Wkenl

Hoe maak je een pijlstaartrog steek te behandelen

Op 4 september 2006 Steve Irwin (aka "The Crocodile Hunter") tragisch overleed toen een pijlstaartrog weerhaak doorboorde zijn hart. Steve was erg jammer omdat pijlstaartrog steekt zijn zelden dodelijk. Dit artikel biedt tips over hoe je een kleine pijlstaartrog steken bij professionele medische hulp is niet mogelijk behandelen.

Stappen

Hoe maak je een pijlstaartrog steek te behandelen. Dompel de betreffende ledemaat in de heetste water draaglijk voor twee uur.
Hoe maak je een pijlstaartrog steek te behandelen. Dompel de betreffende ledemaat in de heetste water draaglijk voor twee uur.
 1. 1
  Ontspan. Stingray steken zijn zelden dodelijk. Dat gezegd hebbende, moet je professionele medische hulp te zoeken indien mogelijk. Stingray steken worden veroorzaakt door de scherpe weerhaak die een eiwit gebaseerde gif verzendt. Dit gif veroorzaakt extreme pijn die spike en zal afnemen in de komende uren, en laten vaak snij-en schaafwonden op de angel website. De pijn is het meest extreme gedurende de eerste 30-90 minuten na de steek, stekelige aan en uit gedurende deze tijd ook. Het is gebruikelijk dat een steek te bloeden een goede beetje en zwellen. Niet meer dan reageren, omdat dit kan ertoe leiden dat u meer pijn te voelen en eventueel sterven. Dit is zeer ernstig en moet u medische hulp te zoeken meteen.
  • Als u een of meer misselijkheid, braken, spierkrampen of rillingen, gaat u naar de dichtstbijzijnde meldkamer onmiddellijk, omdat dit een teken van een allergische reactie of een overdosis gif zou kunnen zijn. Als je begint aan de volgende te voelen: beklemming op de borst, zwelling overal op het gezicht, ademhalingsproblemen, striemen (netelroos) overal op uw lichaam en misselijkheid u ondervindt een allergische reactie! U moet onmiddellijk naar een ER. Elke abnormale reactie (behalve af en toe jeuk, kleine zwelling op steken plaatse of terugkerende pijn) moet worden gemeld aan een arts meteen. Bij twijfel, altijd medische hulp te zoeken, vooral als de wond ontstoken raakt, of een infectie niet verdwijnen binnen een paar dagen met bij-thuisbehandeling.
 2. 2
  Dompel de betreffende ledemaat in de heetste water draaglijk voor twee uur. Andere warmtebronnen, zoals een hoog vermogen schijnwerper, motor spruitstuk afgedekt met een vochtige handdoek of warme auto kap bedekt met een vochtige handdoek kan ook worden gebruikt met de nodige voorzichtigheid. Een instant hot pack, zoals de soort gebruikt in de handschoen warmers kan een goede zaak om bij de hand houden in je EHBO-kit bij venturing in pijlstaartrog grondgebied zijn. Open vuur, van welke aard is waarschijnlijk te gevaarlijk om te gebruiken vanwege het risico van verbranding van de huid, maar kan worden beschouwd als grote zorg is genomen om branden te voorkomen en niets anders beschikbaar is. * Omdat rog gif bestaan ​​uit warmte-labiele eiwitten hiermee worden de tertiaire structuur van het polypeptide eiwitmolecuul veranderen door het denatureren en daardoor deactiveren gif. Uiteindelijk betekent dit dat het gif minder effect zal hebben. Niet alleen het hete water helpen het gif, maar tegelijkertijd zal aanzienlijk de hoeveelheid pijn het slachtoffer ervaart verminderen. Strand badmeesters houden soms emmers warm water rond het station op drukke zomerdagen - je zou kunnen vragen om het te gebruiken. Het gif zal vaak gel worden of gelei-achtig en sijpelt uit de open wond - dit is gewenst.
 3. 3
  Wikkel de wond in een geïmproviseerde bandage van elk beschikbaar schone, niet-pluizende doek gedrenkt in warm water zodra de wond is gestopt lekt.
 4. 4
  Gebruik van een topisch antibioticum om de kans op infectie te verminderen en pijn. Als de wond site toont tekenen van infectie, zoals roodheid, langdurige zwelling of pus, onmiddellijk een arts raadplegen. Topische antibiotica zijn geen vervanging voor goede medische hulp. Onbehandelde infecties kunnen leiden tot verlies van ledematen of de dood.

Hete zand

 1. 1
  Als je op het strand en het zand is heet, begraaf je voet in heet zand. Dit helpt met de pijn en zwelling. Strandwachten geven hetzelfde advies. Als een arts die heeft behandeld vele pijlstaartrog en sculpin steken, de meest waardevolle advies is dit: Het gif van deze zeedieren zijn hitte labiel, en het weken het getroffen deel, meestal een hand of voet, in warm water maakt niet alleen de pijn gaan weg, maar vernietigt het gif. Hoe lang te weken wordt gemakkelijk bepaald door het verwijderen van het uiteinde van het water. Als het nog steeds pijn doet, zet het terug in!

Borst en buik wonden zou komen door het niet verwijderen van de indringende object, ongeacht wat het is, zoals je kan toenemen intern bloeden wanneer u het verwijdert.

Tips

 • Warm water werkt echt. De pijn geassocieerd met de angel is absoluut ondraaglijk. Als u de zorg voor iemand die enkel werd gestoken, als het niet al in heet water, stoppen met lezen, ga laten weken in warm water.
 • Wanneer u zwemmen, vooral in tropische wateren, altijd voorzichtig zijn. Roggen, haaien en andere gevaarlijke leven op zee rond kon zijn. Ook, kijk uit voor mensen om je heen die hulp nodig heeft.
 • Azijn, sinaasappelsap, ki-ora, frisdrank of andere zure vloeistoffen, naast bijna-kokend heet water, zal NIET effectief tegen pijlstaartrog gif zijn zoals ze zijn zuur. (Zuren kunnen echter vlot kwallen en brandmier steken). Afwasmiddel, zeep (pH 9,5) of ammoniak (PH 11-12) helpt neutraliseren het gif als ze zijn alkalisch. Stingray gif is zuur (pH 4,2)
 • Sleep of shuffle je voeten wanneer je wandelt in het water, zodat je tegen het lijf loopt pijlstaartroggen in plaats van intensivering op de top van hen.
 • 110 ° F (37 ° C) is de watertemperatuur Southern California strandwachten gebruiken om pijlstaartrog verwondingen te behandelen, omdat het de huid niet zal verbranden en is draaglijk door de meeste. In het algemeen zal het water in een emmer te koelen met een snelheid van 1 ° C per minuut, zodat het water veranderen elke 10 minuten of zo uit.
 • Indien gestoken in de hand, zorg ervoor en verwijder alle ringen zodat eventuele zwelling geen verlies van cijfers zal veroorzaken.
 • Wanneer u voor het eerst gestoken, probeer niet om het bloed te stoppen, maar laat het uitstorten om zoveel mogelijk van het gif (en eventuele bacteriën) uit als je kunt krijgen. Wanneer het stopt bloeden duw in de buurt van de wond om het meer aan de randen (dit werkt ook voor meerval).
 • Tijdens of na het warm water laten weken, voeren effleurage met olie op het onderbeen en de voet (het vermijden van de angel site zelf) in de richting van het hart. Ik vond dit had een dramatisch effect op het verminderen van de pijn als het eenmaal was gezakt tot het punt dat het niet meer ondraaglijk.
 • Raak niet in paniek!

Waarschuwingen

 • Bij twijfel, altijd medische hulp te zoeken, vooral als de wond ontstoken raakt, of een infectie niet verdwijnen binnen een paar dagen met bij-thuisbehandeling.
 • Als je begint aan de volgende te voelen: beklemming op de borst, zwelling overal op het gezicht, ademhalingsproblemen, striemen (netelroos) overal op uw lichaam en misselijkheid u ondervindt een allergische reactie! U moet onmiddellijk naar een ER. Allergische reacties kunnen licht tot zwaar zijn. Dus elke abnormale reacties (naast incidentele jeuk, kleine zwelling op steken plaatse of pijn) moet worden gemeld aan een arts meteen.
 • Personen met een gecompromitteerd immuunsysteem, zoals diabetici of mensen met hiv / aids moeten onmiddellijke en agressieve medische behandeling voort te zetten.

Dingen die je nodig hebt

 • OTC antibiotica zoals Neosporin of Bactine
 • Niet-pluizende doek of een deel van een oude katoenen T-shirt
 • Warm, vers water bij de warmste temperatuur die de benadeelde persoon kan verdragen.