Wkenl

Hoe zich te ontdoen van een stye

Heb je ooit wakker in de ochtend met een stye op je oog? Een stye is een infectie van de talgklieren op je ooglid. De rode en vaak heel pijnlijke zwelling verdwijnt meestal op zijn eigen in een week of zo. Leer welke maatregelen u kunt nemen om de pijn te verlichten en verminderen de zwelling, plus manieren om Styes voorkomen dat terugkerende.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van een stye. Breng een warm kompres.
Hoe zich te ontdoen van een stye. Breng een warm kompres.

Get onmiddellijke noodhulp

 1. 1
  Reinig de stye. Styes worden veroorzaakt door vuil, uitwerpselen en ander vuil dat uw talgklier infecteert met bacteriën. Als je wakker wordt in de ochtend met een stye, het eerste wat je moet doen is schoon te maken, om de bron van de infectie te verwijderen.
  • Dompel een watje of wattenstaafje in warm water en voorzichtig reinigen van de stye.
  • Verder reinigen het gebied meerdere malen per dag. Zorg ervoor dat uw handen en de katoenen bal die u gebruikt om de stye wassen schoon zijn, zodat je niet meer vuil overbrengen naar het gebied.
 2. 2
  Breng een warm kompres. De pijnlijke zwelling veroorzaakt door een stye wordt het best behandeld met warme temperaturen. Maak een warm kompres met een schone handdoek of een stukje stof ondergedompeld in heet water. Houd het kompres op uw ogen gedurende 5 tot 10 minuten.
  • Breng een warm kompres 3 of 4 keer per dag, opnieuw verwarmen het water als nodig is om het kompres warm te houden.
  • De warmte van het kompres kan de stye om pus vrij. Veeg het weg met een schone handdoek en opnieuw het warm kompres tot pus meer uit komt.
  • Zodra de pus komt uit de stye, moeten de symptomen vrij snel verminderen.
 3. 3
  Gebruik antibacteriële crème. Koop een over-the-counter antibacteriële crème gemaakt voor de behandeling Styes. Breng een klein beetje op de stye, zorg ervoor dat u het in je ogen krijgt. Gebruik het niet meer malen per dag dan op de verpakking van de crème is aangegeven.
 4. 4
  Probeer een natuurlijke thuis te verhelpen. Bepaalde natuurlijke stoffen worden gezegd om te helpen genezen Styes en pijn en zwelling te verminderen. Probeer deze natuurlijke remedies voor het wegwerken van Styes:
  • Gebruik een korianderzaad wasbeurt. Soak korianderzaad in water gedurende een uur, de stam van de zaden, en gebruik het water als een wasbeurt voor uw ogen. De zaden worden gezegd dat de eigenschappen van een stye zwelling verminderen.
  • Gebruik een guave blad kompres. Dit is een gemeenschappelijk huis remedie voor de pijn te verminderen en zwelling veroorzaakt door Styes. Natte guave bladeren in warm water en breng ze naar uw oog gedurende 10 minuten.
 5. 5
  Gebruik een over-the-counter pijnstiller. Als uw stye is zeer pijnlijk, gebruik dan een niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID) om u meer comfort tijdens de eerste paar dagen te maken. Kies een NSAID bevatten aspirine of ibuprofen voor onmiddellijke noodhulp.
  • Neem alleen de aanbevolen dosering vermeld op de verpakking.
  • Geen aspirine te geven aan kinderen.

Behandeling zoeken voor complicaties

 1. 1
  Ga naar de dokter als je in extreme pijn. Styes kan uiterst pijnlijk worden als ze te betrekken besmet wimpers follikels, de kleine gaatjes waaruit je wimpers groeien. Als een stye zwelt rond een van je wimpers, kunt u een van de volgende behandelingen te ontvangen:
  • De arts kan gebruiken tools om de wimpers, die aanzienlijk moeten verminderen van de pijn en zwelling te verwijderen.
  • De arts kan een naald in de stye om lans het, zodat de pus uit lekt en de stye gaat weg.
 2. 2
  Laten behandelen als uw gerstkorrel gaat niet weg na een week. U kunt een andere aandoening waardoor je gerstkorrel tot erger in plaats van genezing geworden hebben.
  • Uw arts kan antibiotica voorschrijven als je conjunctivitis, meestal aangeduid als pinkeye. Deze aandoening wordt meestal snel opgelost na antibiotica worden toegediend.
  • Als u huidaandoeningen zoals rosacea en roos, zou u gevoelig voor blefaritis, de ontsteking van de randen van de oogleden. In dit geval zal uw arts u adviseren om een ​​nieuwe hygiëne-regime te beginnen voor dat gebied van je oog.

Voorkomen Styes van terugkerende

 1. 1
  Was uw oogleden. Als je Styes veel, kan je ogen zijn bijzonder gevoelig voor bacteriële infectie. Gebruik een schone handdoek en een aantal zachte shampoo, zoals babyshampoo, om vuil en dode huidcellen schrobben van je oogleden. Goed afspoelen met warm water.
 2. 2
  Was uw handen voor het aanraken van je gezicht. De meest voorkomende manier om Styes te krijgen is door de overdracht van bacteriën van je handen naar je ogen. Was uw handen regelmatig, vooral na gebruik van de badkamer, het rijden het openbaar vervoer of het eten. Vermijd wrijven of het aanraken van uw ogen.
 3. 3
  Praktijk een goede hygiëne als u contacten dragen. Het dragen van contacten vereist raken je ogen vaak, dus zorg ervoor dat uw handen schoon zijn wanneer u ze in en neem ze uit. De contacten kunnen zelf ook overbrengen bacteriën, dus zorg ervoor dat een reinigende oplossing te gebruiken om ze dagelijks te wassen.
  • Heb je contacten niet dragen langer dan je zou moeten. Als je dagbladen, gooi ze weg elke dag. Als je maandbladen, moet u veranderen naar vers zijn na vier weken zijn verstreken.
  • Niet uw contacten 's nachts te dragen. Zelfs contacten die zijn gemaakt voor een veilige overnachting slijtage kunnen problemen veroorzaken als u gevoelig voor het krijgen Styes zijn.
 4. 4
  Gebruik de juiste oog make-up. Eyeliner en oogschaduw aangebracht onder de rand van het ooglid kan Styes veroorzaken, vooral als je de neiging om te veel make-up dragen en opnieuw het de hele dag door. Make-up aanbrengen boven je wimperlijn, en dragen niet meer dan nodig is.
  • Ga niet naar het dragen van make-up slapen. Gebruik eye make-up remover om het schoon uit, dan spatten warm water op je gezicht af te spoelen de remover voor het slapen gaan.
  • Verander je oog make-up applicators vaak. Borstels, toverstokken en potloden gebruikt voor oog make-up toe te passen vuil in de tijd, en je kan doorgeven bacteriën iedere keer dat je ze gebruikt.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om pop of lans een stye op uw eigen. Je kan de infectie verergeren door het verspreiden van de bacterie.