Wkenl

Hoe een probleem op te lossen

Het oplossen van problemen is een van de meest essentiële vaardigheden in het leven. Ongeacht wie je bent of wat je doet, zult u geconfronteerd obstakels. Hoe je omgaat met dergelijke uitdagingen zal vaak een bepalende factor in hoe succesvol je bent in het leven. Terwijl de problemen komen in een grote verscheidenheid van vormen en maten, zal dit artikel je een aantal tools helpen bij het vinden van oplossingen te geven.

Stappen

Hoe een probleem op te lossen. Er zijn vele manieren om problemen op te lossen, en het zal afhangen van uw situatie, uw ervaring, uw kennis, uw houding en uw probleem om de beste aanpak te bepalen.
Hoe een probleem op te lossen. Er zijn vele manieren om problemen op te lossen, en het zal afhangen van uw situatie, uw ervaring, uw kennis, uw houding en uw probleem om de beste aanpak te bepalen.

Overzicht

 1. 1
  Er zijn vele manieren om problemen op te lossen, en het zal afhangen van uw situatie, uw ervaring, uw kennis, uw houding en uw probleem om de beste aanpak te bepalen.
  • Uw situatie kan zijn dat u een lange termijn probleem dat zal de tijd nemen om op te lossen, zoals een juridisch geschil of een persoonlijk probleem. Uw situatie kan drukken, maar niet onmiddellijk. Zoals het geval kan voor het oplossen van een probleem op het werk, of hoe om te helpen uw kind te krijgen een betere kwaliteit op proef van volgende week zijn. Aan de uiteinden, kan uw situatie nijpend, zoals het ontdekken van je eenmotorige vliegtuig heeft net opraken van gas, en een oplossing is direct nodig.
  • Uw ervaring in het spel komt voor al het bovenstaande.
   • Als u een advocaat, of een counselor, zul je weten hoe je juridische en persoonlijke problemen navigeren door opleiding en ervaring, en de beste aanpak te nemen die op te lossen.
   • Als u een opvoeder, of zelfs een ouder die een ouder kind heeft, heb je al ervaren de moeilijkheden van de test-nemen, en zal de nodige vaardigheden om uw kind te helpen slagen te hebben.
   • Als je in ernstige, zult u waarschijnlijk rekenen op buikgevoel om uw probleem op te lossen. Als piloot, zal je al hebt getraind op hoe in een noodsituatie te reageren.

Verdeel en heers

 1. 1
  Gebruik logica om tot een conclusie. Op vrijwel elk probleem op te lossen, kunt u een proces van het gebruik eliminatie-deling van de kwestie neer totdat alles je nog hebt is het probleem. Er zijn vier basisstappen om dit proces:
  • 1. Definieer het probleem
  • 2. Ontwikkelen van een plan
  • 3. Uitvoering van het plan
  • 4. Evalueer de resultaten
  • Tot er een aanvaardbaar antwoord, zult u stap 2 herhalen en met 4 totdat dat antwoord is bereikt. We zullen een gemeenschappelijk probleem te gebruiken om dit scenario te illustreren.
 2. 2
  Definieer het probleem. Uw auto zal niet starten, er is niemand in de buurt, en de mechanica van auto's is een compleet mysterie voor u. Het is een gloednieuwe auto, zodat je niet bekend bent met het. Bovendien ga je te laat voor het werk als je niet je auto begon, dus het is aan jou om erachter te komen wat het probleem is. Er zijn veel zaken daar te behandelen, maar slechts een probleem: je auto zal niet starten.
  • Bij het definiëren van het probleem, niet van mening dingen die vreemde zaken zijn, alleen wat het werkelijke probleem is. U kunt later overwegen de andere kwesties.
 3. 3
  Heb een plan. Dit is van belang om voor het oplossen van een probleem, en sleutel voor het houden van de taak op spoor en het vinden van de oplossing in de kortste tijd. Voor ons voorbeeld, het plan is eenvoudig-hoewel misschien niet eenvoudig als een auto is een vrij complex apparaat. Het plan zal zijn om het probleem te breken in kleinere problemen die gemakkelijker worden opgelost, totdat we blijven zitten met de werkelijke oorzaak van het probleem.
 4. 4
  Uitvoering van het plan. We beginnen met grote, duidelijke ja / nee vragen. Weten wat het probleem is niet is net zo belangrijk als weten wat het is.
  • Heeft de motor draaien wanneer je bezig de starter? Als dat zo is, dan is de batterij is niet het probleem, en je hebt een grote mogelijkheid geëlimineerd. Als het niet omdraaien, dan weten we het probleem waarschijnlijk elektrisch. Voor dit voorbeeld zullen we zeggen dat het niet omdraaien.
   • We weten nu dat het probleem ligt waarschijnlijk ergens langs de elektrische weg, of het voorgerecht of accu of een ander elektrisch probleem.
 5. 5
  Evalueer de resultaten. Wat heb je geleerd uit de eerste test? Heeft het draaien een paar keer, dan vertraagd en stoppen? Heeft het alleen maar een klikkend geluid? Als dat zo was, zou het probleem waarschijnlijk een dode batterij. Voor dit voorbeeld, hoewel, wat is er gebeurd was noch de startmotor of de motor maakte geen geluid bij allen, en niet eens een poging gedaan om te starten. Dit zou kunnen betekenen een totaal lege batterij, met uitzondering van het feit dat de sleutel veroorzaakt al de dashboard verlichting en de radio om op te komen, net als normaal.
  • Nu weten we dat de batterij lijkt in orde, maar iets is nog steeds de auto kan starten voorkomen. Dus we weten het probleem is dat de macht niet krijgt om de starter als u de sleutel omdraait. Dat niet helpt je aan de slag, hoewel, dus begin opnieuw vanaf stap 2.
 6. 6
  Ontwikkelen van het volgende plan. Als je automonteurs wist, zou je kijkt onder de motorkap om te zien of alle onderdelen er waren. Voor dit voorbeeld, hoewel, je zou het niet weten klep afdichting van een tweekleppige. Toch, je kijkt, zie de motor nog binnen, en niets is uiteraard ontbreekt, zodat uw volgende plan is om een ​​expert-het instructieboekje raadplegen.
 7. 7
  Uitvoering van het plan. Omdat je het probleem neer genoeg om te weten dat het niet een dode batterij of geen gas hebt versmald, je kijkt in de handleiding van waar het probleem eigenlijk is: het starten van de auto.
  • Je mee een groot alarm icoon met tekst waarin staat: "Om veiligheidsredenen moet u stap op het rempedaal om uw auto te starten."
 8. 8
  Evalueer de resultaten op basis van deze nieuwe kennis. Hebt u op het rempedaal terwijl u voor het eerst geprobeerd om de auto te starten? Als je gedaan hebt, dan is dat niet het probleem. Echter, om een ​​lang voorbeeld draaglijk te maken, laten we zeggen dat u verwaarloosd stap op het rempedaal.
 9. 9
  Ontwikkelen van het volgende plan. Het wordt steeds makkelijker, nietwaar? Uw volgende plan is om te proberen de auto te starten met het rempedaal ingedrukt.
 10. 10
  Uitvoering van het plan. Proberen om de auto te starten met de rem ingeschakeld.
 11. 11
  Evalueer de resultaten. Is het begonnen? Ja, het deed! Uw probleem is opgelost, en je bent op weg naar je werk.
  • Was het niet begonnen, kan het ook het punt waar u bellen in een echte expert-uw automonteur te worden. Echter, vanwege uw methodische en ijverige pogingen om het probleem op te lossen, zal je in staat hem een ​​heel goed idee van wat er mis is, dat de tijd die het kost hem om erachter te komen wat er mis is, wat uw factuur zal lager zal verminderen te geven.

Brainstormen

 1. 1
  Praat met mensen. Als uw probleem niet direct, en je tijd om samen te komen mensen die vaardigheden of ervaring die betrekking hebben op uw probleem hebben, profiteren van het hebben van een dergelijke slimme vrienden. Laten we zeggen dat je wilt een bedrijf te starten, maar weet niet hoe verder te gaan.
 2. 2
  Krijg je mensen samen rond de tafel. Als je in een zakelijke omgeving, bel een vergadering. Als het meer informele en je belt op vrienden, nodig ze uit voor een sociale zakelijke bijeenkomst.
 3. 3
  Definieer het probleem. Ja, net zoals hierboven, kun je niet een probleem op te lossen totdat je eerst definiëren.
  • Het probleem is dat je wilt een bedrijf te starten, maar hebben niet de kennis die je nodig hebt om het met succes te doen.
 4. 4
  Maak een plan. Praat met je team. Brainstorm-dat is, luisteren naar hun ideeën, bespreken, en daarop voort te bouwen. Gooi uw ideeën op de tafel, en laat mensen praten ze net zo goed. Vaak zul je merken dat iedereen zal hebben kleine stukjes van een idee, maar samen je een veel grotere plannen om verder te gaan creëren.
  • Het plan in ons voorbeeld zal zijn voor u de schets voor het business plan te ontwikkelen. Dit geeft u concrete stappen te volgen die u zal toelaten om uw bedrijf en haar doelstellingen te definiëren, onderzoekt de concurrentie, evalueren van de markt, en hebben een duidelijk overzicht van wat je wilt bereiken.
 5. 5
  Uitvoering van het plan. Bouw het business plan van de grond af. Het zal een tijdje duren, en het zal de grenzen van je kennis te testen, maar het zal je duwen langs het pad naar het hebben van een succesvolle onderneming.
 6. 6
  Evalueer de resultaten. Wanneer u uw business plan hebt gemaakt, verzamel je team weer, en bespreken wat je hebt ontdekt. Brainstorm nogmaals, het luisteren naar en implementeren van wat werkt, weggooien wat niet.
 7. 7
  Herhaal dit totdat je hebt verfijnd uw plan en u bent klaar om uw bedrijf te beginnen. Dat probleem is opgelost, maar er zal veel meer vooruit zijn!

Onderzoek

 1. 1
  Er zijn vele benaderingen van het oplossen van problemen. Misschien wel een van de meest belangrijke benaderingen voor het oplossen elk probleem is onderzoek. Of het lezen van de handleiding om uit te vinden waarom je auto start niet, of gebogen over eindeloze juridische volumes van anamnese en precedent om de beste aanpak voor die civiele zaak vinden, kan het onderzoek een essentiële rol spelen bij het oplossen van problemen.

Ijver

 1. 1
  Tot slot, misschien wel de beste aanpak van alles is voor elke benadering die je kent te nemen, en geef niet op totdat uw probleem is opgelost. Er is een oplossing voor alle problemen, zelfs als deze oplossing moeilijk te accepteren. Zoals de I Tjing zegt vaak, "doorzettingsvermogen bevordert."
 2. 2
  Good luck!

Tips

 • Als je het gevoel dat je niets kunt doen, stoppen met denken over wat je niet kunt doen en gaan nadenken over wat je kunt doen. Ook al is het iets kleins of lijkt onbelangrijk, misschien dat kleine stap alleen leiden tot een andere, grotere stap.
 • Als je begint te voelen overweldigd of gefrustreerd, neem een ​​adempauze. Realiseer je dat elk probleem heeft een oplossing, maar soms moet je bent zo verpakt in het dat je niets, maar het probleem kan zien.
 • Wees moedig.
 • Houding is de sleutel. Hoe meer problemen je het oplossen van de grotere is uw ervaring met het oplossen van problemen. U kunt een oplossing van het ene gebied naar het andere alleen door ervaring op te passen. Sta open voor nieuwe problemen.
 • Overweeg probleemoplossend boeken die specifiek betrekking hebben op uw probleem. Polya's boek "How to Solve It", is een voorbeeld van een uitstekend boek voor algemene probleemoplossing.
 • Houd rekening met de rol van anderen kan spelen in het oplossen van problemen. Team werk speelt vaak een belangrijke rol in dergelijke kwesties. De dreiging van de persoonlijke spanningen in dergelijke situaties alleen maar onderstreept het belang van de bevordering van de duidelijkheid en de logica binnen de groep.
 • Albert Einstein beroemde uitspraak "Je kunt een probleem met de zelfde geest die het creëerde niet oplossen." Wanneer u een probleem te identificeren, zou je emotioneel in rekening worden gebracht, teleurgesteld dat het probleem bestaat. De eerste emotionele reactie is normaal, maar hoe je uitdrukken zeer belangrijk. Boos op anderen zal meestal zetten ze in een defensieve of teruggetrokken positie, veel minder nuttig voor gezamenlijk oplossen van problemen. Geef jezelf een moment te laten de eerste emoties te kalmeren, dan zul je beter in staat om te evalueren en beslissen over hoe productief gaan. Probeer kalm en logisch te zijn bij het naderen van een probleem, oplossing ligt uiteindelijk bij deze aanpak.

Waarschuwingen

 • Natuurlijk, gezond verstand is essentieel voor het oplossen van eventuele problemen. Volg niet een procedure die leidt tot bedreiging, tenzij zulke gevaren zijn onvermijdelijk.
 • Niet afkeren van uw problemen. Het terug zal vroeg of laat komen en het zal moeilijker op te lossen zijn. Gezond verstand kan helpen om de grootte van het probleem te verminderen.