Wkenl

Hoe te voorkomen dat de ontwikkeling van een minderwaardigheidscomplex

Gevoel minderwaardig aan anderen komt voort uit meerdere factoren die zich geleidelijk opbouwen in iemands gehele karakter. De resultaten van verbaal, fysiek en emotioneel misbruik kan langdurige, psychologisch schadelijke gevolgen voor een persoon hebben, waardoor ze denken dat ze minder verdienen van aanvaarding door anderen.

Het kost veel zelfrealisatie, het vertrouwen in het zelf, en de aanvaarding van de dingen die men niet kan veranderen om te breken met elke vorm van minderwaardigheidscomplex. De positieve kant is dat het mogelijk is om te voorkomen dat de ontwikkeling van een minderwaardigheidscomplex, ongeacht de uitdagingen van het leven heeft u geworpen, en in dit artikel, leert u hoe u de opbouw van uw veerkracht.

Stappen

Hoe te voorkomen dat de ontwikkeling van een minderwaardigheidscomplex. Wees je bewust van de kritiek dat de omstandigheden die je niet kunt veranderen gaat.
Hoe te voorkomen dat de ontwikkeling van een minderwaardigheidscomplex. Wees je bewust van de kritiek dat de omstandigheden die je niet kunt veranderen gaat.
 1. 1
  Kijk goed voor een verborgen agenda. Vaakst mensen die als intimiderend anderen doen dat vaak om hun eigen doeleinden te bevorderen. Het houden van iemand die niet geïnformeerd of minder kennis vaak helpt versterken gevoel van welzijn voor uw rekening van de dader. Zo kan iemand die maakt je minderwaardig aan het werk voelen misschien hun oog hebben op een aanstaande promotie door het versterken van hun eigen positie. Ze proberen dit te bereiken door het maken van je onvoldoende en ongeschikt voor bewegen op de carrièreladder te voelen. Kijk verder dan het hier en nu en probeer het zien van het grotere plaatje. Bewustwording van dergelijke omstandigheden kan heel goed voorbereiden om ten prooi vallen aan de val van het geloven dat je niet in staat te voorkomen.
 2. 2
  Wees je bewust van de kritiek dat de omstandigheden die je niet kunt veranderen gaat. Dit kan je inhouden voor uw genetische make-up, zoals een handicap, seksuele geaardheid, huidskleur, ras, etnische achtergrond, of enig ander aspect waarover een persoon geen controle heeft. Deze vorm van verbaal geweld laat vaak een persoon het gevoel emotioneel getekend met ernstige gevoel van eigenwaarde problemen. Dit soort kritiek feeds onvolkomenheden en draagt ​​bij aan het minderwaardigheidscomplex, gezien het feit dat het vrijwel onmogelijk voor iemand om hun uiterlijk, ras of seksuele geaardheid enz. veranderen, slachtoffer lijdt vaak grote schade omdat niets of geen oplossing voor deze vorm van spot kan worden gezocht. Wanneer het wordt blootgesteld aan deze vorm van meedogenloze ontmoetingen, focus op uw uniciteit en tekenen op je eigen overtuigingen en waarden.
 3. 3
  Maak een onzichtbare muur om je heen, om de heiligheid van je wezen te beschermen. Versterk je overtuigingen en streven ernaar om positief te bewegen in een voorwaartse en succesvoller richting. Laat je niet gevangen te worden in zelf twijfel en tegenstrijdige idealen die anderen proberen te dwingen op je. In eenvoudige termen, leren om negatieve en schadelijke opmerkingen tegen u negeren. Aan de achterkant van je geest, nemen de idee dat mensen recht hebben op hun eigen mening, maar evenzeer ook u hebt het recht om negatief gerichte advies filteren of verwijderen.
 4. 4
  Sta open voor. Dit is over het algemeen goed voor zelfverbetering en indirect helpt u om een ​​meer vruchtbare en stabiele persoon geworden. Voortbouwend op en het verbeteren van uw zwakke punten is de beste manier om te voorkomen dat gevoel minderwaardig. Gericht op het beheer van uw zwakke punten voorkomt negatieve of emotioneel uitputtend beschuldigingen en opmerkingen van wordt gemaakt of van je naar beneden te slepen. Weeg de situatie objectief en beslis voor jezelf de uitkomsten van dergelijke kritiek.
 5. 5
  Werken nauw samen met mensen die je goed voelt over jezelf. Mensen die bieden aanmoediging en omhels je als wezen mens zijn kostbaar en zeldzaam. Genieten van hun wijsheid en voeden zich van hun voorbeeld, terwijl het streven naar een sterkere en meer aangewezen op jezelf in het proces te worden. Grotere onafhankelijkheid leidt tot meer. Een gezond zelfvertrouwen op zijn beurt stelt u in minder afhankelijkheid van of vertrouwen op anderen voor het bepalen van je eigenwaarde.
 6. 6
  Hou van jezelf genoeg, maar niet tot het punt van arrogantie. Beloon uzelf, het tonen van waardering en respect voor je eigen uniciteit en potentiële positieven je hebt bereikt en hopen te bereiken. Zelf opofferende gedrag kan goed naar een punt, maar niet waar het zorgt ervoor dat je uitgeput, gefrustreerd, of benut.
 7. 7
  Handhaaf een neutrale houding door een verblijf gericht en houden van rust. Ken je eigen beperkingen en werken goed met je. Sturen duidelijk van een persoon of situatie die zal u sleuren emotioneel en maak twijfel in je eigen capaciteiten als een individu.
 8. 8
  Onthouden van of bitterheid en woede te voorkomen. Deze negatieve emoties zijn energie aftappen en zet je terug, afbreken je zelfvertrouwen, het verspillen van kostbare energie. Als je boosheid is rationeel en gerechtvaardigd door vijandige omstandigheden, richten het als energie. Beslis je beter dan je misbruiker, meer zelf gecontroleerd, meer positief kan zijn. Zetten de energie om in echte prestaties die bewijzen dat je misbruiker is of was verkeerd. Re-bijhouden van uw gedachten wanneer boos en bitter, met de nadruk op een ander uitgangspunt met als doel het slagen en vooruit. Vergeet niet je eigenwaarde en. Je kan ook veranderen in humor. Vergeet niet de grote woorden van Christopher Titus. "Ik wil je pijn hoor. Echt waar. Ik wil gewoon horen in grap vorm."

Tips

 • Motiveer jezelf door het lezen van zelfhulp literatuur of boeken.
 • Nu beginnen in een poging om te verbeteren. Uitstellen in de hoop dat uw gevoel van eigenwaarde zal veranderen is niet goed voor het verbeteren en het doorbreken van het minderwaardigheidscomplex.
 • Geloven en blijven geloven in de kracht van self healing in je.
 • Gevoel inferieure stammen uit een arm zelfvertrouwen dat maakt een meer vatbaar en gevoeliger voor negatieve suggesties en spot.

Waarschuwingen

 • Bitterheid versterkt je negatieve eigenschappen, waardoor je vast in een sleur, met weinig of geen weg vooruit. Je energie krijgt verbruikt, waardoor je verspild en als gevolg daarvan kan je uiteindelijk het nemen van een paar stappen achteruit in plaats van vooruit.