Wkenl

Hoe u uw echtgenoot te helpen met depressie

Het is moeilijk om een ​​geliefde worstelen met depressie kijken. Terwijl verdriet is een natuurlijk onderdeel van het leven, als uw echtgenoot of partner gaat door een intense ongelukkige periode die langer duurt dan een paar weken, kan het een teken zijn van depressie. Er zijn dingen die je kunt doen om te helpen, evenals het nemen van goede zorg voor jezelf tijdens wat er gaat een uitdagende tijd voor jullie beiden zijn.

Stappen

Hoe u uw echtgenoot te helpen met depressie. Herken de symptomen van depressie in uw echtgenoot.
Hoe u uw echtgenoot te helpen met depressie. Herken de symptomen van depressie in uw echtgenoot.
 1. 1
  Herken de symptomen van depressie in uw echtgenoot. Sommige symptomen zijn onder meer:
  • dagelijks of bijna dagelijkse verdriet dat langer duurt dan 2 weken
  • verlies van interesse in hobby's, vrienden en / of sex
  • overmatige vermoeidheid
  • abnormale eten of slapen gewoonten
  • moeite met concentreren en het nemen van beslissingen
  • prikkelbaarheid
  • gevoelens van hopeloosheid, hulpeloosheid of waardeloosheid
  • gewichtsverlies of-toename
  • zelfmoordgedachten.
 2. 2
  Moedig uw echtgenoot of partner hulp te zoeken als ze nog niet hebt. Depressie van uw echtgenoot kan zo slopende dat het maakt hem / haar niet in staat om hulp te vragen. Hij of zij kan ook worden beschaamd over hun toestand. Als u vermoedt dat uw echtgenoot heeft depressie, hen aanmoedigen om een consult psychiater.
  • Regelen voor je partner om een ​​grondige evaluatie te krijgen. Vraag uw echtgenoot of partner als hij of zij wil dat je er voor morele steun.
  • Als uw echtgenoot of partner weigert te worden geëvalueerd, bel een arts om advies te vragen.
 3. 3
  Leer zelf. Inzicht in depressie, zal zijn gevolgen en behandeling toelaten om beter te begrijpen uw echtgenoot en hem of haar helpen om weloverwogen beslissingen te nemen. Stel vragen, lees boeken en bezoek betrouwbare websites over de diagnose en behandeling van depressie. Het is ook nuttig om boeken geschreven door mensen die hebben ervaren ondersteunende dierbaren door depressie lezen.
  • Spreken aan de arts van uw echtgenoot over de zorgen die u heeft. Zorg ervoor om te delen wat je hebt geleerd met je partner.
  • Leren over wetten die van invloed kunnen uw echtgenoot waaronder geïnformeerde toestemming wet-en arbeidsongeschiktheid recht zoals dit geldt voor de geesteszieken.
 4. 4
  Praat met uw echtgenoot of partner zo veel als je kunt. Moedig hen aan om voor u open. Openlijk praten over depressie als een echte ziekte met reële gevolgen serieus genomen worden vaak brengt verlichting voor depressieve mensen, omdat het aantoont dat iemand om hen geeft en is bereid om te helpen. Voorkomen dat over-complicerende dingen bij te praten met je partner, houden enkele onderwerpen en voorkomen dat veroordelende uitspraken.
  • . Laat je partner te vertellen over zijn of haar gevoelens. Dit is even belangrijk als praten over depressie als een echte ziekte, goed luisteren maakt het vaak depressieve mensen zich beter voelen. Luister zonder te reageren, zonder defensief, en zonder te proberen het gesprek over te nemen of eindigend straffen voor hen. Wees geduldig, zelfs al is het soms zou kunnen worden ondraaglijk.
  • Beschouw de situatie vanuit het oogpunt van uw echtgenoot. Zoals u lezen op depressie, leren hoe het voelt. Leren gemeenschappelijke mythen over mensen met een psychische aandoening. Zoek uit wat een depressie eigenlijk is.
 5. 5
  Deelnemen aan uw echtgenoot of partner's herstel. Hoewel je kan niet begrijpen van de redenen voor depressie van uw echtgenoot, is het belangrijk dat je hem tijdens het behandelproces te ondersteunen of haar. Zorg ervoor dat uw echtgenoot is het nemen van zijn of haar medicatie. Zitten in op een aantal sessies, indien mogelijk of wenselijk (maar forceer uw echtgenoot of partner in te stemmen met dit al, het is een zeer persoonlijke aangelegenheid). En zoeken op alle situaties die kunnen inboezemen verdriet, angst, angst en stress voor uw echtgenoot of partner te minimaliseren. Dit kan betekenen dat het overnemen van een deel van de taken van uw echtgenoot of partner was eerder verantwoordelijk voor, zoals het betalen van rekeningen, praten met mensen die klop op de voordeur, het omgaan met de buurt geschillen, enz.
  • Help uw echtgenoot of partner middelen onderzoek online en in boeken, zodat hij of zij meer over hun ziekte kunnen leren.
  • Moedig hen aan om biografieën van mensen die hebben ervaren gelezen, omdat dit hen zal helpen om te beseffen het raakt mensen in alle lagen van het leven, evenals het leren over manieren van omgaan met en het veroveren van een depressie van anderen.
  • Wees ervan bewust dat je kan hebben om veel van het denken en de besluitvorming voor je partner te doen. Bereik een plaats van acceptatie in plaats van strijden tegen dit, het zal niet voor altijd zijn en het is gewoon iets dat iemand nodig heeft om te doen, en dat gebeurt voor u zijn voor nu. Dit zal ook mondeling begeleiden van uw echtgenoot of partner door een aantal van de denkprocessen die nodig is om zwarte vlekken in hun denkprocessen te overwinnen.
 6. 6
  Zorg voor uw echtgenoot of partner met hoop in welke vorm zij kunnen accepteren. Hoop kan komen in vele vormen, waaronder het geloof in God, de liefde voor hun kinderen en een andere reden dat ze willen gaan op. Leren wat het beste werkt voor uw echtgenoot of partner en hen te herinneren aan het tijdens de keren dat ze niet denken dat ze kunnen vasthouden langer. Vertel hen dat slechte dingen passeren, zelfs als het lijkt onmogelijk nu, dat je er zult zijn voor hen door dit alles, en dat hij of zij is erg belangrijk in je leven.
  • Zorg ervoor dat je partner begrijpt hoeveel je van ze en dat zal hen steunen door deze moeilijke tijd, ongeacht wat. Vertel hen dat je weet dat het niet hun schuld is en dat ze niet zwak, waardeloos of gek. Zorg ervoor dat ze weten dat u gefrustreerd met hun ziekte, niet met hen.
  • Zorg ervoor dat ze weten dat je begrijpt als zij niet kunnen voldoen aan bepaalde huishoudelijke verplichtingen. Uw depressief echtgenoot is niet lui, maar ziek. Dingen die je overwegen normale dagelijkse taken, zoals het voeden van de hond, het schoonmaken van het huis of het betalen van de rekeningen zou kunnen zijn overweldigend voor hen. Verwachten te moeten halen de speling voor een tijdje, alsof ze de griep hebben en zijn niet tot het.
  • Altijd praten over de ziekte creëren van de gedachten in je echtgenoot of partner, en dat het de ziekte die ervoor zorgt dat hem of haar te denken dat dingen zijn verschrikkelijk, onmogelijk, losmaken staat, enz. Leg uit dat de dingen die lijken echt slecht zijn geen big deal, dat ze kunnen worden opgelost, en dat je ze samen kunt oplossen.
  • Moedig uw echtgenoot of partner aan de dingen die ze gebruikt om te genieten doen. Vraag hen mee naar de film of voor wandelingen. Blijf vragen, maar niet te hard duwen, omdat hij of zij niet in staat zijn om te gaan met veel activiteiten tegelijk.
  • Moedig hem of haar te nemen aan activiteiten die bedoeld zijn om depressie te verminderen, zoals lichaamsbeweging en ontspanning.
  • Prijs uw echtgenoot of partner wanneer ze iets dat de voordelen doen ze en maakt ze zich beter voelt.
  • Van plan te doen. Het is goed voor iedereen in een gezin te dingen om naar uit te kijken. Mail uzelf beloften van uitjes samen op vaste data, en plak de uitnodiging op de koelkast en zorg ervoor om door te volgen op de beloofde uitjes. Deze zullen nuttig zijn voor niet alleen uw depressieve echtgenoot of partner, maar ook voor u en voor alle kinderen, zoals een verandering in de omgeving die u alle een pauze zal geven.
 7. 7
  Herken de ernstige tekenen. Depressieve mensen soms zelfmoord plegen wanneer de gevoelens van hopeloosheid en hulpeloosheid worden te veel om te dragen. Als je partner praat over zelfmoord, het serieus nemen. Ga er niet vanuit dat ze niet handelen uit op hun gedachten, in het bijzonder wanneer er aanwijzingen dat ze een plan. Wees op de uitkijk voor de volgende waarschuwingssignalen:
  • Bedreigingen of gesprek van
  • Verklaringen impliceren ze niet schelen over iets of niet meer rond
  • Het weggeven van hun spullen, het maken van een testament of rouwarrangementen
  • De aankoop van een pistool of ander wapen
  • Plotselinge, onverklaarbare vrolijkheid of rust na een periode van depressie
  • Indien u een van deze gedragingen krijgen meteen helpen! Bel een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, de geestelijke gezondheidskliniek of zelfmoord hotline voor advies over wat te doen krijgen. Als het een noodgeval is, aarzel dan niet om de politie te bellen. Daarnaast doe je best om in te grijpen door te praten, en zelfs rechtstreeks vragen hen erover. Ivanka Palmer zegt dat we de neiging om bang te zijn voor de directe vragen, maar in het geval van zelfmoord, deze zijn essentieel als ze je een indicatie van de tijd die je hebt om in te grijpen (onmiddellijke actie of meer monitoring) en de intensiteit van hun emoties kunnen geven. Ze zegt ook dat je een deal kunt doen met hen in leven te blijven voor een bepaalde periode, het kopen van tijd voor de echt negatieve periode te sterven af, zoals "je moet zijn bij diploma-uitreiking van je dochter".
 8. 8
  Goed voor jezelf. Het is gemakkelijk om te vergeten over uw eigen behoeften wanneer uw echtgenoot is van de pijn, maar als je niet in staat om goed te functioneren bent, dan zal je niet kunnen helpen. In feite, kunnen gevoelens van depressie verspreid over een gezin. Dat is waarom je moet zeker genoeg slaap krijg, goed eten, houden, en in contact blijven met familie en vrienden te houden voor emotionele steun. Zet opzij wat alleen tijd om weg te stappen van de situatie. Overwegen om therapie of deelname aan een steungroep aangezien dit kan helpen om beter om te gaan met depressie van uw echtgenoot.
  • Geef jezelf toestemming om boos, boos of gefrustreerd voelen. Deze gevoelens zijn een natuurlijke en geldige reactie op wat er gaande is in je leven. Dit is de reden waarom het goed is om een ​​steungroep te sluiten of praten met vrienden en familie, omdat het stelt u in staat om uw gevoelens te uiten in plaats van houd ze binnen.
  • Evenzeer echter, doe je best om je frustratie en angst uit het zicht van uw echtgenoot of partner. Toont dit kan verhogen hun angst, angst en stress die hun vooruitgang kan blokkeren of zelfs leiden tot een terugval. In plaats daarvan, praat het uit met anderen, werk het uit in de oefening, en laat het uit van de kalme huishoudelijke sfeer zo veel mogelijk. Als u een persoonlijke ruimte voor jezelf kunt maken binnen het huis dat u kunt gaan wanneer je kan het gewoon niet meer nemen, zou dit een uitstekende optie zijn, want het zal u kalmeren ruimte en een pauze.
  • Verminder je op het werk en andere situaties. Te veel bronnen van stress zal je slijten.
  • Als je kinderen hebt, vraag vrienden, buren en familie voor kinderopvang pauzes, zodat u en uw echtgenoot of partner kan de tijd hebben, afgezien van de stam van de kinderen zijn rond de hele tijd. U zult ook moeten omgaan met de gevolgen van uw echtgenoot of partner van depressie op uw kinderen; advies te vragen bij uw arts en andere gezondheidswerkers die belast zijn met de zorg voor uw kinderen 'welzijn.

Tips

 • Wees voorbereid op afwijzing. Omdat depressie wolken oordeel, kan je advies en hulp niet geaccepteerd. Probeer je best niet boos te krijgen of neem het persoonlijk. Het is ook best om niet te proberen om advies te geven, maar kan ook worden bedoeld maar advies komt altijd vanuit een positie van vermeende superioriteit en als je niet echt weet wat ze doormaakt, is het moeilijk te maken over wat het beste is voor hen "in uw ervaring". Blijf bij de feiten, het medisch advies, en de dingen die je weet dat je partner zal reageren.
 • Wees geduldig en erkent de vooruitgang die komt, hoe lang het ook mag duren.
 • Depressief gedrag van uw echtgenoot is niet indicatief voor wie hij of zij is echt als persoon. Zijn of haar sociale vaardigheden zijn aangetast die ertoe kunnen leiden dat ze worden teruggetrokken, verlegen, nors of zelfs boos. Als uw echtgenoot wimpers in woede, het is uit frustratie met zichzelf en hun gevoelens, ze zijn niet boos op je, je er te gebeuren stond.
 • Als uw echtgenoot is niet in de stemming voor seks, niet persoonlijk op. Hun desinteresse is een gevolg van hun depressie en heeft niets met jou te maken. Verminderde libido is een klassiek symptoom van depressie, naast een gemeenschappelijke bijwerking van anti-depressiva. Het betekent niet dat je partner je niet van houdt of niet tot je aangetrokken.
 • Wees positief. Het is gemakkelijk te laten beïnvloeden door het negatieve denken van een geliefde, maar depressie is een zeer behandelbare ziekte.
 • Ga naar uw plaatselijke ziekenhuis of kliniek voor geestelijke ondersteuning en begeleiding gezondheid. Als uw werkgever heeft een medewerker hulp programma, gebruik het, ze kunnen goede ondersteuning bieden om u te helpen met uw echtgenoot of partner, maar ook om te gaan met de uitdagingen van hun depressie plaats op je.
 • Wees zo begrijpen als je kan. Depressie is een ernstige medische aandoening. Uw echtgenoot is niet om dit te doen om je pijn te doen, hij of zij pijn heeft en niet kan "gewoon get over it". Zorg ervoor dat niet te kritisch te zijn of plaats schuld, zoals depressie is niemands schuld. Beperken en te elimineren kritische houding omdat een depressief persoon is hyper-gevoelig voor kritiek, tegenspraak, onenigheid en advies.

Waarschuwingen

 • Terwijl ze steunend van de meeste wegen naar herstel, niet genieten van uw echtgenoot of partner's pogingen om toevlucht te nemen tot alcohol-en drugsmisbruik als een manier om een ​​beter gevoel over zichzelf. Hoewel het zou kunnen werken op korte termijn, zal dit niet van hulp op de lange termijn en zal uiteindelijk meer schade.
 • Zachtjes stimuleren oefening als een remedie. Het werkt niet altijd, maar het kan nooit kwaad! Ook de planning en de voltooiing van projecten (groot of klein) kan leiden tot gevoelens van voldoening die de neiging hebben om een ​​deel van de laag gevoel van eigenwaarde de meeste mensen die lijden aan depressie gezien te hebben te ontkrachten.
 • Probeer niet om alles te herstellen op uw eigen, want je kunt niet. Zoeken naar de hulp van vrienden en familieleden. Doe je best en erken uw inspanningen.
 • Vermijd ruzie met een depressief persoon over het niet nemen van medicatie, dit kan gewoon maken hem of haar meer koppig en minder kans om te herstellen.
 • Realiseer je dat depressie kan terugkeren. Leer de vroege waarschuwingssignalen herkennen en uw echtgenoot of partner te waarschuwen dat hij of zij vertoont deze tekenen en dat het tijd is om hulp te zoeken, vroeg. Verslaafden (drugs of alcohol) zijn vier keer meer kans op recidief dan niet-verslaafden.
 • Alcohol en drugs interfereren met depressie medicijnen en voorkomen dat ze goed werken. Zij zullen ook verergeren depressie.

Dingen die je nodig hebt

 • Bronnen op depressie
 • Hotline nummers en ondersteuning arts
 • Leuke activiteiten
 • Favoriete dingen om te vrolijken uw echtgenoot
 • Uw eigen hobby's en zelfzorg tijd