Wkenl

Hoe te veganistische en vegetarische gasten tegemoet

Wat gebeurt er als je met de gasten voor het diner, en ze zijn ofwel veganistisch of vegetarisch? Enige voorbereiding kan vooraf zorgen dat uw veganistische en vegetarische gasten genieten van het evenement zo veel als de andere gasten.

Stappen

Hoe te veganistische en vegetarische gasten tegemoet. Ken de verschillen met onhandige fouten of onnodige inspanning voorkomen van uw kant.
Hoe te veganistische en vegetarische gasten tegemoet. Ken de verschillen met onhandige fouten of onnodige inspanning voorkomen van uw kant.
 1. 1
  Vraag uw gasten of ze hebben geen dieet beperkingen bij de afgifte van een uitnodiging voor een maaltijd, en probeer te onthouden hen - Ze zullen waarderen uw inspanningen en respect voor je. Bij de bespreking van het onderwerp, vraag hen of ze bereid zijn om te eten Jell-O, eieren, zuivel, honing, of dierlijk-afgeleide gelatine. Particulieren kunnen verschillen in hoe strikt zij zich aan hun gekozen beperkingen onder bepaalde voorwaarden. Veganisten en vegetariërs zullen zowel geen gelatine eten, dus wees voorzichtig met wat u te dienen.
 2. 2
  Ken de verschillen met onhandige fouten of onnodige inspanning voorkomen van uw kant. Er zijn verschillende soorten vegetariërs. Wees niet bang om specifieke vragen en welke mogelijkheden veilig te bedienen zijn vragen.
  • Lacto vegetariërs eten non-vlees dierlijke producten, zoals zuivel (melk, gelatine-vrije yoghurt, boter, stremsel-vrij kaas) en honing, maar geen vis, kip, vlees of gelatine.
  • Lacto-ovo-vegetariërs eten in aanvulling op zuivelproducten, maar geen vis, kip, vlees, gelatine, of kaas die stremsel bevat.
  • Veganisten vermijden eieren, zuivel, honing, vlees, en gelatine.
  • Pescetarians zijn geen vegetariërs, maar kan een grotendeels vegetarisch dieet te eten. Ze eten vis. Sommige eten meer dan anderen of specifieke soorten zeevruchten.
 3. 3
  Controleer de ingrediënten van de recepten die u van plan waren op het bedienen. Sommige recepten kunnen reeds aanvaardbaar, of kunnen gemakkelijk worden aangepast (bijvoorbeeld met sojamelk in plaats van koemelk een dessert veganistisch). Bij de aankoop van producten, kijk uit voor verborgen dierlijke ingrediënten zoals vlees bouillon, gelatine, caseïne of wei, lactose, boter, kaas, enz.
 4. 4
  Niet raden. Als je een vraag hebt over iets, vraag het. Of beter nog, overwegen om uw vegetarische vriend kok met u - als ze genieten van koken. Je kunt veel over vegetarisch koken op deze manier te leren. Vraag hen over een bepaald recept en als het aangenaam en pak dan ingrediënten. De meeste veganistisch ingrediënten zal een veganistisch label hebben.
 5. 5
  Ga er niet vanuit dat vegetariërs de groenten zal halen uit een vleesgerecht, of een patatje of vegetarische gerechten die is gekookt in dezelfde olie als vlees of vis. Bereid een aparte vlees-vrij gerecht voor hen, zonder gebruik te maken van dezelfde gebruiksvoorwerpen gebruikt in het koken van de niet-vegetarische gerechten.
 6. 6
  Zorg ervoor dat de kwantiteit en kwaliteit van het eten geserveerd aan alle gasten is vergelijkbaar. Heeft een vegetarische gast te voelen tevreden met een ijsberg sla salade of pasta in saaie, eenvoudige tomatensaus, terwijl iedereen heeft een volledige maaltijd niet verwacht. Het is een veel voorkomende fout in restaurants ook, en is een trefzekere manier om ervoor te zorgen dat ze niet willen terugkeren.
 7. 7
  Inclusief stevige gerechten zoals pasta, rijst of aardappelen en groenten en fruit. Vergeet niet om eiwitten bevatten, anders wordt de gast nog steeds honger. Goede eiwitbronnen zijn vegetarisch linzensoep of chili (gemaakt met bonen). Mock vlees kan nuttig zijn, maar check hun ingrediënten zoals sommigen misschien niet veganistisch. Ook zijn niet alle vegetariërs zijn gek mock vlees, vooral als ze zijn gerezen als zodanig al hun hele leven.
 8. 8
  Zoeken. Het is gemakkelijk om Google voor vegetarische recepten online, of koop een vegetarisch kookboek en plan op voorhand.
 9. 9
  Bestellen out. Als je niet kunt plannen apart koken voor uw vegetarische gasten, dan bestellen wat eten van een lokaal restaurant, te controleren dat hun dieet beperkingen wordt voldaan. Veel restaurants tegemoet vegetariërs, bijvoorbeeld Indiaas, Italiaans, Mexicaans, Chinees, Japans, en Ethiopische onder anderen. Veel steden hebben ook vegetarische restaurants. In een snuifje, zal zelfs pizza (zolang ze eten kaas met stremsel) doen. U kunt ook een kaas-vrije vegetarische pizza. Vertel het restaurant van uw wensen en kunnen zij in staat om u te sturen in de juiste richting voor uw bestelling.
 10. 10
  Maak eenvoudige non-vleesgerechten als je lui voelt of niet veganistisch of vegetarisch versies van dingen (zoals onechte vlees of soja zuivel, of switch groentebouillon voor vleesbouillon in recepten) niet hebben. Dingen zoals macaroni en kaas of broodjes zijn ongelooflijk gemakkelijk en vereisen niet niets extra.
 11. 11
  Kijk voor ingrediënten bij uw lokale health food winkel. Velen hebben delicatessenwinkels en het personeel zijn vaak heel goed geïnformeerd. Wees niet bang voor het bestellen van gerechten uit de broodjeszaak of vragen te stellen van de deli werknemers. Ze zullen u graag helpen.
 12. 12
  Koop genoeg voor uw vegetarische gasten en ook genoeg voor uw andere gasten te proberen. Het zou een goed moment om vegetarische gerechten en een vegetarisch of veganistisch gast zal niet het gevoel uitgekozen aan tafel te proeven.
 13. 13
  Vergeet niet op te halen dessert items en voorgerecht items je vriend kan genieten. Overwegen het doen van een dessert assortiment zodat iedereen kan een beetje iets hebben. Veggie trays werken goed voor iedereen, maar de deli bij uw lokale gezondheid of vers voedsel op te slaan kan ook smakelijke opties.
 14. 14
  Geef ze opmerken. Als je echt niet geschikt voor je veganistisch of vegetarisch gasten, dan waarschuw hen op voorhand, zodat ze kunnen eten voor het evenement of breng wat eten met hen. Je moet toch een veggie-en / of selectie fruit lade die iedereen kan knabbelen.
 15. 15
  Vergeet niet dat veel van het voedsel dat je eet misschien al vegetarisch of gemakkelijk omgezet naar vegetarische versies. Vegetariërs zijn vaak blij om te zien een gastheer herkent vlees-vrij koken als een mogelijkheid.. al is het maar heel kort!
 16. 16
  Overwegen inslaan op een aantal gerechten en ingrediënten als uw gasten zullen er gedurende de nacht of het eten van meer dan een maaltijd. U kunt ervoor kiezen om te wachten tot ze aankomen en breng ze naar de supermarkt met u. Probeer een health food winkel in de stad te vinden en te overwegen te stoppen daar. U kunt ook de voorkeur aan meer maaltijden te plannen.

Tips

 • Een andere overweging bij de opvang van een aantal vegetarische / veganistische gasten is dat uw zeep / shampoo / wasmiddel is diervriendelijk en is niet op dieren getest. Als het label niet zeggen dat het niet was, is getest op dieren.
 • Heb een gast niet in verlegenheid door het maken van een hele aparte maaltijd voor hen. Je moet hun opties op te nemen in je menu.
 • Bedenk hoe je zou willen worden behandeld als je een veganistisch of vegetarisch. Vraagt ​​iemand waarom ze vegetarisch aan de eettafel kan worden beschouwd als onbeleefd, en het brengt hen ter plaatse.
 • Veel kazen verkocht in de VS / Europa bevat stremsel, een enzym complex afgeleid van koeienmagen. Tenzij het ​​etiket zegt "bevat geen dierlijk stremsel ',' microbieel stremsel 'of' plantaardig stremsel 'kaas is meestal niet vegetarisch. Een belangrijke uitzondering is paneer, die wordt gestremd met alleen citroensap.
 • Vraag altijd gasten over hun dieetwensen en wees zo duidelijk mogelijk. Laat ze opschrijven indien nodig. Als u niet zeker weet of je ze kunt tegemoet te komen, hen vragen om suggesties!
 • Aarzel dan niet beledigd als uw gast niet kunt eten wat je bereid vanwege een bepaald ingrediënt over het hoofd. Voor veel vegetariërs, dit is niet een flexibele onderwerp en "gewoon een beetje" kaas / kippenbouillon / gelatine, enz. is niet aanvaardbaar. De inspanning wordt zeer gewaardeerd. Uiteraard, veel vegetariërs voel me erg ongemakkelijk over het draaien van voedsel dat is speciaal voorbereid, dus gelieve niet het moeilijker te maken.
 • Groentebouillon is direct beschikbaar op de supermarkt naast de kip en rundvlees. Het is lekker en wanneer gebruikt als basis voor soep, risotto, of waarin om bonen te koken, het werkt fantastisch.
 • Een zoektocht op Vegetariërs en veganisten om keuzes uw gasten 'beter te begrijpen kan helpen geven onbedoelde overtreding te voorkomen.
 • Omgekeerd moet een vegetarisch vriendelijk genoeg om uit te leggen dat ze een bepaald product niet kunt eten, maar dat ze waarderen de inspanning. Het is geen persoonlijke aanval, maar ze kunnen gewoon niet eten bepaalde items.
 • Ook niet van uit alle groenten zijn voor alle vegetariërs aanvaardbaar. Veel (zoals Hindoes, Jains) niet eten uien, champignons, knoflook, gember, azijn, of vergist dingen als sojasaus (de zogenaamde "pure vegetariërs") vanwege hun geloof. Anderen niet eten wortels zoals aardappelen, en wat tomaten. Dus vraag.

Waarschuwingen

 • Lieg niet aan uw gasten en beweren dat gerechten zijn vegetarisch wanneer ze niet. Dit kan heel goed worden overtreden hun ethische en / of religieuze overtuigingen. Dit is een zeer grote schending van vertrouwen en vriendschap. Als ze erachter komen dat je hebt gelogen, wat waarschijnlijk is, zullen ze voelen dat ze kunnen je niet meer vertrouwen. Sommige mensen kunnen ernstige allergische reacties op de dierlijke ingrediënten die u probeert te sluipen inch Veel vegetariërs en veganisten zullen ziek na het eten van dierlijke producten als hun lichaam niet worden gebruikt om ze te consumeren geworden. Dan weer, zou iemand die allergisch is voor elke vorm van voedsel goed worden meegedeeld.
 • Heb plezier van het voedsel dat je gast houdt, tenzij je weet dat ze comfortabel met je grappen zijn niet te maken. Niet grap over de gasten eten bast en zeewier of konijn eten. Niet grap over de gast een "hippie", "tree hugger" of "new age nut". Vegetarisme is rond voor leeftijden en mag niet worden gelijkgesteld met een specifieke politieke inslag of religieuze overtuiging.
 • U en uw gasten niet de les over hun dieet. De kans is groot, uw vegetarische gasten weet meer over hoeveel eiwit, vitamine B12 en andere voedingsstoffen die ze nodig hebben dan je denkt te weten! Ze hebben waarschijnlijk het onderzoek gedaan, en ze hebben de keuzes die ze voelen zijn best voor hen gemaakt.
 • De meeste vegetariërs liever dat hun gerechten worden bereid en geserveerd met een aparte keuken gereedschappen en apparatuur. Het kan niet voor hen aanvaardbaar zijn voor u om een ​​stoofvlees snijden en dan snijd de tofu met hetzelfde mes. Als u hetzelfde gereedschap moet gebruiken, zorg ervoor om te dienen / eerste bereiden de vegetarische schotel of was ze grondig tussen toepassingen. Aan de andere kant, sommige veganisten en vegetariërs eten in restaurants waar hun voedsel mengt met andere ingrediënten, dus ze moeten ook inzicht in uw gemak te zijn.
 • Niet iedereen houdt reuzepaddestoel sandwiches, paprika, en tofu. Rijst, bonen, broodjes, macaroni, salade, maïs, en andere gewone oude voedingsmiddelen kunnen volstaan.
 • Controleer de etiketten van alle levensmiddelen / snacks / kruiderijen te zorgen dat ze geen vlees of vlees-afgeleide ingrediënten bevatten. Voor een veganistisch recept, bovendien vermijden: "Lactose," "weipoeder" "Modified Melk Ingrediënten," "Schat," "Gedroogde Ei-Blanken of-Yolks." "Gelatine" verwijst meestal naar de aard geproduceerd uit dierlijke beenderen of huiden, dus vermijden als het niet vermeld als afkomstig van een niet-dierlijke bron, zoals carrageen, agar-agar, of Iers mos. Veel veganisten honing eten, maar je moet controleren met hen voordat je het in hun voedsel.
 • Bij gebruik van kaas, erachter te komen of het is gemaakt met stremsel ( http://en.wikipedia.org/wiki/Rennet ), die is gemaakt van een kalf maag. Er zijn kazen gemaakt van "plantaardig stremsel" beschikbaar.
 • Heb de hele maaltijd vraagt ​​de veganistische / vegetarische gasten om uit te leggen waarom ze zo niet uitgeven. Niet vertellen horror verhalen over hoe je iemand die een familielid die iemand wiens buurman was een vegetariër ontmoet, maar kreeg zo ziek dat hij bijna dood kennen.
 • De meeste reformwinkels bieden hoge kwaliteit vegetarisch voedsel en hebben een gespecialiseerde medewerkers. Dit resulteert meestal in hogere prijzen doorgegeven aan de consument. Van plan om meer uit te geven bij het winkelen speciaalzaken of in de voeding sectie gezondheid van uw betere supermarkten.