Wkenl

Hoe om snel en natuurlijk te ontdoen van een zere keel

Keelpijn zijn verschrikkelijk. Hier is hoe zich te ontdoen van hen.

Stappen

Hoe om snel en natuurlijk te ontdoen van een zere keel. Veel water drinken en veel plassen.
Hoe om snel en natuurlijk te ontdoen van een zere keel. Veel water drinken en veel plassen.

Deel een: boost je dieet

 1. 1
  Veel water drinken en veel plassen. Uw lichaam heeft overal 9-12 kopjes water per dag om gehydrateerd te houden, en dat is op een normale dag. Als je ervaart een zere keel en ongeveer om ziek te zijn, je lichaam heeft nog meer vocht af te wenden ziekte.
  • Uw normale dagelijkse inname van water, voeg wat elektrolyt dranken zoals Gatorade of Powerade. Deze sportdranken zal helpen om extra zout, suiker en mineralen om uw lichaam te herstellen.
 2. 2
  Zorg voor voldoende vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is een antioxidant, waardoor het helpt bestrijding cellen genaamd vrije radicalen, die andere cellen aanvallen en zijn verantwoordelijk voor het verouderingsproces. Wetenschappers zijn enigszins verdeeld over de vraag of vitamine C is echt effectief tegen keelpijn, maar het is gezond en je lichaam heeft genoeg van, dus het is geen slecht idee om wat vitamine C te krijgen in uw dieet.
  • Sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn: meloen, citrus, kiwi, mango, papaja, ananas, aardbeien watermeloen, broccoli, bloemkool, spinazie, groene en rode paprika, zoete en witte aardappelen, tomaten, en squash.
  • Sommige antioxidant-rijke voedingsmiddelen zijn onder andere: rode bonen, wilde bosbessen, bruine bonen, pinto bonen, veenbessen, artisjok, bramen, gedroogde pruimen, frambozen, appels, pecannoten, en kersen.
  • Drink veel groene thee. Groene thee heeft tal van anti-oxidanten, dus naast het feit dat gezond en geweldig smakende, het is een geweldig snelle oplossing voor uw vervelende keelpijn.
 3. 3
  Maak jezelf een redelijk warme soep. Soep zal helpen verzachten je keel en u voorzien van zowel voedingsstoffen en vloeistoffen. Maar houd in gedachten dat zeer hete dranken zijn serieus slecht voor je keel, dus laten afkoelen voordat je het eet.

Deel twee: huismiddeltjes

 1. 1
  Gorgelen met warm zout water. Meng 1/2 theelepel zout in een glas warm water. Dit kan geen prijzen winnen voor het lekkerste te verhelpen, maar het is zeer effectief. Neem het water in je mond, gorgelen en dan uitspugen. Dit zal helpen verlichten de pijn en duidelijk uw keel van slijm.
 2. 2
  Gebruik stoom om uw keelpijn richten. Stoom is een leuke manier om wat van de pijn geassocieerd met keelpijn, evenals het opruimen van alle slijm of sinus problemen die u kan hebben te verlichten. Er zijn tal van verschillende stoom behandelingen, dus kiezen tussen hen.
  • Maak een stoombad met kamille thee. Brouwen wat kamille thee in een grote pot. Laat steil. Giet warme thee in een grote kom, leg je hoofd boven de stoom, en bedek je hoofd met een grote handdoek. De handdoek zal de stoom gelokaliseerde houden. Adem in en uit door je mond en neus zachtjes gedurende 15 minuten.
  • Neem een ​​stomende douche twee keer per dag. Dit is niet alleen goed voor elke schadelijke bacteriën die uw keelpijn zouden kunnen verlengen vernietigen, het is een geweldige manier om te ademen in stoom. Ontlasten en voel schoon op hetzelfde moment.
  • Schakel een luchtbevochtiger of een luchtbevochtiger zelf. Professionele luchtbevochtigers zijn doeltreffender, maar als je in een snuifje, kunt u altijd opwarmen water, plaats het in een afgesloten ruimte waar je wilt zijn, en laat de stoom verdampen. Zorg ervoor dat uw kamer niet te vochtig of koud krijgt als je dit doet.
 3. 3
  Drink dan honing en citroen. Voeg een scheutje citroensap en wat honing te heet water. Drinken na de vloeistof op kamertemperatuur. De honing jassen en verzacht je keel, terwijl de citroen snijdt door het slijm. Dit beproefde remedie wordt gezegd dat het grootste deel van je keel pijn te verlichten.
  • Anders, probeer dan het drinken honing en citroen in groene thee.
  • Citroen en gember thee is ook gemeld te zijn van een effectieve antivirale, hoewel er geen studies hebben dit bevestigd.
 4. 4
  Meng ongeveer 2 eetlepels van de begraven schat ACF in een glas van uw favoriete sap. Neem dit ongeveer drie keer per dag. Het moet ontdoen van het in ongeveer een dag.
 5. 5
  Probeer keelpastilles voor de opvang en behandeling. Veel keelpastilles is te vinden in kruiden vorm, zoals honing of citroen of gember. Zuigtabletten kan tijdelijk verlichting bieden.
  • Sommige zuigtabletten, zoals Sucrets Maximum Strength of Spec-T, bevatten geneeskunde (plaatselijke verdoving) die de keel om de pijn te verzachten verdooft. Als u niet wilt dat een verdovingsmiddel in uw zuigtabletten, controleer het etiket of vraag uw apotheker om hulp.
  • Heb zuigtabletten niet langer dan drie opeenvolgende dagen. Terwijl zuigtabletten verlichting geven, kunnen zij maskeren andere, meer ernstige symptomen (zoals mononucleosis of streptokokken) die medische hulp nodig zou zijn.

Deel drie: andere do's en don'ts

 1. 1
  Was vaak uw handen. Het is geen geheim dat onze handen zijn gemakkelijke voedingsbodem voor bacteriën: We raken raak een heleboel vreemde voorwerpen, waardoor de kans op verspreiding van bacteriën. Was uw handen regelmatig als je een zere keel of koud om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.
 2. 2
  Krijg veel rust. Naast je normale 8 uur slaap, moet je waarschijnlijk krijgen 2-3 meer per dag. Schieten voor 10-12 uur slaap per dag.
 3. 3
  Vermijd zuivelproducten, zoals ijs, melk en boter. Bij sommige mensen, zuivel verhoogt slijmproductie. Dus als je niet wilt zijn overbelaste en snotteren hele tijd, blijf weg van die souffle.
 4. 4
  Vermijd overdreven suikerhoudende voedingsmiddelen zoals cupcakes of cake terwijl die lijden aan keelpijn. Suikerhoudende voedingsmiddelen kan de keel irriteren, dus het is best om weg te blijven. Ijslolly, bij voorkeur suikervrije varianten, zijn aanvaardbaar als ze kunnen helpen verzachten de keel.