Wkenl

Hoe aan de slag in bikramyoga

Bikram Yoga, ook wel bekend als "hot yoga" is een specifiek type van yoga ontwikkeld door Bikram Choudhury. De lessen worden gehouden in een warme vochtige ruimte zodat u veilig diep werk in uw spieren, pezen en ligamenten, terwijl het vrijgeven van toxines en congestie in je lichaam. Het werd ontwikkeld door Bikram Choudhury (leerling van Bishnu Ghosh, die broer van Paramahansa Yogananda was), een nationale yoga kampioen van India als een kind. Neem de uitdaging aan en leren om je geest en lichaam te verenigen.

Stappen

Hoe aan de slag in bikramyoga. Zoek een studio in uw buurt.
Hoe aan de slag in bikramyoga. Zoek een studio in uw buurt.
 1. 1
  Zoek een studio in uw buurt. Er zijn locaties over de hele wereld. Raadpleeg de Externe Links hieronder vermeld.
 2. 2
  Wat te verwachten: All Bikram Yoga studio's zijn verplicht om aparte kleedkamers en douches voor mannen en voor vrouwen, en een instructie grootte van de kamer van minimaal 1200 vierkante meter hebben. met spiegels. Vloeren zijn voorzien van vloerbedekking.
 3. 3
  Mentaal bereid je voor warmte. Praktijk ruimte is tussen de 105 F en 110 F graden Fahrenheit en klassen zijn 90 minuten, dus je zal veel zweten. Veel water drinken gedurende de dag, en voor en na de les.
 4. 4
  Keuze uit 26 hatha yoga houdingen Bikram's is ontworpen om uw spieren te strekken, te comprimeren uw cardiopulmonale systeem en moduleren de bloedsomloop. Het zal ongemakkelijk of licht pijnlijk zijn op het eerste en je kan licht in het hoofd of misselijk voelen tijdens de sessie. Deze gevoelens zijn vaak symptomen van ontgifting die plaatsvinden in het lichaam, maar wees voorzichtig als ze een teken van uitdroging. (De eerste 60 minuten wordt besteed doet staande oefeningen, de volgende 30 minuten wordt besteed doen grondoefeningen.)
 5. 5
  Aankomst in de studio vroeg. U moet aanmelden, voldoen aan de instructeurs en ontvangen voorlopige instructies.
 6. 6
  Draag lichte kleding waarin je comfortabel bent. (Denk aan kleding met een matige pasvorm, als losse kleding kan het comfort van de beweging belemmeren.)
 7. 7
  Plaats uw handdoek over je mat en liggen op je rug liggen met je hoofd naar de spiegels en voeten naar de achterwand, net als de positie beoefend tijdens de les. Het is meer respect voor de anderen te liggen in dezelfde richting, en je voeten niet in hun gezicht.
 8. 8
  Sta jezelf aan te passen aan de hitte.
 9. 9
  Tijdens de les, aandacht schenken aan wat de instructeur zegt en kijk naar de andere studenten voor een voorbeeld.
 10. 10
  Als klasse is voltooid, is het beleefd om de Indiase woord "namaste" om je instructeur zeggen als een manier om te zeggen dank je wel (het woord betekent, heel algemeen, "ik herken het goddelijke in u").
 11. 11
  Toen de klas is dan niet meteen vertrekken. Blijven liggen in shava asana (savasana; dead man's opleveren) zodat je lichaam terug kan komen naar homeostase en ontvang al van de voordelen van uw harde werk. Twee minuten bij zeer minimaal is best. Tien minuten is geweldig voor ontspanning.
 12. 12
  Wanneer je klas verlaat kunt u het gevoel licht in het hoofd-of off-balance. Onderhouden van uw ontspannen toestand en kalmte. (Vergeet niet dat yoga helpt om je lichaam opnieuw uitlijnen, en dat de herschikking kan ertoe leiden dat u licht in het hoofd voelen). Vergeet niet om water te drinken, het eten van een stuk fruit kan helpen met het licht in het hoofd.
 13. 13
  Genieten van de voordelen. De meeste kans dat u voelt zich ontspannen en energiek tegelijk. U kunt ook de beste nachtrust van je leven die nacht.
 14. 14
  Les volgen regelmatig. Het wordt aanbevolen dat u ten minste drie keer per week voor volledige uitkering te wonen. Als je lichaam wordt steeds lenig, zul je merken dat je ook harder werken.

Tips

 • Vergeet niet dat dit is yoga niet yoga perfect. Sta jezelf toe om te zijn waar je bent en niet teveel duwen of je jezelf verwonden. Yoga is een leven lange reis niet een 6 maanden durende programma. Je zal bereiken de meeste voordelen als je asana's zijn in een staat van balans tussen inspanning en gemak.
 • Gebruik de spiegel. Als u een asymmetrie merkt, dat is een gebied dat je moet werken op. Sommige houdingen kunnen makkelijker of moeilijker, afhankelijk van uw lichaam type of flexibiliteit, en hoe ver je bent in je praktijk.
 • Als je het gevoel over-verhit, niet verlaten de ruimte, zoals het verschil in temperatuur van uw systeem kan shockeren voordat je lichaam de tijd om geleidelijk aan te passen heeft gehad. In plaats daarvan, zitten of liggen op je mat totdat je je comfortabel te blijven voelen.
 • Gehydrateerd te blijven met water (geen frisdrank, koffie, enz.)
 • Als je absoluut niet kan doorgaan of als u begint te misselijk voelen, zitten op je handdoek in kleermakerszit of zitten op je hielen. Als je nog steeds het gevoel licht in het hoofd, kunt u gaan liggen. Zodra u uw krachten te komen, neem wat water en opnieuw beginnen te nemen.

Waarschuwingen

 • Hoewel de praktijk is het werk, gebruik uw gezond verstand bij het uitrekken. Als je het gevoel intense pijn of voel je gewrichten in een positie dat zij niet moeten worden in, terug een beetje af. STOP als je ischias pijn.
 • Er is een video beschikbaar met aangepaste poseert voor zwangere vrouwen, georganiseerd door Bikram's vrouw Rajashree, dat is veilig voor de meeste zwangere vrouwen.
 • Vanwege de hitte, kan Bikram yoga moeilijk zijn op bepaalde soorten lichaam. Degenen die moeite hebben met warmte, of een hoge bloeddruk, hartproblemen of een ernstige gezondheidstoestand, moeten bij hun arts voor het beoefenen van Bikram.

Dingen die je nodig hebt

 • Fles water
 • Comfortabele kleding, licht gemonteerd, dat transporteert warmte en transpiratie
 • Een Yoga mat
 • Handdoeken (een voor uw mat, een voor uw douche, en misschien wel een voor je gezicht / hand transpiratie tijdens de les)
 • Een volledige verandering van kleren (vergeet niet ondergoed!)