Wkenl

Hoe om te gaan met de bijwerkingen van coreg (carvedilol)

Coreg (Carvedilol) is een bètablokker, een klasse van geneesmiddelen die gebruikt worden om diverse hartaandoeningen zoals congestief hartfalen, hart Schade (meestal van een hartaanval), en hoge bloeddruk te behandelen. Hoewel niet alle van de effecten volledig begrepen, werkt voornamelijk door de reactie van het hart om adrenaline blokkeren. Dit vertraagt ​​het hart, waardoor het efficiënter te pompen, te voorkomen dat het steeds overwerkt en eventueel de mogelijkheid bieden om een ​​beschadigd hart te genezen, wat uiteindelijk leidt tot een verhoogde ejectiefractie. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn (zie http://www.rxlist.com/cgi/generic/carvedilol_ad.htm ): Vermoeidheid, Bradycardie (trage hartslag), hypotensie (lage bloeddruk), syncope (flauwvallen), duizeligheid, gewichtstoename, diarree, misselijkheid en oedeem (zwelling van voeten en handen). De volgende stappen zijn bedoeld om te helpen omgaan met het verlaagde hartslag en bloeddruk, die de onderliggende oorzaak van veel van de negatieve bijwerkingen.

Stappen

Hoe om te gaan met de bijwerkingen van coreg (carvedilol). Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging.
Hoe om te gaan met de bijwerkingen van coreg (carvedilol). Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging.
 1. 1
  Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. Tijdens de oefening, de hartslag verhoogt en de bloeddruk stijgt, direct tegengaan van de Coreg bijwerkingen. Oefening versterkt ook het hart en verbetert de cardiovasculaire functie, waardoor het makkelijker voor het lichaam om te gaan met de beperkte productie veroorzaakt door Coreg, zelfs als ze niet sporten.
 2. 2
  Zorg voor voldoende slaap. Coreg veroorzaakt vermoeidheid en lusteloosheid. Om dit tegen te gaan is het zeer belangrijk om voldoende slaap te krijgen (minstens 8 uur per nacht). Idealiter moet je slaapt op een regelmatig schema elke nacht.
 3. 3
  Time je dosering correct. Coreg wordt meestal tweemaal daags worden toegediend. Het in het systeem is ongeveer 8 tot 10 uur. Daarom is het het beste regelmatig genomen ongeveer elke 12 uur. Idealiter de avond dosis dient ten minste 10 uur voorafgaand aan het tijdstip dat u wilt wakker de volgende ochtend worden genomen, omdat anders de drug kan maken stijgende moeilijk.
 4. 4
  Bewaak uw bloeddruk. Veel van de bijwerkingen Coreg's zijn direct gerelateerd aan een lage bloeddruk. Daarom kan het nuttig zijn om uw bloeddruk dagelijks te controleren (automatische bloeddruk manchetten zijn verkrijgbaar bij de meeste apotheken). Te lage bloeddruk (bv. <90 / <60) of hartslag (<55 bpm) kunnen aangeven dat de Coreg dosering te hoog is en moet worden verminderd.
 5. 5
  Bewaken symptomen. Voor de meeste mensen, de mate van bijwerkingen Coreg's verschillen sterk van dag tot dag. Het kan nuttig zijn om een ​​dagboek bij van uw klachten houden. Mee welke activiteiten je deel aan (lichaamsbeweging, slaap, zitten, lopen, enz...) binnen de voorafgaande 24 uur wanneer de symptomen te veranderen. Ook, opnemen wat je gegeten hebt en eventuele andere medicatie genomen. Dit kan helpen om patronen die leiden tot verslechtering of verbetering van uw symptomen te identificeren.

Tips

 • Oefening hoeft niet al te streng. Zelfs wandelen biedt aanzienlijke voordelen. Het belangrijkste is om consistent te zijn. Het is ook nuttig om de intensiteit (loopsnelheid) te verhogen als uw fysieke conditie verbetert.
 • Vermoeidheid veroorzaakt door Coreg is een veel voorkomende reden voor het niet uitoefenen. Echter, omdat dit vermoeidheid wordt veroorzaakt door een verminderde circulatie te wijten aan Coreg, het zal snel verdwijnen als je eenmaal begint te oefenen en je hart begint sneller te kloppen. U zult zeker beter voelen binnen een paar minuten van het begin tot het oefenen.
 • Trainingsintensiteit moet overeenkomen met je eigen fysieke conditie en dient ten minste 20 minuten van cardiovasculaire stimulatie (verhoogde hartslag) te voorzien.

Waarschuwingen

 • Hartpatiënten moeten praten met hun arts voor het begin van een streng trainingsprogramma.
 • Coreg kunnen snelle veranderingen in hartslag en bloeddruk tijdens veroorzaken en direct na de training. Om deze reden is het uiterst belangrijk om te presteren een adequate warming-up en afkoelen vóór en na het sporten. Abrupt stoppen rigoureuze oefening zonder een adequate afkoeling kan leiden tot een snelle daling van de hartslag en de bloeddruk, wat leidt tot duizeligheid en / of flauwvallen.
 • Niet abrupt gebruik van Coreg staken, omdat dit kan leiden tot gevaarlijk onregelmatig en grillig hartslagen. Als je van plan bent om Coreg staken, is het uiterst belangrijk om jezelf afbouwen van het geneesmiddel in een geleidelijke en gecontroleerde manier.
 • Praat met een arts voordat u de dosering van Coreg.