs de weg. U kan een van die mensen die gaan van een actieve roker aan een roze-lunged succes!
 • Als je echt wilt stoppen, maar vinden het moeilijk, of een hypnotherapeut in staat zijn om te helpen. Zij kunnen u helpen om de 'programmering' in je hoofd dat heeft gevormd van de gewone verlangen naar een sigaret te overschrijven. Voor hypnotherapie om te werken, moet je wilt stoppen met roken, anders is uw gewoonte kan komen kruipen terug in de tijd.

Waarschuwingen

 • Als u overweegt het gebruik van een nicotine vervangende therapie (NRT) product zoals nicotinepleisters, nicotine kauwgom, nicotine of sprays of inhalers, worden gewaarschuwd dat ze zijn ook verslavend, en de mensen hebben soms moeite met het afstappen van het NRT product na het stoppen. Sprays en inhalers zijn bijzonder verslavend, want ze leveren de nicotine zeer snel. Van de NBT, patches zijn het minst verslavend.
 • Nemen van het stoppen met roken medicijnen kan gevaarlijk zijn, altijd hulp zoeken bij een arts voordat u dergelijke drugs.
 • Niet gek! Je beloofd je zou je niet roken en je moet wat zelfbeheersing te ontwikkelen. Sommige rokers die proberen te stoppen uiteindelijk zuigen de nicotine uit hun vingernagels. Je moet kijken naar jezelf met een sigaret in de hand. U zult nooit goed maakt niet uit hoe charmant je bent.