Wkenl

Hoe te weguitbarsting behandelen

Heb je een header af van uw fiets, genomen skateboard of inline skates en geschuurd uit een grote pleister van de huid? Hier is hoe de zorg voor uw wond.

Stappen

Hoe te weguitbarsting behandelen. Stabiliseren levensbedreigende verwondingen.
Hoe te weguitbarsting behandelen. Stabiliseren levensbedreigende verwondingen.
 1. 1
  Stabiliseren levensbedreigende verwondingen. Als u ernstige bloeden of spoot bloed hebben, gelden directe druk en bel onmiddellijk om hulp.
 2. 2
  Beoordelen van de ernst van de wond. Bel het alarmnummer in uw omgeving als u:
  • Kan zien onderliggende structuren door de geschaafde huid.
  • Zijn huid opknoping van de wond die moet trimmen.
  • Hebben bezuinigingen die stiksels nodig.
 3. 3
  Bepalen of u andere verwondingen. Als je knock-out of verward voelen, of als u een beperkte bereik van de beweging in alle gewrichten, overwegen het zien van een arts onmiddellijk voor medische hulp.
 4. 4
  Zodat kleine en zelflimiterend bloeden. Dit zal helpen bij het schoonmaken uit elke ingebed vuil uit de diepere gedeelten van de wond.
 5. 5
  Zacht maar grondig wassen van de gewonde gebied met warm water. Dit zal pijn doen, maar het is belangrijk om al het vuil en puin uit de wond te krijgen.
  • Als er stof blijft in de wond, steriliseren pincet met alcohol en die te gebruiken om vastzittend grind of andere deeltjes te verwijderen.
  • Gebruik antiseptische oplossingen zoals peroxide of jood is niet noodzakelijk. Het belangrijkste is om te wassen vuil uit. Spoel de wonde met helder water. Zeep en een washandje om het gebied rond de wond schoon.
 6. 6
  Breng een antibiotische zalf, zoals Bacitracin of A & D-zalf. Naast het voorkomen van besmetting, zal dit helpen voorkomen dat de korst van steeds stijf en kraken wanneer u zich verplaatst.
 7. 7
  Bedek het gebied met een losse non-stick dressing om vreemde stoffen voorkomen dat de wond. Dit zal ook voorkomen dat de wond uit lekt op uw kleding en beddengoed. Wijzig de dressing regelmatig om te voorkomen dat aan de wond kleeft.
 8. 8
  Minstens een keer per dag met water en zeep voorzichtig te wassen het gebied.
 9. 9
  Overschakelen van een gaasverband om een vochtbarrière die zoals een Tegaderm dressing van 3 meter of met ADAPTIC door Johnson & Johnson, een paar dagen na het letsel.
 10. 10
  Stoppen met het toepassen van een dressing nadat de wond stopt lekt, meestal 7-14 dagen na het letsel voor een matige geval van road rash.Tips

 • Het elastische deel van een (gewassen) sok werkt geweldig voor het houden van pleisters op delen van uw lichaam (handen, ellebogen, knieën) die buigen en hen af ​​te vallen.
 • Als je een kleine zelfklevende allergie, houdt uw niet-klevende dressing in plaats met ademende papieren tape. Bij het wijzigen van de dressing, gelden de nieuwe dressing op een iets andere hoek, zodat de band op verschillende locaties elke keer. Dit zal helpen bij herhaling voorkomen dat het irritant hetzelfde stukje huid.
 • Als u een ernstige allergie voor plakband, gebruik gerold gaas of een speciaal ontworpen mesh sleeve om uw niet-klevende dressing op zijn plaats houden.
 • Het aanbrengen van een koude verpakking naar de plaats van de wond zal helpen verlichten van pijn. De koude pakket moet worden toegepast op een losse vulling, niet direct op de wond. Dit is vooral nuttig in de eerste twee dagen na de verwonding, wanneer er veel ontsteking.
 • Bezuinigingen die zijn diep en hebben randen die elkaar trekken kunnen steken vereisen.
 • Vergeet niet, preventie is de beste methode voor het behandelen road rash. Dragen van de juiste beschermende kleding en een helm zal sterk toenemen de kans dat u net zelf borstelen en stuitert terug omhoog.

Waarschuwingen

 • Road Rash is ook bekend als de weg te branden voor een reden. Diepe verwondingen die een groot oppervlak (zoals je zou kunnen krijgen van het verpletteren van een motorfiets, of een fiets bij het racen snelheden) bestrijken vaak het best behandeld als een brandwond. Zoek professionele medische hulp als uw letsel dekt een groot gebied van de huid.
 • Als u een tetanusinjectie binnen 10 jaar (sommigen zeggen binnen 5 jaar voor vuile wonden) niet hebben gehad een krijgen. Hoewel ongebruikelijk, kan een tetanus infectie ("kaakklem") fataal, maar is gemakkelijk te voorkomen door vaccin. Zie een zorgverlener (in het Europa een verpleegkundige, of een Licensed Apotheker tetanusinjecties kunnen geven zonder doktersrecept).
 • Als uw letsel heeft diepe groeven waar sprake is van wit materiaal zichtbaar aan de onderkant van de wond, zoek professionele medische hulp inroepen.
 • Sommige triple-antibiotica, zoals Neosporin, bevatten neomycine dat huidcontact kan leiden tot allergieën. Als je een rode, jeukende, soms blaarvorming huiduitslag bericht in de vorm van de bandage, bent u waarschijnlijk allergisch voor de antibiotische zalf. Schakel over naar polysporin of bacitracin of voorkomen Neosporin te beginnen.
 • Uw wonden, omdat genezing huidwonden de neiging om donkerder met overmaat blootstelling aan de zon, of op z'n minst een goede sunblock als buitenshuis gedurende enkele maanden te minimaliseren "post-inflammatoire hyperpigmentatie."
 • Emergency artsen en paramedici zoeken naar mogelijke onderliggende verwondingen voor het bijwonen van voor de hand liggende wonden, zoals Road Rash. Schaafwonden zal niet doden of verlamde u, maar de onderliggende gebroken bot, inwendige bloedingen, of hoofdletsel zou kunnen. Wanneer het optreden klinkt slecht (viel van het dak, aangereden door een auto, enz.), ook al ziet het er goed op het eerste, is het best om te worden geëvalueerd en waargenomen in een afdeling spoedeisende hulp.
 • Road Rash kan laten grote littekens. Als je de weg uitslag in het gezicht of andere cosmetisch gevoelige gebieden, arts raadplegen.
 • Als uw wond geïnfecteerd raakt, zoek professionele medische hulp.