Wkenl

Hoe om te gaan met zelfverwonding

Sommigen van ons dragen pijn die anderen niet kunnen beginnen voor te stellen. Als het te moeilijk te dragen zonder het nemen van maatregelen, sommige mensen schade toebrengen aan zichzelf. Het is een afweermechanisme waarin ze gaan geloven hen in staat om de controle over hun pijn, dat het lijkt op een tastbare manier, of om zichzelf af te leiden van hun interne angst. Het krijgen van hulp lijkt onmogelijk, maar het kan worden gedaan met geduld en doorzettingsvermogen. Ondertussen weten dat dit zijn geen slechte mensen, maar eerder, mensen in pijn.

Stappen

Hoe om te gaan met zelfverwonding. Erkennen het probleem.
Hoe om te gaan met zelfverwonding. Erkennen het probleem.
 1. 1
  Erkennen het probleem. Doe niet alsof het is geen probleem. Zelfverwonding is zeer gevaarlijk, en je moet proberen om zo snel mogelijk te stoppen. Een gevaar verbonden met zelfverwonding is dat het meestal om een ​​verslavend gedrag, een gewoonte die moeilijk is om break-even wanneer u wilt stoppen geworden. Het beste is om een ​​einde aan het zo vroeg mogelijk te zetten.
 2. 2
  Identificeer je methodes. Welk type van zelfbeschadiging heb je toebrengen?
  • - Houdt in het snijden van uw lichaam met een scherp voorwerp, zoals oorbellen,,,, scheermesjes of zelfs vingernagels.
  • Plukken aan de huid of heropening wonden / korsten - is een vorm van zelfbeschadiging gekenmerkt door de herhaalde drang om te halen op eigen.
  • Raken - daadwerkelijk gebruik van een object om blauwe plekken veroorzaken.
  • Branding - het branden van uw huid met een heet voorwerp, zoals een of een sigaret.
  • Self-wurging - verstikking jezelf met een sjaal of touw.
  • Wrijving branden - wrijven de huid tot burn-achtige vlekken verschijnen, meestal, is een voorwerp zoals een gum hard gewreven op de.
  • Het drinken van schadelijke stoffen
  • Trichotillomanie - rippen uit je haar.
 3. 3
  Neem de nodige voorzorgsmaatregelen om veilig te blijven. Als je niet kan brengen jezelf om juist nu te stoppen, althans te houden van het toebrengen van onherstelbare schade op jezelf, ongeacht hoe groot de verleiding om dit te doen:
  • Heb snij-instrumenten niet delen met iedereen. Het is net als het delen, je kunt allerlei ziekten, zoals hepatitis of krijgen.
  • Proberen te ondiep te houden.
  • Houd EHBO benodigdheden bij de hand en weten wat te doen in geval van calamiteiten.
  • Weet alleen de minimaal vereiste om je te verlichten pijn. Bepaal zelf hoeveel je gaat om jezelf te doen (hoeveel / brandwonden / blauwe plekken ), te houden binnen die grenzen, en reinig jezelf later.
 4. 4
  Weten dat het feit dat je zelf verwonden je een slecht persoon niet maakt. Sommigen voelen dat als ze de pijn aan de buitenkant kunt zien, de emotionele pijn zal verdwijnen. Anderen doen het als een middel om anderen te laten zien hoeveel pijn ze zich voelen. Opzettelijke zelfverwonding kan afleiden van emotionele pijn en stoppen met gevoelens van gevoelloosheid, het is ook manier om dingen die niet in woorden zoals het weergeven kunnen worden gebracht uiten boosheid of het zoeken van steun en. Dit gedrag wijst meestal op een gebrek aan coping vaardigheden bij het overweldigende optreden. Je bent geen slecht persoon, je gewoon nooit een positieve manier om te gaan met je gevoelens geleerd.
 5. 5
  Begrijp dat zelfbeschadiging is vaak een self-kalmerende gedrag, vooral als je niet een andere manier om te kalmeren intense emoties. Zelfverwonding gevolgd door de neiging om de eigen wonden is een manier om zelfzorg te uiten en zichzelf voeden.
 6. 6
  Iemand vinden om te praten met. Het beste is om iemand te vinden en hen te vertellen over je worstelingen met zelfverwonding, als je niet in staat zijn om hen te vertellen over dat, in ieder geval vertellen dat je worstelt met, of praten over je. Als u geen vertrouwde vriend of familielid om te praten met, overwegen het bellen van een crisis hotline. Raadgevers in staat zijn om mededogen hulp te bieden.
 7. 7
  De balans opmaken van hoe je je voelt wanneer je zelf verwonden. Welke soorten situaties leiden tot het gedrag? Krijg je de drang om zelfbeschadiging als je? Angry? Beschaamd? Self-Conscious? Gefrustreerd? Begrijpen wat triggers uw zelfverwonding kan u helpen bij andere, meer positieve manieren van omgaan vinden.
 8. 8
  Denk aan dingen die je kunt doen om situaties te beheren. Als argumenten worden triggering uw zelfverwonding, bijvoorbeeld, kunt u proberen te praten met de mensen om je heen over meer constructieve manieren op te lossen. Als je spanning op school, overleg dan met uw leraren of begeleiders over manieren om het beter te maken.
 9. 9
  Lucht uw gevoelens op papier. Schrijf over alle dingen die je lastig vallen. Klap vervolgens het papier en zet het weg in een lade of doos. Als je het doet, probeer foto zelf opsluiten je pijn binnen met dat papier. Dit is de zogenaamde containment, je bent symbolisch vangen die en waar ze kunnen je niet lastig. U zult verbaasd zijn hoe veel het kan helpen.
 10. 10
  Leid jezelf wanneer je de drang om zichzelf te verwonden. Er zijn veel verschillende strategieën die u kunt gebruiken voordat toevlucht te nemen tot zelfbeschadiging. Een manier om de kans op een afleiding te helpen kalmeren de drang om kwaad te verhogen is om overeenkomen met wat je doet voor hoe je je voelt.
  • Voel je je boos of gefrustreerd? Probeer iets fysiek doen:
   • Plat aluminium blikjes voor.
   • Raakte een bokszak.
   • Breken.
  • Ben je voelen of ongelukkig? Doe iets dat voelt u zich verzorgd en getroost.
   • Licht zoetgeurende.
   • Luister naar rustgevende.
   • Bel een en gewoon praten.
   • Neem een ​​warme douche.
  • Voel je je gedepersonaliseerd en onwerkelijk? Doe iets dat een sterke fysieke sensatie veroorzaakt.
   • Knijp een ijsblokje. Dit is vooral effectief als je jezelf verbrandt vaak, zoals het zetten ijs op een plek die u wilt branden geeft je een sterke pijnlijk gevoel en laat een rode markering achteraf.
   • Bijten in een warme of schillen van citrusvruchten, of kauwen op een stukje gemberwortel.
   • Neem een ​​koude douche.
  • Wil je zien bloed?
   • Teken op jezelf met een rode viltstift of verf zelf met rode tempera verf.
 11. 11
  Doet weg de werktuigen die je gebruikt om jezelf pijn te doen. Zet die items ergens uit uw directe bereik, ergens dat je moet een extra inspanning om te gaan krijgen ze te maken. Wanneer je pijn hebt, impulsen zijn sterk - uit te gaan van uw manier om actie te ondernemen op die impulsen geeft u de tijd om na te denken en te weerstaan ​​hen te geven.
 12. 12
  Hulp krijgen. of andere vormen van zelfverwonding kan een reeds pijnlijke cyclus voort te zetten. Praat met een, therapeut, of. Zij kunnen u helpen manieren van omgaan vinden, en eventuele depressie of andere problemen die kunnen bijdragen aan uw zelfverwonding. Als je naar een bron, zoals een counselor of therapeut, en je voelt je niet wordt geholpen, verlaten en vindt een ander. U bent niet vastgeketend aan een arts of hulpverlener. Ga naar een ander en een ander tot je een persoon die je het gevoel een band met, en voelen zich geholpen door uw interactie.
  • Er is een vorm van therapie genaamd DBT, dialectische gedragstherapie, die specifiek is voor zelfbeschadiging. Het kan worden gedaan in een groep of 1-1 met uw therapeut.

Tips

 • Vermijd mensen die je verder zal doen dalen. Niet rondhangen met verliezers en schooiers gewoon omdat het makkelijk is. Je weet dat ze problemen, maar je zou kunnen denken dat je niet kunt doen of niet verdienen beter. Je kunt beter doen, verdien je beter - vind mensen die motiveren u!
 • Als u vindt het gemakkelijk om te stoppen, dit betekent niet dat je bent slecht, of doe het voor de aandacht, zoals sommige mensen je kunnen beschuldigen. Het kan een aantal dingen betekenen. Bijvoorbeeld, kan een perfectionist willen dat mensen geloven dat ze zijn 'perfecte en weer normaal', dus stoppen en negeren de problemen. Het is niet gezond om zelfbeschadiging, maar je moet niet vergeten dat laten al die gevoelens opbouwen binnenkant weer is ook niet gezond.
 • Zoek de vlinder project. Wanneer u wilt zelfbeschadiging, teken een vlinder op de plek waar je gaat jezelf te verwonden, en noem maar nadat iemand heel dicht bij je. Als je het verwonden, de persoon die het is vernoemd naar de vlinder doden en hypothetisch. Als je het laat wegspoelen in het wild vrij te zijn, heb je vooruitgang geboekt. Dit werkt goed voor het snijden en / of branden.
 • Neem de tijd om jezelf echt te ontdekken - zelfverwonding is soms een manier om de werkelijkheid te vermijden.
 • Vergeet niet dat het nogal wat tijd zal duren voor u om te stoppen met jezelf pijn te doen. Heeft een spoedig herstel niet verwacht - neem het een dag op een moment.
 • Probeer een breed ondersteunend netwerk te ontwikkelen. Op die manier heb je meer mensen zich te wenden tot, en als een of familielid is niet in staat om u de ondersteuning die u nodig hebt, kunt u iemand anders vragen.

Waarschuwingen

 • Iemand herstelt van zelfverwonding weet dat het altijd mogelijk is om terugval. Als je dat doet, probeer dan geen zorgen te maken of een slecht gevoel over. Gewoon opnieuw beginnen en blijven het nemen van goede zorg voor jezelf vanaf dat moment.
 • Je mag nooit meer dan de herinnering aan het proberen om jezelf pijn. Maar wanneer het geheugen komt, doen wat je kunt om je gedachten af ​​te houden het.
 • Soms zelfverwonding per ongeluk verder dan de bedoeling te gaan, en een levensgevaarlijke verwondingen kan leiden. Als je krijgt een ernstig letsel, geen medische zorg niet weigeren. EMT en paramedici zijn er om u te helpen beter te worden, ze zijn bereid om te horen wat je te zeggen hebt. Dit is de reden voor het krijgen van hulp zo snel mogelijk en het breken van deze destructieve cyclus van pijn.
 • Als u onder invloed bent van drugs of alcohol, behandeling zoeken voor dat probleem voordat je probeert om de therapie (DBT) doen. Therapie werkt het beste als je schoon en sober.