Wkenl

Hoe te vroeg wakker

Opstaan ​​eerder is vooral over het krijgen van een betere slaap, het uitoefenen gedurende de dag, en gaan eerder slapen. Volgens sommige schattingen bijna 30% van de Europese beroepsbevolking krijgt minder dan zes uur slaap per nacht. De wetenschap vertelt ons dat als je de aanbevolen hoeveelheid slaap tijdens de nacht, is het makkelijker om eerder wakker te worden. Lees verder voor een aantal nuttige tips over wakker worden vroeg in de ochtend.

Stappen

Hoe te vroeg wakker. Start een nachtelijke routine.
Hoe te vroeg wakker. Start een nachtelijke routine.
 1. 1
  Start een nachtelijke routine. Weten hoeveel slaap je nodig hebt, en dienovereenkomstig plannen. De routine kan bestaan ​​uit douchen, drinken van warme melk, of het doen ontspannende oefeningen zoals yoga of pilates. Let op de eerste tekenen van vermoeidheid (dwz, geeuwen, zware ogen, enz.). Als je in bed, luisteren naar klassieke muziek voordat je begint te slapen. Aanwijzen uw slaapkamer voor slapen alleen. Zich onthouden van inspannende activiteiten, want dit zal comfortabel slapen tijd remmen.
  • Stel een alarm voor het slapen gaan. Een alarm instellen (bij voorkeur een rustige een) voor als je wilt in bed te worden door. Wanneer het alarm afgaat, probeer dan in bed en proberen te slapen. Een alarm zal nuttig zijn in het krijgen van u in bed eerder en vaker.
 2. 2
  Dim de lichten een uur voordat je gaat slapen. Dimmen van uw verlichting een uur voordat u van plan op slapen zal helpen onderdrukken het hormoon melatonine, wat zou kunnen leiden tot een betere nachtrust. Probeer uit te schakelen tv-schermen, laptop monitoren en dergelijke een uur voordat u wilt gaan slapen.
 3. 3
  Hier krijg je een goede nachtrust. Het is een simpele waarheid, maar dat betekent niet dat het is niet minder belangrijk: slaap genoeg helpt je wakker eerder.
  • Het is makkelijker om vroeg wakker te worden als je de aanbevolen hoeveelheid slaap heb hebben tijdens de nacht. Van plan om:
   • 7 tot 9 uur slaap voor volwassenen.
   • 9 tot 10 uur slaap voor zwangere vrouwen.
   • 10 tot 11 uur slaap voor kinderen en ouderen.
 4. 4
  Slapen met de gordijnen half open. Slapen met de gordijnen half open kan uw lichaam helpen om te stoppen met de productie van melatonine, terwijl tegelijkertijd opvoeren van de productie van adrenaline. Dit kan helpen je lichaam klaar om de dag te omarmen tegen de tijd dat je wekker afgaat.
 5. 5
  Proberen terug in slaap vallen als je 's nachts wakker. Blijf in bed om te voorkomen dat het ontwaken van je lichaam moet je bewegen.
 6. 6
  Zorg ervoor dat u een wekker ingesteld hebben op een redelijke tijd. Als je wekker gaat, meteen beginnen uw dag. Niet snooze of uitschakelen van uw alarm en ga weer slapen, want dit is een verleiding om een ​​verspillende ochtend.
  • Probeer dan je wekker waar het is buiten bereik. Je wordt dan gedwongen om uit bed te komen om het alarm uit te schakelen.
 7. 7
  Oefening vroeg genoeg in de dag. Veel artsen geloven dat het krijgen in een matig-intensieve cardiovasculaire training in de namiddag helpt mensen te slapen op een redelijke tijd. Dus ga naar de sportschool, lid worden van een basketbalteam, of buste uit de stoffige loopband je hebt jezelf vertellen je zou gebruiken. Het zal u helpen om eerder slapen.
  • Probeer niet later uit te oefenen op 's nachts. Oefenen 's avonds laat verhoogt de kerntemperatuur van uw lichaam. Omdat slaap wordt gedacht om op door een daling van de temperatuur van het lichaam worden gebracht, kunnen late-night oefening schadelijk zijn voor een vroege nachtrust.
 8. 8
  Vermijd het drinken van cafeïnehoudende dranken 's nachts. Het zal je lichaam wakker te houden en uiteindelijk leiden tot slapeloosheid.
 9. 9
  Geleidelijk gaan slapen 10 minuten eerder elke dag tot je je doel tijd hebt geraakt. Doe hetzelfde voor het wakker worden.
 10. 10
  Haal meer slapen op dagen nadat je onder-slaap. Mensen hebben behoefte aan meer slaap de volgende dag toen ze niet genoeg slaap van de vorige dag (en). Dus als je hebt slechts 5 of 6 uur slaap op maandag, wees ijverig over het krijgen van 10 tot 11 uur slaap op dinsdag te compenseren voor uw ontbering. Anders zou je te voeden elke ochtend een vicieuze cirkel van slaperigheid.
 11. 11
  Vermijd dutten je wekker. Zodra het alarm afgaat, uit bed om je 's ochtends beginnen. Je zal uiteindelijk ontwaken en zich beter voelt dat je hebt doorgezet door, morgen slaperigheid.
  • Dutten zal niet voel je je meer uitgerust. Wetenschappers hebben ontdekt dat je niet de meer rustgevende, REM-slaap tijdens het dutten, het maken van deze guilty pleasure vooral verkwistend voor uw waakzaamheid.
 12. 12
  Niet dutje voor langere tijd gedurende de dag. Hoe dichter het wordt om daadwerkelijk slapen gaan, kan het meer verwoestende een dutje te zijn. Als u nodig hebt om een ​​dutje te doen, proberen te maken vóór 03:00, en beperk het tot onder de 45 minuten. Dat zal de meeste rust geven terwijl je nog steeds een goede kans om snel in slaap vallen later op de avond.

Tips

 • Zet je wekker verder weg dus je moet opstaan ​​om het alarm uit te schakelen.
 • Zodra het alarm afgaat, uit bed en begint op de dag. Het is nuttig om jezelf te praten door middel van de dag, want het houdt je geest op weg naar dingen later op de dag, zodat u zelf kunt vertellen dat je niet moe. Als u voortdurend herinneren jezelf van je dag plannen en dringen je bent niet moe, zal de yawny ochtenduren rechts vliegen.
 • Houd een consistente slaap schema. In slaap vallen en wakker worden op hetzelfde tijdstip iedere dag.
 • Een gezonde slaap routine is een moeilijke gewoonte aan te passen. Geleidelijk stel een wektijd eerder (bijv. 10 minuten eerder om de andere week), dit zal helpen om wakker eerder zonder verstoring van uw slaap schema.
 • Als je slaperig in de ochtend, neem een ​​koele douche. Dit zal uw bloeddruk verhogen en je lichaam aanzienlijk ontwaken.
 • Stoppen met lui zijn en gewoon doen. Wat is het punt van het leven als je niet van plan om elke dag te gebruiken om de volle. Slaap is er altijd, kansen zijn niet.
 • Doe fysieke oefeningen die je lichaam ontwaken. Push-ups, jumping jacks en lunges zijn zeer geschikt voor het verwijderen ochtend vermoeidheid.
 • Als u een wake-up call nodig, vraag een vriend om u te bellen om je wakker.
 • Als u problemen ondervindt bij het in slaap vallen, probeer jezelf te verplaatsen uit de buurt van computerschermen, televisies, enz. De uitstoot van LCD-schermen voorkomen dat u in staat om in slaap te vallen.
 • Probeer het vinden van de hoeveelheid te slapen die precies bij u is. Sommige mensen hoeven slechts zeven uur slaap en voel energiek in de ochtend. Zoek een week of weekend dat u kunt gaan slapen op verschillende tijden en wakker op hetzelfde moment. Zie hoe energiek je bent als je wakker wordt.
 • Maak je wekker op buzz zodat je niet wakker wordt je ouders, of iemand anders die probeert te slapen.
 • Gewoon slapen! Rommelen op uw elektronica kan leuk zijn... Maar kan een beetje te verslavend voor het slapengaan.

Waarschuwingen

 • Ongeacht hoe groot de verleiding is, ga niet terug naar dat bed voor iets.