Wkenl

Hoe te voorkomen dat aids

Human Immunodeficiency Virus of HIV, is een besmettelijke agent die meer dan 25 miljoen mensen heeft gedood sinds het begin van de epidemie in de vroege jaren 1980. Momenteel worden meer dan 33,4 miljoen mensen in de wereld besmet met HIV of AIDS hebben. AIDS, Acquired Immune Deficiency Syndrome, is de laatste fase van de ziekte HIV. De mediane overlevingstijd voor iemand met AIDS ongeveer 6 tot 9 maanden. Er is geen genezing voor HIV of AIDS. Dat betekent preventie is de belangrijkste stap in het beschermen van uw gezondheid. Hier is hoe te beginnen.

Stappen

Hoe te voorkomen dat aids. Verminder uw risico van blootstelling.
Hoe te voorkomen dat aids. Verminder uw risico van blootstelling.

Het voorkomen van besmetting

 1. 1
  Leer zelf. HIV valt de T-cellen of CD4 cellen in het bloed, wordt de cel om zich te vermenigvuldigen en dan uiteindelijk vernietigt de cel, waardoor het bloed gevoelig voor andere infecties en ziekten. Dit leidt uiteindelijk tot AIDS.
  • Sommige mensen vrezen raken, spreken of interactie met HIV + mensen in het algemeen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat je de ziekte niet kan contract uit delen van voedsel met hen, met behulp van de badkamer na hen of schudden hun handen. HIV wordt alleen verzonden via bepaalde lichaamsvloeistoffen van een geïnfecteerd persoon uitgevoerd.
  • Weten hoe infectie wordt overgebracht. Er zijn echter bepaalde lichamelijke vloeistoffen die kunnen leiden tot HIV-infectie. Zij zijn: bloed, sperma, voorvocht, moedermelk en vaginaal vocht. Elke blootstelling aan deze vloeistoffen kan leiden tot HIV te verwerven.
  • Begrijp de prognose. Zodra iemand testen HIV +, is er geen genezing. De moderne geneeskunde heeft kunnen vertragen de ontwikkeling van AIDS en HIV te helpen + patiënten wonen relatief comfortabel leven, maar het virus zal nooit het lichaam van de persoon te verlaten. Daarnaast infecteren anderen blijft een zorg.
 2. 2
  Verminder uw risico van blootstelling. Vermijd de lichaamsvloeistoffen die het virus dragen en te gebruiken veilig en schoon praktijken bij het hebben van geslachtsgemeenschap, het werken in de buurt van besmette mensen of het doen van recreatieve drugs.
  • Verminder uw seksuele risicofactoren. Verschillende voorzorgsmaatregelen kan uw kansen op het krijgen van HIV via orale, anale of vaginale seks verminderen. Beperk het aantal seksuele partners je hebt, weet de status van iemand voordat je slaapt met hen en gebruik altijd condooms of tandheelkundige dammen. Gebruik alle anticonceptiva correct om niet alleen HIV-infectie, maar besmetting met andere soa.
  • Verlaag uw risico te worden blootgesteld tijdens het gebruik van drugs. Gebruik nieuwe, steriele spuiten elke keer. Zorg ervoor dat u uw naalden ontvangen van een betrouwbare bron. Nooit hergebruiken of delen iets gebruikt om drugs met inbegrip van water (als dit kan worden verontreinigd) voor te bereiden of te nemen. Na het gebruik, altijd over al uw apparatuur of steriliseren om eventuele virussen te doden.
  • Verminder uw blootstelling op het werk of in het openbaar. Gezondheidswerkers of iedereen die in contact komt met lichaamsvloeistoffen die het virus kunnen dragen komt moet altijd voorzichtig zijn op het werk. Recap nooit scherpe voorwerpen (spuiten, lancetten, enz.) na gebruik. Gooi gebruikte scherpe voorwerpen in een duidelijke container om toevallig contact te vermijden. Draag de juiste bescherming van de veiligheid (handschoenen, jassen, brillen, enz.) bij het ​​werken met bloed of andere vloeistoffen. Belangrijker nog, altijd behandelen bloed en lichaamsvloeistoffen alsof ze zijn besmettelijk.

Het krijgen van de diagnose

 1. 1
  Kijk voor symptomen. Twee tot vier weken na besmetting, mensen die HIV + ervaring griepachtige symptomen. Dit heet ARS (acute retro-viraal syndroom) en wordt beschreven als de "worst ever griep." De persoon kan koorts, keelpijn, gezwollen lymfeklieren, en een uitslag te ervaren. Deze symptomen zullen waarschijnlijk duren tot 4 weken. Als u merkt dat deze symptomen krijgt meteen getest.
 2. 2
  Ontvang regelmatig getest. Testen is de enige manier om je status eigenlijk weten. Dit kan voorkomen dat u per ongeluk het doorgeven van het virus naar iemand anders. Wanneer je laat testen, zult u waarschijnlijk worden voorzien van een bloedonderzoek, hoewel urine of een uitstrijkje van vocht worden ook gebruikt. De resultaten zullen terug komen in een paar dagen of zo weinig als 20 minuten.
 3. 3
  Overweeg het gebruik van post-exposure profylaxe. Als u wordt blootgesteld, of angst dat u zijn blootgesteld aan besmette vloeistoffen, kunt u in staat om post-exposure profylaxe, een antiretrovirale geneesmiddelen te nemen. Deze medicatie, wanneer genomen onmiddellijk na blootstelling (of tot 72 uur na) kan drastisch verminderen uw kans om besmet.
  • De Centers for Disease Control en Prevention adviseren dat alleen HIV-negatieve mensen die onlangs zijn blootgesteld aan HIV gebruik van deze drug. Misbruik maken van deze drug kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico's. Hoewel dit geneesmiddel niet geneest hiv, het kan, indien goed gebruikt, te voorkomen dat het risico van seroconversie.

Leven met hiv

 1. 1
  Begrijp dat je niet per se hebben aids. Omdat HIV +, betekent niet dat je aids hebt. Met medische hulp, kan de ontwikkeling van aids worden uitgesteld of zelfs voorkomen. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn in het blootstellen van andere aan het virus. Hoewel dit het risico op het krijgen van AIDS niet zal voorkomen, kan het drastisch het risico van mensen om je heen te verminderen wordt blootgesteld.
 2. 2
  Vertragen de ontwikkeling van AIDS. Als u vroeg handelen en toegang hebben tot adequate medische zorg, kunt u mogelijk af te wenden aids en leiden een relatief gezond leven. Hier is wat te doen:
  • Maak een afspraak met een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van HIV of AIDS. Zoek een besmettelijke ziekte (ID) specialist in uw regio. Wees ervan bewust dat, afhankelijk van uw conditie, kan hij of zij u vragen om andere artsen zien ook op andere aspecten van uw gezondheid.
  • Maak een lijst van eventuele problemen, vragen, klachten en andere medische aandoeningen die je hebt. Dit zal helpen uw arts begeleiden het gesprek tijdens uw afspraak. Bepaalde medicijnen zijn niet compatibel en de arts kan het nodig om te kijken over uw medicatie en uw symptomen te zorgen dat je het maximaliseren van de voordelen van uw medicijnen. Gebruik ook de tijd voor een afspraak om af vragen of opmerkingen te schrijven. Het hebben van een expert bespreken deze gedachten met u uw stress te verminderen, helpen bij het vinden waardevolle bronnen van informatie en set verwachtingen voor toekomstige problemen die zich kunnen voordoen.
  • Worden geïnformeerd over uw specifieke diagnose. Onderzoek doen. Geen vraag is onbelangrijk. HIV is een levensveranderende ziekte en hoe meer informatie je hebt, hoe beter je in staat zal zijn om te gaan met uw conditie.
  • Accepteer dat het vinden van de juiste medicijnen voor u is een proces. Net als veel andere ziekten, is er een trial and error proces het vinden van de juiste medicatie. Zorg ervoor open te zijn met uw arts over eventuele bijwerkingen die u mogelijk ondervindt als deze kunnen een teken zijn van een ernstiger probleem. Raak niet ontmoedigd tijdens dit aanpassingsproces. Moderne medicijnen zijn de algemene gezondheid en het welzijn van de HIV-patiënten verbeterd in de afgelopen tien jaar en heeft bijgedragen tot de progressie van HIV naar AIDS.
  • Verminder je bloot aan andere besmettelijke ziekten. Omdat HIV invloed op je immuunsysteem, zal dit verergeren eventuele andere infecties of ziekten u kunt verwerven. Zorg ervoor om voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens het griepseizoen, of als je het gevoel dat je zou worden blootgesteld aan een virus.
 3. 3
  Opbouw van uw support systeem. AIDS kan een dodelijke ziekte zijn. Veel mensen te helpen omgaan met de stress en onzekerheid van hun situatie nodig. Dingen als gemeenschap steungroepen, open dialoog met familie en vrienden, en begeleiders kunnen allemaal helpen omgaan met de ups en downs van de diagnose.
 4. 4
  Het risico van blootstelling van anderen om de virus. Als je het houden van uw HIV +-status van een geheim (zoals de meeste mensen doen), dan wordt het uw verantwoordelijkheid om te proberen om de blootstelling van de niet-geïnfecteerde mensen om je heen te beperken.
  • Neem al uw medicijnen op tijd. Door dit te doen, zorgt u ervoor dat uw "viral load" in je lichaamsvloeistoffen is laag. Dit zal uw lichaam gezonder te houden en de kans op het infecteren van mensen om je heen te voorkomen.
  • Als u zwanger bent, overleg dan met uw arts over opties. Hoewel er geen vaccin of behandeling voor deze ziekte, zijn medicijnen die kunnen worden genomen om de kans op een moeder dat het virus om een ​​baby gedurende de zwangerschap, tijdens de bevalling en hoewel borstvoeding verminderen. Hoewel dit niet 100% effectief is, is het aanzienlijk het risico te verminderen.