Wkenl

Hoe de gag reflex te onderdrukken

Een van de meest ongemakkelijke gevoelens die je kunt ervaren is onvrijwillige kokhalzen. Ongecontroleerde, kan het laten je keel rauw en pijnlijk, en geven u een pijnlijke geval van laryngitis. Als je een gevoelige kokhalsreflex, zou je problemen met slikken pillen, een bezoek aan de tandarts, of het eten van voedsel dat je niet bijzonder dol op. Misschien elke keer dat je naar de dokter en uw keelpijn gekweekt voor streptokokken, je bijna je lunch te verliezen op de arme dokter! De gag reflex is je lichaam de natuurlijke verdediging tegen verstikking op vreemde voorwerpen, maar maximaal een derde van de gezonde mensen hebben niet eens het! Gelukkig zijn er manieren om je kokhalsreflex te verlichten, met een paar trucjes en training zoals hieronder uitgelegd.

Stappen

Hoe de gag reflex te onderdrukken. Gevoelloos uw zachte gehemelte.
Hoe de gag reflex te onderdrukken. Gevoelloos uw zachte gehemelte.
 1. 1
  Gevoelloos uw zachte gehemelte. Wanneer een object raakt het zachte gehemelte (ver terug in het dak van uw mond), kan het de gag reflex teweegbrengen. U kunt een verdovende keelspray gebruiken om het zachte gehemelte, of een gel die normaal wordt gebruikt om tand pijn te verlichten ongevoelig. De effecten moeten duren ongeveer een uur, en uw zachte gehemelte zal minder reactief zijn.
 2. 2
  Los je gag reflex. Door het geleidelijk krijgen van uw zachte gehemelte gewend om aangeraakt, kunt u de gag reflex te minimaliseren, of misschien zelfs te ontdoen van het volledig. Dit is de eerste stap die het zwaard swallower moet nemen en het vereist inspanning en geduld in de tijd:
  • Zoek uit waar uw gag reflex begint. Dit kan worden gedaan door simpelweg met je tandenborstel om je tong te poetsen. Het punt het dichtst bij de voorkant van je tong die je gag maakt is waar je wilt concentreren.
  • Borstel je tong precies waar je gag begint. Ja, zult u gag, en het zal zijn onaangenaam, maar niet voor lang. Besteden ongeveer tien seconden borstelen dat gebied (en kokhalzen), en dan noemen het een nacht.
  • Herhaal dit proces in de komende paar nachten in exact dezelfde plek. Je zult merken dat je minder elke keer dat je het doet kokhalzen.
  • Verhoog het borstelen gebied. Zodra u uw tandenborstel op die plek kan aanraken zonder kokhalzen, is het tijd om de tandenborstel verder terug te gaan. Probeer borstelen ¼ tot ½ inch (6mm-12mm) achter waar uw gag gebruikt om te beginnen. Dit is uw nieuwe uitgangspunt. Herhaal dit proces als je deed in de eerste plaats.
  • Blijven verder terug bewegen van de borstel. Elke keer dat u de tandenborstel terug te gaan, heeft uw gag ongevoelig geweest in de vorige plek. Hou het verder en verder terug bewegen totdat u de verste visuele punt van je tong hebt bereikt. Uiteindelijk zal de tandenborstel in contact komen met het zachte gehemelte, indien zij niet reeds.
  • Persistent. Dit hele proces duurt ongeveer een maand in beslag nemen. Wanneer het proces is voltooid, moet u in staat om een ​​arts wattenstaafje de achterkant van je keel hebben zonder kokhalzen. Je zou kunnen hebben om het proces opnieuw te doen van tijd tot tijd, als uw reflex kan terugkeren als je dat niet doet. Een goede manier om jezelf ongevoelig houden is om je tong regelmatig poetsen. Niet alleen zal het helpen beteugelen de gag reflex, het zal ook u frissere adem!
 3. 3
  Ontspan. De gag reflex wordt geactiveerd door een combinatie van psychologie en fysiologie. Voor sommige mensen zal het psychologische aspect een grotere rol spelen. Misschien heb je een traumatiserende ervaring bij een arts of een kantoor van de tandarts in het verleden, of in het algemeen had, heb je een angst om de controle te verliezen. Communiceren met de tandarts of arts totdat u er zeker van dat ze zullen terugtrekken als je hen vraagt ​​naar-de wetenschap dat u de touwtjes in handen zal u helpen ontspannen. Sommige van de bovengenoemde stappen, zoals gecontroleerde ademhaling, helpen. U kunt ook om een ​​vorm van meditatie. In meer extreme situaties, sommige mensen.
 4. 4
  Til beide van je benen als je zit of ligt op je rug. Aanscherping van uw buikspieren zou kunnen helpen stoppen kokhalzen.
 5. 5
  Maak een vuist. Sluit je linkerduim in je linkerhand en maak een vuist. Knijp strak.
 6. 6
  Doe een beetje tafelzout op je tong. Bevochtig het topje van je vinger, doopt het in wat zout, en dep het puntje van je tong met dat. Een andere manier om dit te doen is een theelepel zout in een glas water, en spoel je mond met dat. Vergeet niet te spugen!
 7. 7
  Hum. Misschien vindt u dat het moeilijk is om gag en brom op hetzelfde moment.
 8. 8
  Luister naar muziek. Afleidende je geest kan helpen om deze uit het geven van te veel focussen op dat wat gags u.
 9. 9
  Pas op voor de gag reflex in de ochtend. Sommige mensen melden dat ze meer kans om gag eerder op de dag. Probeer de gag-inducerende activiteit plannen voor de late namiddag of 's avonds plaats.
 10. 10
  Adem door je neus. Het nemen van een neusdecongestivum voorhand kan helpen duidelijk de neus doorgangen en vergemakkelijken de ademhaling, als je neus verstopt is. Deze methode kan een goed idee zijn als het een vieze geur die is triggering je gag reflex.

Tips

 • Eet niet vlak voor de activiteit die de neiging heeft om de kokhalsreflex triggeren, om de kans op braken te minimaliseren.
 • Houd uw vingers ver weg van je keel! Dat veroorzaakt kokhalzen en eventueel braken.
 • Oefen het eten van voedingsmiddelen die je kokhalzen. Als u nog steeds gag, vermijd het eten.
 • Controleer om te zien of u allergieën. Als je je tanden poetst en je gag, kan het de tandpasta zijn, als je merkt dat je gag reflex gebeurt in de douche, het kan uw zeep die is triggering het zijn. U kunt proberen het veranderen van producten, of gaan organische, of meer vrij van chemicaliën.
 • Als met behulp van uw vingers, altijd voor zorgen dat ze schoon zijn, om de kans op besmetting te minimaliseren.
 • Probeer het bijhouden van een dagboek om je te helpen een patroon van wanneer de gag reflex opduikt lokaliseren. Het hoeft niet om iets bijzonders-gewoon noteer dan de tijd, datum en activiteit die u aan het doen waren zijn.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet dat de gag reflex is je lichaam de manier om je te beschermen tegen verstikking.
 • Raadpleeg uw arts. Overmatige kokhalzen kan een teken zijn van een meer ernstige aandoening, zoals GERD (Gastro-oesofageale refluxziekte), die te maken heeft met uw maag en het zuur niveaus in het.
 • Wanneer het ontkoppelen van de gag reflex met een tandenborstel, begin dan niet te ver naar achteren. Het is mogelijk om een ​​verder punt in je tong ongevoelig zonder eerst de behandeling van een plek naar de voorkant, en dit is niet wat je probeert te bereiken.