Wkenl

Hoe maak je een polyfasische slaap schema vast te stellen

Polyfasische is een overkoepelende term die verwijst naar een paar verschillende slaappatronen die slaaptijd per dag terug te brengen tot 2-5 uur. Elk type polyfasische slaap breekt slaaptijd in kleinere delen de hele dag, waardoor mensen minder slapen, maar voelt alert. Als u sterven voor aanzienlijk extra tijd in een dag zonder gevoel slaap beroofd of vermoeid, zou dit het juiste ding voor je. Wees gewaarschuwd, hoewel - de overgangsperiode is zeker niet gemakkelijk.

Stappen

Hoe maak je een polyfasische slaap schema vast te stellen. Stappen voor het Everyman schema.
Hoe maak je een polyfasische slaap schema vast te stellen. Stappen voor het Everyman schema.
 1. 1
  Ben je klaar? Bereid jezelf: polyfasische slapen is niet iets om lichtvaardig worden genomen. Bent u mentaal voorbereid om te gaan door middel van 7-10 dagen van extreme vermoeidheid, voordat uw lichaam zich aanpast aan het nieuwe schema?
  • Vragen tijd. U zult niet in staat om te werken, vooral in het midden van de twee weken durende periode van aanpassing.
  • Beslis over een tijdschema en specifieke dutje tijden. Met elk type van de slaap, ons lichaam, zoals betrouwbaarheid en ritme. Als je elke nap elke dag hetzelfde moment voor dezelfde lengte van tijd elke dag, zal het gemakkelijker zijn om het lichaam aan te passen.
  • Schrijf een lijst van fysisch-intensieve "to do" s. Je zult ineens veel meer tijd dan u gewend bent, en verveling brengt slaap sneller dan iets anders. Fysiek ontspannende activiteiten zoals lezen zal u sneller dan u kunt realiseren slapen.
 2. 2
  Stappen voor het Everyman schema: Je hoeft alleen maar te slapen voor ongeveer 4 uur per dag, en wordt beschouwd als veel gemakkelijker aan te passen aan dan de Uberman schema. De Everyman schema is ook een goed idee als je van het idee van nog "naar bed gaan" elke avond.
  • Beslissen wanneer te slapen. En drie 20-minuten dutjes (verdeeld zodat je wakker bent vier keer voor u zal drie uur van de kern slaap (- - 05:00 en 04:00 07:00 meestal is dit ergens tussen 2:00) hebben ongeveer 5 uur elk).
  • Een alarm instellen en zich te houden aan uw slaap schema. U voelt zich behoorlijk slaaptekort tijdens de aanpassing, zelfs, maar de aanneming van een rigide benadering van slapen en wakker worden op tijd zal uw aanpassing versnellen. Het is een goed idee om de klok te plaatsen een paar meter van uw bed, zodat je wordt gedwongen om op te staan ​​om het uit te schakelen. Ook voor zorgen dat het licht aan, zodra je wakker wordt, of slapen met de lichten aan en een blinddoek.
  • Zoek iets te doen op de lange termijn. Na de eerste paar weken, zal u volledig hebben aangepast en hebben weinig moeite vast te houden aan je schema. U bent nu wakker voor 20 uur per dag, een stijging van 16 of 17. Terwijl u misschien nodig hebt die tijd, zal u zeer waarschijnlijk genoeg vrije tijd nu, vooral in het weekend. Verveling kan u overtuigen om terug te slapen 's nachts.
 3. 3
  Stappen voor het effectiever maar moeilijker uberman slaap schema: De Uberman schema bestaat uit zes 20 minuten dutjes gedurende de dag, en heeft geen kern slaap. Dit betekent dat de 20 minuten dutjes zijn het langste stuk van de slaap je krijgt, als je niet verslapen.
 4. 4
  ) Begin met het wakker blijven voor 24 uur.
  • Begin tot twaalf 20 minuten dutjes, elke spaced precies 2 uur na elkaar, nemen twee tot vier dagen. Het nemen van een Huperzine aanvulling in deze periode kan helpen.
  • Neem zes 20 minuten dutjes, elk verdeeld precies 4 uur na elkaar, elke dag. Niet afwijken van uw schema.
  • Houd in gedachten dat dit schema verbiedt elke activiteit die langer dan 3 uur en 40 minuten (inclusief reistijd van en naar uw bed) neemt.

Tips

 • Met polyfasische slaap, de eerste paar dagen tot weken je hersenen zal moeite hebben om te passen in, maar als dat zo is, zal je in theorie krijgt de noodzakelijke aspecten van de slaap in de dutjes, waardoor je verfrist gevoel.

Waarschuwingen

 • Het is niet geheel bekend of er fysieke of psychologische risico's verbonden aan deze procedure. Er zijn boeken over geschreven die staat dat het niet ongezond, als het wordt gedaan gedurende 6 maanden, die tot aan de experimenten gaan. Als u deze procedure uitvoert voor meer dan 6 maanden, beweegt u zich in onbekende wateren.
 • Niet dutjes overslaan, want het zal ook vermoeien.
 • Er is weinig wetenschappelijk onderzoek naar polyfasische slaap en de meeste informatie over het afkomstig is van onafhankelijke onderzoekers zonder peer review.
 • NIET deze methode proberen als u een type van een gediagnosticeerde epileptische stoornis. Onvoldoende rust kan ongemak / aanvallen veroorzaken.
 • NIET verslapen, want het zal vermoeidheid u voor ten minste de duur van 2 dutjes.
 • Niet innemen cafeïne, zoals stimulerende middelen interfereren met de kwaliteit van de natuurlijke slaap: wonen op 4 uur slaap per dag kost niets als niet kwaliteit.
 • Kinderen of jonge tieners moeten niet proberen om te proberen dit als minder slaap konden hun ontwikkeling ernstig belemmeren.
 • Observeer je dieet en nota voedingsmiddelen die blazen of vermoeidheid zorgvuldig. Poly slaap kan voedselovergevoeligheid veroorzaken.
 • Een anekdotische correlatie gevonden tussen de lengte van de tijd besteed aan dit slaapcyclus en een verlies van creativiteit.
 • Als u voelt dat slechte bijwerkingen van polyfasische slaap, wees niet bang om uw arts te raadplegen.