Wkenl

Hoe te wandelen in een moeras

Wandelen door moeras, veen en moeras gebieden kan een uitdaging zijn, en het is belangrijk om te kunnen om het terrein te lezen en begrijpen van de technieken voor effectieve beweging. Terwijl je zou kunnen hebben om een ​​moeras te voet in een noodsituatie te steken, er zijn vele redenen om te willen doen voor recreatieve redenen, zoals bij het wandelen, jagen, op zoek naar zeldzame soorten, doen portage, of kamperen. In dit artikel leert u over de soorten van moerassen, de technieken en zelfs hoe ze zichzelf redden als dat nodig is.

Stappen

Hoe te wandelen in een moeras. Ken je moeras, of veen.
Hoe te wandelen in een moeras. Ken je moeras, of veen.
 1. 1
  Ken je moeras, of veen. Niet alle moerassen, moerassen, of moerassen zijn hetzelfde en sommige van hen zijn gevaarlijker dan anderen om te proberen om te reizen door. Dingen om in gedachten te houden zijn diepte, dieren die op de loer liggen in het moeras, planten (kunt u of reis je verstrikken), en andere dergelijke potentiële problemen. Enkele typische moerassen en moerassen omvatten:
  • Mangrove moeras of moeras: Deze zullen worden gevonden in tropische kustgebieden. Het is een moeras dat heeft meestal zachte modder, vond rond riviermondingen, delta's, inhammen, en langs ondiepe baaien van kleine eilanden. De mangroven groeien zeer nauw samen en er is meestal nog water rondom hen. Hun wortels zijn extreem, steil, en gebogen, en veel van de mangroven creëren ondoordringbare massa van wortels. Het algemeen vindt u deze moeilijke plekken om te wandelen in en het risico van uitglijden hoog is als het lopen op de wortel formaties. Als het water is ook diep, kun je niet gewoon waden door dit soort van moeras beide. Gebruik een klein schip als je nodig hebt om te reizen door dit soort van moeras, opmerkend dat kunt u nog steeds moeite om rond.
  • moeras of moeras: deze hebben vaak zeer weelderige groei van taai en dik riet die groeien tot 15 meter hoog waar er veel water. Wandelen in een jungle moeras gaat beperkte observatie op de begane grond een paar meter en de voet zal veel minder veilig dan andere jungle oppervlak.
  • Zoetwaterschor: Deze moerassen zijn meestal 1 tot 6 meter in de diepte. In het Europa, het grootste zoetwater moerassen zijn die in de Florida Everglades.
  • Zoute moerassen: Deze komen voor in de droge gebieden en kan veranderen in meren tijdens een regenseizoen. Door hun zout, weinig planten groeien in hen. Ze kunnen gemakkelijk worden overschreden als het droog en knapperig, maar als ze nat zijn, kunnen ze diep en kleverige modder die is onbegaanbaar hebben.
  • Zoutwatermoeras: Dit vormt als door tij activiteit en zeer zout. Deze zijn gelegen bij de zee, in rivierdelta's en getijdenzones. Ze zijn vaak bedekt met gras-achtige planten in plaats van struiken of bomen. Het belangrijkste probleem met de kruising van dit soort moeras wordt steeds door het gras-achtige bekleding. Sommige moerassen kan worden gelopen op de top als ze dik genoeg zijn. Het is als lopen op een trampoline, omdat het water is onder de vegetatieve deksel. Anderen moet je uit elkaar trekken of kruipen op je buik. Zout / Brak water moerassen in Zuid-Europa zijn favorieten plaatsen van Alligators en Water Moccasin slangen, best te vermijden en maken veel lawaai. Als je gebeten door een slang hier, zal het bijna onmogelijk zijn in sommige gevallen om u te redden in de tijd als gevolg van trage reizen. Wees voorzichtig bij het oversteken van open water, zou je gepakt door een vloed en de bereidheid om terug te zwemmen als dat gebeurt, zorg te voorkomen, sterke stroming, of undertows.
  • Veenmos moerassen: Sphagnum mos is de bron van de venen. Hoewel deze moerassen verschijnen ondiepe van het oppervlak, het verval onder creëert lagen van mest dat een rollator niet wil vallen in. Wanneer veenmos bedekt en hele vijver, kan het uitgegroeid tot wat bekend staat als een "trillen moeras". Dit moeras beeft of bevingen onder de wandelaar's voeten en als je vast komt te zitten in een quaking moeras, en zinken in de muck hieronder, "escape is bijna onmogelijk". Als het water onder het veen is zeer diep, en er is niets, maar veenmos groeit op de top, is er niets te begrijpen op om zichzelf te trekken. Venen hebben vaak de resten van dieren en zelfs mensen die in hen zijn gevallen, onberispelijk onderhouden eeuwenlang vanwege het moeras van het behoud van zuren. Weten hoe ze een plek en weg te houden!
 2. 2
  Wees ervan bewust dat je kunt in een moeras, of veen zo gemakkelijk als in elk ander orgaan van het water, zelfs als het ondiepe Dit is vanwege de zachte aard van de bio-slib onder deze water formaties, die veel meer voeten kunnen toevoegen om de diepte als je zinken in het. Daarnaast kan moerassen lijken veilig, maar verbergt zeer diep water onder de veenlaag.
 3. 3
  Weten de beesten die kunnen op de loer liggen in het moeras, of veen. Als je in slang land, heel voorzichtig zijn want het is waarschijnlijk dat de slangen gebruiken de moerassen of moerassen te reizen. Moerassen, moerassen en venen trekken ook insecten, hebben genoeg van en probeer je hygiëne om te voorkomen dat ophoping lichaamsgeur die insecten zal aantrekken. Best een riem binden rond de onderkant van je broekspijpen te bloedzuigers buiten te houden.
  • En doe je huiswerk om te weten of er dieren zoals krokodillen of alligators in dat water! Sommige waterlichamen zijn gewoon te onveilig om in te lopen als gevolg van de lokale fauna.
 4. 4
  Kleden voor het moeras lopen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor schoenen in een moeras, variërend van blote voeten naar laarzen en lieslaarzen, de keuze zal afhangen van het soort moeras en de veiligheid behoeften. Je moet ook dragen een hoed op je hoofd te beschermen tegen de zon, en als het zwaar besmet met insecten, voeg een hoofd net voor bescherming.
  • Draag losse, lange mouwen shirts die een button down kraag en manchetten hebben.
  • Paul Tawrell, auteur van de massale tome "Camping & Wilderness Survival" raadt het dragen van de Vietnam Jungle Boot voor moeras wandelen. Hij zegt dat dit soort schoen is licht van gewicht, ondersteunend en heeft Ontluchtingsgaten fijnmazige aan het water, dat krijgt in de boot te laten ontsnappen.
  • Je zou kunnen overwegen het lopen op blote voeten, maar alleen als je weet dat de diepte van het moeras, de veiligheid van het moeras in termen van dieren, insecten, en snauwt, enz. Elke wortels, riet, en strooisel (waaronder oude hekwerk) in een moeras, moeras, of veen een gevaar vormt voor een op blote voeten wandelaar, net als bloedzuigers, slangen, wormen (in aangetaste gebieden van de wereld), en zelfs vis. Het is veel gemakkelijker om een ​​enkel verstuiking of breken een teen door steeds gevangen in de root formaties als je blote voet.
  • Volg het voorbeeld van de eend jagers. Draag hip laarzen of borst steltlopers wandelen in het moeras. Je hoeft niet naar, maar het is beter.
  • Als het water is redelijk warm, kunt u lopen een spijkerbroek en een paar oude sneakers, maar niet iets dat u van plan op het dragen op je volgende date!
 5. 5
  Doe je onderzoek. Tenzij je geconfronteerd met het hebben van een moeras of moeras steken in een noodsituatie, neem de tijd om te leren over het moeras u van plan wandelen inch Informeer bij de lokale bevolking wat ze weten, en vraag iedereen die je kent die heeft gelopen daarin wat voor advies ze te bieden hebben. Als het regelmatig wordt gebruikt, zoals voor de jacht, dan zal er een hoop mensen die ervaring hebben met het moeras te hebben.
  • Kijk online voor informatie over het moeras, moeras of moeras. Als het een reeks van moerassen, zien of wandelen boeken of reisgidsen zijn gedekt methoden voor het oversteken van hen.
  • Als je in een nationaal park of een andere soort van reserve gerund door de overheid, bedrijfsleven of non-profit organisaties, maken zelf hun informatie, kaarten, advies en waarschuwingen. Zij zullen het terrein beter dan jij en kan snel brengen u op snelheid.
  • Stel een plaatselijke club voor informatie over het overschrijden van de moeras. Ze kan het hebben doorkruist op hun eigen wandelingen of ze kunnen waarschuwingen over hebben.
  • Hier krijg je een gedetailleerde kaart van het gebied en weten hoe het terrein verandert. Het is ook een goed idee om een ​​kompas bij je hebt.
  • Bestel een gids. Welke betere manier om een ​​nieuw moeras of veen dan met een gids die weet waar te gaan ontdekken?
 6. 6
  Maak gebruik van de promenades. Als er promenades, blijven ze bij het ​​lopen door moeras gebieden. Ze zijn er voor een aantal zeer goede redenen - om u en uw wandelen spullen te beschermen, om de fragiele aard van de planten groeien in het moeras, veen of moeras te beschermen, en voetgangersverkeer leiden op een manier die minimale impact algemeen veroorzaakt.
 7. 7
  Ga met een buddy. Alle activiteiten op het water zijn veiliger als je ze doet met een metgezel, gaat alleen al voor elke outdoor activiteit is vragen om problemen als er iets misgaat. Neem langs een metgezel of meer en uw kennis te delen.
 8. 8
  Weet hoe je diepte te controleren. Als je niet weet wat de diepte van het water, gebruik dan een maatregel, zoals een wandelstok, tak, of een ander item dat minstens de waterdiepte kan registreren. Duidelijk wanneer de maatregel signaleert een diepte dat is teveel voor een mens om te waden door, vermijd oversteken te voet.
 9. 9
  Vergeet niet om altijd te lezen het terrein waar je naartoe gaat. Als er een lichaam van water naast het moeras, kunt u er vrij zeker van dat vaste grond kan worden gevonden op de top van die bank, hoewel het ook kan modderig verschijnen. De grond aan de oever tegenover het meer, baai of stroom heeft de neiging om water vast te houden en vaak is vrij zacht.
  • Kijk voor vegetatie en peulen van de wortels te stappen op als je loopt. Ze zullen niet houden u voor eeuwig, maar zal afnemen hoeveel je zinken tot de volgende stap.
  • Vermijd wad, tenzij je ze hebt getest. Vaak kunnen ze zand gebaseerd zijn, maar in veel getijdengebieden zijn ze bijna als drijfzand.
  • Kijken naar gebieden waar er lisdodde en phragmites (riet) omdat ze doorgaans kunnen ondersteunen een persoon zich door het gebied.
  • Wees ervan bewust dat bij het overschrijden van sloten en beken in het moeras waar water stroomt vindt u het centrum van de beek te stevig zijn te vinden. De meeste van de tijd die het zal hebben een zanderige of grind bodem, de uitdaging is om te bepalen hoe diep de zachte randen van de beek zijn met slib voordat je bij de firma midden. De andere kant van het bedrijf midden zal meestal weerspiegelen de zachte kant je net gepasseerd. Als je het naar het midden oke, bent u waarschijnlijk om het te maken over.
 10. 10
  Gebruik de juiste looptechniek. Het geheim aan het lopen in het moeras, afgezien van het lezen van het terrein, is de techniek:
  • Neem uw ​​tweede stap voordat de eerste is voltooid, bijna alsof je glijden in plaats van lopen. Als u probeert te lopen in een moeras zoals lopen op het land, zult u proberen om een ​​stap te zetten, wachten tot stevige bodem bereikt en dan stap weer, wachten op een stevige bodem, dan trek je de eerste stap alleen te vinden dat zuigkracht heeft genomen beïnvloeden en kunnen ze de voet niet uit, in feite heb je gewoon te veel gewicht op een voet in het lopen op deze manier en wanneer u probeert te trekken uit de tweede stap, zult u het zelfde probleem van het vinden vast te zitten. Uiteindelijk zal je je voeten eruit te komen en verder te gaan, maar het is vermoeiend lopen als deze.
  • Dus, vergeet niet om de tweede stap te zetten voordat de eerste stap raakt bodem. Als tweede stap naar beneden gaat, trekt u de eerste. Herhaal dit proces. Het duurt een beetje vaardigheid en, maar als je dat niet hebt, wat de heck doe je rondlopen in het moeras toch?!
 11. 11
  Gebruik natuurlijke markers. Zodra u een moeras hebben onderhandeld, gebruik van natuurlijke markers willen onthouden waar de begaanbaar gebied zijn. Na een tijdje zul je het gevoel voor het en cruise door het moeras op een manier die vergelijkbaar is met het lopen op het droge.
 12. 12
  Weten wat te doen als je begint zinken in Trakteer zinken in een moeras, moeras, of moeras op dezelfde wijze als voor het zinken in. drijfzand - inderdaad, in tegenstelling tot wat iedereen denkt drijfzand is zeldzaam in woestijngebied, maar wordt meestal gevonden in moerassen en in de buurt van rivieren en meren. Hier is wat te doen als je gepakt wordt in drijfzand, zinken bio-slib of slijk:
  • Geen paniek, niet verstikt, en doe niet dorsvlegel over. Deze zijn allemaal gegarandeerd ertoe leiden dat u te zinken in dieper, en snel.
  • Vermijd proberen om een ​​voet op te tillen, omdat dit zal al uw gewicht op de andere voet plaatst, en je zult dieper zinken.
  • Drop je handen en knieën. Tuurlijk, je gaat nat en zeer rommelig, maar dat is beter dan het alternatief op het krijgen hopeloos vast te zitten in of onder water door modder of drijfzand. De oppervlakte die door je handen, knieën en benen zal helpen om het gewicht gelijkmatiger te verdelen over het oppervlak van het moeras, een gebied dat veel breder dan alleen je voeten. Als de modder onder je voelt te zacht en je bent nog steeds zinken na het laten vallen van een kruipende positie, liggen volledig en bereid zijn om slechts een deel van uw lichaam te bewegen op een moment. Het menselijk lichaam is minder dicht dan drijfzand, dus gericht op "drijven" op het kan reduceren tot een last dan gevaar.
  • Visualiseer jezelf als een slang, en maak slangachtige bewegingen om te proberen "zweven" uit het zinken gebied van het moeras. Ga terug in de richting waar je vandaan kwam.
 13. 13
  Kennen en controleren op eventuele andere watergedragen beestjes Wanneer u komen uit een moeras, moeras, of moeras, misschien heb je een aantal gasten te liften. Heeft een snelle lichaam controleren om bloedzuigers te verwijderen. Als je wandelt in een gebied dat bekend staat voor de ziekte van vectoren, weet wat te doen om ze te verwijderen of om te voorkomen dat ze toehappen (vraag lokale artsen voor het lopen, of lees de informatie).

Tips

 • Overweeg het vermijden wandelen door een moeras als er redelijke alternatieven. Voor het grootste deel, tenzij u bekend bent met het moeras en moeras-walking technieken bent, is het waarschijnlijk het beste om je weg te vinden in het moeras. Uiteraard zal dit niet altijd mogelijk zijn, maar zien er voor deze mogelijkheid voordat u probeert te lopen door het moeras.
 • Alles met je gedragen door een moeras moet worden verpakt in waterdichte zakken of hoezen. Dit is vooral belangrijk als je gaat kamperen in moerasgebied, als u niet wilt dat uw tent, slaapzakken en andere spullen doorweekt te zijn door hen per ongeluk laten vallen.
 • Sommige plaatsen bieden begeleide moeras wandelingen zodat u zeldzame planten-en diersoorten kunnen zien. Als je een beginner, kan dit een zeer goede manier om te leren over de aard van het moeras en eventuele speciale technieken nodig zijn.

Waarschuwingen

 • Moeras wandelen kan erg gevaarlijk zijn, zoals de gevaren hierboven opgemerkt hebben gewaarschuwd u. Je moet weten wat je doet en hebben goede outdoor ervaring voordat u wandelen in moerassen.
 • Doe dit niet alleen doen, ooit. Hebben altijd minstens een begeleider met u. Bij voorkeur, een van jullie moet savvy over openluchtrecreatie kennis en veiligheid.
 • Veronderstellen dat alle moeras water is vervuild. Vermijd het drinken. Als bevers stroomopwaarts, kan het water worden vervuild uit de urine, die tularemie kan overbrengen.

Dingen die je nodig hebt

 • Laarzen, steltlopers, geschikte kleding
 • Muggenspray, netto dekking, hoed
 • Meetgereedschap (wandelstok, tak, etc.)
 • Waterdichting voor gear
 • Kompas / GPS (optioneel, maar belangrijk als je wandelen of verblijft back land)
 • Een metgezel