Wkenl

Hoe maak je een subcutane injectie te geven

Na ontvangst van een voor een medicijn waarvoor subcutane injecties, moet uw zorgverzekeraar gedetailleerde instructies te geven over de juiste manier om de injectie te geven. Echter, de stress ervaren van de dag ontvangt u het nieuws maakt het begrijpelijkerwijs moeilijk om de juiste stappen te volgen onthouden. Deze instructies zijn bedoeld om hulp te bieden aan mensen die medische professionals die behoefte hebben om subcutane injecties te geven om zichzelf of een familielid niet zijn opgeleid. Deze instructies zijn bedoeld om alleen worden gebruikt als richtlijn. Eventuele vragen moeten worden gericht aan uw arts voordat u een injectie thuis te geven. Opmerking: twee typen injectiespuiten worden in de instructies voor demonstratie slechts - een gebruik insulinespuit en een voorgevulde spuit met meerdere doses. Niet afgebeeld zijn de enkele dosis voorgevulde spuiten.

Stappen

Hoe maak je een subcutane injectie te geven. Verzamel uw leveringen.
Hoe maak je een subcutane injectie te geven. Verzamel uw leveringen.
 1. 1
  Was uw handen met water en zeep en droog.
 2. 2
  Verzamel uw leveringen.
 3. 3
  Controleer de medicatie label om ervoor te zorgen dat u de juiste medicatie en dosering.
 4. 4
  Leg je handdoek op een schone ondergrond binnen handbereik van uw beoogde werkplek.
 5. 5
  Schik uw supplies op de handdoek in de volgorde waarin u ze nodig hebt. Opmerking: Maak een klein scheurtje in de rand van je alcoholwatje pakketten om ze makkelijker te openen als je ze nodig hebt te maken.
 6. 6
  Kies uw injectieplaats en bloot het gebied door het bewegen van je kleding uit de buurt van het gebied dat moet worden geïnjecteerd. Opmerking: Dit zal het gemakkelijker maken wanneer u klaar bent om de injectie te geven zijn. Let op: Het is belangrijk om te weten welke sites worden aanbevolen door de fabrikant van het geneesmiddel zo kunnen verwonden als medicijnen worden gegeven op de verkeerde site. Neem contact op met uw lokale zorgverlener als u twijfels heeft.
 7. 7
  Veeg de injectieplaats voorzichtig met een nieuw alcoholdoekje in een spiraalvormige beweging van het midden naar buiten, en voorzichtig om niet terug te gaan over al schone gebieden, en laat de site aan de lucht drogen.
 8. 8
  Verwijder het sabotage verzet van de multi-dose flacon en zet het terug op de handdoek. Opmerking: Als deze al is verwijderd, veeg het rubber membraan met een schone alcoholdoekje. (Sla deze stap over als u gebruik maakt van een voorgevulde spuit medicatie)
 9. 9
  Pak de injectiespuit en stevig houd hem in je dominante hand.
 10. 10
  Pak het kapje over de naald met de duim en wijsvinger van de andere hand en trek de dop van de naald zorg niet om de naald op uw huid aan te raken.
 11. 11
  Leg de dop op je handdoek.
 12. 12
  Ga naar stap 20 als u gebruik maakt van een voorgevulde spuit medicatie.
 13. 13
  Trek de zuiger terug op de spuit vullen van de spuit met lucht om de gewenste dosering.
 14. 14
  Pak de medicatie flacon en houd hem ondersteboven en let niet op de rubber stop aanraakt.
 15. 15
  Steek de naald in de rubber stop.
 16. 16
  Druk de zuiger injecteren van de lucht in het medicijn flesje. Opmerking: Dit maakt het makkelijker voor u om de medicatie te trekken in de spuit door het verhogen van de luchtdruk in de flacon.
 17. 17
  Trek de zuiger langzaam en voorzichtig totdat u uw gewenste dosering hebben bereikt. Opmerking: Het kan zijn dat de zijkanten van je spuit tikken om luchtbellen te dwingen naar de top en te verdrijven eventuele luchtbellen door de zuiger zachtjes dwingen de luchtbellen terug in de medicatie flacon.
 18. 18
  Herhaal stap 17 totdat u de gewenste dosis in de spuit zonder luchtbellen.
 19. 19
  Verwijder de flacon uit uw spuit en plaats de flacon terug op je handdoek. Waarschuwing: installeer je spuit neer op dit punt als je je naald wat kan leiden tot ernstige infecties besmetten.
 20. 20
  Plaats de spuit in je dominante hand alsof u met een potlood of een pijltje.
 21. 21
  Verzamel zachtjes ongeveer 1 1/2 tot 2 centimeter van de huid tussen duim en wijsvinger het creëren van een lichte heuvel van de huid zorg niet te kneuzen of beschadiging van het weefsel. Waarschuwing: Bij het verzamelen van uw huid, komen niet bij elkaar geen spierweefsel. Subcutane medicijnen zijn niet bedoeld voor injectie in de spier en kan leiden tot bloeden in het spierweefsel. Dit geldt vooral als de medicatie heeft bloedverdunnende eigenschappen.
 22. 22
  Breng de spuit in een hoek van 90 graden (recht op en neer) in de huid met een lichte snapping beweging van je pols. Opmerking: De naald moet helemaal voegen naar de hub. Aarzeling kan de naald te stuiteren van de huid of doorboren de huid langzaam veroorzaakt meer pijn. Let op:. Voor dunne of gespierde mensen die u kan nodig zijn om de naald in een hoek van 45 graden om te voorkomen dat het injecteren in spierweefsel [
 23. 23
  Druk de zuiger met constante gelijkmatige druk totdat alle van de medicatie is geïnjecteerd.
 24. 24
  Laat de huid waardoor het terugvallen naar zijn natuurlijke positie.
 25. 25
  Leg een stuk gaas of katoenen bal naast de naald op de injectieplaats.
 26. 26
  Haal de naald uit de huid in een vloeiende beweging. Let op: de injectieplaats niet wrijven of masseren als het blauwe plekken of bloeden onder de huid kan veroorzaken.
 27. 27
  Veiligheid van uw naald en gooi of verwijdering van uw spuit in een lekbestendiger naaldencontainer.
 28. 28
  Zet al uw benodigdheden weg. Je hebt de subcutane injectie voltooid.

Tips

 • Geef uw kind een keuze van de leeftijd passende delen van het ritueel, bijvoorbeeld, houden de dop voor u nadat u het af te trekken van de spuit, en wanneer "ze zijn groot genoeg!", Te laten trek hem eraf. Het is rustgevend om actief deel te nemen en leren om voor zichzelf te zorgen.
 • Voor meer gedetailleerde informatie over subcutane injecties ga naar Patient Information Publications op http://www.cc.nih.gov/ccc/patient_education/pepubs/
 • Het plaatsen van een stuk katoen of gaas op de injectieplaats voordat u de naald wordt voorkomen dat de huid uit te trekken en verminderen de pijn van de injectie.
 • Als u toegang hebt tot het internet opzoeken uw medicatie op de fabrikanten website.
 • Ook draaien injectieplaatsen onder benen, armen en het midden (links en rechts, voor en achter, boven en onder), zodat je niet een injectie in hetzelfde deel van uw lichaam vaker dan eenmaal per twee weken te krijgen. Volg gewoon de zelfde orde van 14 locaties, en de afstand is automatisch! Kinderen zijn dol op voorspelbaarheid. Of, als ze beter het kiezen van de locatie zelf, maak een lijst en kruis ze af.
 • Voor kinderen, of iedereen die een pijnloze injectie, gebruik Emla, een actueel verdoving plaats gehouden met een Tegaderm pleister voor een half uur voor de injectie.
 • Een ijsblokjeszak kan worden gebruikt om licht verdoven beoogde injectieplaats.
 • Om te voorkomen dat blauwe plekken of kleine klontjes van littekenweefsel uit ontwikkelingslanden op de injectieplaats, druk gestaag op de injectieplaats met het gaas of katoenen gedurende minstens 30 seconden na het verwijderen van de naald. Dit is een prachtige truc voor iedereen die op dagelijkse injecties hebben. Binnen het bereik van gestage "stevige druk", laat uw kind u te vertellen als ze willen meer of minder druk.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om eventuele injecties zonder de juiste instructie te geven van uw zorgverlener.
 • Lees het etiket van uw medicatie zorgvuldig om ervoor te zorgen dat u de juiste medicatie en sterkte.
 • Heb naalden of spuiten in de vuilnisbak weggooien niet weggooien, gebruik dan alleen lekbescherming slijpsel afvalcontainers.
 • Bij gebruik van een ijsblok om de pijn van de injectie te verlichten, hebben de ijsblokjes in plaats liggen te zolang cellen beschadigen weefsels kunnen bevriezen en verminderen de absorptie van het medicijn.

Dingen die je nodig hebt

 • Multi-dosis medicijn flesje en correct gekalibreerde spuit of voorgevulde spuit medicatie
 • alcoholdoekjes
 • kleine schone handdoek
 • een klein gaasje vierkante of schone katoenen bal
 • punctuurbewijs slijpsel afvalcontainer (indien niet met behulp van een injectiespuit met naald veiligheidsvoorziening)