Wkenl

Hoe maak je een pijl schieten

Historisch gezien, boogschieten werd gebruikt in de jacht en de bestrijding. In de afgelopen tijd, werd het een precisie-sport, met als doel het afschieten van een pijl op een verafgelegen doelwit blijft hetzelfde, en in 1972, boogschieten terug naar de Olympische Spelen na meerdere pogingen, zelfs sinds resterende populair. Of u geïnteresseerd bent in concurrerende boogschieten, precisie schieten voor persoonlijke prestatie of u wilt pijl schieten te gebruiken voor algemene sportieve redenen, schieten een pijl en boog kan een zeer bevredigend tijdverdrijf. Lees deze handleiding en met de juiste techniek u een schot in de roos in een mum van tijd zult schieten!

Stappen

Hoe maak je een pijl schieten. Bepaal je dominante oog.
Hoe maak je een pijl schieten. Bepaal je dominante oog.
 1. 1
  Bepaal je dominante oog. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, je dominante oog is nauwkeuriger in het oog en het inschatten van afstanden. Met boogschieten, oog dominantie is belangrijker dan de hand-dominantie.
 2. 2
  Gebruik apparatuur die je dominante oog past. De meeste boogschieten apparatuur wordt bestempeld als "rechtshandige" of "linkshandig" (verwijzend naar welke hand terug trekt de pees) waarschijnlijk omdat voor de meeste mensen, hun dominante oog is aan dezelfde kant als hun dominante hand. (Rechts oog dominantie komt vaker voor en dus is rechtshandigheid.) Maar als je dominante oog is het tegenovergestelde van je dominante hand, moet u overwegen het verkrijgen van apparatuur voor uw zwakke hand. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om uw dominante oog te gebruiken om te richten.
  • Rechteroog dominant: Gebruik een rechtshandige boog, houd de boeg met je linkerhand, en trek de pees terug met je rechterhand.
  • Linkeroog dominant: Gebruik een linkshandige boog, houd de boog met je rechterhand, en trek de pees terug met je linkerhand.
 3. 3
  Het verkrijgen van de juiste versnelling. Bepaalde onderdelen van de uitrusting zijn essentieel voor het waarborgen van zowel een veilige en plezierige ervaring bij het beoefenen van boogschieten. De volgende items worden aanbevolen:
  • Draag een arm-guard (ook bekend als een "vambrace" of bracer) op je boog arm (de kant die de boeg houdt) om te voorkomen dat het krijgen geslagen door de pees (als je geen gebruik maken van een je zal eindigen villen uw onderarm als je het te veel).
  • U kunt ook een borst beschermer te dragen, vooral als u een vrouw bent, om je borst te beschermen tegen touwtje branden, evenals kleding houden van het krijgen in de weg. Dit wordt meestal gemaakt van flexibele kunststof.
  • Krijg een tab vinger voor de string de hand. Dit is een klein stukje leer of zware stof die uw tekening vingers beschermt wanneer je laat gaan van de pees.
  • Een bowling kan worden gedragen om je hand te blijven op de grip, en ook om uw open hand houden tegen de handgreep, die het mogelijk maakt de boeg om tijdens vrijlating vrij kan bewegen.
  • Een pijlkoker wordt gedragen op de rug of om je middel, en is de plaats waar de pijlen worden gehouden.
 4. 4
  Stel dat de juiste houding schieten. Je lichaam moet loodrecht op het doel en de schietpartij lijn te zijn, wat betekent dat als u trok een denkbeeldige lijn van jou naar de doelgroep, zou deze lijn gaan over het midden van je voeten. Als je rechteroog dominant, houd de boeg met je linkerhand, richt je linker schouder naar het doel, en het omgaan met de pijl en string met uw rechterhand. Als je linkeroog dominant, het is het omgekeerde.
  • Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar, zodat je twee voeten vormen een rechte lijn wijst naar het doel.
  • In termen van houding, rechtop zonder spanning. Het moet een comfortabele, maar stevige houding zijn. In de juiste vorm, de boogschutter staat rechtop, de vorming van een "T". Rugspieren de boogschutter's worden gebruikt om de pijl te trekken naar het ankerpunt.
 5. 5
  Nock de pijl. Wijs met de boeg naar de grond en plaats de schacht van de pijl op de pijl rust. Maak de achterkant van de pijl op de pees met de nok - de kleine plastic onderdeel met een groef voor dit doel. Als de pijl heeft drie schoepen, of fletching veren, oriënteren de pijl zodat een enkele lamel is weg van de boeg wijzen. Plaats de pijl onder de nok kraal of tussendoor als er twee nock locators. Als je nog nooit eerder gedaan, het is een heel goed idee om iemand die weet hoe je laten zien wat te doen hebben.
 6. 6
  Gebruik drie vingers om licht te houden van de pijl op de pees. Meestal wordt de wijsvinger gehouden boven de pijl en de middel-en ringvinger hieronder. Dit heet de Middellandse draw of "split vinger" stijl en is momenteel de meest populaire stand. In de oosterse traditie van het houden van de pees, wordt de boeg gehouden met de duim en dit wordt vaak gedaan met behulp van een ring van metaal of bot aan de duim te beschermen. Een ander type van grip gebruikte het om alle drie vingers onder de pijl, die zal trekken de pijl dichter bij het oog te plaatsen.
 7. 7
  Verhogen en trek je boog. Dit wordt vaak gedaan in een vloeiende beweging en met herhaalde de praktijk, zal betrekken perfecte controle over je bewegingen, zodat u zich volledig concentreren op het doel en niet afgeleid worden, zelfs niet door vermoeidheid. Wanneer houdt de boeg, moet het in zo relaxed een manier worden gehouden als mogelijk, zonder dat koppel op de riser van de boeg.
  • 1. Houd de boog arm naar buiten in de richting van het doel. Je innerlijke elleboog moet parallel aan de grond en de boog moet altijd verticaal blijven. Je moet in staat zijn om te kijken recht naar beneden de rug van de pijl
  • 2. Trek de string hand naar het gezicht om een ​​'ankerpunt'. Het anker is meestal ergens rond de kin, wang, oor of de hoek van de mond. Aangezien dit is uw referentiepunt moet consistent van schot tot schot te blijven. Zorg ervoor dat u te veel ontspannen of te houden terug te trekken zodra u het ankerpunt te bereiken, of je ziek-gerichte schoten riskeren of macht te verliezen.
 8. 8
  Streven. Kies ofwel instinctief schieten of schieten met een gezicht.
  • Instinctief schieten is de coördinatie tussen de ogen en de boog arm, waardoor uw ervaring en onderbewustzijn om je bewegingen te begeleiden. Het vereist grote hoeveelheden van de concentratie en de praktijk. Focus op niets anders dan het midden van het doel.
  • Fotograferen met een gezicht gaat aanpassen pinnen aan de zijkant van een compoundboog of een doel recurves, instellen voor verschillende afstanden. Op deze manier is het veel makkelijker om te leren, dus het beste is voor een beginner gebrek aan ervaring.
 9. 9
  Laat de pijl door het ontspannen van de vingers van je touw de hand. Hoewel dit eenvoudig klinkt, kan de manier waarop u uw vingers van de pees vlucht van de pijl beïnvloeden. Het doel is om zo schoon een release mogelijk en als een beginner, zal dit waarschijnlijk enige tijd duren. Problemen die je kunt tegenkomen bij het loslaten van de boog onder een spier te vertrekken, wiebelen of anticiperen op het schot onnauwkeurig. Iets dat de string afbuigt van de manier waarop u uw vingers te verwijderen kan natuurlijk van de pijl te veranderen.
 10. 10
  Zodra de pijl heeft verlaten voor zijn doel, beweeg je trekhand rug en de afwerking van de schouder rotatie. Houd de boeg hand stil totdat de pijl raakt zijn doel. Let op je pijl als het vliegt.
 11. 11
  Schiet de volledige einde van pijlen. Deze bestaat gewoonlijk uit zes pijlen. Herhaling is leren - met de praktijk, zult u dan verbeteren de tijd. Onderdeel van het leren om een ​​pijl te schieten effectief is leren de volgorde hierboven zo goed dat het gewoon stromen en je laat je niet afleiden door het hebben om elke afzonderlijke beweging te herinneren. Verwachten dat het in eerste instantie moeilijk zijn, maar het zal meer vocht en comfortabel het meer dat je steeds weer de stappen doorlopen worden.
 12. 12
  Scoor je pijlen als je wilt. Er zijn tien gelijke afstand ringen op een standaard FITA (International Archery Federation) doel. De twee binnenste gele cirkels gelijk aan 10. Dan daalt de waarde van een als je naar buiten bewegen. Als de pijl is gewoon aanraken of op de lijn wordt bekroond met de hoogste score. Uiteraard is het de bedoeling om pijlen zo dicht mogelijk naar het centrum van het doel te schieten.
  • Verschillende disciplines (veldschieten, dier boogschieten, Beursault boogschieten, enz.) worden herkend door de FITA met betrekking tot afstand, aantal pijlen, doel type en uitrusting; deze variaties moet rekening worden gehouden bij het scoren. Er kunnen ook de termijnen, zoals bij de Olympische Spelen.

Tips

 • Een schutter moeten aandacht besteden aan de terugslag of volg via van zijn of haar lichaam, als het problemen met de vorm (techniek) kunnen duiden.
 • Als je een beginner bent, wilt u misschien om push ups doen, pull ups of andere arm spierversterkende oefeningen voor je begint. Dit zal u helpen bij het vasthouden van de boog, zodat je armen niet wankel krijgt daarbij te streven.
 • Trilt zijn nuttig en worden vaak gebruikt op ranges. Ze kunnen door een metalen staaf en loop in de grond gestoken of een cilindrische container opknoping van uw riem te zijn.
 • Vermijd 'slapping' je onderarm met de pees door het draaien van je arm naar binnen. Niet alleen is het een stabiele positie, maar roteert gemakkelijk innerlijke onderarm weg van het pad van de snaar.
 • Als een schutter vordert van beginner tot een meer gevorderd niveau een "open houding" is ontwikkeld. Elke schutter een bijzondere voorkeur hebben, maar meestal deze term geeft aan dat het buitenste been van de opname regel een halve tot een hele voet-lengte voor de andere bevindt, op de grond.

Waarschuwingen

 • Trek niet terug en laat de pees zonder pijl. "Dry vuren" veroorzaakt micro-breuken in de boeg van de stress van de kracht wordt geabsorbeerd.
 • Draag een arm guard wanneer je schiet een boog om schaafwonden of snijwonden op de boeg arm te voorkomen. De meeste bereiken vanaf de pols tot de elleboog, maar afhankelijk van de schutter schieten stijl het kan nodig zijn om uit te breiden naar de bovenarm. Maak je geen zorgen als het pijn doet nog steeds de eerste paar keer, dat is normaal voor beginnende schutters.
 • Streven altijd de boeg richting het bereik of de grond. Tijdens het fotograferen geen dier of mens moet in de range (gebied vooruit schieten lijn). Wees voorzichtig te allen tijde.

Dingen die je nodig hebt

 • Pijlen
 • Boog
 • Arm guard
 • Borst guard (optioneel)
 • Vingerlip (optioneel)
 • Quiver (optioneel)
 • Doel
 • Reeks