Wkenl

Hoe zich te ontdoen van poison ivy huiduitslag

, En zijn verderfelijke neven gif eik en gif sumak, kan je een ellendige uitslag als je allergisch bent. Hier is hoe het verzorgen van het zelf.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van poison ivy huiduitslag. Spoel het gebied af met koud water.
Hoe zich te ontdoen van poison ivy huiduitslag. Spoel het gebied af met koud water.
 1. 1
  Spoel het gebied af met koud water. Zo snel als je kunt, laat koud water over de uitslag. Niet alleen zal het gebied schoon, moet de jeuk en branden verlichten.
  • Weken in een koele bad voor maximaal comfort. Als je het een kunt maken havermout bad, dat is nog beter.
  • Niet handdoek droog het gebied - de kleine vezels wordt pas weer maken de uitslag jeuk. In plaats daarvan, laat het drogen aan de lucht.
 2. 2
  Maken koele kompressen. Neem het rustig gevoel van een bad met u door het maken van een kompres van kleren wassen en koud water. Laat het op het gebied totdat het doek droog is of voelt warm, nat het dan opnieuw met koud water. Herhaal dit zo vaak als je nodig hebt om.
  • Gebruik geen warm water, die de poriën van je huid open en laat de irritante olie te zinken in het meer.
 3. 3
  Neem een antihistaminicum. Omdat een poison ivy uitslag is een allergische reactie, waarbij een allergie pil moet een beetje helpen. Pillen met difenhydramine (zoals Benadryl) kunnen worden gekocht over de toonbank en het gemak van de jeuk genoeg voor u om te gaan slapen.
  • Neem niet Benadryl eerste ding in de ochtend, want het maakt de meeste mensen slaperig. Probeer een andere behandeling tijdens de dag, en vertrouwen op de pillen 's nachts, zodat u vrij van jeukende afleiding kunnen rusten.
 4. 4
  Breng een corticosteroïd crème. U kunt steroïde crèmes kopen over de toonbank bij de apotheek, en ze moeten helpen verlichten van de allergische reactie die de uitslag veroorzaakt. Breng het een paar keer per dag voor de eerste paar dagen, daarna minder vaak als de uitslag verdwijnt.
 5. 5
  Gebruik Calamine lotion. Als de jeuk is ondraaglijk, breken de roze goo! Calamine lotion is FDA-aanbevolen voor poison ivy huiduitslag, en kan een paar keer per dag opnieuw worden aangebracht.
  • Als je hebt huilen of lekt blaren, zeker gebruiken Calamine. Het is een milde antiseptische die stop infectie kan helpen.
 6. 6
  Gebruik vaatwasser zeep (niet gecontroleerd). Urushiol is de olie in deze giftige planten die de allergische reactie en de daarmee gepaard gaande jeuk veroorzaakt, branden, huilend, en barsten van de huid. Afwasmiddel kan helpen bij het verwijderen van de olie die de allergische reactie veroorzaakt. Schuim het met een beetje water en wrijf over de uitslag. Laat het zitten voor 5 tot 10 minuten voor het afspoelen.
 7. 7
  Voorkom dat uw volgende uitslag. Lees up online over hoe je poison ivy identificeren en te vermijden. Terwijl je toch bezig bent, check out informatie over giftige eik en gif sumak.

Tips

 • Poison Ivy is niet verspreid wanneer gekrast! Wanneer poison ivy wrijft op de huid, zal het midden van de toekomst "uitslag" hardste wrijven, terwijl de meeste olie in het midden. De buitenkant krijgt ook olie, maar niet zo veel. Hoe meer olie, hoe sneller het komt inch Als iemand begint te krabben, mensen denken dat het zich verspreidt. Het is niet! De rest van de uitslag is gewoon komende inch Hoewel het zal verspreiden als je krabben met de olie nog steeds op jou.
 • Neem Benadryl en wassen met koud water.

Waarschuwingen

 • Erachter te komen of je nodig hebt om een ​​arts te zien. De meeste poison ivy uitslag kan thuis worden behandeld, en de kans groot dat je prima met huismiddeltjes zijn. Maar een paar extreme gevallen nodig medische hulp. Als je ervaart een van de volgende, een afspraak maken met uw lokale kliniek of huisarts:
  • Uitslag in het gezicht of de genitaliën
  • Blaren die lekt pus
  • Koorts boven 100 ° F (of 38 ° C)
  • Een uitslag die blijft bestaan ​​voor meer dan 2 weken