Wkenl

Hoe om te gaan geocaching


Geocaching is een steeds populairder, inclusieve, leuke en gezonde bezigheid voor mensen van alle leeftijden. Het is ook zeer geschikt voor groepen zoals families, vrienden, klassen en jeugdgroepen werken als teams. De sport combineert technologie met avontuur, een combinatie die sommige mensen niet denken dat mogelijk was. De kern van de sport bestaat uit het gebruik van een draagbare GPS-ontvanger om u te begeleiden naar een bestemming, waar een verborgen container (of de "cache") wordt opgeslagen. Eenmaal gevonden, u inlogt op uw bezoek op een meegeleverde logboek en eventueel handel een van de vele bevatte "goodies" voor een van uw eigen. Deze Google zal u door de basisprincipes van de sport.

Stappen

Hoe om te gaan geocaching. Verwerven van een GPS-ontvanger (of smartphone als androids of iphones met GPS-functies), hetzij door de aankoop, het huren of lenen van een.
Hoe om te gaan geocaching. Verwerven van een GPS-ontvanger (of smartphone als androids of iphones met GPS-functies), hetzij door de aankoop, het huren of lenen van een.
 1. 1
  Verwerven van een GPS-ontvanger (of smartphone als androids of iphones met GPS-functies), hetzij door de aankoop, het huren of lenen van een. Bepaalde Garmin modellen hebben de mogelijkheid van het 'papierloze geocaching "beschreven in het gedeelte Tips, hieronder.
 2. 2
  Maak een account met een cache lijst website. Sommige sites bieden volledig gratis toegang tot de caching van gegevens en alle site-functies, maar sommige sites bieden "premium" lidstatus toegang tot bepaalde functies. Er zijn caches op verschillende locaties, hen zo te verkennen en beslissen welke u verkiest.
 3. 3
  vind je een lijst van caches in uw buurt. Geocaches zijn overal verborgen, dus waar je ook bent, er zijn zeker een aantal voor u te vinden.
 4. 4
  Kies een cache die je interesseert. Registreert alle informatie of tips over een notitieblok of door het afdrukken van de pagina uit. Lees dan zeker de moeilijkheidsgraad. Misschien wil je niet te zoeken naar een cache die is te moeilijk als je net begint.
 5. 5
  Maak een waypoint in je GPS-apparaat voor de cache, met behulp van de lengte-en breedtegraad coördinaten van de cache webpagina's. U kunt ook in staat om de coördinaten van de cache's overbrengen naar uw GPS met behulp van de leveringen aansluitkabel als je de juiste software.
 6. 6
  Breng een klein punt voor de handel op de cache. Het moet iets dat je bereid bent om weg te geven zijn, maar misschien wel van enig belang of waarde aan een andere persoon. Sommige caches volgen thema's, dus zorg ervoor om iets te brengen op basis van dat thema als je van plan bent om te ruilen.
 7. 7
  Gebruik "navigeert"-functie van uw GPS-toestel (of gelijkwaardig) om een pijl te produceren op het scherm wijst u naar het waypoint dat u zojuist hebt gemaakt.
 8. 8
  maak uw weg naar de cache te maken>
 9. 9
  kennis te nemen van hoe het is verborgen. Je moet om het te vervangen op een identieke wijze.
 10. 10
  Open de cache en blader door de snuisterijen en goodies binnen het. Overwegen als je zou willen om iets te nemen in ruil voor de cache item dat u hebt gebracht met je mee. Je moet altijd iets van gelijke of grotere waarde verhandelen om de sport rechtvaardig en eerlijk te houden. U bent niet verplicht om een handel te maken als je niet wilt. U kunt ook helpen "werkbezoek" een slecht gevulde cache door het verlaten van uw punt en het nemen van niets.
 11. 11
  Vind het logboek binnen de cache. Maak een nieuwe vermelding in het boek merkt de datum en uw caching website gebruikersnaam.
 12. 12
  Sluit de cache back up opnieuw te verbergen in exact dezelfde plaats>.
 13. 13
  Terug naar huis en meldt u terug in uw gekozen caching website. Vind uw gekozen cache opnieuw en gebruik de "Log Your Visit"-functie (of gelijkwaardig) op te nemen dat je de cache gevonden. Onder dezelfde soort details die je in de cache logboek schreef.

Dingen die je nodig hebt

 • Een Global Positioning System ontvanger, ook wel GPSr of gewoon een GPS eenheid
 • Details van de geocache uit de caching website
 • Cache artikelen voor handelsdoeleinden
 • Een werkende pen of potlood voor de ondertekening van het logboek of het oplossen van puzzels, in het geval er niet een in de cache
 • Juiste kleding voor omstandigheden buitenshuis
  • Muggenspray
  • Zonnebrandcrème
  • Wandelen / hiking schoenen
  • Zaklamp

Tips

 • Wanneer u de cache terug naar zijn schuilplaats, bedenk dan dat de cache wind, regen, temperatuur en vochtigheid variaties moeten overleven, en in sommige delen van de wereld, ijs, sneeuw, bevriezing en ontdooiing. Ervoor dat deze goed gesloten is en op de juiste verborgen. Kennis te nemen van eventuele problemen met de toestand van de cache, zodat u kunt dit melden bij de cache eigenaar later (dwz: als het nat is binnen, heeft een gat in het, zal niet goed sluiten, enz.)
 • De meeste geocaches hebben officiële geocache op geschreven, dus als u niet ervoor te zorgen dat het een geocache, niet een of andere willekeurige doos vast in het bos.
 • Vertrouw niet op de locatie systeem op een eerste generatie iPhone, want het is niet zo nauwkeurig als een GPS. Nieuwe 3G iPhones hebben volledige GPS ingebouwd en moeten evenals elk ander apparaat werken.
 • Zorg dat u uw bezoek te melden bij de cache op de caching website. Dit lijkt misschien onnodig administratief werk na de feiten, maar het helpt de cache eigenaar bijhouden van de conditie van de cache door het bewaken van het voor het laatst werd gevonden, evenals geeft u krediet voor je vinden. Het duurt slechts een minuut, en wanneer je begint te rekken tot dubbele cijfers in vindt, kunt u wensen u had een ieder ingelogd.
 • De pijl op uw GPS kan bedriegen en frustreren u als gevolg van een aantal belangrijke factoren:
  • Een GPS kan alleen de richting waarnaar u kijkt afleiden door het bijhouden van uw positie over een periode van tijd. Zodra u stoppen met bewegen, kan het niet meer doen. Daarom rekening mee dat de pijl het meest waarschijnlijk verkeerd zal zijn als je eenmaal bent gestopt. Neem een ​​half dozijn stappen om de pijl aan te passen.
  • Uw huidige positie wordt berekend door de GPS is niet exact. Kortom, alles wat je zicht op de hemel blokkeert de nauwkeurigheid van uw positie te verminderen. Leer hoe u de nauwkeurigheid van uw GPS-toestel weer te geven, zodat je het kan factor in uw zoekopdracht. De nauwkeurigheid van de positie kan sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals:
   • Boomdekking
   • Hoogspanningsleidingen
   • Bergen
   • Andere mensen
   • Aantal satellieten boven de horizon in de tijd in het deel van de wereld. Trimble biedt een gratis te downloaden tool die u toelaat om te plannen wanneer de meeste satellieten in de lucht in uw deel van de wereld.
   • Grote, platte objecten die een satellietsignaal te weerkaatsen van het, als een groot gebouw kan veroorzaken.
 • Wanneer uw GPS-systeem leidt u binnen ongeveer 10 meter van de cache, moet u minder vertrouwen op uw GPS en in plaats daarvan meer en meer vertrouwen op uw notities en rekenvaardigheden. Kijk om je heen en vraag jezelf af: "Waar zou ik een cache verstoppen?" Vergeet niet te kijken op en neer, kan caches liggen op de grond of opknoping binnen handbereik op een boom.
 • Bij het selecteren van een caching punt om mee voor de handel brengen, van mening dat zaken als knikkers, bouncy ballen, sleutelhangers en batterijen zijn populaire trading items voor geocaches. Als u een lokale "dollar op te slaan", deze items zijn vaak perfect. Ook culturele items die niet kunnen worden gekocht gemakkelijk helpen verrijken de sport en maak cache vindt interessanter voor anderen (ex: herdenkingsmunten pennen, pleisters, ambachten, enz.)
 • Als je denkt dat je de cache hebt gevonden, zorg ervoor dat het niet echt een brievenbus in de buurt verstopt. Brievenbussen bevatten een handgesneden rubber stempel dat niet uit de brievenbus moeten worden verwijderd, evenals een logboek. Trade artikelen mogen nooit worden geplaatst in een brievenbus.
 • Het is mogelijk om de positie van de cache driehoeksmeting. Van 100 meter afstand, volg de pijl op je GPS naar de cache. Tweemaal herhalen lopen van een verschillende richtingen. Waar deze drie paden samenkomen, hopelijk een punt, moet de cache locatie. Deze techniek krijgt u meestal binnen een of twee stappen van de werkelijke cache dus als het goed is verborgen u weet waar uw zoekopdracht te concentreren. Als u ervoor kiest om een ​​cache verstoppen, moet je deze techniek gebruiken om de beste coördinaten van de cache te krijgen.
 • Wees je bewust van de verschillende variaties op de traditionele geocache. Zij bieden een verscheidenheid aan ervaringen, afhankelijk van wat je in de stemming bent voor:
  • Multi-caches beloven om u vooraf te versturen naar meer dan een waypoint om u het vinden van de uiteindelijke cache locatie.
  • Microcaches geven kleinere containers, vaak maar groot genoeg voor een kleine log sheet (breng uw eigen potlood). Ze zijn vaak te vinden op plaatsen waar een grotere cache container onpraktisch zou zijn.
  • Puzzel caches kunnen eisen dat u een puzzel van een soort op te lossen om de coördinaten van de cache te verkrijgen.
  • Virtuele caches hebben geen container helemaal niet, maar vereisen dat u wat informatie vinden op de locatie, of neem een ​​foto om te bewijzen dat je het gevonden. Deze zijn populair in kwetsbare omgevingen.
  • Locatieloze caches, die meer als een 'speurtocht', daag u uit om een ​​object of een landmark dat kan overal zijn, en neem een ​​foto om te bewijzen dat je het gevonden te vinden.
  • Bewegende caches beginnen met de originele coördinaten van een echte locatie, maar toen vond zijn verplaatst naar een andere locatie. De nieuwe coördinaten worden om de cache eigenaar gestuurd en veranderingen worden dienovereenkomstig gemaakt om de cache pagina.
 • GPS-ontvangers kunnen worden gekocht bij uw dichtstbijzijnde buiten / wandelen / trail winkel, thuis ijzerhandel, elektronica winkel of warenhuis. U kunt ook op eBay, of de forums controleren op caching sites, voor de gebruikte eenheden. Verwachten te betalen 75 -150€ voor een adequate eenheid. Verwachten meer te betalen voor functies zoals verhoogde positie nauwkeurigheid, eenvoudiger controles, groter scherm, kaart mogelijkheden, etc. De meest populaire merken zijn Garmin en Magellan. Er is ook een nieuw, voor geocaching, GPS-ontvanger bezit, zogenaamde Geomate. Het is heel simpel en is makkelijk te gebruiken, perfect voor kinderen. Tegen lagere kosten dan de meeste andere GPS ontvangers is het een geweldige manier om binnen te komen op het plezier.
 • Paperless Geocaching is mogelijk bij bepaalde modellen Garmin (Colorado, Mobile XT, Nuvi, Oregon, Street Pilot, Zumo eventueel anderen, ook). Dit zorgt voor de weergave van cache informatie, logs, pictogrammen op het GPS-scherm en optioneel te spelen audio waarschuwingen bij het naderen cache locaties, maar vereist een premium account op bepaalde geocaching sites.
 • Een veel voorkomende fout bij nieuwelingen en jonge cachers is aan "bee-line" voor de cache, het negeren van wat hindernissen vooruit kan vaststellen. Geocaching leert ons de waarde van de planning die de strategie en route. Gebruik je ogen en oren en kennis van het gebied te blijven op de wegen, paden en wandelpaden voor zo lang mogelijk, zelfs als dit betekent dat je kan worden rubriek uit de buurt van de cache voor een korte periode van tijd. Zelfs ervaren cachers vinden zichzelf reizen vele mijlen alleen om zichzelf te vinden aan de verkeerde kant van een ravijn of rivier.
 • Milieu-impact te minimaliseren door het vasthouden aan paden voor zo lang mogelijk, en volg CITO. Cache In, Trash Out betekent gewoon dat je pick-up vuilnis op de weg naar buiten invloed geocaching op het milieu positief te houden. Vaak zal je een officiële CITO zak vinden binnenkant van een cache, maar je moet mee uw eigen plastic zak ook.
 • Overweeg het gebruik van geocaching software programma's ontworpen om te helpen een geocacher beheren van een lijst met gevonden en niet gevonden caches, vind cache locaties met street-level en topografische kaarten, fly-over een doel cache locatie, en opnemen veldnotities en log data later te uploaden naar een geocaching website. De meeste GPS-ontvangers kunnen geocachers om een ​​lijst van caches te laden in een ontvanger met behulp van een datakabel en een goede software-programma.

Het invoeren van coördinaten

 • Zorg ervoor dat u dubbel te controleren de invoer van coördinaten in uw GPS-systeem. Een kunt typo u jacht te sturen in de verkeerde richting. Veel GPSs bieden een link-kabel aan op uw pc, zodat u het waypoint direct downloaden naar uw GPS-systeem.
 • Dezelfde positie op aarde kan worden uitgedrukt op vele zeer verschillend. De twee dingen die dit beïnvloeden zijn:
  • Map Datum: Diverse wereld onderzoeken, kaart-systemen, en de wereld-vorm wiskunde uitdrukken dezelfde positie als zeer verschillende uitdrukkingen. Geocaching maakt gebruik van de populaire WGS84-datum, dus zorg ervoor dat uw GPS dienovereenkomstig is geconfigureerd. Bijvoorbeeld doeleinden, de volgende locaties zijn allemaal hetzelfde punt op aarde uitgedrukt in slechts drie van de vele beschikbare datums:
   • WGS84: Gebruikt door de NAVSTAR GPS-systeem
   • NAD83: Bijna gelijk aan de WGS84 kaartdatum, maar gebruikt op nieuwere topografische kaarten
   • NAD27, of voor de continentale VS, NAD27CONUS, gebruikt op oudere USGS topografische kaarten
  • Coördineren Formaat: Voor WGS84, kan dezelfde coördinaten worden uitgedrukt in iets andere formaten. Zorg ervoor dat uw GPS gebruikt hetzelfde formaat dat uw geocaching website doet. Het is nuttig om te denken van deze op dezelfde manier je zou uitdrukken hoeveel verandering is in je zak (dat wil zeggen: men zou kunnen zeggen dat ze 5€ 0,35, of 1 dollar, 3 dubbeltjes, en 1 nikkel). Zo kan dezelfde positie op aarde worden uitgedrukt als:
   • N 44.659234deg, W 63.326711deg - dit is in "graden" of DD.DDDDDD formaat want het bevat slechts een nummer (graden) elk voor lengte-en breedtegraad
   • N 44deg 39,55404 ', W 63deg 19,60266' - dit is in "graden, minuten" of DD MM.MMMMM formaat omdat het graden en minuten (') bevat
   • N 44deg 39 '33 ", W 63deg 19' 36" - dit is in "graden, minuten, seconden" of DD-MM SS formaat want het bevat graden, minuten (') en seconden (")

Trackable items

 • Enkele populaire items gevonden in caches zijn "trackable" items, zoals "Travel Bugs ®", "Traveler Tags" of geocoins. Een tracking-nummer op het item wordt gebruikt om de trackable items reis van cache naar cache op een website inloggen.
  • Een Travel Bug is een metalen plaatje gegraveerd met een uniek tracking nummer.
  • Traveler Tags kan een item zijn met een tracking nummer op geschreven.
  • Veel Geocoins zijn ook traceerbaar.
 • Veel Trackable items hebben een bepaalde missie of thema dat de eigenaar die gemaakt en vrijgegeven van de traceerbare post wenst te bereiken. Bijvoorbeeld in het hele land te worden vervoerd naar een andere geocacher te bereiken in een andere regio.
 • Als u een traceerbare punt nemen, is het uw verantwoordelijkheid om het te helpen om zijn doel te bereiken of te verplaatsen naar een andere cache.

Termen en uitdrukkingen

 • Gemeenschappelijke acroniemen voor logboeken en uw online log:
  • TNLN - Nam Niets, Links Nothing
  • TFTH - Thanks For The Hike
  • TFTC - Bedankt voor de cache
  • SL - Getekend Logboek.
 • Dreuzel - een niet-geocaching persoon die de cache in gevaar kunnen brengen als ze leren over het. U wilt er zeker van dat wanneer je de cache te brengen in de openbaarheid, is er niemand in de buurt om je te zien. Bovendien, opnieuw verstoppen het op dezelfde manier je het gevonden. Vernietigde caches worden vaak gezegd te worden "muggled".
 • Plundering - Plundering caches is eerder als muggling caches, maar op een andere manier. Wanneer een cache wordt geplunderd, is de cache volledig genomen.

Waarschuwingen

 • Voordat u vertrekt om te gaan geocaching, iemand vertellen waar je heen gaat en wanneer u verwacht terug te zijn. Het kan nuttig zijn om een ​​kopie van de cache informatie met hen te verlaten. In het geval dat je de weg kwijt, zal deze persoon hebben specifieke coördinaten om te helpen bij een zoekopdracht inspanning.
 • In dit tijdperk van verhoogde veiligheid moet u het milieu te overwegen wanneer u van plan uw cache plaatsing. Zo moet je niet containers nabij gebieden of gebouwen die kunnen worden beschouwd als terroristische doelwitten verbergen. Als u een onbedoelde bommelding veroorzaken kon je boetes, strafrechtelijke vervolging, gezicht of vereist zal zijn om restitutie te betalen voor publieke uitgaven.
 • Leer hoe u alle functies van het GPS-apparaat goed te gebruiken voordat u naar buiten. Veel GPS units hebben een "broodkruimel" of "sporen terug"-functie, die u zal toestaan ​​om uw schreden terug als u zich verloren. Vertrouwd te maken met deze functie voordat u naar buiten, als het je leven kan redden. In feite is het een goed idee om de handleiding van uw GPS-toestel mee te nemen, voor het geval je de weg kwijt en moet weten hoe om toegang te krijgen tot een bepaalde functie.
 • Zodra je gedwongen wordt om een ​​gebied dat u bekend bent met en wagen in het bos te verlaten, maak een ander waypoint. Als ergste geval en je krijgt gedesoriënteerd of verloren, dan kunt u altijd terug navigeren naar dit waypoint.
 • Plaats geen voedsel of potentieel schadelijke items in caches. In grote lijnen, deze bevatten iets dat dieren zouden kunnen trekken (dat wil zeggen: food), alsmede alles wat niet wordt beschouwd als kindvriendelijk (dat wil zeggen: messen, alcohol, tabak, wapens, pornografie, drugs, enz.). Als je ziet een aantal van deze items in een cache, kunt u deze verwijderen, en dit melden aan de cache-eigenaar wanneer je terug naar huis om uw bezoek aanmelden.
 • Het is uw verantwoordelijkheid om de lokale wetten te gehoorzamen. Er is meer dan een benadering van een cache. Zo kunt u met caching site vindt het recht geven op overtreding door particuliere grond. Als u vermoedt dat uw cursus kunt u leiden door de achtertuin van iemand, vind een alternatieve route.
 • Controleer het weerbericht voordat je gaat en bijzondere aandacht besteden aan de UV-index, windsnelheid en richting, is de kans op neerslag, en de voorspelde lage temperatuur. Kleden en plan adequaat met kleding en zonnebrandcrème. De meest voorkomende fouten bij outdoor nieuwelingen zijn:
  • Het dragen van Jeans: Jeans wordt sterk afgeraden omdat ze "lont" vocht uit de broekspijpen, nemen voor eeuwig om te drogen, en niet je warm te houden.
  • Veel mensen onderschatten over hoe modderig (of op zijn minst natte) hun voeten gaan krijgen, dus draag een paar goede outdoor wandelschoenen. Een paar extra sokken neemt niet veel ruimte in beslag en kan een lange weg te gaan in het geval dat uw voeten nat.
  • De planning voor de kou en regen: Vergeet niet om uw ledematen eerste te beschermen in koudere omstandigheden (dat wil zeggen: je voeten door het dragen van wol of fleece sokken, je handen door het brengen van een paar goede handschoenen of wanten, je oren en hoofd door het brengen van een warm toque). Dressing in lagen is het beste, zodat u kunt plannen voor de veranderende omstandigheden.
  • De planning voor de zon en UV: Zelfs als het niet zonnig uit, zijn UV-stralen branden van uw huid. Geocaching is een heel leuk en 30 minuten van de blootstelling aan de zon kan voelen als 5, dus draag een hoed en zonnebrandcrème van toepassing.
 • Nooit verlaten zonder het lezen van de volledige cache beschrijving. Het bevat vaak specifieke waarschuwingen over terrein, eventuele gevaren of onveilige gebieden, en juridische kwesties waarover particuliere grond te voorkomen.
 • Vergeet niet om water en snacks mee te nemen.
 • Neem altijd een kompas. Het helpt niet alleen u de cache vinden met behulp van magnetische lagers, maar als uw GPS ophoudt functioneert, zult u een back-up methode om je weg te vinden uit het bos hebben.
 • Zorg ervoor om zich te concentreren op je omgeving meer dan uw GPS-systeem. Alleen periodieke controles van uw instrumenten zijn noodzakelijk. Het is veel belangrijker om veilig te blijven en te kijken waar je naartoe gaat.
 • Breng een zaklamp, ongeacht het tijdstip van de dag je gaat geocaching. Als je verdwaald bent in het bos buiten daglicht uur, zal een zaklamp maak je weg te vinden (evenals wordt gevonden) een stuk eenvoudiger.
 • Carry elementaire eerste hulp en survival kits voor gebruik in geval van calamiteiten.
 • Brengen veel extra batterijen voor uw GPS, zaklamp, en alles wat je zou kunnen vertrouwen op om je te helpen. De kleine kost is de moeite waard het voorkomen van te verdwalen. NiMH oplaadbare batterijen zijn een kosteneffectieve en milieuvriendelijke optie.