Wkenl

Hoe maak je een defibrillator te gebruiken

Defibrillatie is een elektrische schok aan het hart afgegeven ontworpen om een ​​levensgevaarlijke aritmie te beëindigen. De Automatische externe defibrillator (AED) is een apparaat dat in staat is automatisch detecteren van een hartritme dat een schok nodig. De AED zal zichzelf opladen en vraagt ​​de gebruiker om een ​​schok toe te dienen aan het slachtoffer. AED analyseert het hartritme meerdere malen het slachtoffer om zeker te zijn dat het een schokbaar ritme. Alle AED's kunnen worden bediend door met deze stappen:

Stappen

Hoe maak je een defibrillator te gebruiken. Bevestig elektroden op het slachtoffer ontblote borst zoals afgebeeld.
Hoe maak je een defibrillator te gebruiken. Bevestig elektroden op het slachtoffer ontblote borst zoals afgebeeld.
 1. 1
  Bevestigen hartstilstand. Controleer om te zien of het slachtoffer niet in staat is om te reageren en er is geen ademhaling wanneer u de luchtwegen (door het kantelen van de rug van de kop en het opheffen van de kin omhoog) te openen.
 2. 2
  Zet de AED.
 3. 3
  Bevestig elektroden op het slachtoffer ontblote borst zoals afgebeeld.
 4. 4
  Indien nodig, de stekker van de kabel van de pads in de AED (meestal naast een knipperlicht).
 5. 5
  Laat de AED om het hartritme te analyseren.
 6. 6
  Als er een schok wordt aangegeven door de aed, duw de schok-knop.
 7. 7
  Als er een schok is aanbevolen (soms is het niet) er zeker van iedereen "staat duidelijk", en niet de patiënt niet aan.
 8. 8
  Als de patiënt nog niet ademt, start reanimatie. Geef 30 borstcompressies en vervolgens 2 beademingen en blijven deze cyclus totdat de AED geeft nadere instructies of de patiënt begint te ademen.

Tips

 • Professionele instructie wordt sterk aanbevolen. U kunt dit controleren met het European Heart Association en de Europese Rode Kruis naar beschikbare classes.There zijn AED Training machines & klassen speciaal ontworpen om de gebruiker vertrouwd te maken met de AED "basics" geworden Er is geen manier voor een individu om te oefenen met de werkelijke AED.
 • Doe altijd de borst pads op een blote borst, niet te doen zal de AED te onnauwkeurig zijn.
 • De meeste AED's worden geleverd met een scheermes voor mogelijke situaties aan de borst van een persoon met een harige borst te scheren. Als de patiënt heeft een behaarde borst en er is geen scheermes in de AED-kit, zet de pads op en ze hen snel te verwijderen in de tegenovergestelde richting waarin het haar groeit. Een harige borst kan ertoe leiden dat de AED aan niet zo effectief.
 • Leer reanimeren als onderdeel van cardiale zorg.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen alcohol pads aan de borst te reinigen voordat u pads aan de borst.
 • Zorg ervoor dat de borst van de patiënt is niet nat voordat u de pads. Droog de borstkas uit voordat u de borst pads.
 • Gebruik altijd de juiste borst pads voor het type patiënt (dwz, pediatrische patiënten nodig pediatrische borst pads en volwassen patiënten moeten volwassen borst pads. Zet nooit volwassen pads op een pediatrische patiënt en vice-versa.
 • Gebruik nooit een echte AED op een patiënt die niet is het weergeven van alle tekenen van een hartstilstand; gebruik een opleiding AED.