Wkenl

Hoe te zorgen voor uw ogen

Dieet en regelmatig te onderhouden, zijn twee belangrijke factoren in het verzorgen van uw ogen. Oog oefeningen kan je zicht te herstellen. Uw ogen zijn het venster naar de wereld. Het is belangrijk dat u zorg voor hen.

Stappen

Hoe te zorgen voor uw ogen. Vermijd het dragen van contactlenzen voor meer dan 19 uur.
Hoe te zorgen voor uw ogen. Vermijd het dragen van contactlenzen voor meer dan 19 uur.
 1. 1
  Eet veel fruit en groenten! Wortelen, geladen met bèta-caroteen zijn vooral nuttig bij het handhaven van gezonde ogen. Dat komt omdat beta-caroteen is een antioxidant dat het risico van macula degeneratie vermindert.
  • Broccoli, paprika en spruitjes zijn ook zeer geschikt voor uw ogen, met veel vitamine C. Oke, ze zijn niet de grootste proeverij groenten in de wereld (of misschien je van ze houdt, in dat geval goed voor je!) Zo dompel ze in hummus of andere lekkere yoghurt spreads om ze verteerbaar.
  • Wilde zalm en sardines zijn ook gezonde opties voor uw ogen. Dat komt omdat ze omega-3 vetten, die zijn de goede vetten voor je lichaam bevatten. Deze omega-3 vetzuren te beschermen kleine bloedvaten in de ogen.
  • Zoete aardappelen en spinazie ronden de gezonde opties voor het behoud van goede ogen. Beide bevatten beta-caroteen, en spinazie bevat veel vitamine C, luteïne, en zeaxanthine. Maak de zoete patatten in huis-frietjes met een beetje olijfolie, en maak spinazie in een smakelijke kant of een heerlijke duik.
 2. 2
  Vermijd het dragen van contactlenzen voor meer dan 19 uur. Dit permanent zicht schade alsmede extreme ongemak aan uw ogen veroorzaken. Niet dragen van een bril te lang ofwel. Vooral 3-D bril!
  • Nooit slapen met uw contactlenzen in, tenzij uitdrukkelijk de opdracht om dit te doen. Je ogen moeten regelmatige aanvoer van zuurstof, en lenzen blokkeren de toevoer van zuurstof naar de ogen, vooral tijdens de slaap. Zodat artsen raden een normale periode van onderbreking voor uw ogen tijdens de nacht.
  • Draag uw contactlenzen tijdens het zwemmen. Uw lenzen kan gemakkelijk afglijden uw ideeën wanneer ze in contact komen met het oppervlak van het water. Als u het dragen van een veiligheidsbril, kan uw contactlenzen worden gebruikt tijdens het zwemmen.
 3. 3
  Gebruik allergeen-reducerende spaarzaam. Met behulp van een allergeen-reducerende oogdruppels tijdens het allergie seizoen om 'de rode out' en verzacht jeuk kan helpen op een beperkte basis, maar chronisch dagelijks gebruik kan eigenlijk het probleem erger maken.
  • Allergenen reducerende oogdruppels werken door vernauwen van de bloedtoevoer naar het hoornvlies, waardoor het ontnemen van zuurstof. Dus terwijl je ogen voelen zich niet ontstoken en jeukende meer, ze zijn eigenlijk niet krijgen geen zuurstof uit het bloed. Dat is niet ideaal.
  • Met behulp van roodheid-verlichtende oogdruppels chronisch zal meer roodheid in je ogen veroorzaken. Je lichaam krijgt zo gewend aan de chemische stoffen in de oogdruppels dat ze effectief niet meer werken.
  • Lees de etiketten van oogdruppels zorgvuldig; veel druppels kunnen niet worden gebruikt tijdens het dragen van contacten.
 4. 4
  Gebruik komkommer op je oogleden. Druk koude plakjes komkommer zachtjes tegen oogleden 10 minuten voor het slapen gaan 's nachts te voorkomen.
  • Komkommers bevatten ascorbinezuur en cafeïne zuur, dat het vasthouden van water te voorkomen. Deze verbindingen helpen verklaren waarom komkommers worden gebruikt in de hele wereld om ontstekingen en dermatitis te behandelen.
  • Groene theezakje kan ook helpen voorkomen wallen indien toegepast op de ogen. Dompel het theezakje in koud water voor een paar minuten en plaats dan de ogen gedurende 15-20 minuten. De tannine in de thee zou moeten helpen verminderen ontstekingen.
 5. 5
  Draag een UV-beschermende zonnebril. Get gepolariseerde lenzen, niet alleen donkerder lenzen. De lenzen die alleen de wereld donkerder zal gewoon je pupillen verwijden en niet een ding om de UV-stralen stoppen niet doen.
  • Langdurige blootstelling aan UV-stralen kan schade toebrengen aan uw gezichtsvermogen, bescherming in de jeugd kan helpen bij verlies van het gezichtsvermogen in latere jaren te voorkomen. Blootstelling aan UV-stralen is gekoppeld aan staar, maculadegeneratie pingueculae en pterygia, schadelijke voorwaarden voor de ogen.
  • Omdat de schade aan de ogen tegen UV-stralen opbouwt over een leven, is het belangrijk om kinderen te beschermen tegen schadelijke stralen. Zorg ervoor dat uw kinderen dragen hoeden en beschermingsbril wanneer ze buiten in het zonlicht voor langere periodes.
  • Zorg ervoor dat u een zonnebril dragen, zelfs als je in de schaduw. Hoewel schaduw vermindert UV en belichting HEV aanzienlijk, je bent nog steeds bloot uw ogen aan UV-stralen weerkaatst van gebouwen en andere constructies.
 6. 6
  Probeer niet zoveel tijd spenderen aan kijken naar je. (Als een zaak van de feiten, zou nu een goed moment om uw ogen een pauze te zijn, omdat je niets te belangrijk te doen.)
  • Terwijl de wetenschap nog niet heeft bewezen dat kijken naar computerschermen veroorzaakt blijvende oogschade, kan het vermoeide ogen en droge ogen veroorzaken. De schittering van computerschermen veroorzaakt spiervermoeidheid in de ogen, ofwel van het zijn te licht of te donker.
  • Mensen knipperen minder als ze kijken naar een scherm, waardoor drogere ogen. Maak een bewuste poging om elke 30 seconden bij je zitten en kijken naar uw computerscherm om droge ogen tegen te gaan knipperen.
 7. 7
  Draag een veiligheidsbril wanneer nodig. Zorg ervoor dat u een veiligheidsbril of andere oog beschermende kleding te dragen bij het werken met chemicaliën of een plaats met schadelijke deeltjes in de lucht.
  • Minimaliseer de overdracht van schadelijke deeltjes in het oog regio.
 8. 8
  Train je ogen, en ook zeker om te ontspannen.
  • Probeer richten je ogen op objecten die dichtbij je bent, dan objecten die ver weg zijn. Herhaal dit proces meerdere keren.
  • Ga zitten, plaats je ellebogen op je heupen, sluit je ogen en breng je gesloten ogen naar beneden, rusten ze op je handpalmen. Houd je handpalmen die uw ogen gedurende 10 seconden. Open je ogen en herhaal indien nodig.
  • Strek je arm uit en plaats je duim in de lifter positie. Focus je visie op je duim terwijl je langzaam breng je uitgestrekte arm dichter bij je lichaam, totdat je duim is ongeveer vijf centimeter van je gezicht. Langzaam zoomen de duim terug naar zijn oorspronkelijke positie, gericht op het met je ogen de hele tijd.
 9. 9
  Niet lezen bij weinig licht. Lezen bij weinig licht kan de ogen veroorzaken, maar zal niet uw ogen beschadigen. Als je ogen moe, stoppen voor een tijdje en neem een ​​pauze.
 10. 10
  Kijk niet rechtstreeks naar een helder licht. Richten zich nooit je ogen op de zon direct, als het je ogen kan beschadigen.

Tips

 • Probeer voldoende van de vitamine A te nemen! Teveel kan je ogen rood eveneens maken.
 • Niet alleen gebruik van oogdruppels zeker zijn dat zij geschikt zijn voor u. Terwijl oogdruppels kan uw ogen zich beter voelen, hun medische voordelen zijn niet volledig bewezen.
 • Bezoek uw optometrist ieder jaar. Ze kunnen problemen die kunnen worden opgelost met een bril, contacten, of een operatie diagnosticeren. Zij zullen ook controleren op droge ogen, problemen met uw netvlies, en zelfs de voorwaarden van het hele lichaam, zoals diabetes en hoge bloeddruk. Sommige voorwaarden hebben geen symptomen, zoals glaucoom, die kan leiden tot blindheid totaal indien onbehandeld.
 • In plaats van het gebruik van een bril of contactlenzen, doen wat onderzoek over hoe om te weten of LASIK oogchirurgie is voor u om uw visie te corrigeren. Er zijn beperkingen op wie kan of moet deze operatie krijgen, dus zorg ervoor dat u een arts te raadplegen voordat u een beslissing.

Waarschuwingen

 • Nooit je ogen te veel wrijven.
 • Kijk nooit in de zon rechtstreeks of met een telescoop.
 • Stop nooit scherpe voorwerpen in uw ogen.
 • Zet zout nooit in je ogen.