Wkenl

Hoe te voorkomen winderigheid

Flatulating, beter bekend als scheten of breken van wind of verhuur gas, is een functie van het menselijk spijsverteringsstelsel. Het voorkomen van dergelijke gasvormige opbouw in uw systeem is geen lachertje. Hier zijn een aantal stappen om winderigheid, wat kan leiden tot minder verlegenheid toen in het openbaar voorkomen.

Stappen

Hoe te voorkomen winderigheid. Begrijpen wat er gebeurt in je lichaam wanneer je eet.
Hoe te voorkomen winderigheid. Begrijpen wat er gebeurt in je lichaam wanneer je eet.

Inzicht flatulentie

 1. 1
  Begrijpen wat er gebeurt in je lichaam wanneer je eet. Onverteerd voedsel wordt verstuurd naar de dikke darm, waar gas enzymen af ​​te breken en te produceren winderigheid. De werkwijze wordt beschreven in diepte onder:
  • Eerst plaats je voedsel in je mond waar speeksel en kauwen breken het voedsel in kleine, hanteerbare stukken. Het voedsel aflegt van uw mond door je slokdarm. De slokdarm doet weinig af te breken voedsel, alleen maar dienen als een "pusher" beweegt het voedsel naar je maag.
  • Vervolgens, je maag breekt het voedsel naar beneden in een vloeistof puinhoop. Wat het kan breken wordt meestal geabsorbeerd door de maag muren zoals suikers en energie.
  • Ten derde, het voedsel aflegt in je dunne darm waar het verder wordt afgebroken en de rest van chemische stoffen en verbindingen worden opgenomen in het bloed.
  • Tenslotte, wat overblijft - op dit punt, afval - gaat de dikke darm en in wezen gesorteerd in vloeibare en vaste afvalstoffen, klaar om te worden verwijderd uit het lichaam.
 2. 2
  Begrijpen dat winderigheid is het gas dat wordt gegenereerd wanneer het vaste afval wordt gescheiden in de dikke darm. Enzymen breken het voedsel op een moleculair niveau, het creëren van gas als bijproduct. Na verloop van tijd zal dit gasvorming en moet worden verwijderd omdat zij niet absorberen in het lichaam.

Het voorkomen van winderigheid

 1. 1
  Leer om klassen van voedingsmiddelen die grote hoeveelheden gas te creëren in uw systeem te voorkomen. Deze omvatten (maar zijn zeker niet beperkt tot):
  • Zetmeel: aardappelen, tarwe, maïs, en de meeste noedels. Rice is de enige uitzondering op dit gebied.
  • Bonen: In dit geval, grappen over bonen waardoor overtollig gas is waar. Vastgesteld is dat weken bonen van enkele uren koken kan dit effect verminderen, maar een dergelijke werkwijze ook bevrijdt de bonen van veel voedingsstoffen.
  • Koolzuurhoudende dranken: De meeste koolzuurhoudende dranken - dranken die kooldioxide gedwongen in de vloeistof om het bronwater te maken hebben - oorzaak gas, want je bent eigenlijk consumeren gas in kleine belletjes. Gewoon het drinken van een glas van een koolzuurhoudende drank is meestal niet voldoende om grote problemen te veroorzaken, maar het consumeren van grote hoeveelheden koolzuurhoudende dranken kan overmatige gasvorming veroorzaken.
 2. 2
  Bij gelegenheid, blijf uit de buurt van andere gasproducerende voedingsmiddelen. Naast zetmeel, peulvruchten en koolzuurhoudende dranken, kan het volgende levensmiddelen worden vermeden om te voorkomen dat gas, maar groot verwerping van deze voedingsmiddelen niet aangeraden, omdat ze kunnen zeer gezond:
  • Groenten zoals artisjokken, asperges, broccoli, spruitjes, kool, bloemkool, komkommer, groene paprika's, uien, erwten en radijzen
  • Vruchten zoals abrikozen, bananen, meloenen, perziken, peren, pruimen, en rauwe appels
  • Eieren
  • Melk en andere zuivelproducten, zoals yoghurt
  • Gebakken voedsel
 3. 3
  In de regel worden voorzichtig van koolhydraten. Sommige koolhydraten zijn slecht voor je (eenvoudige) en anderen zijn goed (complex). Maar alle koolhydraten hebben de neiging om winderigheid te produceren, omdat koolhydraten fermenteren makkelijker dan, zeg, eiwitten. Als je gaat om koolhydraten te eten, stok met onbewerkte koolhydraten. Ons lichaam liever onbewerkte koolhydraten, wat zich vertaalt naar minder winderigheid.
 4. 4
  Leren om gas-veroorzakende voedingsmiddelen met degenen die geen gas veroorzaken te vervangen:
  • Probiotica: Dit type van voedsel bevat een speciaal zuur dat is makkelijker verteerd en breekt gewoon. Voorbeelden van probiotica zijn sojasaus, yoghurt, en augurken (en andere ingemaakte groenten).
  • Gefermenteerde levensmiddelen: Deze heeft een marginaal effect, en sterk vermindert de voedingswaarde van bepaalde levensmiddelen. Bonen bijvoorbeeld kunnen worden gefermenteerd met alcohol, maar hun voedingswaarde wordt verlaagd.
 5. 5
  Neem verteringsenzymen supplementen als het aanpassen van uw voedselinname niet helpt of is niet uitvoerbaar. Populaire merken zijn onder Activa (recept) of Beano (over-the-counter).
 6. 6
  Kauw langzaam en hoeft niet kauwgom kauwen. Als je uitgehongerd of je bent een snelle eter, toon neer een beetje: mensen die kauwen produceren langzaam minder gas omdat ze niet zo veel lucht slikken. Hetzelfde geldt voor het tandvlees. De handeling van het kauwen stimuleert de spijsverteringsenzymen, en lucht die wordt gevangen in je maag heeft om uit te gaan op twee manieren, als het niet krijgt boerde up, het moet komen van de andere kant op.
 7. 7
  Stoppen met roken. Lucht wordt meegezogen in het lichaam, samen met rook, en slikte. Als u een andere reden om eindelijk te stoppen nodig, hier is een meeslepend is.

Tips

 • Vermijd verrassende uw spijsvertering met een nieuw dieet. Geleidelijk opheffen gas-veroorzakende voedingsmiddelen en voeg non-gas-veroorzakende voedingsmiddelen.
 • Vervang koolzuurhoudende dranken met andere dranken zoals water, melk, of van kleine hoeveelheden vruchtensap. Vermijd overmatige hoeveelheden suiker bij het maken van uw keuze.
 • Vermijd voedsel met teveel zwavel in hen, zoals eieren, vlees en bloemkool.
 • Doe het rustig aan op high-fructose corn syrup, omdat dit overmatige winderigheid kan veroorzaken ook.

Waarschuwingen

 • Altijd met uw arts voordat u uw dieet of het nemen van nieuwe medicijnen. Er kunnen gezondheidsrisico's die buiten het bestek van dit artikel die u moet overwegen.