Wkenl

Hoe te vissen op bot

De visserij op bot in de Noordoost-Atlantische Oceaan en over de baaien is vrij eenvoudig. Bot live op de zanderige bodem van de oceanen en baaien, terwijl ze wachten op aas om hun pad kruisen. Effectieve bodemvisserij + beweging is de sleutel tot de landing van een bot.

Stappen

Hoe te vissen op bot. Bot is een zoutwatervis, en terwijl de vis is te vinden het hele jaar door in de meeste gebieden, zijn er meestal een paar maanden waar je het beste geluk zal hebben.
Hoe te vissen op bot. Bot is een zoutwatervis, en terwijl de vis is te vinden het hele jaar door in de meeste gebieden, zijn er meestal een paar maanden waar je het beste geluk zal hebben.
 1. 1
  Bot is een zoutwatervis, en terwijl de vis is te vinden het hele jaar door in de meeste gebieden, zijn er meestal een paar maanden waar je het beste geluk zal hebben. Voor het zuidoosten van Europa, is dit meestal oktober en begin november. Controleer de lokale vissen rapporten in het gebied dat u van plan bent om te vangen bot voordat u uw reis te plannen.
 2. 2
  Locatie: Bij het ​​voederen, bot neiging om langs de bodem in steigers (achter de palen, onder pieren, in stapels rotsen) en de staking bij passerende vis liggen.
 3. 3
  Leef aas selectie: Van jaar ervaring, een van de beste aas combinaties is 3 "x 1/2" strips van verse inktvis + een live voorn aan een haak. Wormen en mosselen zijn ook effectief.
 4. 4
  Tackle: 2 haken en een dobber. Gebruik 2 stand offs om de haken weg te blijven van de belangrijkste lijn klitten te voorkomen. Om van boven naar beneden zou haak, haak, zinklood.
 5. 5
  Techniek: Drop aas naar de bodem en het gebruik van de speling. U wilt drijven omdat bot meestal op een plaats blijven op de bodem en je zult het aas nodig hebben om hun pad kruisen aan een haak. Hoewel het mogelijk is om te vissen op bot uit een stationaire locatie, in mijn ervaring, het is niet erg goed. Wanneer een bot stakingen, eerder dan rukken de lijn om de haak te stellen, moet u wachten en het bot zal proberen om het aas te slikken en de haak zal zichzelf.
 6. 6
  Kunstaas: Bot kan worden gevangen met ook kunstaas. Ik heb de neiging om de beste geluk hebben met zachte kunststof lokt in tegenstelling tot metalen lepels of spinners. Sommigen die goed werken voor mij:
  • "2/0" of "3/0" lead hoofden met 4 "curltail engerlingen
  • "2/0 of" 3/0 "EWG worm haken met 3" of 4 "elft staarten
  • Vier-inch split staart lokt zoals "Tsunami-Pro holografische zwemmen aas"
 7. 7
  Gigging: U kunt ook de vangst van bot door "optredens", die in wezen is spearing de vis met een prikkeldraad spike. Je waden door ondiep water 's nachts tijdens het vissen zijn stationaire en speer hen. Richt laag omdat het water zal buigen licht naar beneden, waardoor de vis lijkt een beetje verder van u dan het eigenlijk is.
 8. 8
  Juridische aspecten: Er zijn vaak beperkingen voor de omvang en / of aantal vissen je kunt vangen, dus controleer uw plaatselijke verordeningen. U kunt een visvergunning nodig hebben om te vissen in uw regio, als goed.

Tips

 • Vraag de receptionist bij de lokale aas en pakken winkel waar de mensen zijn die het meest geluk de laatste tijd, en die aas lijkt te werken.
 • Als je weet dat er vissen in het gebied, maar kan ze niet brengen, gebruik een andere aas. Zo zullen kleinere vissen toeslaan op kleinere haken en aas, en als kunstaas niet werken schakelaar om te leven aas.
 • Je zal niet nodig om uw rig werken te veel.
 • Pas de "drag" op je reel, zodat het zal enige lijn loslaten als je hard trekken. Hiermee wordt voorkomen dat uw lijn van snapping als je een grote vis haak.
 • Gebruik altijd vers aas, en proberen om het aas zo weinig mogelijk met je handen af ​​te handelen. De vis kan je geur ruiken op het aas en het kan fungeren als een afschrikmiddel.
 • Two-tone kunstaas en glanzend, sparkly, of holografische afwerking zijn voorkeur. Hoe makkelijker het is voor het bot om het te zien, hoe groter de kans zal toeslaan.
 • Zorg ervoor dat u het oppervlak van de bodem te voelen. Als je niet kunt, mag je niet worden gebruikt genoeg gewicht. Bevestig een klein gewicht (de grootte van een BB) ongeveer 12 "tot 18" boven je rig om ervoor te zorgen dat uw aas blijft langs de onderkant.
 • Bij gebruik van een kunstmatige lokken, kleur zaken! Kleuren: rood, wit of roze lokt de neiging om het aantrekken van meer bot, maar elke lokken kan werken op een bepaalde dag, en wat werkte gisteren niet werken morgen.
 • Houd uw rig op de bodem!

Waarschuwingen

 • Gebruik zonnebrandcrème en muggenspray, maar voorkomen dat je het op je handen, of schoon je handen voordat je lijn of kunstaas. De sterke chemische geur zal verjagen de vis.
 • Ken de beperkingen op de grootte of aantal vissen kunt u in uw omgeving te houden.
 • Wees altijd voorzichtig hanteren haken en kunstaas, en wees voorzichtig niet om mensen in uw buurt haak bij het gieten.
 • Zorg ervoor dat u een visvergunning indien nodig.

Dingen die je nodig hebt

 • Hengel.
 • Spinnen haspel.
 • Vislijn met een voldoende hoge test om te brengen in uw vissen. £ 10 test moet voldoende zijn.
 • Haken van grootte vergelijkbaar met de vis die je wilt vangen. 2/0, 3/0, of 4/0 geschikt voor de meeste bot moet zijn.
 • Verse levend aas of kunstaas.