Wkenl

Hoe zich te ontdoen van voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging stakingen wanneer je eet voedsel dat besmet is met bacteriën of andere toxine, of dat natuurlijke giftige eigenschappen heeft. De pijnlijke symptomen verdwijnen meestal op hun eigen na enkele dagen, wanneer de bron van de vergiftiging uw lichaam heeft verlaten, maar er zijn acties die u kunt nemen in de tussentijd om jezelf comfortabeler te maken en de snelheid van uw herstel. In ernstige gevallen kan het nodig zijn om medische hulp te zoeken.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van voedselvergiftiging. Erachter te komen wat de oorzaak van de voedselvergiftiging.
Hoe zich te ontdoen van voedselvergiftiging. Erachter te komen wat de oorzaak van de voedselvergiftiging.

Bepalen welke actie moet worden ondernomen

 1. 1
  Erachter te komen wat de oorzaak van de voedselvergiftiging. Vóór de behandeling van de symptomen van voedselvergiftiging, is het belangrijk om erachter te komen wat de oorzaak is. Denk terug aan het voedsel dat je gegeten in de laatste 4 tot 36 uur. Heb je iets nieuws proberen? Deed iets smaak iets uit? Heb je voedsel te delen met een vriend of familielid die ook symptomen vertoont? Hier zijn de meest waarschijnlijke oorzaken van voedselvergiftiging:
  • Voedsel dat is besmet met e coli, salmonella en andere soorten bacteriën. Bacteriën worden meestal gedood wanneer voedsel wordt gekookt en goed behandeld, dus dit soort van voedselvergiftiging is meestal het gevolg van onvoldoende verhit vlees of voedsel dat werd overgelaten zitten zonder koeling.
  • Giftige vis, zoals kogelvis, zijn ook een veel voorkomende bron van voedselvergiftiging. Puffer vis mag niet worden verbruikt, tenzij het is door medewerkers opgesteld in een restaurant dat is gecertificeerd om dat te doen.
  • Giftige wilde paddestoelen, die identiek is aan gezonde eetbare paddestoelen kan kijken, kan ook leiden tot voedselvergiftiging.
 2. 2
  Beslissen of onmiddellijke medische verzorging is vereist. Vergiftiging voedsel dat werd veroorzaakt door bacteriën, vooral wanneer het een verder gezond persoon opvalt, is meestal goed te behandelen thuis. Afhankelijk van de bron van voedselvergiftiging en de leeftijd van de persoon die het heeft, kan het nodig zijn om medische hulp onmiddellijk vóór behandeling van de symptomen van voedselvergiftiging. Bel de arts als een van de volgende situaties op u van toepassing:
  • De persoon met voedselvergiftiging aten giftige vis of paddestoelen.
  • De persoon met voedselvergiftiging is een baby of jong kind.
  • De persoon met voedselvergiftiging zwanger is.
  • De persoon met voedselvergiftiging is dan 65 jaar.
  • De persoon met voedselvergiftiging ervaart ernstige symptomen, zoals moeite met ademhalen, duizeligheid of flauwvallen, of braken bloed.

De symptomen van voedselvergiftiging

 1. 1
  Beperk vast voedsel. Voedselvergiftiging veroorzaakt braken en diarree, natuurlijke lichamelijke functies die werken om het gif uit het lichaam te verdrijven. Het eten van meer vast voedsel zal leiden tot meer braken en diarree, dus het is best om te voorkomen dat het eten van grote maaltijden tot je beter voelt.
  • Het moet vanzelfsprekend zijn dat je moet voorkomen dat het eten van het voedsel de oorzaak van de vergiftiging. Als u niet zeker weet wat de oorzaak is, afzien van iets dat niet is vers juiste voorbereid voordat je het te consumeren eten.
  • Als je moe bent van levend op bouillon en soep, eet gewoon voedsel dat niet zal verstoren uw maag, zoals bananen, plain gekookte witte rijst of droge toast.
 2. 2
  Drink veel vocht. Braken en diarree leiden tot verlies van vocht, dus het is belangrijk om water en andere vloeistoffen drinken om uitdroging te voorkomen. Volwassenen moeten proberen om minstens 16 glazen water per dag te drinken.
  • Kruidenthee, vooral muntthee, bevat eigenschappen die kalmeren de maag. Probeer het drinken van een paar koppen pepermunt thee om gehydrateerd te blijven en rustig je misselijkheid.
  • Ginger ale en citroen of limoen soda kan ook helpen met rehydratie, en het koolzuur helpt af te wikkelen uw
  • Vermijd koffie, alcohol en andere vloeistoffen die meer uitdroging veroorzaken.
 3. 3
  Vervang elektrolyten. Als je veel voedingsstoffen verliezen bent door uitdroging, kunt u een elektrolyt oplossing kopen bij een apotheek om ze te vervangen. Gatorade of pedialite werkt prima, ook.
 4. 4
  Zorg voor voldoende rust. U zult waarschijnlijk zich zwak en moe na het doornemen van de symptomen van voedselvergiftiging. Slapen zoveel als je nodig hebt om te helpen uw lichaam sneller te herstellen.
 5. 5
  Vermijd medicijnen. Over-the-counter medicatie bedoeld om diarree te voorkomen en braken kan eigenlijk vertragen uw recover door het belemmeren van de natuurlijke functies die de bron van de voedselvergiftiging te elimineren.

Voorkomen voedselvergiftiging

 1. 1
  Was uw handen, servies en keuken oppervlakken. Voedselvergiftiging wordt vaak veroorzaakt door bacteriën die krijgen overgedragen aan levensmiddelen door middel van ongewassen handen, borden, snijplanken, keukengerei of werkvlakken. Neem de volgende maatregelen om te voorkomen dat het krijgen van voedselvergiftiging op deze manier:
  • Was uw handen met warm water en zeep voordat het bereiden van voedsel.
  • Was uw servies en bestek in een warm sopje nadat ze zijn gebruikt.
  • Gebruik een reinigingsmiddel te vegen van uw toonbanken, tafels, snijplanken en andere keuken oppervlakken na een maaltijd te bereiden, vooral een die rauw vlees bevat.
 2. 2
  Bewaar voedsel goed. Zorg dat rauw voedsel, zoals verpakkingen van ongekookt kip of biefstuk, gescheiden van voedsel dat niet hoeft te worden gekookt, om kruisbesmetting te voorkomen wordt gehouden. Alle vlees en zuivel moeten gekoeld worden zodra je het mee naar huis uit de markt.
 3. 3
  Koken vlees grondig. Koken van vlees totdat het een interne temperatuur die doodt bacteriën kunnen bacteriële voedselvergiftiging te voorkomen bereikt. Zorg ervoor dat je de temperatuur waarop je vlees moet worden gekookt weten, en gebruik een vleesthermometer om de temperatuur te controleren voordat u klaar bent met koken.
  • Kippen en ander pluimvee moeten worden gekookt tot 165 F (73,9 C).
  • Gehakt gekookt moeten worden tot 160 F (71,1 C).
  • Biefstukken en gebraad gekookt moeten worden tot 145 F (62,8 C).
  • Varkensvlees gekookt moeten worden tot 160 F (71.1C).
  • Vis gekookt moeten worden tot 145 F (62,8 C).
 4. 4
  Eet niet wilde paddestoelen. Voederen voor wilde paddestoelen is een trend geworden in de afgelopen jaren, maar tenzij je op zoek bent naar paddestoelen onder begeleiding van een deskundige, moet het eten van vers geplukte paddenstoelen worden vermeden. Zelfs wetenschappers hebben moeite onderscheid te maken wat eetbare en giftige paddestoelen soorten zonder de hulp van biologische testen.

Tips

 • Niet het risico het eten van voedsel dat is zittend in de koelkast voor een tijdje. Als je twijfelt, gooi het eruit!