Wkenl

Hoe je buitenspel te begrijpen in het voetbal (voetbal)

Ondanks het feit dat een van de kortste van de 17 wetten van het voetbal, de buitenspel regel, wet 11, is waarschijnlijk de meest onbegrepen regel in het voetbal. Het is ook een die veel controverse vanwege verhoogt het subjectieve element van de oproep van de scheidsrechter. En toch, de FIFA stelt ons gerust dat het eigenlijk een van de gemakkelijkste regels te begrijpen.

Of je bent altijd krijgen opgeroepen voor buitenspel, of je bent een toeschouwer zonder een idee wat buitenspel schendingen zijn allemaal over, dit artikel wordt uitgelegd hoe u de regel te begrijpen.

Merk op dat de term 'buitenspel' verwijst naar Europees voetbal, in voetbal spraakgebruik heet 'buitenspel'.

Stappen

Hoe je buitenspel te begrijpen in het voetbal (voetbal). Leer een beetje geschiedenis achter de buitenspel regel.
Hoe je buitenspel te begrijpen in het voetbal (voetbal). Leer een beetje geschiedenis achter de buitenspel regel.
 1. 1
  Leer een beetje geschiedenis achter de buitenspel regel. De buitenspelregel is ontstaan ​​in de vroege dagen van het voetbal, op de middelbare school games, het werd ingevoerd om luier spelers stoppen gewoon opknoping over het doel zone, wachtend op de bal en het streven naar een eenvoudig doel nemen. Volgens de regels van Eton College (1847), die buitenspel stond ooit bekend als "sluipen". Na verloop van tijd, is de buitenspel regel geëvolueerd naar een goede balans van het spel (op een gegeven moment was het zo hard dat er geen doelpunten werden gescoord!) Te waarborgen; door 1925 FIFA gewijzigde regel zodat slechts twee spelers moest zijn tussen de aanvaller en het doel. In 1990, werd de regel gewijzigd om het spel te stromen vrijer weer helpen, door middel van het toelaat een aanvallende speler om ter hoogte van de tweede-aan-laatste verdedigende speler zonder buitenspel geroepen zijn.
 2. 2
  Begrijpen wat buitenspel betekent. De redenering achter de buitenspel regel blijft vrij veel het zelfde als toen het werd ingevoerd, te weten, het is gericht op het voorkomen van een aanvallende speler van wachten op de bal dicht bij het doel. In eenvoudige termen, buitenspel komt voor wanneer een aanvallende speler gaat achter de lijn van de verdedigers voordat de bal is getrapt om ze. In meer detail, buitenspel optreedt wanneer:
  • de aanvallende speler in de tegenstander de helft van het veld
  • de aanvallende speler is dichter bij de doellijn dan de laatste verdedigende speler (niet inclusief de keeper) en de bal.
  • de aanvallende speler is betrokken bij het spel, hetzij door het spelen van de bal of interfereren met een verdediger of keeper
  • Wanneer een buitenspel overtreding wordt genoemd, wordt het spel gestopt en een indirecte vrije schop (de bal moet een andere speler te raken voordat er een doelpunt wordt gescoord) wordt toegekend aan de tegenpartij.
 3. 3
  Uit te werken of de aanvallende speler is eigenlijk in een buitenspel positie. Hier is hoe de buitenspel positie te bepalen:
  • Houd een oogje op de dichtstbijzijnde twee naar het doel, waaronder de doelman.
  • Als er minder dan twee verdedigers (inclusief de doelman) tussen de aanvallende speler en het doel, en de aanvallende speler geen balbezit heeft, dan is de aanvallende speler in een buitenspel positie.
  • Als de aanvallende speler in een buitenspel positie wanneer een teamgenoot speelt de bal, dan is het buitenspel overtreding moet worden genoemd wanneer de speler de bal raakt of voorkomt dat de tegenstander uit het aanraken van de bal.
  • Merk echter op dat het niet voldoende is voor een speler om in de "buitenspel" om te kunnen buitenspel worden verklaard. Het belangrijkste element is "bemoeien met het spel", die wordt gedefinieerd als het aanraken van de bal of het voorkomen van een tegenstander van het aanraken van de bal.
  • Aangezien het enige criterium voor het zijn in een buitenspel positie is het moment van spelen (de contactpersoon van de pas), kunnen spelers vrij ZONDER overwogen (of zogenaamde) buitenspel verplaatsen in een buitenspel positie NA dat contact. Omgekeerd, een speler in de buitenspel positie op een pass, is NOG buitenspel (en zal worden genoemd), indien die speler zet terug in buitenspelpositie positie om de pas te ontvangen. Het is alsof de onside / buitenspel "bevriest" na contact van een pass. Vanwege dit, aanvallende spelers kan sprint voorbij de verdediging, zodra de bal wordt gespeeld (ook al is de bal nog niet is aangekomen). Dit kan ervoor zorgen dat ze worden "open" (niet verdedigd) wanneer ze de pas, en toch niet buitenspel.
 4. 4
  Begrijpen wat het doet. De assistent-scheidsrechter (AR) is in de positie van het bellen van een buitenspel overtreding. Wanneer de buitenspel staande speler interfereert met spelen, zal de AR zijn vlag te verhogen tot een strafbaar feit signaleren.
  • De assistent-scheidsrechter zal zijn vlag te hijsen recht in de lucht om aan te geven is er een buitenspel overtreding. De scheidsrechter zal de oproep om het afspelen te stoppen, of hij kan de assistent-scheidsrechter overrulen.
  • Als de scheidsrechter beslist om het fluitje te blazen en stop spelen, zal de assistent-scheidsrechter dan zakken zijn vlag in de 45 º (voor een speler aan de andere kant van het veld), 90 º (voor een speler in het midden van het veld), of 135 º ( voor een speler op de nabije zijde van het veld), afhankelijk van welke speler offsides.
  • De scheidsrechter geeft een indirecte vrije schop aan de tegenstander team uitgereikt door het houden van een arm in de lucht (voor en na de herstart) alvorens de bal een andere speler op het veld geraakt.
 5. 5
  Weten wanneer een speler is niet buitenspel. Als de bal tussen een speler en het doel, dan de aanvallende speler kan niet buitenspel. Zo kan de speler dribbelen de bal voorbij de laatste verdediger.
  • Een speler kan niet buitenspel worden op de verdediging van de helft van het veld. Het verste punt dat je moet terugtrekken in een buitenspel oproep te vermijden is de middenlijn.
  • Een speler kan niet buitenspel worden rechtstreeks uit een inworp.
  • Een speler kan niet buitenspel direct uit een hoekschop nemen.
  • Een speler kan niet buitenspel rechtstreeks worden van een doel-kick.
  • De laatste drie punten zijn makkelijk te onthouden als je ze gelijk te stellen aan de bal verlaten van het speelveld. De drie bovenstaande punten zijn de herstart voor de bal verlaten spel en daarom is er geen buitenspel op de volgende herstart.
 6. 6
  Let op bij buitenspel komt te vervallen. Buitenspel is alleen van toepassing op het moment dat de bal het laatst werd aangeraakt door een aanvallende speler, niet na de aanraking. Zodra een teamgenoot gaat een bal aan de aanvallende speler, hij kan legaal sprint voorbij de laatste verdediger om de kick te ontvangen omdat hij balbezit.

Tips

 • Een vaak onbegrepen gebruik van de buitenspel regel treedt op wanneer de keeper verlaat zijn lijn op een set stuk en er is slechts een verdediger op de lijn. Als een aanvallende speler krijgt de bal achter de keeper toen hij of zij is buitenspel. Een voorbeeld van deze regel is het afgekeurd doelpunt van Carlos Vela voor Mexico tegen Zuid-Afrika in het WK 2010.
 • De buitenspel regel kan gelden voor iedere speler. Het is niet beperkt tot de spits.
 • De herstart voor een buitenspel overtreding (het is geen fout) is een indirecte schop voor het verdedigende team.
 • In enkele kleine voetbalwedstrijden met jongere kinderen, kan buitenspel niet worden opgeroepen door de scheidsrechter.
 • Het is nuttig om de buitenspelregel in actie te zien. Twee betrouwbare bronnen zijn (u moet uw streaming optie kiezen):
 • De buitenspel regel is onderhevig aan frequente revisie - en dergelijke herzieningen kunnen grote gevolgen hebben voor de manier waarop het spel gespeeld hebben.

Waarschuwingen

 • Nooit ruzie met de scheidsrechter, zullen ze niet een oproep om te keren, omdat je het niet eens. Meer waarschijnlijk dat je gewoon ergeren hen en zij zullen minder snel om u later speling snijden.